Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Élet az Egyesült Királyságban…
Új hozzászólás Aktív témák
-
shadeofme
tag
Én a rossz időpontnak tartott novemberrel szembeszállnék azért, ugyanis ekkor indul a karácsonyi szezon, ilyenkor kezdik el felvenni a vendéglátásba és a kereskedelembe a plusz embereket. (Akiket aztán januárban elhajtanak, akárhogy is dolgoztak.)
Első negyedév nem épp a legjobb... De tavasszal (április-május) kezdik el kinyitni a vendéglők a teraszokat, olyankor megint nagyobb a sansz melóra.
Önéletrajz:
Itt ez az alapadatok, iskolák, melóhelyek, hobbik nem teljesen okés.
Alapadatok, aztán egy mondatban összefoglalva, miért vagy kvaf@sza, kihagyhatatlan, ultimate munkaerő, majd ez 3-5 pontban felsorolva, aztán munkatapasztalat (mikor, hol, mit). Na eddigre már a lap alján vagy kb., úgyhogy suli, hobbi, ilyesmi már túloldalra kerül. De ezutóbbiak már nem is annyira releváns információk az itteni munkáltatóknak. Tapasztalat legyen a melóhoz, többire tesznek magasról.Ha privit irsz, tedd hozzá, h mi érdekel, mert több cuccot is hirdetek.
-
shadeofme
tag
Ugyanazt leírtad angolul.
Még első körben (2008 őszén) botlottam bele egy tanácsadóba, mit-hogyan kéne csinálni + egy "Hogyan írjunk önéletrajzot?" leírást is a kezembe nyomott. Onnan szedem ezeket, amiket leírtam + (szomorú) tapasztalat.
2008-ban nov-tól dolgoztam, tavaly meg dec-től. Meg amúgy is vendéglátós vagyok, így könnyebb volt bevágódni.
Egyébként a CV-s részt már inkább hejesírásónak szántam.
Meg amit még most írni fogok, azt is.
Vakon kimenni tényleg elég nagy merészség. Ezért lenne jó még otthonról lezsírozni a melót.
Szállással kapcsolatban meg annyit, h sokszor előfordul, h payslip-et is kérnek, h lássák, dolgozol és nem csak linkeltél vmit + 1 hó lakbér előre + 1 hó deposit. 1000 font olyan hamar elmegy, észre sem veszed.
És ami a legfontosabb (nekem a mai napig nem megy, úgyhogy inkább nem is próbálkozom), magabiztosan kell vakítani. Ehhez kapcsolódóan legyen nálad többféle CV (vendéglátós tapasztalattal, árufeltöltős tapasztalattal, meg olyan is, amin a saját szakmádból eredő valódi tapasztalat szerepel), mert sosem tudhatod, milyen melókra van kilátás. (És ugye otthon nyomtatni egyszerűbb és olcsóbb, mint idekint.)[ Szerkesztve ]
Ha privit irsz, tedd hozzá, h mi érdekel, mert több cuccot is hirdetek.
-
shadeofme
tag
berger05-nek tildy hsz-éből kiindulva :
Na, azért éttermi melóknál nem ilyen rózsás a helyzet.
Otthoni tapasztalat nem játszik, csak a UK experience.
Írok 2 pl-t 5.80-as (minimal) órabérrel számolva (saját papíromról):
egy laza hét (31 óra meló): bruttó 179.80 - 35.80 (adó) - 7.64 ("TB") = 136.36
egy húzósabb hét (46 óra meló): bruttó 266.80 - 53.40 (adó) - 17.21 ("TB") = 196.19
Úgyhogy a vendéglátásban rendesen ki kell dolgoznia a belét az embernek a havi ezresért... Bruttó ezer már közelít a valósághoz.
Nem panaszkodásképp írom, de maradjunk a realitás talaján.
Persze egy idő után, amikor van elég experience, akkor lehet jobban fizető melókra applikálni.
Mindez szigorúan vendéglátásra vonatkoztatva.
Tehát, ha minimálbéres melóból keres az ember havi 800 font körül, akkor abból várostól függően elmegy 2-3-400 font egy szoba bérlésére. Kaját heti 30 font körül szintén meg lehet úszni. Ha kell tömegközlekedni, akkor az is heti 25-30 font. Tehát a végén marad 2-3-400 fontod. Nem fogsz úgy élni, mint a királyok, de még így is jobb, mint...
Ja, feltéve ha találsz melót... És meg is becsülnek. (Utóbbi sajna elég ritka, hiába dolgozol keményen, segítőkész, kedves, stb. vagy.. Nem elszomorításképpen, de fel kell készülni lelkiekben is mindenre.)
csyo:
A félórás szünetet kötelező kiadják, ha 4 órát meghaladja a munkaidő, viszont azért nem is kapsz pénzt. Heti / havi payslip-en ennyivel is kevesebb munkaórát / fizut tüntetnek fel. A hónapokkal későbbi utólagos levonás elég érdekes. (Akkor vonják le, amikor aktuális, utólag meg g*cizés. Csak mert vki elnézett vmit. )[ Szerkesztve ]
-
shadeofme
tag
5.80*0,8= 4.64
És ebből még a "TB" is lejön, a 4-5%-ával, tehát nyugodtan lehet számolni 5.80*0,75-tel, ami 4.35, de ha nincs annyi órád, stb, akkor talán 4.40 is marad.
A full time = heti 35 óra, 5 nappal számolva -2,5 óra szünet, marad 32,5 óra.
32,5*4.40 = 143
4 hétre 4*143 = 572
+ ezen logika alapján, ha hozzájön 2-3 munkanap, mert ugye hónapban akarunk számolni
+2 munkanap esetén 13*4.4= 57.2 -> 572 + 57.2 = 629.2
+3 munkanap esetén 20,5*4.4 = 90,2 -> 572 + 90,2 = 662.2
Persze ha jó helyre kerül az ember, ahol mindig jó forgalom van és több az órája, akkor természetesen több a pénze is, de ha szezonon kívül egy átlagos helyre kerül, akkor bizony ez a realitás. (Karácsonyi-újévi ünnepek alatt heti 60-70 óra is megvan.)
És ha ügyes / okos az ember, akkor tudja melyik számot kell hívni azért a bizonyos támogatásért, amit akkor adnak, ha a heti munkaóráid száma nem haladja meg a 38-at. (Én sem tudom sajna, pedig jan-ban alulról karcoltam a heti 30 órát... Kibeba**ott hó betett nagyon a forgalomnak.)
Épp akartam írni, h ha nem éri el az éves fizud az x összeget, akkor visszaigényelheted a befizetett adód, de most nem találom. Mintha már nem lenne ilyen, de nézegesd ezeket:
Wiki / HMRC[ Szerkesztve ]
-
shadeofme
tag
Néztem én is ezt az oldalt (csak épp nem informatikus szemmel ).
Most bepötyögtem én is az adatokat és tényleg ennyi jön ki.
Ami viszont érdekes, h csak a bizonyos heti / havi / évi minimál érték feletti részből vonja a 20%-ot, ami teljesen rendben is lenne, de akkor mi a faxér' vonták tőlem pl. a teljes összegből számított 20%-ot minden egyes alkalommal, amikor fizut kaptam? (Nézd meg a payslip-ed és igazold légyszíves, h nem csak velem k*rtak ki, hanem másnál is így számolnak. )
Vagy előre jobban megkarcolnak mindenkit és a delikvensnek kell visszaigényelni? Így akarják, h kitöltsék az emberek az adóbevallást?
Vendéglátásnál meg nem igen lehet állandó óraszámmal számolni, mert igen szezonális. Jobb időszakban havi 250 óra körül, rosszabban havi 150 óra körül dolgozol.
Emvy: Ja, 18-25k körüli éves fizetéseket láttam (vendéglátós) General / Deputy manager állásokért... Más szakmában meg ennyiről indulsz.[ Szerkesztve ]
-
shadeofme
tag
Nem olvastam el mind a 49** hsz-t.
Ja, BR tax code van az összes idei (2009-2010) payslip-emen.
HMRC-tőlmeg januárban jött a levél, h köv. adóévre 412T lesz a tax code-om.
2008-2009-es adóévben meg csak 3 hónapot dolgoztam kb. (~2400font) így küldtem is már egy adóvisszaigényléses levelet nekik, egyenlőre a reakciót várom egy hónapja.
Idei adóévben is ugyanez lesz (2 és fél hó munkaidő volt eddig), úh ismét írhatok egy hasonló levelet. De most már legalább P45-öm is van. (Előző - 2008-2009 évi - helyről az sem volt, meg a WRS is elmaradt. Ez utóbbi csak most bukott ki egy munkaközvetítőnél. De könyörgöm, azt a munkáltatónak kell kitölteni. Olyan szinten le voltam sz*rva, h örültem tavaly, h az utsó payslip-em megkaptam.)Ha privit irsz, tedd hozzá, h mi érdekel, mert több cuccot is hirdetek.
-
shadeofme
tag
Ja, végülis a lóvé a lényeg, papír meg ráér.
Elhiszem, h nettó 1000 font a reális, de én már összetenném a két kezem, ha 8-900 meglenne. (Bár leginkább akkor tenném össze, ha másfél hónap meló keresés után végre dolgozhatnék is valahol.)
Az ügynökség meg a te béredből vonja a jutalékát nem a munkáltatót sarcolja? (Na nem mintha nem lenne mindegy jelen helyzetemben. Kb. bármivel kiegyeznék.)Ha privit irsz, tedd hozzá, h mi érdekel, mert több cuccot is hirdetek.
-
shadeofme
tag
válasz deMarco #4995 üzenetére
Welcome in here!
Jól tetted, h elolvastál mindent. Jobb az elején szembesülni a sok nehézséggel / sz*rsággal, ami ideát vár. De ha leküzdöd az akadályokat, úgy élhetsz, mint otthon sosem.
Mondom ezt úgy, h másodszor is ugyanaz történt velem (lelkiismeretes kemény meló "jutalmául" 2 és fél hónap után game over a meló helyen), úh ismét hazafele áll a szekerem rúdja, de most optimistább vagyok (+ egy kicsivel több a tartalékom is ).
Aljas dolog ez a vendéglátás.
Ja, amúgy először a meló megszerzésén legyen a hangsúly, a szállást már igazíthatod hozzá.[ Szerkesztve ]
-
shadeofme
tag
Én nem vagyok "nagy öreg", de azért pár kérdésre tudom a választ:
- Adóév mindig előző év ápr. 6-tól köv. év ápr. 5-igy tart. Tehát az idei ápr. 5-tel zárul, 6-tól köv. adóév. (HMRC-től elvileg küldenek levelet erről.)
- Adó visszaigényléssel kapcsolatban meg szintén az HMRC oldalán találsz infot. Meg van egy tax office locator is az oldalon, ami remélhetőleg kidob némi elérhetőséget.Ha privit irsz, tedd hozzá, h mi érdekel, mert több cuccot is hirdetek.
-
shadeofme
tag
válasz PaladiN #5004 üzenetére
Ezt most nagyon zárójelben, de azt hallottam valakitől, h 5 évre visszamenőleg lehet kérni az adó visszaigénylést. Persze, nyilván szépen dokumentálva. (De az is lehet, h urban legend. Nem tudom megerősíteni.)
-
shadeofme
tag
válasz - = Zk = - #5007 üzenetére
A Barklays banknál lehet igényelni társkártyát, amivel otthon is tudnak felvenni pénzt. (Lehet a többinél is van ilyen, de én konkrétan erről tudok.)
-
shadeofme
tag
válasz PaladiN #5012 üzenetére
Nem biztos, h jobban megérné vagy jobban járna, ha "live in"-ről "live out"-ra váltana.
Ha lent van pl. Portsmouth-ban az nem éppen a legolcsóbb szállás / kaja ügyben és lehet jobban jár, ha a szállásra levonnak 60-80 fontot hetente, mintha keresne magának privát albit.
- = Zk = -:
A havi 20 font ablakon kidobása tényleg elég felelőtlenség, akárhogyis keres az ember.
Én sem szeretem a bankokat, ezért is van otthon is csak 1 bankszámlám, meg itt is csak 1.
De amint írtuk, a társkártyás megoldással sokkal kényelmesebb, olcsóbb a pénz hazaküldése.Ha privit irsz, tedd hozzá, h mi érdekel, mert több cuccot is hirdetek.
-
shadeofme
tag
Húszasokban még pár száz font is szép köteg, nem hogy pár ezer.
Én először 820-840 fonttal jöttem ki és amikor beletettem a tárcámba, alig tudtam félbehajtani. (Elvileg van 50-es, de még itt is olyan gyakori, mint a fehér holló, otthon meg szerintem egyáltalán nem is tartanak.)
Más:
Travel money card?
Jobban el kellett volna olvassam a reklámleveleket, amiket küldtek?
Ilyen-olyan-amolyan biztosításról tudtam, de erről nem.[ Szerkesztve ]
-
shadeofme
tag
válasz Balinov #5026 üzenetére
Na, ez a LOL, nem a favicc!
Amúgy előző melóhelyemen (olasz szendvicsbár) a Sony szomszédságában voltunk és akkor hallottam, h az egyik eladó meséli, h "Képzeld és akkor 50-essel fizetett!".
Csomó helyen ki is van írva, h 50-est nem fogadnak el. (Bevásárló központban levő boltoknál, nem sarki kispistáknál.)
Amúgy én spec nem láttam még 50-est... Meg nem is használok kp-t amúgy sem.
Tildy:
Sztem emlékeznék rá, ha kaptam volna ilyen kártyát, mert múltkor kiszelektáltam az összes banki papírom.
Csekkfüzetem meg hamuvá vált biztonsági okokból. (Egyik lakótársam, szeret elcsenni ezt-azt és inkább tűzbe dobtam, minthogy baj legyen.) Bár, ahogy látom a WRS reghez nem ártott volna, de majd megoldom máshogy. (Ha már másfél évig megvoltam nélküle, csak kibírom még egy darabig. Munkaközvetítős palival kéne megbundázzam a dolgot.)
A mobilos biztosításon meg most kezdek el gondolkodni, mert a hetekben járt le a 18 hó gari a telómra és egyszer már javították garban. (Egyébként már első nap elintézhettem volna, csak lusta voltam... )
Petek::
Akkor Szekszárd elég vidék, mert ott 20-as volt a legnagyobb címlet az Exclusive change-nél és a K & H bankban is.Ha privit irsz, tedd hozzá, h mi érdekel, mert több cuccot is hirdetek.
-
shadeofme
tag
válasz PaladiN #5029 üzenetére
Ma lecsekkoltam a lloyds-ot + a számlámra is ránéztem.
Tényleg van ingyenes számla is. A silver account-nál meg tényleg csomó extra benne van még a havi 8 fontban (amiről azt hittem, h szimplán csak "számlavezetési díj", mint otthon, úgyhogy utána sem néztem az egyéb opcióknak).
A mobil biztosítása is benne van ingyen, de ha elveszik/ellopják/tönkremegy/stb. 30 fontot le kell csengetni a kártérítés díjaként. Na most ez olyan telónál jó, amelyik többet ér, enyém sajna még annyit sem.
Autóbiztosítás is jó lenne, ha lenne autóm.
Lakásbiztosítás detto.
Money transfer card-ra hál'Istennek nincs szükség.
Az egyetlen hasznos dolog számomra a Travel money card lenne, de sajna még távol állok az utazgatástól is. (Max. haza, de mire ott euro lesz. Forintom meg van egy kicsi az otthoni számlámon.)
Amúgy a banki szolga helyből a silver accountba rakott, meg a honlap is a friss UK rezidenseknek ezt a csomagot ajánlja, véletlenül sem az ingyeneset. (Másfél éve lövésem sem volt a dolgokról, egy barátom segített intézkedni.) Lehet át is jelentkezem az ingyenesbe, ha már úgysem használom az extra szolgáltatásokat.
Milyen üzleti kapcsolatra gondoltál? Nőt is lízingelsz? Amúgy meg max egy sört fizetek.Ha privit irsz, tedd hozzá, h mi érdekel, mert több cuccot is hirdetek.
-
shadeofme
tag
válasz - = Zk = - #5066 üzenetére
Nem kell szégyellni a mosogatós melót. Gondolj arra, h otthon a középvezetők (sem) keresnek ennyit, mint te, csak ők reggeltől estig nyomják full stresszesen, te meg heti 35 körüli órával vígan elvagy. Ez a nem mindegy. (Informatikus, bankár, stb. álomfizetésektől most tekintsünk el.)
Én is asztaltörölgetős / mosogatós / pakolászós melóval indítottam, pedig ott van a zsebemben a vendéglátó közgazdász diploma...
2. körben már szendvicsgyáros voltam, most büfékocsiban gyártom a kaját a jónépnek, de ha szerdán összejön a próbameló Plymouth környékén, akkor séf asszisztens leszek.
Lassan, de biztosan.PaladiN:
A havi 800 font minimálbérből akkor van meg, ha van rendesen órád és jó adósávba vagy besorolva. (Utóbbit mindig rendre elcs*szték nálam pl. )
Lehet London környékén lehet 200 körül szobát találni, de itt Bristolban 250-300 alatt nem igen van, bár inkább 300 alatt sem nagyon. + a kaját is olyan havi 90-100 fontra lehet leszorítani, tovább nem lehet / érdemes. (Hacsak nem vendéglátózik az ember, mert akkor szinte alig kell költeni erre.)
De igaz, olyan havi 700 fontból ki lehet jönni ketten. (Szállás arányaiban olcsóbb, ha párosan él az ember.)Ha privit irsz, tedd hozzá, h mi érdekel, mert több cuccot is hirdetek.
-
shadeofme
tag
válasz blacky36 #5135 üzenetére
NI nélküli munka nincs-e?
A szükség nagy úr és olyankor még azt is bevállalja az ember.
Amúgy meg másfél éve pl. úgy volt, h (ideiglenes) NIN nélkül szóba sem álltak velem munkaügyben. Jobcenter felhív, ügyfélszolga kéret, NI numbert szeretnék, van-e jogod ehhez, ahhoz, amahhoz, hát persze, jól van, gyere be egy interjúra xy időpontban, bemész, kérdeznek pár dolgot, kitöltesz egy űrlapot, átmeneti ni number, plasztik kártya 1 hónap múlva.
Ingyen is van, macera sincs sok vele, úh érdemes mielőbb elintézni.
WRS reg. 90 font, meg elvileg kell, de ha van NI Number, akkor úgyis fizetsz TB-t, meg adót, ergo az én olvasatomban legálisan dolgozol, mint egy uniós polgár, aki bárhol dolgozhat az unión belül. (Persze ez nem így van, mert "This is England!" Ide külön engedély kell ehhez is. )Ha privit irsz, tedd hozzá, h mi érdekel, mert több cuccot is hirdetek.
-
shadeofme
tag
válasz SzalaiG #5155 üzenetére
Használt bringák? Hogyne lennének!
Irány a Gumtree, kiválasztod a várost és milliót találsz.
És is innen néztem ki az enyém.
Google-on érdemes előtte lecsekkolni, mit írnak az adott típusról.
Olcsó összelósakat kerülni kell, meg azokat, ahol csak panaszkodnak (pl. Apollo márkájúaknál láttam).
50 font alatt is lehet kapni, sőt (!), de azok vagy olyanok, h nagyobb öröm megszabadulni tőlük, mint megvenni, vagy nem volt rendesen lelakatolva.
60-80-100 fontért már elég rendes használtakat lehet venni és ha azt vesszük, h a havi helyi tömegközlekedés is ennyi, akkor bőven megéri. (Feltéve, ha nem kvamessze kell melóba járj.)
Én pl. 65 fontért vettem a Carrera Subway-met, ami kissé le volt harcolva, + 25 font rendes sárvédő + 32 font rendes lakat + 10-es a hajtókarért + ... a töménytelen mennyiségű szerszám, amit vettem. De szeretem azért, ha nincs semmi baja. (8-as imbusz mindig van nálam, ha meglazul a hajtókar. Meg egy zseb szerszámkészlet is erre-arra.)
Tehát olyan 100-150 fontból össze lehet hozni egy jó bringát. (Sárvédő must have az időjárás miatt, a lakat meg szintén elég fontos, h minőségi legyen, főleg nagy városokban, azon főként nem szabad spórolni.)[ Szerkesztve ]
-
shadeofme
tag
Én azt tudom ajánlani - bár lehet nem a legjobb megoldás - az első melót, amire lehetőség van, el kell fogadni és amikor van már egy kis anyagi bázisod a munka jóvoltából - akármilyen sz*r is - el lehet kezdeni kacsintgatni jobb munkák irányába.
Éttermek nyitják a teraszaikat az utcára mostanában, úh vendéglátós melóra jó esély van, mégha csak mosogatás is. (Who cares?)
Hamar el tud fogyni a kihozott pénz, ha nincs miből pótolni, úh nem szabad várakozni / válogatni az elején.Ha privit irsz, tedd hozzá, h mi érdekel, mert több cuccot is hirdetek.
-
shadeofme
tag
válasz echterion #5406 üzenetére
Sajna csak a RyanAir van, ha nem akarsz egy vagon pénzt szánni a repülőre.
Nekem általában 20-22eFt-ra jött minden alkalomra, ahányszor mentem, vagy jöttem.
Minden nap változnak a jegyárak.
