- Fórumok
- Okostelefonok
- Android szakmai topik
- (kiemelt téma)
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- weiss: Filmzene hasonlóság
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- potyautas: Sára és a párja.
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
18600 - 18501
51283 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 19901 19900 - 19801 19800 - 19701 19700 - 19601 19600 - 19501 19500 - 19401 19400 - 19301 19300 - 19201 19200 - 19101 19100 - 19001 19000 - 18901 18900 - 18801 18800 - 18701 18700 - 18601 18600 - 18501 18500 - 18401 18400 - 18301 18300 - 18201 18200 - 18101 18100 - 18001 18000 - 17901 17900 - 17801 17800 - 17701 17700 - 17601 17600 - 17501 17500 - 17401 17400 - 17301 17300 - 17201 17200 - 17101 17100 - 17001 17000 - 16901 16900 - 16801 16800 - 16701 16700 - 16601 16600 - 16501 16500 - 16401 16400 - 16301 16300 - 16201 16200 - 16101 16100 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 05:10 Téma összefoglaló
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:
"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Beg írta neked a topikot. A csak bizonyos eszköz lecsatlakozásának lereagálását is kérdezd meg! Általánosságban változókkal lehet az ilyesmit kezelni. Létrehozol egy új változót (mondjuk egy logikait). Amikor az a bizonyos eszköz csatlakozik, akkor hozzáadsz a parancshoz egy "változó beállítása" műveletet, hogy állítsa "true" -ra az értéket. A lecsatlakozás parancs eseményéhez pedig hozzáadsz egy "X nevű változó értéke = true" feltételt. Így, csak akkor hajtja végre az eseményhez tartozó műveleteket, ha azt a bizonyos eszközt távolítod el. Persze, a lecsatlakozós parancs műveleteihez hozzá kell adni azt, hogy a változó értékét állítsa vissza "false" -ra.
-
air
nagyúr
Van egy App Settings nevű Xposed modul.
Ez tud ilyet: Stay resident in memory
Bár ha egy hívást azért nem fogsz tudni felvenni mert a Chrome terpeszkedik a RAM-ban és még csak kilőni sem lehet, a hívásokat kezelő alkalmazás pedig nem tud betöltődni, akkor azért más lesz a gyerek fekvése.
A home gombbal "bezárt" alkalmazást először gyorsítótárazza a rendszer, és valószínűleg onnan jött vissza minden adat. -
Gergello
addikt
-
beg
veterán
E-robot topik. Ott a fejlesztő is jelen van (bartatamas), tőle bátran kérdezhetsz.
-
teo77
őstag
Csináltam róla egy videót is: Lassú Chrome visszatöltődés
-
teo77
őstag
Sziasztok!
Hogy tudom a KitKat-et arra kényszeríteni, hogy a Chrome - ot a memóriában hagyja mindig? Nagyon bosszantó, hogy a 2 GByte-nyi RAM-ból 1 giga szabad, ehhez képest home gombos Chrome háttérbe csukás után, ha újra megnyitom, olyan lassan töltődik be a Chrome, mintha nem is a mwmóriából töltődne be. Újratölti az oldalt, nem pedig pikk-pakk tölti be. De nem csak a Chrome van így!
Nem frissítettem semmit a rendszeren, a Chrome kb 2 hónappal ezelőtt lett frissítve utoljára. Greenify-t kilőttem, mondván, hátha az a baja. Hát nem! :l
Mondjuk most, hogy írom ezt a posztot, gondoltam, háttérbe csukom a hozzászólás szerkesztő ablakjával a Chrome-ot, hogy megnézzem, visszatölti-e az eddig bepötyögött szöveget, az oldallal. Visszatöltötte látszólag memóriából! Ezt nem értem! Felteszem, ez a RAM-ból jött vissza! Vagy a Chrome felhőből? Hmmm... Valaki mondjon valami tippet erre a nyavalyára, please! Köszönöm! -
fpeter84
senior tag
Köszi szépen, nagyon tetszik ez az e-robot! Viszont egy fatális bugjába máris belefutottam: a PL2303-al már működik is a script-elt YAH GPS indítás, a billentyűzetemet viszont egyszerűen nem tudom beadni neki, mert a product id / vendor id mezők kizárólag számokat fogadnak el, viszont ezek nem decimális számok hanem hexa értékek > se virtuális, se fizikai billentyűzeten nem lehet beírni a product 0103, vendor 04f3 értékeket! Ezt hol milyen formában lehet a fejlesztőnek legegyszerűbben jelezni?
Másik kérdés / javaslat, hogy az megoldható hogy az USB detach ne csak általánosan bármiféle USB eszköz távozására ugorjon, hanem ott is meg lehessen határozni hogy pontosan melyik eszközazonosítókra reagáljon?
-
törölt tag
Elixír2 Nálam minden összetevője telepítve van.
E-Robot Ez is Tamás munkája, mint az Elixír2. Kezeli a Tasker beépülőket.
Secure Settings Tasker plugin
External Keyboard HelperEgy érdekes Arduino shield. Az Androidos alkalmazása Tasker plugin.
1SheeldEhhez hasonló serial megoldásra gondoltam:
USB Serial Terminal -
fpeter84
senior tag
Megkérhetnélek, hogy a használt progikhoz adjál play áruház linkeket? Mert volt amire többféle találat is volt, ne tévedjek tévútra...
Nekem a hangkártyát pöccre kezeli a 4.4.4-es droid, ha rádugom onnantól minden azon szólal meg automatikusan - egyébként egy CUBE U80GT x86 dualboot tablet az alany
Hogy most PIC vagy AVR/Arduino legyen a HID eszköz alapja azt még nem döntöttem el - többre tartom a PIC-eket, de tény hogy Arduino-hoz meg ott van a millió kész projekt amit könnyű testreszabni - még majd meglátom hogy mi minden feladatot kell ellátnia...
Az említett PL2303-as USB>soros adapter a GPS-hez van. A You Are Here GPS ezt a típust natívan meg tudja nyitni, és a location szervízt eteti vele, így minden droidos navi és egyéb GPS-t használó program fut vele. A szépséghibája hogy nem tudja automatikusan megnyitni az eszközt, mindig rá kell kattintani a connect gombra...
-
Mr Dini
addikt
Bocsy... Kifogytam a szerk. időből...
Eszembe jutott még 1 kérdés. Gyári vaníliás böngészőn (alap 4.2-es) miért nincs spoiler gomb asztali nézetben? {Nem mintha kellene
} -
Mr Dini
addikt
Üdv!
Lehetséges, h átirjam a hosts fájlt, h a localhost a webszerver ipje legyen? Van olyan app, ami ettől meghülyül?
Köszi!
-
junkpod
nagyúr
Már nagyon régóta szeretném kikapcsolni a mágneses flip-tok érzékelést , autóban töltés közben nagyon sokszor random ki-be kapcsol.
Tehát vagy a flip tokot záró appot kellene deaktivalni vagy magát a mágnes szenzort kikapcsolni vagy magasabb küszöb értékre állítani.
Van erre bármi app vagy build.prop setting? -
törölt tag
Én nem folynék bele a beviteli eszköz babrálásába, közvetlenül az OS -ben. Tamással már régen lezongoráztuk az USB eszközök kezelését az E-Robotban. Olyan eszközöket is be tud azonosítani, amikre az Androidban nincs bevett gyakorlat (pl. USB hangkártya, vagy Lan adapter). Az Elixír2 -meg tudja mutatni a vendor és device ID -t (talán a dmesg -ből is kiolvasható). Ez alapján is tud azonosítani a Robot, valamint van benne egy "fájl létezik" opció is. Ezt az USB hangkártyához használom, mert az már az OS indulásakor csatlakoztatva van, így a Robot nem tud reagálni a csatlakoztatás eseményre. Megnéztem, hogy a rendszer hova csatolja és rendszerindulás után, azt az elérési utat ellenőriztetem a Robottal. Ha érvényes, akkor egy shellparancs arra állítja be a hangkimenetet. Sztem ugyanezt a módszert bármilyen USB -s eszköznél lehet alkalmazni. Egyébként nem lenne praktikus vmi Arduinos dolgot belekeverni? Azokhoz elég sok Androidos megoldás létezik. Talán vmi USB/RS232 adapteren keresztül is le lehetne programozni. De ez csak tipp, mert még nem mélyültem bele a témába, csak nagyon érdekel.
-
fpeter84
senior tag
Elméletben megvan a megoldás - bár nem értem hogy miért nem lehet értelmesebb címkékkel jelölni a beállításokat - a Lang&Input menüben, a keyboard&input methods-nál a default menüpont alatt csatlakoztatott billentyűzet mellett megjelenik egy hw physical keyboard opció ON/OFF gomb. Ez alapból ON, ha OFF.ra rakom akkor ugyanúgy működik továbbra is de onnantól az OSK ugyanúgy megjelenik mint előtte... A szépséghiba, hogy ahányszor újra csatlakoztatom a billentyűzetet, annyiszor ON-ba ugrik...

Nekem picit speciálisabb felhasználáshoz kellene hogy így működjön - az USB HID billentyűzetnek látszó eszköz valójában nem is egy teljes értékű billentyűzet lenne, hanem egy mikrokontroller ami leütéseket tud neki emulálni bizonyos helyzetekben...
Viszont így hogy magától visszaugrál alapértelmezettre, így nincsen sok értelme, nem akarom állandóan átállítgatni... Viszont lehet összefüggésben van azzal, hogy ahányszor csatlakoztatom, annyiszor picit mást mutat rá az lsusb:
Bus 001 Device 017: ID 04f3:0103
...
Bus 001 Device 042: ID 04f3:0103
...
Bus 001 Device 043: ID 04f3:0103Már más eszköznél is megfigyeltem ezt a viselkedést - például egy PL2303-as USB>soros TTL adapternél, hogy hiába választom ki hogy a "You Are Here GPS" app legyen az alapértelmezett programja, annak ellenére mindig újra meg újra rákérdez hogy "lehet ő a default?" és nem indítja el magától. Valahogy be lehet állítani a hotplug rendszert, hogy az adott VEN:DEV azonosítóhoz mindig ugyanazt a device id-t rendelje? Gondolom ezen múlhat hogy mindig új jövevénynek tekinti...
-
törölt tag
MiniPC -n használom a következő megoldást.
A külső bill. -hez External Keyboard Helper -t használok. Ez tulképp egy input method. E-Robot + Secure Settings segítségével bármilyen feltétel alapján automatizáltan végre lehet hajtatni a beviteli mód váltását. Elixír2 Widgets -ben létrehoztam két parancsikon widgetet. Roló le, kívánt beviteli módra rábök, ennyi. Meg lehet oldani egy ikonnal is, vagy vmilyen billentyűkombinációra és még tucatnyi módon. Telóhoz bt. bill. -t is szoktam használni. Ha leütök egy billentyűt, akkor a teló automatikusan átvált. Ha megszakad a bt. kapcsolat (tétlenségnél kikapcsol a bill.), akkor automatikusan visszavált Anysoft -ra. A külső bill. -nek sztem az a nagy előnye, hogy bevitelkor sincs letakarva a fél kijelző. Ezért gondolom praktikusabbnak az ilyen gyors váltást, mint az együttes működést (már ha ez egyáltalán kivitelezhető a párhuzam, mivel két, külön beviteli módról van szó).littledon:
Esetleg INNEN is meríthetsz ötletet. Közben nekem is eszembe jutott vmi. Az S2 re símán telepíthető CWM (download mód -> PC -s Odin). Onnantól már több lehetőséged van. Az is lehet, hogy azzal az adb opció automatikusan aktiválódik. De ha nem, akkor is telepíthető alkalmazás, ami segít aktiválni, vagy vmi előre konfigolt szervert futtatni, amin keresztül tudsz fájlműveleteket végezni. -
littledon
tag
-
fpeter84
senior tag
Sziasztok!
4.4-es droidon valahogy megoldható, hogy ne tűnjön el az OSK amikor külső billentyűzetet csatlakoztatok rá? Azt szeretném hogy mindkét lehetőség megmaradjon, de agresszíven eltünteti a rendszer minden alkalommal ha rádugom az USB-s billentyűzetet, és erre vonatkozó beállítást sem találtam. Valami külső programmal, vagy fájlrendszer konfigok szintjén turkálással esetleg? (root-olt)
-
törölt tag
Közben nekem is beugrott ez az "apró" bibi. Esetleg egy másik S3 -ra rádugni egy külső billentyűzetet és a kurzor nyilakkal, meg a tabulátorral, újraindítás után lemodellezni a szükséges műveleteket, majd a törött kijelzősön, szintén újraindítás után, "vakon" megismételni. Esetleg vmi PC - s alkalmazás (pl. KIES) nem tud automatikusan vmi használható kapcsolatot létesíteni? Évekig Samuztam, de a KIES teljesen kimaradt. Még a felületét sem láttam.
-
littledon
tag
-
törölt tag
-
littledon
tag
Sziasztok!
Lenne egy Galaxy S3 készülék amelyiknek betörték a kijelzőjét. Maga a telefon működik mert csörög stb, de semmit sem lehet látni a kijelzőn. A tulaj le szeretné menteni a telefonszámait + egyéb lehetőleg minél több adatát. Az a probléma, hogy minden a telefon memóriájában van az sd és sim kártya full üres. A telefon le van kódolva így hiába dugja rá a gépre azt fel kellene oldani, hogy megkezdhesse az adatok másolását.
Tudnátok nekem ajánlani valamilyen módszert amelyikkel megmenthetőek ebben az esetben az adatok? Van egyáltalán arra esély, hogy lementhető?

-
beg
veterán
-
Gergello
addikt
Sziasztok !
Hogy lehet azt beállítani, hogy az alkalmazás frissítéseket ne töltse le mobilneten keresztül, csak akkor frissítsen ha wifin kapcsolódik ?
-
SidCorky
őstag
-
törölt tag
-
SidCorky
őstag
-
Keeperv85
nagyúr
-
SidCorky
őstag
Jártatok már úgy hogy gyári visszaállítás után egy appra aszondta a Google hogy nem kompatibilis vele? A Nova Launcher volt a telón egész életében (Alcatel Idol 2S), most újrahúztam a telót, és ezt az egyet nem engedi feltenni, csak a Prime-ot, de ahhoz meg ugye kell a sima is...most megőrülök, mást nem viselek el a telón. Próbáltam leszedni az apk-t xda-ról, de az hibaüzenettel leáll. Ötlet?
-
Keeperv85
nagyúr
-
WOT-H-A-C
veterán
-
Keeperv85
nagyúr
-
WOT-H-A-C
veterán
Elvileg a hivatalos a cm a telefonhoz.... Bár én nem hiszem, hogy a CM csapat foglalkozna elefánttal...
"Mert az elefánt nagyon büszke a CM jére,"
Bocs ha félre érthető volt...
-
Keeperv85
nagyúr
-
WOT-H-A-C
veterán
-
Keeperv85
nagyúr
-
törölt tag
-
7Sony7
addikt
-
oncsi
őstag
Jó estét, Jó reggelt mindenkinek,
Pár kérdésem lenne egy Motorola XooM kapcsán, amín CM 10.1 fut.
Ezeket nem értem:
A Teljesítmény menüben
ZRAM (18% alap)?
KSM?
HDCD ellenőrzés?
Helyutánzatok?
4xMSAA kényszerítése?
Háttérfolyamat korlátozás?egyéb hálózatoknál:
cellán belüli adások?
Biztonság-Adatvédelmi beállítások-Adatvédelem-Adatvédelem engedélyezése??
És még az érdekelne, hogy hogyan lehet háttérképet kijelölni, úgy. hogy ne vágja meg a gép. (HD-t) -
törölt tag
-
7Sony7
addikt
Nem mindig használja mind a 4 magot. Ez egy komplex, bonyolult rendszer, és nagyon nem mindegy, hogy a készülék gyártója hogy "állítja" be. Alapból, ha igaz, csak 1 mag megy, az is csökkentett órajelen. Aztán, amikor érzi a rendszer, hogy kell, akkor felpörgeti, ill. bekapcsolja őket. Nem mindegy pl, hogy ez hogyan van beállítva. De ebbe szerintem ne ásd bele magad, nagyon nem egyszerű. Ha gyengébbnek érzed, mint a régit, akkor nem nagyon van mit tenni, csere, vagy elfogadod így, ahogy van.
-
neo-geo
senior tag
Sziasztok. Valaki nem tud egy olyan programot, amelyik üzenet érkezésekor folyamatosan rezeg ameddig a beállított zene megy? Ha esetleg tudna olyat is, hogy ezt névhez tudnám rendelni az nagy segítség lenne
Köszönöm előre is 
-
air
nagyúr
-
junkpod
nagyúr
-
Feri1977
senior tag
Hát ez fantörpikus és értelek..de tudod nekem oltári mind1, és sok millióan vagyunk így vele, hogy a telefonunk most 24 vagy 26 órát bír ki ez által, annál inkább fontosabb lenne az, hogy ha használom, akkor ne legyen dög lassú, és a régi telefonom 2 magja miatt ne érezzem már a régi telefonom erősebbnek, mint ezt a 4 magos, ha valamit futtatok, mert ez így nevetséges!
-
-PLevi-
senior tag
Értem, köszi! Valóban eltérő a hardver, így nem hinném hogy köze van hozzá.
A második kérdésemre továbbra is várom a "megfejtést"!

(#18543) Feri1977
A számozásnak semmi köze sem a teljesítményhez sem az időrendhez! Lásd A15/A17 és A53. Előbbiek papíron majd' kétszer akkora számítási teljesítményre képesek mint az utóbbi.(#18553) Feri1977
Nem feltétlen használ, viszont több program párhuzamos futtatása esetén jól jöhet a plusz 2 mag. Illetve a 4*A7 további előnye, hogy azonos terhelés esetén kevesebbet fogyaszt mint mondjuk a 2*A9, mert az energiatakarékos magok képesek egymás között kedvezően elosztani a számítási feladatokat. -
Feri1977
senior tag
-
7Sony7
addikt
-
caindwan
aktív tag
Sziasztok!

Lenne, egy gondom. 4.2.1-es android-ot használok Prestigio 5044 duo-n. A fülhallgatót szeretném mono beállításra rakni stereo helyett, de a beállításokban ilyet nem találok.
-
törölt tag
-
air
nagyúr
-
törölt tag
-
air
nagyúr
-
törölt tag
Sziasztok!
Kicsit kilóg a kérdésem: tavaly feltettem PC-re valami android emulátort, és azóta van az accountomhoz csatolva egy telefon. Nem tudom ezt valahogy eltüntetni? Nem találok ilyen lehetőséget sehol.

-
beg
veterán
http://en.wikipedia.org/wiki/ARM_Cortex-A
2005 Cortex-A8
2007 Cortex-A9
2009 Cortex-A5
2010 Cortex-A15
2011 Cortex-A7
2013 Cortex-A12
2014 Cortex-A17"ahogy a számozásában is rejlik újabb gyorsabb"
Akkor egy A5-ös papír biztos nagyobb, mint egy A4-es, mert nagyobb a számozása.
-
air
nagyúr
-
Feri1977
senior tag
Most is azt írom, csak lehet rosszul fogalmazok, az A7-ről írták, hogy lassabb régebbi, az A9 ahogy a számozásában is rejlik újabb gyorsabb, itt meg évszámokkal valaki alá támasztotta, hogy pont fordítva van..hát nem tudom..
-
air
nagyúr
-
Feri1977
senior tag
Egy oldalon írták, hogy az A7 lassabb, mint az A9, hiába újabb! Benne van a nevében is, nem én találtam ki! Talán ezért se érzek semmit, hogy 4 magos, ugyanolyan mint a régi telóm sebességre.
-
air
nagyúr
-
oncsi
őstag
-
beg
veterán
-
Feri1977
senior tag
Egy paraszt vakításra hívnám fel a figyelmeteket: Az előző telefonom 2 magos samsung volt, semmi különbséget nem érzek gyorsaságban az alapfunkciók indításánál, hiába 4 magos, detto mint az előző sebességben. És megtaláltam a turpisságot, a Samsungomban Dual core, 1200 MHz, ARM Cortex-A9 volt, ebben meg Quad-core 1.2 GHz Cortex-A7, azaz az előző kétmagos de újabb proci volt, ez meg 4 magos de régebbi..nagyjából ugyanolyan akkor a kettő, pfff...ennyit a négymagos dolgokról.
-
oncsi
őstag
-
Imi1981
veterán
Először is bocs mert nem tudom mennyire ide való téma de érdekelne. Cm10-en az alkalmazásváltóba be lehet valahogy állítani, hogy néhány általam kiválasztott alkalmazást ne töröljön ha rányomok az összes eltávolítása gombra? A telefon galaxy s2 ha ez fontos. Ja és persze nem csak Cm10-en érdekel! Kösz előre is!
-
(Doki)
tag
Sziasztok!
Péntek óta Xiaomi Redmi 2, 813-as tulajdonos vagyok tegnap lett felfrissítve 5.5.15-re
Van egy hiba, lehet csak nálam, de remélem tud valaki rá megoldást
Elkezdek tárcsázni vagy keresni a telefonkönyvben akkor második betűnél vagy számnál megakad a telefonkönyv, kell neki kb 3 másodperc mire magához tér, de az újabb betű leütésnél megint ezt csinálja, ha több számot vagy betűt akarok egymás után nyomni akkor leáll és kiírja nem válaszol, zárjam be vagy várjak, ez mitől van?
Előző motorola defy-ből importáltam a telefonkönyvet, lehet ez miatt akad az egész telefonkönyv? -
SirAlo
aktív tag
-
Mr Dini
addikt
-
SirAlo
aktív tag
igen ha siman otg kabel es arra ra van dugva az eger igy mukodik, viszont ha a hub-ra van dugva nem mukodik semmivel, meg egy samsung tv-n is kiprobaltam a hubot es meg azzal is mukodott

sőt, ha a hubot radugom a tabletre de nem dugom be a tápját a hubnak, rádugom az egeret, világít az eger optikaja, de nem mukodik
-
air
nagyúr
-
SirAlo
aktív tag
-
air
nagyúr
-
SirAlo
aktív tag
Hello, van egy betort kijelzoju Serioux S101Tab tablagepem , mivel igy mar nem hasznalhato tabletkent ugy kezdtem el hasznalni hogy HDMI-vel ra van kotve a TV-re es ezzel nezegetem a youtubot ilyesmik... vasaroltam most hozza egy aktiv USB hubot mert azt gondoltam hogy keves aramot ad le az usb portjan eger es billentyuzethez egyszerre , viszont az aktiv hubbal se mukodik, meg 1 eger se, ha radugom a hubot táp nelkul akkor vilagit a ledje, szoval a tabletrol kap aramot , de ha a hubba dugok egeret, pendrivot stb nem tortenik semmi. Szerintetek mi lehet a gond ? Ez az android meg nem kezel egyszerre egeret meg billt ? 4.1.1-es android
-
ubyegon2
félisten
Van még két gondom a fenn lévő rommal, amiben szeretnék segítséget kérni:
-proximity sensor hívás után nem mindíg hozza vissza a képet, hogy le tudjam tenni a kagylót
-GPS test nevű alkalmazás használata során nem marad aktív a kijelző, ha autóban sebességmérésra használom, ez elég zavaróMotorola Defy
maniac103 cm-7-20130710-UNOFFICIAL-jordan-signed
gapps-gb-20110828-signed -
ubyegon2
félisten
1. köszi, megnézem ezeket, most OI fájlkezelő van fenn
2. jegelés csak a pro változattal menne- elkezdtem kigyomlálni a gmail- ből a kontaktokat
3. csak kíváncsiságból akartam belépni a telefonba, de ezt hagyom utoljára
Kösz a gyors segítséget!
Lehet, hogy ezzel a rom felrakással is úgy leszek, mint a Linux telepítéssel, Win7 helyett felraktam kipróbálásra egy disztrót, azóta már jó pár tucatot felraktam. Az első jó sok időbe telt, de a végére belejön a zember, Manjaro telepítés már 6+2 perc alatt megvolt.
Root Browser- t felrakva egyből sikerült! Nem tudom miből gondoltam, hogy ez a fenn lévő OI fájlkezelő root képes!
Valamivel keverhettem!
Megmentettél pár óra beállítgatástól ezzel a 20 másodperces ötlettel!
-
Bozek
nagyúr
-
ubyegon2
félisten
Gondoltam erre Linuxos logika alapján, de nem sikerült bemásolnom sehogyan eddig, próbáltam rw jogot adni Debian fájlkezelőben is, bár az nem látja a belső memóriát, Airandroiddal sem sikerült. Defyn lévő fájlkezelővel sem sikerül, ami a romban van, lehet, hogy az nem root képes?
Ajánlhatnál egy jó root képes fájlkezelőt!Még egy gondom van, Titaniummal kilőttem a gapps- szal települt talk- ot, mégis jönnek folyamatosan, hogy beszélgetni akarnak velem valami spam email címekről, gmail levelezőt is leszedtem, csak a rom saját email olvasó kliense van fenn.
Ha kiszedem a gapps zipből ezt a talk- ot, az elég vagy valahol a config fájlokban törölni kéne? - az új telepítés esetére gondoltam ezt a módszert.ADB Linuxon már látja a telefont, de még nem sikerült belépnem ez alapján.
ubyegon@debian:~$ adb devices
List of devices attached
016802120301D010 device -
Bozek
nagyúr
-
ubyegon2
félisten
-
WOT-H-A-C
veterán
-
GEPESZ66
veterán
Eddig csak GSM-re állítottam be a telefonomat (LG L90), mivel úgy gondoltam, hogy az email-ek fogadására elég a 2G.
Viszont a T-Mobile-nál azt tapasztaltam, hogy néha 2G-n nincs mobilnet.
Ha átváltok 3G-re, ott van net.
Van ilyen, hogy 2G-n, ha esetleg terhelt a hálózat, akkor ledob a netről?
Ezért kiválasztottam a hálózatválasztásnál a GSM/WCDMA preferáltat, ill. a hálózatnál kézzel kiválasztottam a T-Mobile WCDMA-t, mivel néha közel vagyok a déli határhoz, s menjek át a szerb hálózatra.
Ilyen beállítás mellett, ha jól tudom, természetes, hogy a térerő ikonjánál folyamatosan váltakozik a 3G, H+,...
Viszont ma éppen a kezemben volt a telefon, s a határ közelében több helyen azt tapasztaltam, hogy a térerő ikonon semmi térerő csík nem volt.
Amikor csak GSM-re volt állítva a telefon, akkor nem tapasztaltam ezt ilyen sok helyen a határ mellett.
Így ugye nem is vagyok elérhető.
Akkor talán mégis célszerűbb lenne visszatérni a csak GSM-re, vagy valamit máshogyan kell beállítani? -
-PLevi-
senior tag
Sziasztok!
Lenne két kérdésem.
A napokban kijött Coolpad F1-re (MT6592) egy CM-11 4.4.4 ROM. Mivel a MediaTek továbbra sem adta ki a forráskódokat, kérdezem, hogy hogyan lehetséges ez?
Előző telefonomon (Galaxy Ace) sokat használtam, így ismerem, szóval bátran állítom, ez valóban CM, addig a szintig ameddig én ezt meg tudom állapítani. Azaz a felhasználói felület és funkciók.
Ha jól tudom, bár ebben nem vagyok biztos, MT6592-re 4.4.4 sem létezik. Mivel használtam korábban 4.4.2 és 4.4.4-et is CM-11-ből, néhány apró funkcióból* következtetve szintén azt mondom hogy ez valódi 4.4.4, nem pedig build.prop átírás.* Máshogy néz ki a tárcsázó, színesek a betűk a névjegyeknél, keresési opció a beállításokban (ez speciel pont nem működött), double tap to sleep és a gyorsbeállításoknál lévő lapkák fölötti +-jel.
A másik, hogy ugyanezzel a telefonnal elég durván szaggat néhány helyen a scroll-ozás. Ilyen például a Play Áruház is. Ezt úgy kell elképzelni, hogy minden alkalommal, tehát nem véletlenszerűen jön elő. A háttérben nem fut semmi, ráadásul ROM csere sem oldotta meg (mindegyiken jelentkezett).
Mitől lehet ez? Nem hinném, hogy egy sima görgetés gondot kelljen okozzon néhány CortexA7 magnak. Vagy mégis?
Böngészőben nem jelentkezett ilyesmi, meg az egész rendszer smooth és pörgős, ezért nem értem a jelenséget.Már csak két dologban bízok: ART és scrolling cache, bár utóbbihoz nem fűzök túl nagy reményt.
-
FlashLed
senior tag
-
Tav-Csoves
őstag
Intruder2k5-vel konzultáltam
Sziasztok!
Szeretnék OpenVPN kapcsolatot létrehozni egy Tomato Shibby rendszert futtató router, és mobilom között.
A képeken látható a probléma.A kapcsolat eddigi beállításai ez:
remote *.zapto.org
port 80
dev tun
proto udp
comp-lzo
route-gateway 192.168.1.1
redirect-gateway def1
float
route-method exe
route-delay 2
<secret>
-----BEGIN OpenVPN Static key V1-----
8d37c37835...3716a6
-----END OpenVPN Static key V1-----
</secret>Mit kéne még beállitanom, hogy működjön?
köszönöm! -
valaki_xy
tag
-
air
nagyúr
-
valaki_xy
tag
Sziasztok!
Az mitől lehet, hogy egy routerre androidos telefonok nem csatlakoznak, esetleg a router újraindítása után pár percig, akkor is nagyon alacsony sebességgel? WP-s telefonokkal minden gond nélkül megy, teljes sebességgel, Windows-os laptoppal szintén nincs semmi probléma. Milyen beállítás nem tetszhet az androidnak? Vagy a router halt meg? Korábban rendesen működött. -
ubyegon2
félisten
-
Mr Dini
addikt
-
Mr Dini
addikt
-
ubyegon2
félisten
Sziasztok!
Itt már beírtam a hsz végén a kérdést, de inkább az itteni profilba vág ez, szerintem.
Motorola Defy, CM7.2 maniac103
Hogyan lehet kilőni a Talk nevű appot, állandóan felugrik, hogy valaki beszélgetni szeretne velem, teljesen ismeretlen emil címről!
valószinű, hogy ezek a címek a spam mappából vannak!Előre is

-
Forgi11
csendes tag
Oké de nem tudom csatlakoztatni a telefont a szâmítógépre mert az usb nem működik ha be van kapcsolva a teló
szűz rom - ot hogy tudom ràtenni pc nélkűl? Van valami app ehez? Pls segítsetek mert nem vàgom a telepítést...alapból root olva kaptam a telót fogalmam sincs hogy kell csinàlni 
-
Keeperv85
nagyúr
Tudomásom szerint symlinkről felveszi a busybox a parancsokat, tehát ha a cp symlink a busyboxba mutat, úgy mennie kell.
"Illetve az alap droid usernek mi a neve? A mappaszerkezetből ítélve 0 a neve nem?"
Szerintem a build.prop ro.product.modell sora. Az van ugyanis a user neved helyén mindig:
user_user$
user_user#...stb...
"Ja és hogyan lehet egy shell scriptet..."
Bemásolod a bin mappába, majd chmod 755 valami.sh, Lolli alatt chcon u:object_r:system_file:s0 valami.sh is!
-
Mr Dini
addikt
-
Mr Dini
addikt
Akkor jól gondoltam!
Köszi!

Más: Sokat másolok mobilon terminálból. Sajnos nincs benne alapból a cp, ezért busyboxszal használom. De picit idegesít h mindig elé kell írnom a busybox szócskát. Nem lehet valahogy "beleégetni" a romba a cp parancsot? Vagy lerövidíteni? (Jó, gondolom .profiles fájl, ha már linux
)Illetve az alap droid usernek mi a neve? A mappaszerkezetből ítélve 0 a neve nem?
Ja és hogyan lehet egy shell scriptet (.sh-t) futtathatóvá tenni? (chmod +x-et próbáltam, de nem működik...
) -
Forgi11
csendes tag
-
Keeperv85
nagyúr
-
Forgi11
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
-
18600 - 18501
51283 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 19901 19900 - 19801 19800 - 19701 19700 - 19601 19600 - 19501 19500 - 19401 19400 - 19301 19300 - 19201 19200 - 19101 19100 - 19001 19000 - 18901 18900 - 18801 18800 - 18701 18700 - 18601 18600 - 18501 18500 - 18401 18400 - 18301 18300 - 18201 18200 - 18101 18100 - 18001 18000 - 17901 17900 - 17801 17800 - 17701 17700 - 17601 17600 - 17501 17500 - 17401 17400 - 17301 17300 - 17201 17200 - 17101 17100 - 17001 17000 - 16901 16900 - 16801 16800 - 16701 16700 - 16601 16600 - 16501 16500 - 16401 16400 - 16301 16300 - 16201 16200 - 16101 16100 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Okostelefonok
- Android szakmai topik
- (kiemelt téma)
Hirdetés
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- 15" MacBook Air M3 16GB RAM/ 512GB SSD - 27% ÁFA (0424AB)
- Eladó ÚJ TCL 501 2/32GB fekete / 12 hó jótállás
- Kezdő Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 4770K / GTX 1060 6GB /16GB RAM /250SSD + 500GB SSHD
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló rugged
- Honor 200 / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

}

Nekem a cm12.1 szinte ugyanígy néz ki!!
)

crok