Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Szólánc.
- Mindent a StreamSharkról!
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
-
LOGOUT.hu
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:
"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr Dini
addikt
válasz Mauddip #16401 üzenetére
Szia!
Még új vagyok a témában...
De asszem tudom a megoldást! Ismerem a link2sd-t. Az a bajod, mint ahogy a hibakód is mutatja, hogy nem találja a megadott install path-t. Ami ugyebár a data/app partició. Nade annyit én is értek hozzá, hogy tudjam, ha a Chrome mellett ott van, hogy frissítve, az annyit jelent, hogy a Chrome egy rendszeralkalmazás nálad(ezt onnan tudom, hogy a frissítés nincs beleégetve a romodba), ami viszont a system partición van. Ezért látom van TiBa-d, azzal át tudod rakni, mint felhasználói app, vagy esetleg a link2sdvel. Utána át lehet helyezni az sdre. Úgy mennie kell. Sajnos rendszerappot nem lehet ezzel a módszerrel átteni. Én nem is javaslom. Próbálj meg felh. appot átrakni ami a data particion van.
MrDini
Szerk.:
A rootoddal úgy látom semmi baj nincs!
[ Szerkesztve ]
Minden egér szereti a sajtot... Kivéve a Logitech G305.
-
Mr Dini
addikt
Ha már így szóba kerültek a Superuser appok. Én ha tehetem, akkor a Chainfire féle SuperSU-t használom.(bár én nem nagyon használok superuser appot mert ugyebár minek? ) De az öcsém telója egy fos SG Y. Azon superuser van. És állandóan küszködik a su binary updatevel. Nem tudtok valami megoldást?
-
Mr Dini
addikt
Szia!
Minek neked SDK? Ha csak fel szeretnéd oldani, akkor adb kell csak neked. (Ha rootolt a teló és az usb debug engesélyezve van)
Ez a legegyszerűbb módja az installnak: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2588979
De ha mégiscsak az SDK mellett vagy, akkor kicsit több infó kéne... Például miket pipáltál be? Gondolom az SDK tools az megvan. De még kell egy android driver pack a listából. Úgy mennie kell. De sok Youtube-s videó van fent ezzel kapcsolatban.
MrDini
-
Mr Dini
addikt
Lehet az ellen valamit tenni, hogy ne legyen ilyen könnyen feltörhető a telefon? Mert ez a megoldás nagyon nem tetszik, hogy csak egy mezei rm paranccsal is meg lehet oldani... Tudtok valami jó módszert a gesture és a password.key fájl lerejtésére?
Tudom, hogy ez kicsit láma kérdés... :
Szeretnék több verziójú droidot futtatni a telón. Létezik erre Multiboot vagy hasonló? (Pár eredeti droid és egy általam írt droid futna)
Válaszokat előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
Köszi mindenkinek! Értem én, hogy az xposedhez kell root. De nekem superuser app nélkül is tökéletesen megy. Csak van egy su bináris az xbin mappába azt kész. Mert én cwm alatt csináltam.
Másik:
Ha ellopják, akkor felflashelik a cwm-t, majd rákötik usb-n a gépre és cwm-n keresztül adb-n kiadják a su parancsot, majd az rm /data/system/*.key -t, rebootolják. És volt zár nincs zár... Azért ez nem valami biztonságos... Én az egyik haveromnak távoli remoteval 30 perc alatt feltörtem a gyári t-mobilos stock 4.1.2-es romját. Szóval ezért kérdezem.
Somatom:
Nagyon köszönöm! Utánanézek van e samsung galaxy mini 2-re.[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
válasz Mauddip #16428 üzenetére
Igen. Ajánlom, hogy gépről csináld! És kártyaolvasóval! (Ne a telefonoddal usb-n keresztül a formázást) Én annak idején win mini partition toolal csináltam. Jó program. Csak ments le mindent az sdről! És figyelj arra, hogy a fat partició nagyobb legyen!!!
Ahogy Somatom kolléga is írta az ext2 a legjobb. Szinten minden romon működik.
Számolnod kell azzal, hogy kicsit lassabb lesz a boot folyamat... És néhány eszköznél bootloop is lehet belőle, úgyhogy mindenekelőtt javaslok egy teljes nand mentést!
Sok sikert!
MrDiniSzerk.:
Utána csak nyisd meg a link2sd-t és asszem felajánlja a second partition csatolását.
[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
Akkor csak valami custom recovery adb-jéből tudod letörölni. Szerintem rakd fel a cwm-t! Majd rootold a recoveryvel. Utána csak usb-n a gépre kell kötni recovery módban és kiadni adb-n parancsokat: adb shell
su
rm /data/system/*.key
exit
exit
adb reboot
Ennyi lenne!
MrDini
-
Mr Dini
addikt
-
Mr Dini
addikt
válasz tagagaba53 #16482 üzenetére
Szerintem az emulált storage lesz a bajod... Ha valahogy így van a mappaszerkezet a /storage alatt, hogy emulated/0 akkor szívtad. Általában a samsungos stock romoknál szokott ez a hiba jelentkezni. Próbáld meg egy custom rommal!
-
Mr Dini
addikt
válasz Orionhilles #16485 üzenetére
Akkor lehet, hogy a kerneled támogatja... Nekem is megy emulált alatt is, de a drága koreaiak a Samsunggal letiltották. Valahogy ezt is ki lehet kerülni. Asszem fel kell flashelni egy zipet(, mint a bootanimáció qtg feloldásnál)
-
Mr Dini
addikt
válasz tagagaba53 #16482 üzenetére
Mi a tartalma ennek?: /system/etc/permissions/platform.xml
Mert a google különböző rohadt csoportokat hozott létre...
Elsősorban ezek érdekesek: (én így szoktam beállítani)
<permission name="android.permission.WRITE_EXTERNAL_STORAGE" > <group gid="sdcard_r" /> <group gid="sdcard_rw" /> <group gid="media_rw" /> </permission>
<permission name="android.permission.WRITE_MEDIA_STORAGE" > <group gid="sdcard_rw" /> <group gid="media_rw" /> </permission>
-
Mr Dini
addikt
válasz tagagaba53 #16489 üzenetére
Láma kérdések következnek:
1. Ugye az ext2-4 partició, amit a linkelésre csináltál kisebb, mint a fat?
2. Ugye a linkelést a link2sdben nem az áthelyezés az sdre módszerrel csináltad? Mert ha így csináltad, az nem jó. A link létrehozását kell használni...
Sorry, hogy ilyeneket kérdezek, de nálam mindenki ezeket rontja el... Szal ezek ilyen Gy.k-k.
-
Mr Dini
addikt
válasz tagagaba53 #16492 üzenetére
Nem tudod elrontani a 16-osat se. Ha nem ismeri fel legfeljebb újraparticionálod még1x win/linux alatt.
-
Mr Dini
addikt
válasz #79335424 #16494 üzenetére
Igen, tudom. Nem vagyok szervizes, csak hobbiból tolom a szám.techet...{amúgy szakács vagyok xD} De én már tapasztaltam olyat is, hogy a gyártó egyszer media alá rakta az sd-t másszor meg nem. Hogy ennek mi értelme... Csak szórakoznak a userrel.
-
Mr Dini
addikt
Most jut eszembe. Szerettem volna használni a reavert, mert nem jutott eszembe a wifim jelszava... {Végül újrahúztam, de jó lett volna, ha megmarad a config} De mivel csak az SGS2-m támogatja a monitoring módot ezért csak arra megy fel és működik. Tudtok valami megoldást, hogy mégis menjen bármilyen telón?
Szerk.:
A bcmont ajánlották, de az hibával becrashel. Bár a terminálos air... cuccot még nem próbáltam.Még egy kérdés:
Minek kellett a guglinak leváltani a dalvikot az 5.x verziókban?
[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
Ha a backup nem működne, akkor Kdz updaterrel tudod feltenni a "szűz" gyári romot. (A 2.3-at)
Nesze itt vannak az instrukciók magyarul: (bár én nem olvastam el)
http://logout.hu/bejegyzes/vbalazs1234/gyari_allapot_rom_visszaallitasa.html
-
Mr Dini
addikt
Sziasztok!
Mainap elromlott a raspberryre kötött billentyűzet. és nem találtam usbset itthon. Meg lehet valahogy oldani (Nexus 7 beszerzése nélkül ) azt, hogy a Droidos virtual keybordot használnám a raspberryn egy micro usb+usb kábellel debian [raspian] alatt egy samsung galaxy mini 2-n? Illetve milyen kernel kell hozzá?
-
Mr Dini
addikt
+1
Nekem ne is említsétek a Cerberust! Semmire nem jó! Csak kicsalja a pénzed... Ha mobiltolvaj lennék úgyis azzal kezdeném, hogy kikapcsolom, majd otthon felrakom rá a cwm-t és felflashelem a recoverys aroma file managert, vagy adb-n letörlöm a Cerberus apk-ját. Szóval ezek mit sem érnek. Legyegyszerűbb megoldás, ha levéded a recoveryt és a bootloadert és beálítassz egy mintát/passwordot kikapcsolod a debuggot azt csá. Tök ingyen max 45 perc alatt megvan. Kérdem én akkor ezek a cerberus stb mire valók?!
[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
válasz Shingen #16573 üzenetére
Ha wines pcd van, akkor szedd le az adb és a drivereket. Majd jobbklikk+shift a mappába, ahol van az adb. Feljön a lista>parancsablak nyitása itt. Utána kösd rá usbn a gépre a készüléket. Add ki ezt : adb devices
Ha erre kihoz valami számsort és utána szöveget, akkor adb reboot recovery parancs. Majd rebootol a készülék és láss csodát ott a recovery. (Ha szerencséd van )Minden egér szereti a sajtot... Kivéve a Logitech G305.
-
Mr Dini
addikt
válasz konyi79 #16581 üzenetére
Szia!
Xposedből pl engedélyezni lehet a mutiusert.
Ha megállítod a filmet, akkor vannak reklámok benne, de a fizetősben nincsenek. Csak az ac3 codecet kell külön feltenni, ha nem fizetsz. És ha nasról akarsz streamelni, akkor szedd le a file managert és azzal nyisd meg a fájlt.
-
Mr Dini
addikt
Sziasztok!
Van egy raspi2-m. Szerettem volna a droidos mobilom használni hozzá, mint ideiglenes wifi stick. Namost én smb-n a nasomról szoktam médiát streamelni. De nem megy ezzel a módszerrel... Mert ez ugye bridgeli a forgalmat egy 192.168.43.*-ra. Hogy lehet ezt változtatni? Hol vannak az interfacek és a route tábla?
Másik kérdésem:
Leszedtem az ubuntu skin-t (a cm10.1-est), de ha az á betűt szeretném használni, akkor kicrashel az aosp keyboard.
Ez elég gáz mert mérgemben még azt se tudom leírni, hogy áááKöszönöm!
-
Mr Dini
addikt
válasz #79335424 #16668 üzenetére
Az lehet, hogy ha mobil hotspoton van az smb, ftp stb. akkor stimt a dolog, de én mint wifi stick hasznalnam... (Tehát usb-n osztanam meg a wifit a málnaval)
És mivel a wifin a nas statikus 192.168.1.2-n van a malna pedig 192.168.43.*-on van ezért a rasp connection refusedet, vagy no hostot dob. Ezért kérdeztem vmi alternatív megoldást rá. Az se lenne baj ha kozbe a mobilomon nem lenne net.
--
Esetleg a 2. kérdésemre valaki?MrDini
-
Mr Dini
addikt
válasz #79335424 #16686 üzenetére
Épp ez a probléma... Szal van egy wifi routerem. (Több is van, de a Példa kedvéért) Erre van racsatlakozva a mobil. Ezt a jelet kéne usb-n továbbítani a raspinek. Ez meg is történik, mert a youtube stb megy, de a nast nem latja, mert mint fentebb irtam vmiert alapból más ip tartomány van és szerintem 2 külön háló... Nem ertem ennek mi ertelme van es hogy lehetne megoldani, hogy lássa a nast a rasp a mobilomon keresztül. Ebben kérném a segítségeteket. Remélem mostmár érthető.
Ui.: Bocs az ekezetekert...
[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
válasz #79335424 #16689 üzenetére
De van rajta ethernet slot. Csak 1 a lakás másik végén van a routerszoba 2 az asszony nem bírja levegővel a kábelt nézni... . Es mielott vettem volna egy wifi adaptert hozzá gondoltam kiserletezek vele eggyet. Ez amolyan jellegzete szakacsi jellem...
Kösz a segítséget! Esetleg ha vkinek van tippje, akkor segitsen. Szép estét!
[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
Szasztok!
Haverom galaxy y-jara felflasheltem a cm 9-t. Eddig oké, de a gapps felrakasa után a Play store minden app telepítésnél asszem 491-es hibát dob. Tudtok segíteni? Köszönöm!!!
-
Mr Dini
addikt
-
Mr Dini
addikt
válasz WOT-H-A-C #16720 üzenetére
Már mindent próbáltam... Most visszaraktam a gyári gb-t. Egyébként csak a stock gb-n megy a play store. Ez miert lehet?
Csak fel akartuk turbozni az y-t de sem a cm11 sem a cm7 sem a cm9-en nem megy a Play store.
[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
Most így visszagondolva az usb-s megosztásra. Nem lehet a bridgelés helyett natolni a bejövő netet?
-
Mr Dini
addikt
válasz Sh4rKy #16767 üzenetére
Nem nagyon van. De ha van is azt inkább a szolgáltatónál keresd. (De ez nagyon off) {max úgy lehetne megcsinálni, hogy 2 simed van ugyanazzal az MS ISDN-el, viszont különböző IMSI, de akkor ugyanaz a telefonszámod. Viszont az a te esetedben nem lehet gond, mivel a különböző IMSI miatt külön számláz a 2 sim. Esetleg kérdezd meg a megfelelő telekomos topikban, vagy a szolgáltató ügyfélszolgálatán!}
Szóval nem...
Szerk.: Srry hülyeséget irtam... Nem isdn hanem imsi.
[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
-
Mr Dini
addikt
Sziasztok!
Lilapopó alatt lehet moddolni az apk-t a manuális módszerrel? (Apk a gépre, apktool kibont, apk aláír, apk vissza a mobilra) Mert nemrég írtátok ezt az artot... Ha ugye moddolok, akkor nem települ újra, így a régi fut? Az odexes módszeren kívül van más megoldás? (Sorry oart file ) Vagy hülyeséget írtam... Sorry, de sekép sehang nincs a fejemben lolival kapcsolatban. Egyáltalán érdemes váltani? (Jelenleg cm 10.1-es improved 07/07-esem van)
[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
Üdv megint...
Keresgéltem xposed modulokat és ráakadtam erre: screenoffanimation. Nagyon jó kis app! De a screen on csak akkor megy rajta, ha a feloldás nincsre van állítva. Ha mintát/pint/csúsztatást állítok be, akkor nem megy. Hogy lehet megoldani, hogy működjön? (Nem cm locker, meg hasonlóra gondoltam)
Megoldható valahogy 4.2.2-n?
Satryicon:
Ha egyszer bejelentkezel és az ő mobilján van vmi sniffer app, akkor így is-úgy is megszerzi....
[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
Sziasztok!
Ma probáltam felportolni egy pacman és egy miui romot tesztetés miatt. De a cwm error-t dob, mert ha jól értelmeztem az errort nem megfelelő a készülék. Nekem gt-S6500-am van ez meg gt-s6500D-re jó. Pedig csak annyi a külöbség, hogy az enyémbe van nfc.(nem baj, ha nem megy) Hogy lehet módosítani a zipet, hogy felmenjen? (Úgy sejtem a meta-inf mappában kell kontárkodni)
-
Mr Dini
addikt
válasz kelzsoca #16943 üzenetére
Köszi a gyors választ!
Tényleg... Hogy én erre nem is gondoltam.
De ugye ha átírom, akkor nem kell újra szignózni?
Más: Lehet csinálni/Létezik olyan recovery, ami sok samsung mobilra jó és közvetlenül a stock recoveryből csak egy zipet kell feltolni? Tudom, hogy más a screen resolution stb... Elég hülye kérdésnek tűnik, de jó lenne.
-
Mr Dini
addikt
Előre is sorry... Tudom már már nagyon untok engem, de mivel most találtam rá erre a fórumra az eddig felhalmozódott problémáimra szeretnék megoldást keresni.
Az egész ott kezdődött, hogy egy rendező barátom felkeresett egy sg pocket neoval. (T-mobilos locked)
Namármost. Elege lett a 4.1.2 és a samsung touchwiz egyvelegével. Megtetszett neki a cm. Fel is raktam rá a cm10.1-t, de mikor berakom az simkártyát service kódot kér... Ezt csak a cm11-el sikerült ideiglenesen megoldani, úgy, hogy beállítottam (kis hekkelés által) azt, hogy a sim kártyát mint dual sim 2 foglalat lássa. Mert az első mindenképp locked. Nem értem ezt az egészet. Az én simemmel nem kér semmilyen service kódot... :/ Hogy a ******-ba lehet ezt megoldani?
Egyébként köszönöm kelzsocának a tippet. Azóta kipróbáltam a pacmant és a miuit. Szerintem egyik sem az igazi... Az egyikben csak a tablet ui és a baromi pici rendszerméret nem volt szimpatikus, de gondolom ezt tabokra fejlesztették. A másik meg egy ilyen csillivilli húúúde szép lancher azt annyi... {Persze ízlések és pofonok --> én pl a teljesítményre hajtok} Úgyhogy most nagy rom fabrikálásba fogtam. Ha valakinek vannak jó ötletei/app tippjei, akkor szívesen várom pm-ben.
Egyébként miért nincs az 1 hsz-ben leírás? Ezt a foldermountot már 100+1-szer megkérdezték....
[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
-
Mr Dini
addikt
Valaki már próbálkozott azzal, hogy egy odinból portolható *.tar.md5 filet átalakítson egy flashable zipre? Konkrétan a mobilomra (nagy jenás vagyok tehát galaxy mini 2) kerestem twrp-t. De csak az odin féle van... Mobil odin nem megy, mert cm romom van. És én mindig váltogatnám hol cwm hol twrp kellene. Csak nem mindig van kéznél a gépeim egyike.
Más: Az mitől lehet, hogyha felteszem a twrp-t utána folyamatosan arról bootol és nem a droid jön be? Ezt már cwm-el is megjártam, amikor megláttam a reboot recoveryt. Csak egy rom update segített. Mintha felülírta volna a bootot.
Örök hálám!
Szerk.: konkrétan ez: https://goo.im/devs/thewhisp/jena-recovery/twrp-build-3-06052013.tar.md5
[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
válasz Apollyon #17172 üzenetére
Ha nem vagy képes fizetni érte, ezzel is támogatva a fejlesztést még mindig ott van az a sok cracked apk a kuglin, vagy haverom szerint LP-n is van rá custom patch... (Én a helyedbe megvenném. )
Valóban vannak itt libek, amik kb. Max 5mb helyet foglalnak. A dex a dalvik vm extracted, amikbe pl a smalik vannak. A data pedig a userdata. Ezeket mind átlinkeli.
Ha esetleg a belső sd-n lévő obb-k gondot okoznak akkor pedig FolderMount, vagy xposed obbonsd.
De ezekhez mind kell root!
MrDini
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest