Hirdetés

2024. május 8., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2014-09-04 17:21:16

LOGOUT.hu

Élet az Egyesült Királyságban…

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#35251) BÁ Nutrition válasza Snoop-y (#35248) üzenetére


BÁ Nutrition
addikt

Ha szeletelsz magadnak es airfyer-ben megsutod akkor teljesen okes csipszet kapsz tized annyi kaloriaval

youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""

(#35252) moleculez válasza BÁ Nutrition (#35251) üzenetére


moleculez
veterán

(Előtte előfőzöd) ;) :K

Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!

(#35253) sisi22 válasza Bubee82 (#35249) üzenetére


sisi22
tag

Mar csak azert is, mert azzal kezdenem atvetel utan, hogy felujitom izles szerint es piacra dobom kicsit dragabban. Plane egy ilyen lepukkant 100 eves lyukat

Eloszoris, bocsanat mindenkitol, par napja ra voltam kenyszeritve, hogy segedkezzek olyan fa es egyeb anyagok szemettelepre viteleben, amibol otthon gyerekekenek jatszoteret, vagy kerti homokozot, kacsausztatot es feszert es viragladakat es hasonlokat lehetett volna csinalni, napok ota nem terek magamhoz, mas forumokon is feleslegesen volt balhem, csak mert nem tudom feldolgozni a helyzetet.
Hihetetlen jo lenne itt elni ugy, hogy az otthoni rencervaltaskori mentalitast tetterot lehetne ervenyesiteni, de, ugye, otthon a kozepkori es feudalista hagyomanyokat otvozik, itt meg az ertelemmel szemben a "legyen latszatja, de ne legyen semmi haszna" elv a mozgatoero. :(

A jelenlegi borulatasom szerint haromszorosan rosszul gondolod.
Eloszor is, itt az izles az ismeretlen kategoria - esetleg az osztrak maskabalhoz lehet hasonlitani, bar az szerintem magasabb szinten van.
Masodszor, lehet, hogy dragabban piacra dobod, csak nem lesz ra erdeklodo, vagy azonnal lealkudja az arat - hacsaknem olyan valaki a vevo, aki oda akar koltozni elete vegeig, mert nagyon jo allast kapott.
Harmadszor, csak egy peldat mondanek helyismeretbol, nagy tiltakozas volt, hogy egy utcasorban nehany regi, erosen vizesedo hazat le akartak bontani es helyebe az uj eloirasoknak megfelelo korszeru, de persze kisebb alapteruletueket akartak epiteni. A vegen valami helyi szovetkezet alakult es megkaptak a hazakat, kettoben volt szerencsem korbenezni par eve a nyilt napjukon, korhado vekony falepcsokon mennek fel a masodik emeletre, nemcsak a pinceben, de mar a foldszinten is erzodik a dohszag, vakolat nelkuli teglafal belul szemmel lathatoan vizesek a talajviztol es a suppedo padlot hasznalt szonyegek darabjaival kitomkodve ellensulyozzak - es nagyjabol annyit fizetnek a berlok a szovetkezetnek, amiert egy normalis szobat lehetne berelniuk.

Ma kell megtenni a tegnap eltervezetteket.

(#35254) Bubee82 válasza sisi22 (#35253) üzenetére


Bubee82
őstag

Annyiban van igazad, hogy helytol fuggoen lehet valamit eladni dragabban. Nyilvan egy tyukszaros kisvarosban a kopar hegyek alatt senki nem fogja dragabban megvenni. Ellenben errefele, meg olyan kornyekeken, ahol nagy a kereslet es a hiany is, ott minden problema nelkul meg fogjak venni. Csak legyen. Ingatlan befektetoi szemmel, pedig nyilvan nem ott akarsz befektetni, ahol semmi nincs es senki nem akar oda menni.

Apropo, Angliaban jelenleg is oltari nagy problema, hogy egyszeruen nem epul annyi uj ingatlan, mint amennyire szukseg volna. Nem en mondom, hanem olyanok, akik ezzel foglalkoznak.

Ameddig ez a trend, addig ingatlan eladassal aligha lesz problema az orszagban.

Az igeny pedig eleg szubjektiv. Van erre is meg arra is pelda, hiszen nem mindenki akar ablaknelkuli pinceben elni.

[ Szerkesztve ]

(#35255) sisi22 válasza Bubee82 (#35254) üzenetére


sisi22
tag

Apropo, Angliaban jelenleg is oltari nagy problema, hogy egyszeruen nem epul annyi uj ingatlan, mint amennyire szukseg volna. Nem en mondom, hanem olyanok, akik ezzel foglalkoznak.

Persze, ez igaz, a nagy kerdes, hogy mi van a keresleti oldalon.
Hatalmas atrendezodesek voltak brexit kapcsan, voltam havi ingatlanbefektetoi klubokban meg a lezarasok elott, tipikus panasz volt, hogy a fiatal-kozepkoru elettarsi kapcsolatban elok eltuntek es helyettuk jottek gyerekes csaladok, ahol egy dolgozik, a tobbi a benefitre kacsingat es kezd leepulni a kornyek.

Tudok olyan helyet, ahol a korabbi linkekhez hasonlo ingatlanokat joval olcsobban meg lehet venni, csak eppen a kornyeken csak fizikai betanitott munka van.

A masik oldalon ott vannak a fiatal angolok, akik mindenaron elso lakast akarnak venni, de kemenyen megvan kotve a kezuk, panaszkodnak, hogy evi nehany ezret tehetnek csak be a szamlajukra, pedig joval tobbet is meg tudnanak sporolni, igy a tobbit elutazgatjak es elisszak.

Ma kell megtenni a tegnap eltervezetteket.

(#35256) Tufa_ válasza Bubee82 (#35254) üzenetére


Tufa_
aktív tag

Megfelelo ingatlan, megfelelo helyen, nincs problema.

A mi 2 szobas lakasunk 6 honapig volt piacon, 1 ajanlat jott ra, kb 10 viewing... Ahol meg most elunk, 1.2-1.3millios 4-5 szobas edwardian sorhazak max 1 het es eladva.

(#35257) Snoop-y válasza sisi22 (#35255) üzenetére


Snoop-y
veterán

"de kemenyen megvan kotve a kezuk, panaszkodnak, hogy evi nehany ezret tehetnek csak be a szamlajukra, pedig joval tobbet is meg tudnanak sporolni, igy a tobbit elutazgatjak es elisszak."

Hjam az angol fiatalok azok olyanok. Pisztolyt kell tartani a fejukhez maskulonben takarekosan elnenek :D

New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need

(#35258) lumpy92 válasza Snoop-y (#35257) üzenetére


lumpy92
aktív tag

Egyébként a hivatkozott részt megmagyaráznátok? Mitől van ilyen "kötöttség", hogy mennyit tehetnek be?

"never send to know for whom the bells tolls; it tolls for thee"

(#35259) sisi22 válasza lumpy92 (#35258) üzenetére


sisi22
tag

Nem neztem utana, valoszinuleg a kormany hatarozza meg az eves koltsegvetesben.
Gyakorlatilag egy lakasvasarlasi takarekbetetszamlanak tunik, amire az elso lakast vasarlo fiatal befizetheti az osszeget, es maximalva van, hogy evente mennyit tehet be es ehhez a kormanyzat mennyit tesz hozza.

Ma kell megtenni a tegnap eltervezetteket.

(#35260) sisi22 válasza Tufa_ (#35256) üzenetére


sisi22
tag

Megfelelo ingatlan, megfelelo helyen, nincs problema.

Ez a lenyeg :K .

Ma kell megtenni a tegnap eltervezetteket.

(#35261) lumpy92 válasza sisi22 (#35259) üzenetére


lumpy92
aktív tag

Köszi, így már értem! Akkor ez olyan, mint nálunk volt az LTP (Fundamenta).
Persze attól mert valaki ennek a befizetését kimaxolta, még mindig el lehet tenni ezen felül havi megtakarítást jövőbeni önrészre, szóval nem kell elbulikázni:U:DD

"never send to know for whom the bells tolls; it tolls for thee"

(#35262) rgqjx válasza sisi22 (#35259) üzenetére


rgqjx
aktív tag

Lehet nem ugyanarra gondolunk, de egy ISA számlára évi 20k-t lehet pakolni adómentesen. Ha egy fiatal egy kezdőfizetéssel kimaxolja, akkor talán megérdemel egy üveg bambit.

[ Szerkesztve ]

(#35263) BÁ Nutrition válasza rgqjx (#35262) üzenetére


BÁ Nutrition
addikt

nem, van egy Lisa nevu szamla is ami ugy nez ki h [link]

evente 4k-t tehetsz bele, es 1k-t hozzarak az allam
a magyar rendszerhez kepes oriasi kulonbseg h az kb egy lekotott bankszamlara es arra adott 0,01%-os kamatra hajazott, itt viszont reszvenyeket is vehetsz a belerakott penzbol.

az Isa szamlanak 20k az evi limitje, ha van Lisa is akkor a ketto egyutt 20K lehet max

youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""

(#35264) Snoop-y válasza BÁ Nutrition (#35263) üzenetére


Snoop-y
veterán

Mindekozben average Joe megtakaritasa a UK-ben kb £500. Szoval nem hinnem, hogy ez akadalyozna oket barmiben…

New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need

(#35265) Alvin_ti4200 válasza Snoop-y (#35264) üzenetére


Alvin_ti4200
félisten

Én továbbra is elképedve olvasom ezt a számot, ami szerintem alig magasabb, mint Magyarországon. Én ennek közel a százszorosával sem érzem magam kellően biztonságban (nincs saját ingatlanom, azt hozzá kell tennem).

[ Szerkesztve ]

(#35266) BÁ Nutrition válasza Snoop-y (#35264) üzenetére


BÁ Nutrition
addikt

azt nem tudom h ki az az average Joe, de ez egy gyengenek szamito heti fizetes kb.
persze lehet h az embereknek csak ennyi eszuk van, de ez kb az a szint h barmikor a "hid ala" kerulj. teny h egyik hulyegyerek lakotars mikor mar kb 3-4 eve itt dolgozott es osszetorte a kocsijat akkor ugy jart h kolcson kellett kernie a 300 fontos dijra amit a kocsi elszallitasaert szamitottak fel neki. :C

kulon orom h a baleset ugy tortent h egy nagyobb korforgalomban driftelt az 500 fontos béemvéjével, es olyan erovel ment neki a padkanak h kitort ket kereke ;]

youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""

(#35267) Alvin_ti4200 válasza Bubee82 (#35254) üzenetére


Alvin_ti4200
félisten

Ez igazából nem csak Angliában probléma, ez a videó kiválóan összefoglalja szerintem, mennyire mindenre van hatása a nyugati világban tapasztalható lakhatási válságnak, bár az USA-ban nyilván már okból nem épül elég ingatlan, mint UK-ben, de sok a hasonlóság így is.

Én előre rettegek, mennyit akarnak majd rólam lehúzni, amikor július végén megkérdezik, mik az elképzeléseim október után, maradok-e a negyedik évre is ugyanebben a lakásban vagy sem. Mikor 2019-ben ide költöztem, a környéken (Canning Town, London) még csak éppen, hogy megindultak az építkezések (Brunel Street Works, Goodluck Hope, stb.), akkor fizettem 1667-et havonta az első évben. Ezt a pandémia miatt le tudtam alkudni 1603-ra egy évre rá, majd 1560-at tavaly. Ehhez képest, ami bő egy fél éve zajlik az szürreális. A lakóközösség egy szabad szemmel látható része tűnik el, mert 25-30%-os áremeléssel örvendeztették meg őket az ügynökök/landlordok.

Az eggyel alattam lévő lakást konkrétan 1950-ért hirdeti a szigeten az ingatlanok többségét menedzselő ügynökség (aminek a tulajdonosa az építtető Ballymore tulajdonosának rokona, de ezt a szálat nem nyitom meg...). Függetlenül attól, hogy mennyiért tudják végül kiadni, mindenki igazodik a másikhoz, ezért a Rightmove és Zoopla kvázi hivatkozási alap lett és teljesen mindegy, közük van-e az áraknak a valósághoz vagy sem. A Temzéhez közelebb lévő Goodluck Hope-on a korábbi 1800-1900 font helyett már 2200-2300 fontért hirdetnek egy hálós lakásokat.

(#35268) zone válasza BÁ Nutrition (#35266) üzenetére


zone
őstag

ez egy gyengenek szamito heti fizetes

500 font gyenge? Talán Londonisztánban? De 5 éve amikor még raktárban dolgoztam, átlag 260 körül kaptam hetente. Heti 500-hoz kellene egy 34-35k-s éves fizetés.

[ Szerkesztve ]

YouTube - https://goo.gl/bCKFYP

(#35269) Alvin_ti4200 válasza zone (#35268) üzenetére


Alvin_ti4200
félisten

Heti nettó 500 font a medián londoni fizu alatt van egy kicsivel, amennyire láttam a gov.uk statisztikájában. Országos átlagban valószínűleg nem számít annyira gyengének, hiszen Manchasterben 1000 font körül teljesen okés lakásokat lehet bérelni, szóval a vásárlóerő tök más ott, mint itt.

(#35270) sisi22 válasza Snoop-y (#35264) üzenetére


sisi22
tag

A lenyeget nem irtad, hogy a £500 atlagos megtakaritas az napi, heti, havi vagy eves atlag? :F

Ma kell megtenni a tegnap eltervezetteket.

(#35271) sisi22


sisi22
tag

Ugy emlekszem, valaki irta korabban, hogy a biztonsag kedveert ajanlott egy masodik bankszamla is egy masik banknal, de a kereso nem talalja.

Megirna valaki, hogyan lehet masik banknal ujabb szamlat nyitni?
Amikor rakerdeztem, allandoan azt mondtak, hogy csak a meglevo szamlamat vihetem at hozzajuk, ujat nem nyitnak.

Ma kell megtenni a tegnap eltervezetteket.

(#35272) FeRkE válasza sisi22 (#35271) üzenetére


FeRkE
őstag

Tok egyszeruen, siman nyitsz egyet es kesz. Nekem most ez a Chase pl elegge bejon, 1% cashback a kartyas vasarlasokra 1 evig es Debit szamla nem credit, meg a cashbackre se kell egy evet varni, mint Amexnel. Fiokjuk mondjuk nincs, ha az fontos lenne, meg Direct debitet se tud meg. Ha gondolod irj privatban es meghivlak, es mindketten kapunk 20£-ot :) A savings accountja is a legtobbet fizeti most az easy access savingsek kozott ha jol neztem. Non-sterling transaction fee sincs, ugyhogy travel kartyanak is jo lesz. En 3 hete nyitottam, ez az 5ik meglevo UK accountom :D

[ Szerkesztve ]

(#35273) Alvin_ti4200 válasza sisi22 (#35270) üzenetére


Alvin_ti4200
félisten

Legfrissebb számok az Office of National Statistics (ONS) adatai alapján. Vannak eléggé megdöbbentő számok, például hogy lehet egy household net worth 25-34 éves kor között több százezer font? Ha mondjuk az agyon hitelezett ingatlan teljes értéke beleszámít, akkor kijön a matek, de egyébként szürreálisan hangzik.

Average UK savings by age:
- 25-34: Between £500 and £5,000
- 35-44: Between £5,000 and £12,500
- 45-54: Between £5,000 and £12,500
- 55-64: Between £12,500 and £25,000
- 65+: Between £25,000 and £50,000

Amount required in savings to put you in the top 25% of your age group:
- 25-34: Over £12,500
- 25-44: Over £25,000
- 45-54: Over £50,000
- 55+: Over £100,000

And the top 10%:
- 25-34: Over £50,000
- 35+: Over £100,000

Employee pension contributions by age

- Over 50% of employees across all age groups contribute between 3% and 5%
- Contributing over 7% to your pension would put you in at least the top 14% of your age group

UK household net worth by age

- 25-34: Between £85,000 and £200,000
- 35-44: Between £200,000 and £300,000
- 45-54: Between £300,000 and £500,000
- 55-64: Between £500,000 and £1,000,000
- 65+: Between £500,000 and £1,000,000

Net worth required to put you in the top 25% of your age group:
- 25-34: Over £300,000
- 35-54: Over £500,000
- 55+: Over £1,000,000

And the top 10%:
- 25-44: Over £500,000
- 45+: Over £1,000,000

(#35274) Tufa_ válasza Alvin_ti4200 (#35273) üzenetére


Tufa_
aktív tag

25-34 evesen 85k (csak hogy belekeruljenek a statisztikaba) ket ember kozott, ha ingatlant vettek/vagy es nem esz nelkul koltekeztek, azert nem epp egy olyan szam amire nagyon megkell lepodni..? 200k sem

(#35275) sisi22 válasza Alvin_ti4200 (#35273) üzenetére


sisi22
tag

Nagyon koszonom, ezt erdemes lesz kesobb alaposabban atnezni. :R

Az elso pillantasra azt lattam, hogy figyelni kell a tartalomra, mert a linkeden a bevezeto mondatok kozott az egyik:
All data is taken from the Office of National Statistics (ONS), and is accurate as of 2022.

Az ONS oldalan viszont ott van, hogy 2022 aprilisban publikaltak az utolso adatot, ugyhogy ez legfeljebb 2021 eves, illetve csak az elozetesen becsult eves adat, es majd honapokkal kesobb jon a vegleges adat, es kesobb ugy lattam, hogy ez 1997 ota kezdett idosor, igy a modszertant is meg kell nezni, mert jelentos valtozasok voltak az evek soran a nyugdijaknal.


hogy lehet egy household net worth 25-34 éves kor között több százezer font?

En ugy latom, hogy 41% az 85e alatt van, 22% van 85-200e kozott, es a maradek 4x kb.10%-os sav 200e felett.

Amugy nagyon is lehet, ha megnezed, rengeteg idosnek hatalmas vagyona van, nyilvan adooptimalizalassal osztogatja a rokonsagaban, es az ingatlanos klubban is azonnal azt tanacsoltak az uj belepoknek, hogy ugy alapitsak a ceget, hogy akar csecsemo koru gyereke birtokolja a ceg tobbseget, ertelemszeruen ugyis a szulok dontenek helyette, amig nagykoru nem lesz, viszont azonnal elkerulik az orokosodesi adot egy generaciora.

Amugy hirtelen egy talan fel evvel vagy meg korabbi hir ugrott be, hogy parlamenti torvenymodositas volt, mert covid es mas eu ugyek kapcsan lakossag erosen eladosodott az ingyenes eu ellatason feluli draga mutetek miatt, es akkor olyan indoklast mutattak sajtoban es bbc hirekben is, miszerint az orszag eszaki reszen 150e, kozepen 250e, delen 500e koruli azonos alapteruletu ingatlan erteke.

Remelem, masok besegitenek, sokkal pontosabb informacioik vannak. :K

Ma kell megtenni a tegnap eltervezetteket.

(#35276) Snoop-y válasza sisi22 (#35270) üzenetére


Snoop-y
veterán

Ennyi penzuk van felreteve.

New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need

(#35277) Bubee82 válasza Tufa_ (#35274) üzenetére


Bubee82
őstag

Szerintem amit Alvin elvtars megkerdozjelezett a statisztika alapjan, hogy az atlagos megtakaritasok a fiatal es kozepkoru korosztalyban nincsenrk osszhangban a vagyon mertekevel. Nekem is az ugrott be eloszor, hogy hogyan lehet kialakitani tobbszazezer font vagyont, ha meglehetosen szerenynek mutatkozik a megtakaritasok merteke. Hiszen megtakaritasbol lesz befektetes, majd abbol vagyon. Legalabbis az en olvasatomban.

[ Szerkesztve ]

(#35278) Tufa_ válasza Bubee82 (#35277) üzenetére


Tufa_
aktív tag

Egy egyszeru pelda:
Egy par, 22evesen elkezd dolgozni, atlagosan 2.4 evente valtozik a fizu 12 ev alatt (peldanak okaert £20, 25, 30, 35, 40k brutto evente). Ez kb £570k netto kereset kettojuk kozott.
Ha csak 14%at sporoltak (havi ~£280 per fo), akkor mar kvalifikaltak a 80k+ regioba.
Ha viszont 22evesen volt ra lehetoseg hogy mondjuk beleugorjanak egy lakas vasarlasba, de azon kivul hogy a torlesztoket fizetik (mondjuk 30%/ev az elso eves nettojuknak), es kozben mellette nem nagyon akartak/tudtak sporolni, 12 ev alatt a hitel fele-egy harmada ki lett fizetve, es ennyi ido alatt az az ingatlan erteke hatalmasat nott, siman lehetnek a 200k+ kategoriaban is..
Ezeknek a szamoknak, javaresze ingatlan alapu szamitasbol jon, nem hogy mennyi penzuk van a bankban. Az is kerdeses hogy ezeket a szamokat mennyire befolyasolja a bevandorlok keresete/megtakaritasa ha van/, foleg hogy ezek javaresze nem Angliaba megy..

[ Szerkesztve ]

(#35279) Vaze válasza zone (#35268) üzenetére


Vaze
őstag

Azt kell mondjam,hogy sokan elfelejtettek hogy honnan jottek...
Aki a heti £500 font fizetest gyengenek nyilvanitja...hat inkabb nem is folytatnam :W :W

MSI Raider GE78 HX 13V Intel® Core™ i9-13980HX -- GeForce RTX 4090, GDDR6 16GB -- 32GB, 2TB SSD

(#35280) moleculez válasza Vaze (#35279) üzenetére


moleculez
veterán

Nem akartam belevauzni, de 500£/hét azért nem rossz. Főleg főleg unqalified szcénában. Professional szektorban gyakornoknak ok.

Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!

(#35281) Vaze válasza moleculez (#35280) üzenetére


Vaze
őstag

En sem akartam beleavatkozni,de azert na....gondollkodjunk mar egy kicsit,eleg eros kijelentes.
''ez egy gyengenek szamito heti fizetes kb.
persze lehet h az embereknek csak ennyi eszuk van, de ez kb az a szint h barmikor a "hid ala" kerulj.''

Tudod aki a ''kicsit''nem becsuli az a nagyot nem erdemli.....

MSI Raider GE78 HX 13V Intel® Core™ i9-13980HX -- GeForce RTX 4090, GDDR6 16GB -- 32GB, 2TB SSD

(#35282) moleculez válasza Vaze (#35281) üzenetére


moleculez
veterán

Engem ez nem frusztrál, minden kutyánál van nagyobb ;) Ha már itt tartunk, szeretnék olyan életszínvonalon élni, egy olyan munkával, hogy mindegy legyen mennyit keresek évente, főleg hogy hetente.

Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!

(#35283) Vaze válasza moleculez (#35282) üzenetére


Vaze
őstag

:K

MSI Raider GE78 HX 13V Intel® Core™ i9-13980HX -- GeForce RTX 4090, GDDR6 16GB -- 32GB, 2TB SSD

(#35284) BÁ Nutrition válasza Vaze (#35279) üzenetére


BÁ Nutrition
addikt

ez nem honnan joves kerdese, hanem h 500 font fizu az nem jo fizetes, hanem kozepes max, de inkabb gyenge. ameddig sharehouseban vagy addig oke, de ha 1000kornyeke a rent 400korul ami rajon(szamlak, tax), meg eszel, van kondiberleted es autod stb akkor az szinten lesz 500 atlagos honapban akkor mennyi is marad meg? 100 font?
szal lesz 1000-1200 fontod jo esetben minden masra evente, es azert eleg sok minden tortenhet veled amikor kellene egy kis tartalek.
ezert gyenge fizetes, nem azert mert honnan jottem.
ha ketten vagytok fejenkent heti 500al es 20k-t felretesztek akkor oke, de egyedul keves szerintem.
nyugodtan folytathatod, de mondjuk nem volt cel h belegazoljak a lelkivilagodba. meg maseba sem
amugy nem az heti 500 volt a mondandom lenyege hanem az 500font megtakaritas. az szornyu.. :U

youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""

(#35285) moleculez válasza BÁ Nutrition (#35284) üzenetére


moleculez
veterán

Én nem is értem tök egyedül hogy lehet itt megélni, ha nincs valami komoly munkája az embernek.

Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!

(#35286) tildy válasza moleculez (#35280) üzenetére


tildy
nagyúr

Vagy reszmunkaban . Én nem sokkal többet kapok most heti 3 napra. De muszaj voltam váltani így, mert különben többet us kelkett volna dolgoznom de a kiadás is majd dupla lett volna a bölcsi miatt

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#35287) Vaze válasza BÁ Nutrition (#35284) üzenetére


Vaze
őstag

Nem gazoltal bele az en lelki vilagomba,mert ez engem nem igazan erint....
Csak hat eleg nem tetszoen fogalmaztal es pont.
Es nem akarom folytatni mert nincs ertelme.. :R

MSI Raider GE78 HX 13V Intel® Core™ i9-13980HX -- GeForce RTX 4090, GDDR6 16GB -- 32GB, 2TB SSD

(#35288) instantwater válasza tildy (#35286) üzenetére


instantwater
addikt

Így a részmunkaidő miatt teljesen támogatott a bölcsi?
Ezen gondolkoztam már én is, hogy vajon részmunkaidővel elért alacsony keresettel lehet-e free childcarehez jutni.

(#35289) moleculez válasza instantwater (#35288) üzenetére


moleculez
veterán

[link]

Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!

(#35290) instantwater válasza moleculez (#35289) üzenetére


instantwater
addikt

Szeptembertől jár nekünk is a 15 óra ingyen.
A 30 óra nem, mert a párom a kisebbikkel itthon van.

(#35291) Maxxy10


Maxxy10
addikt

Eddig még nem utaztam Bp-ről Stanstedre úgy, hogy akkor indult volna gép amikor kellet volna.... :(((

(#35292) moleculez válasza Maxxy10 (#35291) üzenetére


moleculez
veterán

Ryan?

Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!

(#35293) Maxxy10 válasza moleculez (#35292) üzenetére


Maxxy10
addikt

Igen

(#35294) instantwater válasza Maxxy10 (#35291) üzenetére


instantwater
addikt

Náluk már az is szerencse, ha egyáltalán megy a gép, és nem cancellelik :)) .

(#35295) Vaze válasza Maxxy10 (#35291) üzenetére


Vaze
őstag

Iden 2x voltam otthon,Ryanair,de mindig idoben indultunk el. Manchester

MSI Raider GE78 HX 13V Intel® Core™ i9-13980HX -- GeForce RTX 4090, GDDR6 16GB -- 32GB, 2TB SSD

(#35296) tildy válasza instantwater (#35290) üzenetére


tildy
nagyúr

Miért nem? Ha szülési szabin van, akkor jár akkor is.
Amúgy igen, 3 napot dolgozom , 16 óra felett támogatott , igen.

[ Szerkesztve ]

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#35297) tildy


tildy
nagyúr

Ma végre elindult a crossrail ! Nagyon szuper hogy 10- 15 perc alatt a belvárosban lehet lenni.

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#35298) Alvin_ti4200 válasza tildy (#35297) üzenetére


Alvin_ti4200
félisten

Várom, hogy befotózhassam az újegállókat, némelyik elég jól néz ki :) Kár, hogy nen áll meg Canning Townnál vagy relatíve közel.

(#35299) zone válasza Vaze (#35295) üzenetére


zone
őstag

A security check nem volt horror? Folyton azt olvasom a MEN-on hónapok óta, hogy órákat állnak sorba az emberek.

YouTube - https://goo.gl/bCKFYP

(#35300) tildy válasza Alvin_ti4200 (#35298) üzenetére


tildy
nagyúr

Nincs olyan messzi Custom House ;) mi emiatt költöztünk anno Canning town stationtol ide .

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.