- Meggyi001: RTX 5060 - Az új népkártya?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X Cinebench R23 & R24 Benchmarkokban mérve
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- LordAthis: AI (és másra is használt) Cluster építése - Második Cikk
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zarew
senior tag
Tehát ha jól láttam,dual aktív egyedül a ZTE U960 -as van.Utálok magyarázkodni,hogy miért azt hallja a hívó,hogy nem kapcsolható.A postafiók is gáz.
-
n16
tag
Nekem van két SIM kártyám, mindkettő T-mobile. Az egyiket telefonálásra használom, a másikat mobil internetre egy "USB Dongle kütyün" keresztül.
Arra lennék kíváncsi, hogy a "dual standby" üzemmódú telefonnal, ha folyamatosan használnám a 3G-s netet, és emellett a másik SIM-ről hívás érkezne, akkor kicsöng a telefon, vagy nem kapcsolható választ jelez a hívónak? -
indigo
aktív tag
1.
Lehet a telefon Dual Standby - ilyenkor mindkét SIM készenlétben van. Ha az egyiken hívnak és felveszed, telefonálsz rajta, akkor a másik nem kapcsolható, nem érnek el rajta téged. Viszont utána kaphatsz SMS-t, hogy kerestek a másik SIM-en.
Lehet a telefon Dual Active - ilyenkor a fenti eset nem jelentkezik, beszélgetés közben is átváltthatsz a másik SIM-re, stb. De ez még viszonylag új és kevés kínai android telefon támogatja.2.
Igen, bármelyik szolgáltató kártyájával használhatod és nem csak telefonálni (GSM), hanem internet használatára (UMTS) is.3.
Szerintem mindkettő, mert az ICS megkövetel bizonyos szintű hardvert. A márka meg azért fontos, mert ha a hardver engedné, akkor a népszerű márkájú telefonnak a gyártója elkészítheti hozzá az ICS frissítést.4.
Ez inkább hardver szintű dolog. Az OS-nek megadják a pl. kijelző és a kamera felbontását, meg egyéb hardver specifikus dolgot és ezzel telefonra szabják az Android-ot. Persze vannak nagy átfedések, de a hardveres eltérések alapján nem rakható fel ilyen-olyan Android a telóra. Mondjuk, a magyarosításra kíváncsi vagyok én is. Nem lehetne csak egy .txt fájlban leírni a magyar kifejezéseket a menüpontokra és betölteni?Mint a játékok magyarításánál.
5.
22EUR-ig vám- és ÁFA mentes a termék. Ebben az árban benne van a szállítási költség is. 150EUR-ig ÁFA-t kell érte fizetni (27%) és 150EUR felett már vámot is (azt hiszem 25%).
De, ha ingyenes postán (free shipping) rendeled meg, aminek kb. 15-25 nap az átfutási ideje, akkor 90%, hogy átcsúszik a csomag és nem kell semmit fizetned - állítólag.Elnézést, ha hosszú volt.
-
RoBos
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék kérdezni pár dolgot az ilyen dual sim-es telókról...
Még nem volt Androidos okos telóm, így előre elnézést kérek olyan kérdésekért ami esetleg vkinek tök egyértelmű!1. Először is, h kell elképzelni ezt a dual sim funkciót, mert gondolom ez azért nem úgy működik, h mind2-t lehet használni egyszerre, gondolok
itt arra, h ha van benne pl. Telenor + Voda sim, és a T az aktív, de V-n hívnának akkor ezt jelzi és át tudok rögtön váltani rá és felvenni azt?!2. Ill. ezek a telók amiket pl. etotalk-on árulnak az mind kártyafüggetlen, ergo itthon lehetne őket használni minden szolgáltató sim kártyájával?
3. Az Os-el kapcsolatban pl. ha olyat veszek amin 2.3.x van fent, az mitől függne, h később lehetne updatelni ICS-re, ez hardver vagy teló márka függő dolog ez?
4. Ha nincs benne magyar menü (tudom, h lehet azzal is kérni rendeléskor plusz pénzért), de ezt "házilag" nem lehet megoldani, ill. más itthoni telón lévő androidot fel lehet tenni az ilyen telókra? Vagy ezek nem így működnek?
5. Mi van az ÁFA+vám fizetéssel, hol lehet ezt megtudni milyen ár fölött kell ezzel is kalkulálni? Pl. 200-220 dolláros teló után kell vmit itthon fizetni behozatalkor?
Remélem nem kérdeztem túl nagy ..., és vki tud ezekre válaszolni! Előre is köszi!
-
Timecon
csendes tag
..ha belépsz az oldalra Merimobiles a saját menüben a rendeléseknél látnod kell amit rendeltél,megnézheted a státuszát, ha ezt látod Shipped akkor már feladták a csomit,és ilyenkor emailben küldenek egy értesítőt ami tartalmazza a tracking számot is....ha A státusz processing,paid/unshipped,packing stb akkor még feldolgozás alatt van a rendelésed.
-
gtr323
tag
Most látom, az etotalknál is 189 USD-ért promózzák az A750-et!
[link] -
n16
tag
Nem tudja valaki, hogy a Lenovo A750 milyen SAR értékkel rendelkezik?
-
gtr323
tag
A tr. számot kérjed, ha a esetleg a kiskínai elfelejtette a nagy kapkodásban elküldeni. Ha így sem kapsz, nagyobb lesz az izgalom!
A fizetős ROM-ot természetesen meg lehet osztani egymás között. Javaslom, vedd meg és minden további érdeklődőnek egy virtuális sörért add oda, köztük nekem is.
A ruszki romokról sehol nem olvastam rosszakat, sőt, nagyon sok ember hálás ezekért. -
GBRDVD
tag
A Memorimobiles-től rendeltem múlthét csütörtökön, de még nem kaptam track numbert. Azt kérni kell? Vagy fel sem adták még?
Más: érkezett már valakinek kézbe Lenovo A750?
Össze kéne majd fognunk, tesztek, + egyéb eszmecserét illetően.
Valamint továbbra is várom a hozzáértők válaszát: kivitelezhető-e, hogy pl. az etotalkról csak egyszer rendel meg valaki egy fizetős ROM-ot, majd azt mások is használni tudják?
Az az igazság, hogy én nem bízom az orosz fórumok ROM-jaiban... Ki tudja, milyen vírus, vagy trójai kerül fel a frissítéssel együtt...
-
Tényleg kezdenek jönni az új 1GHz-es készülékek.
Pl. 200usd-ért egy [ZTE-V899D] -
fecg21
aktív tag
válasz
turkburk #872 üzenetére
Az 1G ram az közel sem biztos hogy 1GB ram-ot jelent, a kinaiak a kamera felbontásánál is használnak egy trükkös számozást. Ez is olyasmi lehet.
Ennél a készüléknél már ténylegesen kiírják hogy 1gb ram-ja van, ami a képernyő fotók alapján csak 768Mb , bár én ég ezt se nagyon hiszem el... [link]
Ha ez a teló ténylegesen tudja a 3D-t ,az nem semmi azért az összegért. És a kijelző felbontása is impozáns. [link]
-
turkburk
tag
JIAYU G2 is MT6575-öt használ de már 1GB RAM és ha lehet hinni a kínainak (sose lehet) akkor ICS-sel jön. A linken $219 (szerk: ez 100db-ra vonatkozik, sorry).
-
Kincső03
csendes tag
A négy kis keresztből háromra tudunk csak kattintani. A reset-részt hol találjuk? Nem szeretnénk nagyobb kárt tenni benne. Ha megnyomjuk azt a gombot, hogy a gyári beállítások visszaállítása akkor azzal helyre áll? A magyar menü eltűnik a telóról? Köszönöm a korábbi gyors válaszát!
-
Kincső03
csendes tag
Segítségedet szeretném kérni! 13 éves lányom kapott egy A8000-ret de kínait. Úgy gondolta, hogy ért hozzá és úgymond kalibrálta.... most az érintőképernyője részletekben működik csak. Van-e mód arra, hogy az érintőképernyő teljes felülete érzékelje az érintést vagy a ceruzát? Segítségedet előre is köszönöm!
-
Stiletto107
csendes tag
-
Timecon
csendes tag
válasz
Stiletto107 #862 üzenetére
+ 25 dodó shipping ellenben a Merimobiles .com -on most akcióban 138 dodó szállítással együtt.
-
Stiletto107
csendes tag
Hello mindenki,
Van valakinek tapasztalata LenovoA65-tel?
Az etotalk-on 130$...
Elég jó cuccnak néz ki.Vélemények!
Köszi előre is...
Üdv -
fecg21
aktív tag
válasz
hadaway74 #860 üzenetére
Ezen a fórumon legtöbbet a Lenovo A750-est ajánlják, szerintem is jó-de nekem külsőre nem tetszik. Ez annál inkább: [link]
A kijelző érzéketlenséggel kapcsolatban: A rezisztív kijelzős telefonokat már nem nagyon lehet kapni(szerencsére) , azok tényleg érzéketlenek voltak, főleg a kijelző szélein.
-
hadaway74
tag
Melyik szerintetek a legjobb 2 kartyas telefon kb 200 $ arban? Amit erdemes megvenni. A legtobbnek a kijelzoje erzeketlen szerintem.
-
turkburk
tag
AmokBuy-ról mit lehet tudni? Megbízható?
Próbáltam rendelni egy A750-et, de csak 'Bank wire' fizetést ajánlott fel, ami átutalást jelent. Én PayPal-t szeretnék használni. Megkérdeztem a supportot és azt mondták próbáljam újra. Ezzel nincs is gond, csak ilyet még nem láttam kínai oldalon és elkezdtem gyanakodni. -
Timecon
csendes tag
már a Fastcardtech.com -on is rendelhető a Lenovo A 750.
összesen eddig 6 féle MTK 6575 -el szerelt telójuk van. -
sandrik
csendes tag
Sziasztok, szeretném a hozzáértők véleményét kérni erről:
http://www.amokbuy.com/mobile-phone/9204-mtk6575-zopo-zp100.html,
illetve már van zp200 is (3d). Ezekkel szemezek igazából.
-
GBRDVD
tag
Köszönöm a részletes válaszokat! Teljesen új vagyok a témában, ráadásul ez a megrendelt Lenovo lesz az első androidos telóm, úgyhogy bocs, ha hülyeséget kérdezek.
Ha jól értem, akkor ez az Etotalk a kínai viszonteladók közül is egy nagyobb fajta? Gyakorlatilag egy olyan bolt, ahol arra szakosodtak, hogy kínai belpiacra szánt mobilokat eladnak pl. Európába, és annyival nyújtanak többet, mint más webshop, hogy ők fabrikálnak hozzájuk valamiféle terméktámogatást.
Pénzért az etotalk is odaadja a rootolt, nyelvekkel felturbózott ROM-ot.
Nézegettem, elég drágák a frissítéseik. Az érdekelne (remélem a kínaiak nem hallják meg), hogy pl. többen összeállva is meg lehet venni egy adott ROM frissítést az Etotalktól? Vagy ez olyan, hogy egy adott telefonra szól?
-
turkburk
tag
Az eddigiekre azt mondták, hogy ha az egyik SIM internetezik, tehát aktív, akkor a másik nem fogad hívást. Ez nekem nem jó. Ha viszont fogad, és elkezdek beszélni, akkor már nem zavar ha az elsőn megszakad a hívás idejére a net, egyszerre úgysem fogom mindegyiket használni.
-
lor
tag
valaki vette már a fáradtságot és a 209 illetev 299 dolcsis a750 között felfedezte a különbséget?
http://www.etowalk.com/lenovo-a750-3g-wcdma-android-23-dual-sim-mt6575-40wvga_p2869.html
http://www.etotalk.com/lenovo-a750-3g-wcdma-android-23-dual-sim-mt65751g-hz-40wvga_p2869.html
-
lor
tag
most enis a kivarason vagyok.
igaz leginkabb azert mert motort kell venni az autoba.
/egy hengerben eltunt a kompresszio/meg akkor is agyalok az a750-en ha nem dual aktiv, mivel valoszinu jobb minosegu az akksija.
ezert szimpi meg a samu galacy ace duos is.
ha nem akkor meg u960off:
@gtr323: neked van olyanod is? vagy csak a nev? -
turkburk
tag
Tetszik ez a Lenovo A750 nekem is és pont aktuális lenne a vásárlás.
Lehet már tudni, hogy ez is dual active lesz-e? Biztosat egyelőre csak a ZTE U960-ra láttam ez ügyben. Nekem az lenne fontos, hogy amíg az egyik SIM olcsó csak-3G szolgáltatással megy a másikon csak-GSM kártyán bármikor hívhassanak.Itt mintha azt írnák, hogy ez megy, legalábbis remélem.
Honnan érdemes rendelni, etotalk vagy merimobiles?
-
gtr323
tag
Beneveztem én is egy Lenovo A750-re, innen rendeltem: [link]
Ha valakit érdekel egy használt, de megkímélt, szép állapotú A60, PÜ-ben keressen meg. -
Timecon
csendes tag
DHL-el mennyi volt a szállítási idő,mert tudtommal a DHL is egy sima airmail... de mivel DHL a vámosbácsiknak azonnal szemetszúrt,a sima chinapost registered airmail erre kötsz 3 dolláros biztosítást (csak hogy megnyugodj)
és szépen kihozza a Postásbácsi
nekem ez eddig működött.
-
kofy
tag
Azt nem értem, hogy honnan derül ki, ha pl. lesz rá magyar nyelv?
Az etotalk-os fiúk/lányok megcsinálják/megcsináltatják. Nincs köze a lenovo terméktámogatásához.
Miért nincs a Lenovo telefonoknak terméktámogatása a lenovo.com-on?
Van, de a lenovomobile.com-on, a kínai szekcióban. Mivel ezek hivatalosan belpiacos kínai telefonok, ezért nem lehet angol (vagy magyar) terméktámogatást várni.
Honnan lehet firmware-t frissíteni?
Innen-onnan, főleg kínai fórumokról, illetve van egy orosz fórum is. Pénzért az etotalk is odaadja a rootolt, nyelvekkel felturbózott ROM-ot. Bizonyára hivatalos ROM frissítés is lesz a lenovo oldalán (ahogy az A60-hoz is volt több), de az market nélküli lesz.
-
indigo
aktív tag
válasz
janakbacsi #827 üzenetére
Egy vámos ismerősöm azt mondta, hogy 22EUR-ig vám és ÁFA mentes a beérkezett áru. 150EUR-ig csak ÁFA-t kell fizetni, ami a mostani viszonyokat figyelembe véve 27%. 150EUR felett ÁFA és vámköteles. Ha jól tudom a vám az 25%. Ezek az értékek szállítási költséggel értendők.
Nekem annyiban sikerült lecsökkenteni a kiadásomat, hogy 100USD után kellett fizetnem ÁFA-t. Sztori: Rendeltem 2 telefont Kínából, amelynek az összköltsége 310USD körül volt ingyenes postával, biztosítva. Ezt az összeget átutaltam az OTP-s számlámról. Pár héttel később kiderült, hogy fel sem adták a csomagot, mert az egyik nem volt raktáronMindegy. Választottunk új telefont helyette, ami drágább volt és az összköltség megugrott 100USD-vel. Hozzáteszem, ahogy visszamondtuk az előző rendelést, az átutalt pénzt nem nagyon akarták visszautalni, ami később a javunkra vált. Tehát 410USD összköltségért rendeltünk telefonokat. Ebben már DHL szállítás volt biztosítással, mert nem volt türelmünk kivárni a 3-4 hetet, míg ideér.
És itt a lényeg: a különbözetet egy másik számláról, jelen esetben PayPal-ról egyenlítettük ki. A kínaiak egyébként küldtek egy számlát 2db mobiltelefonról 45USD/db-ról. Ez náluk a bevett szokás. A vámhatóság kérte az átutalásunkat igazoló okmányt, ami a PayPal-os 100USD-s volt. Megjegyzésként írtuk, hogy a 2 mobil 90USD, a maradék 10USD meg a biztosítás volt. Mivel a számla összege kis eltéréssel egyezett a PayPal-os utalással, így a 100USD után kellett ÁFA-t fizetnünk.
Egyébként ez inkább DHL, stb. esetében lehet hasznos, mert az ingyenes posta esetén nagy valószínűséggel átcsúszik a vámon, ahogy fentebb írták is. -
GBRDVD
tag
Hozzáadják a vételárhoz a szállítást, majd ennek veszik az áfáját. Úgytudom, hogy az áfával növelt árból meg számolják a vámot...
Régebben lehetett kísérletezni azzal, hogy megkérted a kínai eladót, hogy a "GIFT" szót írja oda a papírra... Nemtudom, ez mostanában mennyire működik.
-
Timecon
csendes tag
válasz
janakbacsi #827 üzenetére
ha sima registered airmail china postával kérted szvsz. 90% hogy átcsúszik a vámon.
-
Timecon
csendes tag
hello, óriási akció a Merimobiles.com-on Lenovo A750 MTK6575 200 dollár freeshipping !
-
gtr323
tag
Sziasztok,
Lenovo A750: etotalk.com 209 USD [link], etowalk.com 299 USD.[link]
Nem egy cég a kettő? Ezek elírtak valamit, vagy trükköznek?
Teszem azt, az olcsóbb cégnek paypalon áttolsz 209 dolcsit, aztán visítanak, hogy tessék már még 90-et adni, mert különben nincs semmi, a lóvét meg nem nagyon akarják esetleg visszautalni?
Jelzem, a WOT értékelése szerint gáz mindkét oldal. Szabad ezektől venni? -
GBRDVD
tag
Ezt írják az etotalk.com-on a Lenovo A750-ről:
Does this phone support Hungarian language? What kind of warranty do you give for this phone? Please tell me! Thanks your answers.
Reply:
Yes, it will support Hungarian in the nearest future. Term of use http://www.etotalk.com/term_of_use.html ThanksAzt nem értem, hogy honnan derül ki, ha pl. lesz rá magyar nyelv? Miért nincs a Lenovo telefonoknak terméktámogatása a lenovo.com-on? Honnan lehet firmware-t frissíteni? Stb...
-
FeZ...
aktív tag
-
mistercox
csendes tag
http://www.telefonguru.hu/hir/HTC_Wind_Ice_Cream_Sandwich_ket_SIM-kartyaval_2012-3-27
Csak azt nem értem hogy nálunk miért csak a gagyik jelennek meg.....
-
jFox
addikt
Akkor mázlija van.
Én általában felezni szoktam a megadott értéket, az tekinthető valósnak.
Most egy 1350mAh-ás Nokia akksi van az FG8-amban. Ezzel kibír 2 napot, néha 3-at is. Amit adtak hozzá arra 1200mAh van írva, kb. fele olyan vastag mint a Nokia, és ha 1 napot kibírt akkor már hálás vagyok. -
bszaki
csendes tag
válasz
starwar2013 #815 üzenetére
Leírások alapján ez (ZTE U960) tetszik nekem is, van valakinek tapasztalata vele?
-
ZED58
tag
Az etotalk-on van készleten Lenovo A750
-
-
fecg21
aktív tag
A Lenovo a750-esben már az újabbik Mdeiatek processzor-és sokkal erősebb 3D gyorsító van. A kamera is fizikailag tudja azt amit papíron kell tudnia(értsd: a 8Mpixel az ténylegesen 8Mpixel-nem pedig egy 2Mpixeles kamera felskálázva) . Aztán itt van még a HD720P videofelvétel s lejátszás, flv videók lejátszása.
A lényeg: Az általad kiválasztott telefonban MTK6573-as cpu és egy jól használható 3D gyorsítás van. A windows logós készülékház helyett szerintem kis keresgélés után biztosan találsz olyan telót-amelyen a win logo helyett egy kis házikó van. pl: [link]
A Lenovoban meg a legújabb (Mtk 6575-os cpu, és egy sokkal erősebb PowerVR grafikus gyorsító van.) Szerintem nem jársz rosszul egy mtk6573-as telefonnal se, de érdemes inkább várni még egy kicsit az újabb szériára, főleg hogy elvileg semmivel se lesz drágább.
-
hhjani
csendes tag
válasz
janakbacsi #801 üzenetére
Kérlek indokold meg, hogy miért javasolnád inkább a Lenovo A750-et, köszönöm.
Néhány érv a HD7 Clone mellet:
- A leírásban nem szerepel, de a 650-es proci mellett (ami 800-ra húzható) van még egy 400-as segédproci is.
- Tegnap jött ki egy új ROM rá, s azzal már akár egy teljes 32 gigás sd kártyát lehet "belső ROM"-hoz particionálni.
- Kicsivel nagyobb kijelző.
- 2db akksit adnak hozzá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ZTE Blade A31 Plus 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S24 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi 12T Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Motorola Moto G54 Power 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 4500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 1660Ti 6GB ZALMAN S3 FSP 500W
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Mini PC! I5 10600KF / RTX 3060 12GB/ 16GB DDR4 / 1TB SSD
- HP EliteBook x360 830 G7 i5-10210U 16GB 256GB 13" FHD Áthajtós érintős 1 év garancia
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6248 (20c/40t, 2.5/3.9GHz), 512GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest