Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
FingR86
őstag
válasz
Shingen
üzenetére
Így érkeztek pár hete X96 air boxok. Firmware frissítés sd kártyával megoldotta a problémát ott. Egyébként nekem is van egy x2es X96 max és a napokban én is beneztem az android részére és nekem is ugyanezt a hibát dobja ott is. Raneztem a rendszerre vmi 2019-es dátummal volt rajta. Sztem erre is kellene egy manual frissítés mert az ota rész süket. Nem mutat frissebbet.
Egyébként már feltelepitett programok frissítését azt engedte nekem csak új programot nem tudtam telepíteni. Nekem is azt a hibakodot dobta.
-
kenand
veterán
válasz
Shingen
üzenetére
TX6-ot nem vegyél az Allwinner.
CoreELEC csak kezdetleges van, és alig használják, nem lesz segítséged....És említettük, hogy nem a RAM a lényeg....2GB elég Andridnak is CoreElecnek meg 1 is elég,
Sokkal fontosabb a SOC.
Itt mindenki amlogicot használ, abban tudunk segíteni. -
kenand
veterán
válasz
Shingen
üzenetére
Nem max a RAM egy részére, de nem kell sok a puffernek.
1GB-s box-szal CoreElecel nézek filmet lokál hálón lévő NAS-ról és HBO GO pluginnal HBO GO-t.
ROM csak Androidra kell, ha ap
alkalmazásokat akarsz lelepíteni. (Meg ha Csicsóka felezős módszerével van feltéve akkor a CoreElec egy résza a NAND azaz a ROM-ra kerül, de nem jelentős méret)
Boxaim 8 vagy 16GB-sek de sohsem éreztem, hogy több kellne ROM-ból...
1GB RAM Androiddal már lassú. -
szabi__memo
nagyúr
-
Shingen
addikt
válasz
Shingen
üzenetére
Hát az az igazság tanácstalan vagyok.
Több firmware-t próbáltam feltenni, de mindig megáll erroral 7°%Szerintem lecsatlakozik a box.
Hiába adok neki még táp kábelt is a telepítésnél.
Laptopnál lehet hallani amikor elkezdődik a telepítés lehet usb le és felcsatlakozás hangját, de az első ilyen hangoknál tovább megy a telepítés aztán a második ilyen hangoknál megáll a telepítés 7% a program számolja az eltelt időt és olyan 1perc 25mp kiírja az errort.Nem tudom mit lehetne tenni.
Van vkinek, vmi ötlete? -
cof
veterán
válasz
Shingen
üzenetére
Akkor töltsd le még egyszer mert felismeri, (most próbáltam). A Burning Tool-t is frissítsd ha még nem tetted meg, nekem a v2.1.6 van. A driver-t meg feltelepítheted manuálisan is, hátha... és utána egy újraindítás sem árt.
C:\ProgramFiles(x86)\Amlogic\USB_Burning_Tool\WorldCup_Device\InstallDriver.exe
-
cof
veterán
-
Csicsóka
őstag
-
cof
veterán
válasz
Shingen
üzenetére
Connected success feliratnak kell megjelenni a burning tool-ban, ezután már nem szabad olyan hangot adni mint amikor lehúzol egy pendrive-ot, mert megszakad a kapcsolat, fix helyre kellene tenni a box-ot, és nem mozgatni a kábelt sem.
És még a firmware sem 100%-ig biztos, hogy pont a tiedhez való.
-
blakey
titán
válasz
Shingen
üzenetére
olyan hangot ad amikor egy maghajtó fel/le csatlakozik. - azt hiszem normális, mintha nálam is ugyanez történne de telepíti a ROM-ot, azért nem emlékszem, mert a hangot leveszem és telepítéskor nem mindig vagyok a gép közelében. A többire nincs ötletem, talán másik USB-n kéne kipróbálni akár gép akár eszköz oldalon.
-
cof
veterán
válasz
Shingen
üzenetére
Először benyomod a resetet és nyomvatartod majd a box-ba csak utána dugod az usb-t, az usb másik vége természetesen legyen bedugva a gépbe. Nem mindegyik USB porton csatlakozik, nálam az oldalsó USB volt a nyerő. Amit szereztél A-A kábelt, az ugye adatkábel, pl, ha egy külső HDD-hez van akkor biztos az.
-
cof
veterán
válasz
Shingen
üzenetére
Juj, ha nem értesz egy kicsit sem az elektromossághoz, legalább leolvasási szinten, ne dugdoss rá mindenféle adaptereket, csak azért mert ugyanolyan a csatlakozója, a routerek többsége 12V-os, de szerencséd van ha a tied csak 5V-os volt, mert ha több ki is végezted, lehet javíttatni.
-
cof
veterán
válasz
Shingen
üzenetére
De lehet táp probléma, attól, hogy bejön a Google felirat mert indulásnál több energiát vesz fel, mint a már betöltött rendszernél a fogyasztás, ugye a CPU teljesítménye is felugrik ilyenkor stb. mint a telefonoknál pl.
5V/2A tápegység kell hozzá, de ahogy írtam természetesen az Android is meghülyülhetett. Egy A-A kábelt szerezni kell, és akkor lehet tovább keresni a probléma forrását.
Ha van otthon másik BOX-od, akkor azzal kipróbálhatod a tápot és ha megy, akkor a táphibát kizártad.
-
-
dugesz77
őstag
válasz
Shingen
üzenetére
A droid alól kicsit melós lenne,mert nem kadenciahelyes a lejátszás (elvileg megoldható az is). Viszont mint itt szinte mindenki CE-t SD kártyára rakva -azt onnan futtatva tökéletes erre a feladatra amire szeretnéd . Visz mindent, jelenleg a legkiforrottabb SOC teljes támogatással. Addon-okat telepítve elérhető sok-sok online tartalom stb.
Ennek egyedül a "gyengéje" a 100-as lan már ha később előre szeretnél lépni 4k irányában. Ezt is át lehet hidalni egy gigabites USB-s lan adapterrel. Így sem lesz gigás ,mert az usb2 lesz a szűk keresztmetszet de 4k-val így már lesz gondja hálózat felől. Felcsatolt USB-s Hdd-ről nincs ilyen probléma. -
kenand
veterán
válasz
Shingen
üzenetére
Vagy ha nem kell android annyira (Főleg film nézés a cél Libre/CoreEleccel) 1GB-s X96 (905x) 33 USD
LE-vel hsználom az 1GBs-t 1 éve teljesen rendben van. Nem kell tartani a felrakástól, nagyon könnyű és ha kipróbálod filmnézéshez soha többet nem akarsz Androidot használni..
-
dugesz77
őstag
válasz
Shingen
üzenetére
Fontos lenne tudni, hogy mi lenne az elvárás. Gigás net? 4k? Optikai kimenet? Lenne a droidja is használva?
Alap jó gép. -
kenand
veterán
válasz
Shingen
üzenetére
Ha nem kell SPDIF
németOlasz raktárból:
Mecool M8S proVagy X96 Kínából, de az ha megcsípik már nem lesz TRÉFA mentes.
-
vargalex
Topikgazda
-
Csicsóka
őstag
válasz
Shingen
üzenetére
Nem működik a link, mert már csak a Thoradia repo-ból telepíthető a transmission daemon, több más addonnal együtt. Nem telepítettem, inkább csináltam egy tutira működő addont, mivel korábban volt rá kérés. És ha már úgy is foglalkoztam vele egyben magyarítottam is. Működik minden 8-as LE alatt.
Letöltés:
service.transmission-8.0.2.zip
Alap beállítások szerint a /storage/incomplete-be tölt le, amit ha teljesen letöltődött az adott cucc, áthelyez a /storage/downloads-ba.
A figyelő könyvtár, amibe bedobott torrent fájlt elkezdi tölteni, a /storage/watch
Ezeket a könyvtárakat nem kell létrehozni, megcsinálja magának.
Természetesen ezek az elérési utak az addon beállítások alatt bármikor módosíthatók. -
slecht
aktív tag
-
Csicsóka
őstag
válasz
Shingen
üzenetére
Böngészőből megszólítva pedig válaszolnia kell, még akkor is ha rossz valamelyik .json paraméter.
Fut egyáltalán a transmission-daemon?
Ha belépsz SSH-n, megnézheted.ps | grep transHasonló lesz a válasz ha fut, azzal a különbséggel hogy a transmission-daemon pid, és a bináris elérési útja lesz kiírva. Én nem használom ezt a boxon, ezért a a samba server-t kérdeztem le.
LibreELEC-T95m:~ # ps | grep smbd
2504 root 0:00 /usr/bin/smbd --configfile=/run/samba/smb.confHa van pid, akkor fut is, csak valami más egyszerű hiba lehet.
-
adi1234
tag
válasz
Shingen
üzenetére
Ha a verziók jók akkor esetleg a beállítást nézd át.
A trans beállításoknál hagyhatod alapon nem kell ip-t beállítani " *.*.*.* " maradhat.
Port maradhat 9091/Ezt lehet ,hogy a routernél engedélyezni kell.A böngészőbül ha engedélyezve van az elérés akkor így eléred a box vezérlését
http://192.168.1.103:8080/
103 ugye változhat !!!
A transmissiont pedig a böngészőben telepítve "Transmission Web Interface" pedig így
http://192.168.1.103:9091/transmission/web/#upload
vagy progi ként a
Transmission Remote Gui val éred el.
Itt csak a távoli hostot kell beállítani .
-
Nerazim
őstag
válasz
Shingen
üzenetére
Szia!
Ezt az öf olvasd el itt le van írva és képekkel illusztrálva, hogy hogyan kell.
Rendszer>beállítások>kiegészítők>telepítés zip fájlból>hely megadása -
mayday00
őstag
válasz
Shingen
üzenetére
Nekünk van itthon 2 gépünk. Az egyikkel látom Total Commanderrel a LE-mappákat. Tudok vele update mappába frissíteni stb...Hálózatoknál megjelenik.
Viszont az én gépemmel nem látom..
Anno csomó mindent letiltottam rajta a feladatkezelőben stb,,hogy gyorsabb legyen a gép..Pár szolgáltatást letiltottam rajta. Most nem látszik a LE mappa, de másik módon sem tudom elérni. Valami olyasmit tiltottam le amit nem kellet volna...Fogalmam sincs, hogy mit kellene újra aktiválni rajta, újraindítani..Max egy friss újratelepítésnél megoldódna a gond, minden visszaállna eredeti állapotba.Szerintem nálad is le van valami szolgáltatás tiltva, és ezért nem látod a LE mappákat.

-
darvinya
titán
válasz
Shingen
üzenetére
Próbáld ki EsFileExplorer-Gyors elérését, feltétel azonos WiFi hálón vagy HotSpot.
Ennél csak címet kell beírni amivel használni akarod, pl: Sz.Gépen TC-ben FTP elérésnél megadni EsFileExplorer által megadott címet és bepipálni Névtelen-t(alapból ez van beállítva EsFileExplorer-ben). -
dugesz77
őstag
válasz
Shingen
üzenetére
Én vettem egy ilyen wifis led vezérlőt. A vezérlő app többet tud mint egy sima ir távirányító.
-
-
darvinya
titán
válasz
Shingen
üzenetére
Csak ne járj úgy mint én.
Box távja kikapcsolja tv, tv távja nem kapcsolja be, csak ki.
Tehát, mikor bekapcsolom a box-ot, kikapcsolja tv-t, a tv bekapcsolom, ami kikapcsolja box -ot.
(#18988) Shingen
Légegér le tud menni addig sávig, míg RemoteIME nem.
Nekem ez van. [link]
De vannak még:
[link]
[link]akkus
[link]akkus+játék vezérlő
[link]világító gombos -
Beni2360
félisten
válasz
Shingen
üzenetére
Na azért van egy megoldás. Veszel távirányítós aljzatot, nekem is abba van dugva a box ha netán valami végett fagyna pillanat alatt kikapcs és bekapcs. Most vettem egy 3 db-t és volt egy 2 db-s is. Nos evvel kikapcsolod áramtalanítod és amikor használni szeretnéd bekacs és egyből indul a rendszer.
Most akciós és nagyon gyorsan megkaptam. -
Halkakas
tag
válasz
Shingen
üzenetére
Infra lesz az... tényleg szükséged lesz egy légegérre... vagy beletörődsz a helyzetbe

Kíváncsiságból kérdem: az OK gomb bekapcsolja, és ha újra megnyomod ki is kapcsolja?Lehet nincs dedikált IR vevő ablak, és teljes egészében (vagy nagy részben) átengedi a burkolat az infrát Ez megmagyarázná h miért csak teljes beburkoláskor árnyékolja le (Tudom, h hülyeségnek hangzik, de más tippem nincs)
-
azbest
félisten
válasz
Shingen
üzenetére
Másik távirányító estleg, ami más parancsokat használ.
Persze a távirányítós box bekapcsolás akkor nem működik, mert az nem az oprendszer szinten van kezelve. De oprendszeren már bármilyen táviránítóval össze lehet hozni, a távhoz való remote conf-ot kell a rendszerre másolni.
Már ha tényleg a távirányítók használnak azonos kódot.
-
-
Beni2360
félisten
válasz
Shingen
üzenetére
Nekem van egy földfelszíni DVB-T boxom ami az LG TV-vel teljesen használhatatlan. Annyira össze akad, hogy bár mit nyomok rajta szinte először a TV reagál. USB média lejátszóban kikeresem a filmet elindítom megy a kis ablakban majd amikor teljes képernyőre váltanék átkapcsolja a TV bemenetet az RCA-ra. Hang erő gombra is elállítja a Tv. Dobozában várja a sorsát.

Más az EPSON projim egyik gombja bekapcsolja az elektromos kályhát. nem tudtam miért fűt a proji ennyire mire észrevettük, hogy nem onnan jön a meleg.
Azért a TV-ben is töröld a társítást ha még nem tetted meg, csak tipp. -
Shingen
addikt
válasz
Shingen
üzenetére
Szerintetek Urak mit csináljak!?
Haza jöttem megnéztem a boxba, a CEC switch KI van állítva.
Erre kikapcsoltam a boxot saját távjával, vártam fél órát semmi maradt sötét az eleje.
Erre bekapcsolom a tv és látom a boxon elkezd égni a kék led.A tv távjának vmelyik gombja olyan frekin van vagy nem tudom ami a box bekapcsoló gombjának frekijével azonos?
tehát a Tv távja kapcsolgatja be nekem a boxot.

Új hozzászólás Aktív témák
- GAMER PC I5 12400F, EVGA 3070, GIGABYTE H610M, 1 TB SSD, 32GB DDR4
- AMD Ryzen 7 Félkonfig eladó!
- Asztali PC , R7 5700X , RTX 3070 Ti , 32GB RAM , 512GB NVME , 2TB HDD
- Asztali PC , R5 8400F , RX 6700 XT 12GB , 16GB DDR5 , 512GB NVME , 750GB HDD
- Asztali PC , R7 8700F , RTX 3070 Ti , 32GB DDR5 , 512GB NVME , 1TB HDD
- PlayStation 5 FAT DIGITAL + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E5550, E5570, 5590, 5500, 5501, 5510, 5520 / SZÁMLA + GARANCIA
- Dell Precision 3571 4G LTE i7-12700H 16GB 512GB FHD RTX A1000 4GB 1 év teljeskörű garancia
- 159 - Lenovo LOQ (15APH8) - AMD Ryzen 7 7840HS, RTX 4060
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

Anno csomó mindent letiltottam rajta a feladatkezelőben stb,,hogy gyorsabb legyen a gép..Pár szolgáltatást letiltottam rajta. Most nem látszik a LE mappa, de másik módon sem tudom elérni. Valami olyasmit tiltottam le amit nem kellet volna...Fogalmam sincs, hogy mit kellene újra aktiválni rajta, újraindítani..Max egy friss újratelepítésnél megoldódna a gond, minden visszaállna eredeti állapotba.

vargalex
DoItYourself