Ja, és a poén az, h indulsz egy 5-7eFt-os jegyárról, ami nagyon baráti, aztán poggyászdíj, biztosítás, kezelési díjak, stb. és a végén ott vagy, h 20-22eFt.
Kézipoggyász max. 10 kg 25*40*55cm, max. 100ml folyadék tehető bele, útipoggyász max. 15kg (célszerű egybe rakni, mert ha több bőröndbe pakolsz az extra költség).
Célszerű délutáni járatot fogni, mert az esti kb akkor érkezik (23.45), amikor az utsó busz indul a központba. (Iwiw bristoli fórumán persze leszervezhetsz egy fuvart magadnak.)
Mineheadbe még én sem mentem, de célszerű beírni a google-ba az indulási érkezési állomást, meg, h vonat, vagy busz (angolul természetesen). Busz / vonat esetén a First társaság oldalára dob, vonatnál esetleg a CrossCountry-éra. El lehet szöszmötölni egy darabig a beállításokkal, de a végén táblázatban ki fogja adni, h mikor, mennyi idő alatt és mennyiért jutsz el A-ból B-be. Jegyet ugyanúgy meg tudod venni online, mint a repjegyet.
Bristolban a fő buszmegálló a Colston Tower környéke. (Bár nem Colston square-nek hívják azt a részt, de ha így mondod azért tudják, mit keresel. Bazi nagy sétálórész, vízköpőkkel, szobrokkal, padokkal, stb-vel a szembe menő sávok között.)
Temple Meads a fő vasútállomás, szintén a központhoz közel van, bár a buszállomástól van vagy 15-20 perc séta.
Amúgy most néztem, Minehead-Bristol 40 mérföld, tehát egy bő órás úttal lehet számolni.
Itt azt írja, h a legjobb Bristol Temple Meads-ről vonattal menni Taunton-ig, ott felszállni a buszra és azzal menni Minehead-ig, vagy szimplán busszal menni Bristolból Mineheadbe.
Sakkozd ki, mi hogy jó neked.Ha privit irsz, tedd hozzá, h mi érdekel, mert több cuccot is hirdetek.
-
shadeofme
tag
Szerintem annyival nem olcsóbb, viszont körülményesebb. A lényeg viszont az, h Minehead-ben nincs vonatállomás, ergo vagy Bristolból, vagy Tauntonból, de mindenképp busszal is kell menjen.
Hétfőn zárva voltunk, este fele mentem le is mentem a tengerre. (Néhány kollégám napközben volt, ők frankón le is égtek.)
Víz elvileg 12 fok körüli volt, de azért 5-6 percet bent voltam, meg egy kicsit úsztam is, h hamarabb kiérjek.
Hétvégén meló volt, meg kedden szerdán is, úh azon napokon igazából nem számított, h esik vagy süt.
Tildy:
Anno nekem is azt mondták, h itt csak egy évszak van, ősz. Tehát felesleges téli és nyári ruhát hozzak. Ehhez képest 2 majdnem olyan telet kellett átvészeljek, mint otthon. Áprilisban vettem is téli kabátot, de akkor már szinte minek, köv. télre jó lesz majd azért.
Rövid gatya projekt még hátra van.[ Szerkesztve ]
-
shadeofme
tag
RyanAir árképzéséről kicsit:
Amikor először kijöttem, 7990-ről indult a Bp. - Bristol a RyanAir-nél, majd miután egy útipoggyász + alap biztosítás + egyéb kezelési költségek rájöttek, ott voltam, h 21eFt.
Amikor először hazamentem, akkor potom 12.99 fontba került volna a téma, de mire a végére értem 72 fontot lehúztak rólam.
Fél éve, amikor visszajöttem 4990 Ft-ról indultam, 1 bőrönd + alap poggyászbizt. + mindenféle kitalált járulékos költségek és 22eFt lett a vége.
Pedig nem kértem elsőbbségi felszállást, meg semmi extrát.
Nem vagyok az a költekezős típus, viszont nekem még mindig megér ennyit, mert csak 3 óra út. (London - Bp. sztem még 2 sincs.)
Azért a pár fontért én nem zötykölődnék buszon több, mint egy napot oda és ugyanennyit vissza.Ha privit irsz, tedd hozzá, h mi érdekel, mert több cuccot is hirdetek.
-
shadeofme
tag
-
shadeofme
tag
A cover letter, magyarul motivációs / kísérő levél az, amiről beszélsz.
Ezt nem csatolod, ha csak nem akarsz a kísérő levélnek is kísérő levelet írni.
Na itt van leírva magyarul, mi a lényege.[ Szerkesztve ]
-
shadeofme
tag
válasz hejesírásó #5558 üzenetére
Német zászlót angol földön? Merész!
Mi is beújítottunk egy tv-t a konyhába a vb idejére, hogy tudjunk vmit kezdeni magunkkal, ha nincs meló.
Amúgy én is drukkoltam tegnap, h nyerjenek az angolok, mert amúgy is le voltak hangolva a 2 döntetlen miatt a kollégák. Legalább lett egy kis örömük.[ Szerkesztve ]
-
shadeofme
tag
Megyek én is oda dolgozni. Hol is van pontosan?
Ha van portsmouth-i PH-s, azzal könnyen összefuthatsz, de ha nincs, London egy órányira van, ott meg van pár tag innen.
Wiw-en próbálkozz, hátha van egy közeli nagyobb helységhez tartozó fórum. (A bristoli pl. elég aktív, a plymouth-i viszont ki van halva.)[ Szerkesztve ]
-
shadeofme
tag
Ebből is látszik mennyire serényen dolgoznak derék bürokratáink.
Amúgy meg lefénymásolod egy itteni hivatalos papírod, azt' elküldöd. (Ha akarják levelezzék le egymással, vagy beszéljék meg telefonon.)Ha privit irsz, tedd hozzá, h mi érdekel, mert több cuccot is hirdetek.
-
shadeofme
tag
válasz izomhod #5848 üzenetére
Ha fent vagy iwiw-en, csekkold le a bristoli fórumot.
Elég forgalmas, sokan ismerik egymást, közös magyar bulikat is szerveznek, meg élhető a város is.
Elsődleges persze az legyen, hol találsz olyan melót, amilyet keresel.Ha privit irsz, tedd hozzá, h mi érdekel, mert több cuccot is hirdetek.
-
shadeofme
tag
válasz qestion #5871 üzenetére
Hujujujjj, ha én azt tudnám, nem itt lennék!
Nézz körül pár honlapon:
jobseekers.direct.gov.uk
jobcentreplusuk.co.uk
thisisbristol.co.uk
bristol.gumtree.com
Én pl. úgy találtam a mostani melóm, h feldobtam párszor hirdetést a gumtree-re.
Amúgy meg próbálkozni kell mindennel, internet, jobcentre, ügynökségek, kilincselés,...Ha privit irsz, tedd hozzá, h mi érdekel, mert több cuccot is hirdetek.
-
shadeofme
tag
Ilyenkor örülök, h nem Londonba vitt a sors...
Mondjuk én meg az egy sávos de kétirányú utak miatt szívok itt a világ végén. (Tömegközlekedés erre nincs, úh akinek nincs verdája, az nem is juthat el ide, vagy innen máshova. )
This is (the countryside of) England!Ha privit irsz, tedd hozzá, h mi érdekel, mert több cuccot is hirdetek.
-
shadeofme
tag
válasz Balinov #5963 üzenetére
Én is ebben a témában kutakodok most, mert elképzelhető, h verdával megyek haza és a kontinensre is kéne.
Amúgy meg 40-50 fontért / euróért veszel egy használt navit, amin van UK/ROI térkép azt jóccakát. (Lehetőleg olyat, amihez még van support. RAC-t ne.)
Lehet a napokban kipróbálom az NDrive-ot, azt' majd írok milyen.Ha privit irsz, tedd hozzá, h mi érdekel, mert több cuccot is hirdetek.
-
shadeofme
tag
válasz Balinov #5968 üzenetére
Ma feldobtam az NDrive-ot az E72-re, már csak a test drive hiányzik.
2009.06-09. térképek vannak hozzá.
Lehet kérni demonstrációt, miután kijelölted a célállomást és végig visz az úton.
Na ezt kipróbáltam.
Ami bántó, h ez is rávitt az egysávos kétirányú útra, amikor pár mérföld kerülővel ugyan, de megoldható lett volna magasabb rendű úton is. (Értsd 2x1 sáv, ha már kétirányú az út.)
Majd holnap kiderül milyen útvonalat ad be végig a legközelebbi városba.Ha privit irsz, tedd hozzá, h mi érdekel, mert több cuccot is hirdetek.
-
shadeofme
tag
válasz Balinov #5970 üzenetére
Van egy retúr jegyed, tömegközlekedni meg nem akarsz.
Ignoráld és kész. Ami kell, az megvan, ott meg majd sétálsz.
Egyszerűen csak felajánlotta, hátha szükséged van rá és akkor egyben meg tudtad volna venni a retúr jeggyel a napi jegyet a tömegre is.Ha privit irsz, tedd hozzá, h mi érdekel, mert több cuccot is hirdetek.
-
shadeofme
tag
Tegnap teszteltem egy rövid úton az E72 + NDrive kombót.
Elég vegyes érzelmeim vannak eddig.
Odafele talált jelet, vissza már nem, pedig ugyanarra jöttem.
Mondjuk ez betudható annak is, h az isten háta mögött vagyok.
Bár a navi gyorsabban talál jelet, de azon csak UK/ROI térkép van.
Érdekes lesz 2 hét múlva a hazaút. Mindenesetre van 2008-as EU térképem.Ha privit irsz, tedd hozzá, h mi érdekel, mert több cuccot is hirdetek.
-
shadeofme
tag
-
shadeofme
tag
Nem néztem meg a pápát pedig pont aznap jártam Londonban, mint ő (pénteken).
És annyira nem repestem az örömtől, mert már 4 órával előtte le volt zárva egy csomó minden... No mindegy, megyek még vissza pótolni.Ha privit irsz, tedd hozzá, h mi érdekel, mert több cuccot is hirdetek.
-
shadeofme
tag
Kellemes Karácsonyt mindenkinek (Mo-ról )!
2 elqrt kinti "ünnep" helyett inkább itthon maradtam, minthogy 3-adszorra is eljátszam a 2 hónap meló, majd 2 hónap melóhelykeresést.
Meg amúgy sem bánom, ahogy elnézem az időjárás jelentéseket.Ha privit irsz, tedd hozzá, h mi érdekel, mert több cuccot is hirdetek.
-
shadeofme
tag
válasz becherovka #6278 üzenetére
Nincs nagy tolongás.
Londoniak vannak, az meg úgysincs olyan messze.Ha privit irsz, tedd hozzá, h mi érdekel, mert több cuccot is hirdetek.
-
shadeofme
tag
Bankszámlát kb. akkor nyit, amikor akar, csak egy jó dumás barát kell, aki segít.
NI számhoz Jobcenterben kell időpontot kérni.
Mobilból akármilyen "pay as you go" szerződéses megteszi.
Ezt a három dolgot már rögtön első nap lehet intézni.Ha privit irsz, tedd hozzá, h mi érdekel, mert több cuccot is hirdetek.
-
shadeofme
tag
Na tessék, Lloyds-hoz kell menni.
Barátom elég meggyőző volt a banki szolga meg készséges, így nem volt semmi fennakadás.
Persze lehet volt nálunk egy "sublet" szerződés a lakcím igazolására, de azt akármikor össze lehet dobni.Ha privit irsz, tedd hozzá, h mi érdekel, mert több cuccot is hirdetek.
-
shadeofme
tag
Jaja, nem keso. 5 evre visszamenoleg lehet visszaigenyelni (allitolag).
En par hete kaptam egy osszegzest az elozo 2 evrol. Remelem vissza is utaljak a tulfizetest, nem csak tajekoztatni akartak.[ Szerkesztve ]
-
shadeofme
tag
Nézd meg, h melyik szolgáltató megy azon az útvonalon és olvasd el a policy-jüket.
Végülis, ha csak egy nagy bőröndöd van, abból nem lehet gáz a vonaton, buszon már neccesebb, mert ott ugye kevesebb a hely.
Crosscountry
FirstHa privit irsz, tedd hozzá, h mi érdekel, mert több cuccot is hirdetek.
-
shadeofme
tag
Angol Pentax fórumon is érdemes.
-
shadeofme
tag
Amilyen swunggal dobálják a munkások a bőröndöket, nem csoda, h megsérülnek.
Az értékeinkre meg minden körülmények közt ügyelni kell, mert könnyen megesik a baj.
Ilyen sz@rszemét világban élünk.
Én is sajna saját hibámból tanultam.Ha privit irsz, tedd hozzá, h mi érdekel, mert több cuccot is hirdetek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Call of Duty: Black Ops 6
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Politika
- Sorozatok
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest