- gerner1
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
rakal
senior tag
Szia!
Ha hosszabb távra tervezel,mindenképpen ajánlom,hogy a tablet tudja:
-min Cortex A8 processzor
-512 MB RAM
-1 Ghz-s proci
-kapacitív képernyő(igen fontos!)
-minél nagyobb felbontás
-PowerVR SGX540 grafikus segédproci
-Accelerometer,giroszkóp,digitális iránytű.
-GPS
220 dollár körül indulnak ezek a készülékek.
Jelenleg MO-n könnyen elérhetően ezeket a specifikációkat a Samsung Galaxy Tab tudja,már egész jó áron kapható(100 KHUF körül).
A helyedben figyelném az akciókat.... -
jFox
addikt
Ahogy Tim82 is mondta, érdemes Telechip proci és 256MB alá nem adni. Nekem is egy ilyen készülékem van, és netezésre, média lejátszásra, alap játékokra elég jól használható. (csak a task killert sűrűn kell használni
) De ha hosszabb távra gondolkodsz, akkor 512 RAM és cortex a8 vagy tegra proci szerintem nem árt.
-
Tim82
félisten
Honnan tudom meg hogy egy adott modell, amin akár CE 6.0, akár Android 1.6 van, megeszi-e az Android 2.2-t? Kiírja hogy nem támogatott valami?
Erre nem fogok tudni válaszolni érdemben, mivel nekem - egyelőre - csak Android-os okostelefonom van, tabletem még nincsen. Elvileg a 2.2 - a topikban leszűrt tapasztalatok alapján - a legalább Telechip-alapú ARM processzorra épülő tableteken már tűrhetően elfut. (Amit érdemes kerülni, a Via CPU-val ellátott, nagyon olcsó "csodák".)
(honnan frissítek egy ilyet? PC-ről USB-n?)
Tudtommal a kínai tableteknél is így megy, a nevesebb gyártóknál biztosan: adott egy PC-re telepíthető kliensprogram (pl. Samsung esetében a Kies) és annak segítségével az adatkábelen keresztül történik meg a frissítés.
És ha nem sikerül, egyszerű visszacsinálni, mint asztali gépnél, vagy úgy működik mint egy telefonnál pl. vagyis ha elrontom, otthon nem hozom vissza?
Ez függ attól, hogy milyen súlyos az elrontás; de elvileg vissza lehet hozni a gépet az "életbe". (Btw, már okostelefonoknál is viszonylag ritka az olyan szintű hiba, ami miatt brickesítve lesz a mobil.)
-
Tim82
félisten
Akkor én is nekirugaszkodok a kérdéseidnek:
1. Fontos-e hogy milyen android van egy tableten? Gondolom van jelentősége, mezei júzer mit vesz észre, régebbire nem mennek fel újabb programok?
- Így igaz, valamint a szolgáltatáskínálat és a stabilitás is egyre javul az Android OS újabb és újabb verzióival.2. 1.6, 1.7, 2.2 - a régebbit le lehet cserélni újabbra, vagy hardverfüggő? Hardverfüggés esetén mi a korlát? Proci, ram, tárhely?
- Hardvertől is függ, illetve attól, hogy egyáltalán a gyártó vagy lelkes modderek készítenek-e rá a frissebb verziójú Android-ból rá ROM-ot/firmware-t. Hardver szempontjából főleg a CPU típusa és a RAM mérete lehet a limitáló tényező. A háttértárat lehet bővíteni memóriakártyával, viszont vedd figyelembe azt, hogy az Android csak a 2.2-től ("Froyo") támogatja az alkalmazások memóriakártyára telepítését. (Ezt korábbi verzióknál a rendszer root-olásával és az App2SD alkalmazás használatával lehetett áthidalni.)3. Win CE 6.0 van egy tableten, felrakható android? És fordítva?
- Vannak olyan kínai tablet-ek, amelyeknél oda-vissza megoldható, de nevesebb gyártók modelljeinél általában nem.4. Mi a jobb, win vagy android, illetve mit befolyásol hogy melyik fut, a telepíthető programokat?
- A szolgáltatás- és alkalmazáskínálat egyértelműen az Android irányába dönti el a mérleg nyelvét. A Win CE egy nem rossz, de meglehetősen korlátozott rendszer, amely sokkal kevésbé alkalmas a felhasználói igényeknek megfelelő testreszabásra.5. Teljesen elméleti, amatőr, kíváncsi kérdés: feltehető-e a tabletekre normál win, pl. xp, vagy más a hardveres rendszer, így nem? Win CE 6 vagy android helyett?
- Nem, a Windows XP/Vista/7 a desktop és notebook gépekben alkalmazott x86 utasításkészletet használó CPU-kra íródott. A Win CE és az Android ellenben az ARM architektúrára épülő CPU-kra. ARM-alapú gépekre esetleg valamilyen ARM-alapú Linuxot lehet feltenni, de ennek megvalósítása nagyon készülékfüggő. (Bár maga az Android is Linux-kernelre épül.)Vagy nincs összefüggés a CE 6 és az asztali win között, így mindegy mi van rajta, egyikre sem megy fel a hardver miatt?
- Az asztali Windows és a CE a fent említettek miatt nem átjárható egymással. Én laikusként azt mondanám, hogy az összevetésük a GUI hasonló logikájában, felépítésében kimerül. -
jFox
addikt
Szia!
Megpróbálok válaszolni néhány kérdésedre.
1) Ezt nem tudom pontosan, nyilván az újabban jobb. De azért ez is hardware függő, hogy melyikre mi megy rá. Pl. egy olyan gépre amin 98 volt nem biztos hogy rá megy a win 7.
2) igen hardware függő, meg gyártó függő is, hogy fejleszti-e a kütyüjét ha már rásózta az emberekre.
3) ez is gyártó függő. Láttam olyan Tab-ot amin volt mind a kettő, sőt még egy Ubuntu is.
4) igen. Nem biztos, hogy ami meg van win -re az meg van droidra is és viszont.
5) léteznek sőt már korábban léteztek Windows -os tábla PC -k mint androidos Tab-ok. ld. Asus R2H és társai.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- Bontatlan Új M2 M4 IPAD PRO 2022 12,9 128GB - 256GB Wi-Fi Azonnal DEÁK TÉRNÉL Átvehető.
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- iPad Pro M2 12,9 wifi hibátlan 5 hónapos
- Apple Ipad 10.generáció
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged