Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen mosógépet vegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
m_kovacs
tag
Kéremszépen némi segítségre lenne szükségem.
Az Usb_buning-tool ban az alábbi paraméterek használata nem kristálytiszta:
Mikor melyiket kell bejelölni?
A feladat egy frissebb verzió fw feltöltése.
Köszönettel m_kovacs -
m_kovacs
tag
A 1394-es bejegyzésben tett kérdésemre nem reagált senki.(még nem érdemeltem ki a segítséget?)
Akkor most csak úgy írogatok: ma egy hivatkozásban szerepelt "Create an bootable micro SD card" téma.
Két problémám van vele.A BootcardMaker program win8.1 alatt már kétszer (mert az oktondi a saját kárán sem tanul!)
tönkretette a második hhd-met.Kiválasztottam az sd kártyát,kijelöltem az u-boot.bin -t,megjelöltem hogy format,majd MAKE.
Szépen particionálta a fizikai 2-es hdd-met.Sőt még le is formázta.Néhány hét múlva újra nekikezdtem,(gondolván, hogy valamit biztos elrontottam).Gondosan, mindent ellenőriztem, kiválasztottam az sd kártyát,kijelöltem az u-boot.bin -t,bejelöltem hogy format, majd make.Amikor feljött a formatálást végző ablak, azt látom hogy a fizikai kettes hdd van kiválasztva.(na ezt nem ellenőriztem amikor először csináltam!) Most a formázást nem végeztem el értelemszerűen, de már késő volt, particionálta a
hdd-t.
A másik gondom, hogy a hivatkozott leírásban szerepel,hogy "copy all the firmware files to micro SD card........"
ezek közt van egy file, az unlock_autoscript, amit a "barátom" sem talál sehol.Akkor most hogyan tovább.Az sd kártyát megcsináltam(nem részletem hogy) de mit is másoljak rá?
m_kovacs[ Szerkesztve ]
-
m_kovacs
tag
válasz DoItYourself #2158 üzenetére
Köszönöm, Igen próbáltam.Nem lett root-olt.
m_kovacs -
m_kovacs
tag
Nem létszükséglet nekem a tv box,csak úgy játszásilag,tanulásképpen......
Van néhány (inkább több) videó a yt-on amit megnéznék.Mindegyik 29.970 fps.Az a tapasztalatom,hogy
Openelec és Libreelec alatt nem élvezhető,a hang nem jó. Ugyan ezen filmek android alatti kodival (TV és box) illetve PC-n kodival jól mennek.Valamit nem jól állítottam be?
Egyébként elegem van az MX PLUS boxból! Egyik este szabályosan kikapcsoltam,másnap bekapcsoltam, és megszűnt működni vezetékes hálózatról.(wifin van hálózat, csak a sávszélesség kevés) Bármit próbálok,android,openelec,libreelec, nincs vezetékes hálózat.Sőt, android alatt a wifi jelszót sem fogadja el.
Próbáltam újra rakni a rajta levő sw-t (Tronsmart_p201-ota-20160118.zip) de nem sikerül, hibával meg áll.
Szóval egyelőre feladom, marad a tv.(pont olyan okos mint egy tv-box)
m_kovacs -
m_kovacs
tag
válasz DoItYourself #2158 üzenetére
Jut eszembe!Az EZroot -t apk ból telepítettem, ezen a linken meg ZIP van.
A kodiban láttam ilyet, hogy telepítés zip ből, de androidból(5.1) nem tudom hogy hogy kell!
m_kovacs -
m_kovacs
tag
válasz DoItYourself #2171 üzenetére
Köszönöm,így már működik!
m_kovacs -
m_kovacs
tag
válasz DoItYourself #2191 üzenetére
Még nem, egyelőre csat a root van meg.
m_kovacs -
m_kovacs
tag
válasz DoItYourself #2191 üzenetére
Megcsináltam a Finless féle root-ot, és az ES File Explorer-helyett a TC-vel a platform.xml kibővítését.
Indítottam egy ftp servert, és írható a külső usb eszköz.(csak sajnos nem vagyok vele előbbre, mert csak wifin,mivel a vezetékes lan az meghalt)
m_kovacs -
m_kovacs
tag
Van egy MX Plusz (Vega S95_pro fw-vel) tv-box-om.Android 5.1.1 A 4k videó lejátszással nincs probléma.Viszont a youtube-on nem tudok 4k felbontást kiválasztani. A probléma nálam van, vagy ez "gyárilag" ilyen?
Frissítettem a yt klienst.(11.27.53 most) A neten azt olvastam,hogy tavaly márciusban már megoldották az
android yt kliens 4k lejátszását.Akkor most mit csinálok jól?
köszönettel m_kovacs -
m_kovacs
tag
válasz DoItYourself #2489 üzenetére
Sajnos az okos tv-m android platform,(már megbántam!)(5.1.1) és azon sem működik yt. alatt a 4k.
m_kovacs -
m_kovacs
tag
válasz skodaman78 #2475 üzenetére
Nincs ilyen boxom,de feltételezem hogy lehet sd kártyát dugni bele.Azt látja?
Ha igen, akkor arra kell másolni, és onnan a boxra.(előzőleg rootolni kell a boxot)
(de igazából nem én vagyok itt a fórumon a "hozzáértő", lehet hogy majd jön jobb megoldás,csak azért írok,hogy ne maradjon a kérdés válasz nélkül.(szokott úgy lenni))
m_kovacs -
m_kovacs
tag
válasz DroiDMester #2625 üzenetére
"egy normális 4K videóhoz baromira kevés a 100.as lan.." Miért is?
Elmagyarázná ezt bővebben? Szerintem egy normális 4k videó sávszélessége nem haladja meg a 100 Mbps -ot.Meg egyébként ha meghaladná, arra találták fel a HEVC kódolást!(a box tudja)
Kéretik letölteni, és saját szemmel meggyőződni."LG_Demo_Landscape_50.mkv"-t.
50,4 Mbps. Nálam routere dugot USB2.0 Pen-ről (Átviteli ráta szabvány szerint 480 Mbit/s) ,switch-en keresztűl
akadásmentesen működik!
Ezt a fórumot sok kezdő olvassa, csak óvatosan a hirtelen felindulásból elkövetett megítélésekkel!
Tisztelettel m_kovacs -
m_kovacs
tag
"Azért az xbmc-tol elég távol van már a Kodi 16.1." ..Irta egy fórumtárs.
Ajánlom kipróbálásra a VidonXBMC_16.1-free.apk -t,lehet hogy meg fog változni a véleménye!
m_kovacs -
m_kovacs
tag
Most hirtelenjében nem találom meg, hogy hol olvastam róla.A vidonme xbmc előző verzióinál ha regisztrált a vidonme honlapjára,akkor elérhetőek voltak plusz szolgáltatások.Ezt az új verziót úgy ajánlják, hogy regisztrálás nélkül elérhetők a plusz szolgáltatások.A verzió számból látható, hogy nem sokkal van lemaradva
a Koditól.
m_kovacs -
m_kovacs
tag
Én nem értek (még) a dolgokhoz,csak tanulok. Azért olvasom a fórumot. Sajnos az ilyen megnevezésekkel mint "25.Mega/sec" nem tudok mit kezdeni.A fórum témája szerintem nagyrészben informatika.Ott viszont szigorú előírások vannak az egyöntetűség érdekében.De lehet hogy tévedek.
Forrásikipedia
A nagyobb bitrátáknál, SI prefixumként használatosak még a:
1 000 bit/s = 1 kbit/s (egy kilobit vagy ezer bit másodpercenként)
1 000 000 bit/s = 1 Mbit/s (egy megabit vagy egymillió bit másodpercenként)
1 000 000 000 bit/s = 1 Gbit/s (egy gigabit vagy egymilliárd bit másodpercenként)A fentiekből látható, hogy a mértékegységnek nincsen köze az informatikában szokásos 1 kilobyte = 1024 byte számítási módszerhez, valódi SI mértékegységről van szó.
Ide sorolnám még a MB/s (Megabyte per secundum) megnevezést is.
Egy okfejtést olvasva,nekem nagyon fontos a pontos fogalmazás ahhoz hogy megértsem, és tanuljak belőle.
Sok fórumlakó már félszavakból is érti egymást, de nem csak Ők olvassák! Erre is gondoljanak!
Tisztelettel m_kovacs[ Szerkesztve ]
-
m_kovacs
tag
válasz DoItYourself #2826 üzenetére
"A Kodi csak az aktív CPU magokat jelzi..."
Ez rendben van, de mit tehetek, hogy a másik kettő magot aktívvá tegyem? Mivel hogy nekem is van ilyen problémám.Néha az újraindítás segít.De ez szerintem nincs így jól.
Hogy lehet androidon multitaskot megvalósítani? Pl:megy a videó play,közben átváltanék az Aida64 re,hogy lássam a CPU adatokat.A kodiban ugyan látok valamit, de több program többet lát.
köszönettel m_kovacs[ Szerkesztve ]
-
m_kovacs
tag
DoItYourself,junkpod Uraknak!
"Az adott feladat közben ennyi CPU-magra van szükség, ettől aktív. A többi pihen, mert nincs rá szükség"
Ez lehet hogy elméletben igaz, csakhogy a valóság kőkeményen más! Soha a büdős életben nem jöttem volna rá, hogy két mag alszik,ha a lejátszás színhelyes és akadozás mentes lett volna!Mindez úgy, hogy az aktív két mag 25-30% -on jár.Szerencse, hogy a jelenség nem rendszeres,de előfordul,
m_kovacs[ Szerkesztve ]
-
m_kovacs
tag
válasz Csicsóka #3130 üzenetére
"LE alatt ssh-val belépsz."Legyenszíves erről a belépésről írjon kicsit bővebben.
Elindítom a Putty-t, ott áll,hogy Login as:
LE ben kikapcsoltam a jelszó ellenőrzést. Ha nem kapcsolom ki, hogy lehet felhasználónevet és jelszót adni?
A Putty-ban van jónéhány állítható paraméter, mit kell állítani? Az LE SSH milyen protokolt használ?
Szóval mit és hogyan kell tenni a sikeres belépéshez.
köszönettel m_kovacs -
m_kovacs
tag
válasz DoItYourself #3146 üzenetére
Köszönöm,működik!
m_kovacs -
m_kovacs
tag
Keresek 2-3 perces 4k 60fps demó videót. De valódi 60fps-t,nem csak a videó nevében!
Már vagy 30-t letöltöttem ami a nevében 60fps, de médiainfo-val (meg kodiban) megnézve egyik sem az.
Aki látot már ilyet,legyszíves ajánlani nekem.
köszönettel m_kovacs -
m_kovacs
tag
Köszönöm a 4k 60fps ajánlásokat, végre van sikerélmény!
m_kovacs -
m_kovacs
tag
Csak úgy írogatok...
Box MX PLUS (Tronsmart Vega S95_Pro A8 p200)
SD-re írtam a LE 006 verziót.Lecseréltem a dtb.img-t a boxról kimásolt file-ra.
Be sem bootolt! Kicseréltem a dtb.img-t az eredetileg a 006 os ban levőre, ezzel már bootolt.
Beállítottam a kodiban a videó felbontást 4k 60fps-re.(mert hogy 4k-s box).
Lett a 4k-s tv egy 1/4-ed képernyőnyi kép,a kodi menüvel..Elindítottam egy 4k 62Mbps 60fps HEVC videót.A teljes képernyőn megjelent a videó, de az 1/4-d képernyő megmaradt a vezérlő sávval.Majd ez a kis kép a vezérlővel kis idő múlva eltűnt.A videó egyébként nézhetetlen,hallgathatatlan.Full HD-t most nem próbáltam, az kevésbé érdekel,az megy a tv-n is.Az említett videó android alatt jól jelenik meg.(Már amikor megy mind a 4 mag,mert hogy nem midig megy,olyankor újra kell indítani.)
Miért is kellene nekem LE????
m_kovacs -
m_kovacs
tag
válasz interstate76 #3552 üzenetére
Én nem mondtam hogy nem jó az LE!
"- gyorsabb, mint a Kodi" Ha ez azt akarja jelenteni, hogy az LE gyorsabban áll fel mint az android, és így hamarabb áll rendelkezésre a Kodi, akkor igaza van.Meg a többi megállapítása is biztos helyes. Nekem ezen a boxon nem jött be.
DoItYourself Az androidot meg kifizettem a box árában.Hiába ingyenes az LE, boxot nem kapok android nélkül. Nagy érdeklődéssel fordultam az LE felé, hiszen -némi túlzással- a fórum fele ezzel foglalkozik.
Akinek jól működik, annak biztosan jó a véleménye, nekem nem jött össze.
m_kovacs -
m_kovacs
tag
válasz Pelican #3558 üzenetére
"...ne csodálkozz hogy nem működött. Ha a droidról ki lehetne másolni, akkor a program is kimásolhatná, ahogy tette eddig is."
De csodálkozok ."ahogy tette eddig is" Tehát lehetett kimásolni.Mi változott, hogy már nem lehet kimásolni?
A boxom rootolt,simán ki lehet másolni.
m_kovacs -
m_kovacs
tag
válasz Songoman #5726 üzenetére
Ez ÚJ hozzászólás akart lenni, csak rossz gombot nyomtam! Elnézést!
GT1-et sikerült már valakinek rootolnia? Nálam ellenáll minden kísérletnek. E miatt nem megy a Sambadroid, de még egy képernyő fotót sem tudok kimásolni.(szerettem volna képen bemutatni,hogy YT-on ki lehet választani a 1080 as felbontást, de a 4k-t már nem ajánlja fel.Többen írták itt, hogy néztek a yt-on 4k-s videót,vajon hogyan?) Segítene valaki a rootolásban?
köszönettel m_kovacs[ Szerkesztve ]
-
m_kovacs
tag
T."DroiDMester" !
Sikerült a GT1-en megoldania az MxPlayer integrálását a Kodi-ba?m_kovacs
-
m_kovacs
tag
"LE nélkül is van élet" jeligére !
Én GT1 et használok 4k-s tv-vel,HDMI2.0 kábellal öszzekötve.
A leffrissebb android sw van rajta.Nem tapasztalok zöld villanást.
Videózásra a vidon xbmc-t használom,vagy az MX player-t(médiatárat nem használom)
Telepítettem a Sambadroidot,és az Autóstart app-ot.Bekapcsoláskor az Autóstart app indítja a Sambadroidot,utána a Vidon xbmc-t. Lassabb a felállás mint az LE-n, de az eredmény ugyan az.
A vidon xbmc-ben a képfrissítési gyakoriság indításkor/leállításkor van beállítva.Amikor kadencia helyességről beszélnek,nem értem miről van szó.Több okból.ha pl a 24-25 fps miatt lenne kocka eldobás vagy kocka ismétlés,ha ezt valaki látja, akkor annak a szeme nagysebességű kamera.Mondom ha lenne, de nincs mivel a frekvencia váltás megtörténik a videó indulásakor.Használatban vannak olyan videók, amelyeknél a képkockasebesség nem állandó,hanem változó.(variable frame rate) Azzal mit kezd a lejátszó program?Az hogy lessz kadencia helyes?Úgy hogy a lejátszó programok meg vannak tanítva.Szerintem teljesen felesleges aggódni a kadencia helyesség miatt ma már.Régen sem kellett,mert az emberi szem tehetetlensége miatt az észrevehetettlen szerintem.Ha akadást lát a videón,annak más oka van szerintem.
Nekem nincs házimozi rendszerem, de amikor itt szó volt róla,hogy az optikán nem, vagy nem jól megy ki a hang,kipróbáltam egy Audio Station 5.1 dobozzal.Mindenféle digitális hang megfelelően szólt.
USB-be dugott 64GB pendrivet használok, 100-as lanon másolok a sambadroidra full lan sebességgel.(többször inkább átdugom a PC-be,és ott másolok)
A sambadroidot tudom használni PC-ről,TV-ről, masik tv boxtól.(S905,azon LE 007 fut)
A box eddig mindenfajta kódolású videót lejátszott,(VP9,webm,H265,divx,stb...)
Nincs vele problémám,meg vagyok vele elégedve.Annál kevésbé a TV men futó androiddal,de az nem ide való téma.Tisztelettel m_kovacs
[ Szerkesztve ]
-
m_kovacs
tag
válasz Pelican #10698 üzenetére
"miért nem hiszitek el, hogy valakit zavar a döccenő kép" elhiszem.
Engem is zavar, ha van ilyen.Csak a döccenésre adott magyarázat ami kérdéses.
Ha jól értelmezem,akkor Ön szerint a Kodi-ban levő frekvencia váltásra vonatkozó menüpont csak dísznek van,nem csinál semmit.Vagy nem erről van szó? -
m_kovacs
tag
válasz Pelican #10713 üzenetére
Ezen gondolatmenet folyamányaként kérdezem, akkor hogyan lehetséges,hogy a változó képkockasebességű videókat minden általam ismert lejátszó program lejátssza (mégpedig döccenés nélkül-vagy legalábbis én nem látom).
Pl:London_England_footage_in_full_4K_UHD_60P_17Mbps.mp4
Képkockasebességi mód : változó
Képkockasebesség : 23,976 (23976/1000) FPS
Legkisebb képkockasebesség : 23,974 FPS
Legnagyobb képkockasebesség : 90 000,000 FPS
Magyarázza már el valaki,hogy ennél a videónál hogy kell érteni a kadencia helyes megjelenítést?
Az én tv-men (androidos) nem lehet a filmről infókat megjeleníteni.[ Szerkesztve ]
-
m_kovacs
tag
válasz junkpod #10724 üzenetére
Szokták volt mondani, a google a barátom....
https://support.shinywhitebox.com/hc/en-us/articles/200134755--Variable-Frame-Rates-Explained
https://en.wikipedia.org/wiki/Variable_frame_rate
http://www.for-a.com/products/vfc7000/vfc7000.html
http://avisynth.nl/index.php/VFR
hivatkoztam egy konkrét videóra,le is tölthető, meg is nézhető a mediainfo-val. -
m_kovacs
tag
válasz junkpod #10731 üzenetére
Szerintem az összes hivatkozást végig kellet volna néznie.Vajon minek gyártanak VFR-t tudó videó kamerát?
Nem bántásként ,de az ma már tény,hogy volt valamikor régen olyan világnézet hogy a Föld lapos.....
https://www.youtube.com/watch?v=9HTEZkTA11Q
https://www.youtube.com/watch?v=U1nIr7Jvm50[ Szerkesztve ]
-
m_kovacs
tag
válasz DoItYourself #10734 üzenetére
MediaInfo 0.7.90
3-4 éve találkoztam először VFR rel. És nem kamu,valóság.Bármennyire is hihetetlen.
Hallotak már a DVB-S2X formátumról? Az is valóság.És még sok minden van,mert mindenről nem tudhat az ember.Azt tanultuk,hogy a fény sebessége állandó.Most megkérdőjelezték, és lehet hogy be is bizonyítják hogy nem mindig volt az.Szerintem csak óvatosan az ex katedra kijelentésekkel.
Tisztelettel m_kovacs -
m_kovacs
tag
válasz junkpod #10747 üzenetére
"hallottam már olyat, hogy valaki csak azért mert nem latta még soha, tagadja,..."
Na pont erre gondoltam én is,amikor olvastam Magától az alábbi mondatot:
"Soha életemben nem láttam, hallottam változó képkocka sebességű videóról sem ilyenre képes lejatszorol"
Egyébként meggyőzhető vagyok kadencia ügyben,a szemem már nagyon kopott,régóta használom,lehet hogy tényleg nem látom a döccenést.
A 90ezer fps gyanus volt,de ez nem változtat azon,hogy a videó VFR.
Amit linkeltem már ( https://www.youtube.com/watch?v=9HTEZkTA11Q) LONDON, ENGLAND must see places to visit in 4K UHD.mp4 AVC kódolású,nem VP9,és a médiainfó szerint VFR.A videó nem powerpoint prezentáció.Nincs olyan tudásom,hogy hitelt érdemlően cáfolni tudjam a mediainfo állítását.
Létezik egy mezei felhasználóknak való videókonvertáló program,HANDBRAKE.Ebben beállítható az outputra VFR.Tehát én is tudok csinálni VFR-es videót.Akkor most erről mit gondoljak?
Én azt gondolom,hogy ha egy lejátszó lejátssza helyesen a VFR-es videót,akkor ebből következően illik lejátszani helyesen a 23.976fps -es videót is.De persze tévedhetek is.(erre jó a fórum,hogy kitárgyaljuk) -
m_kovacs
tag
válasz junkpod #10768 üzenetére
merthogy tanulni akarok.
"azaz több állandó (de egymástól különböző) fps-es video részlet van összefűzve."
Ezt úgy kell elképzelnem,hogy mondjuk az első 5 perces clipp 24fps,a második 5 perces 25fps, a harmadik 5 perces 30fps ,és ez van egybe fűzve? És mennyi az eredő fps? Vagy mindegyik rész fps-e megmarad,és lejátszás közben kell váltania a lejátszó programnak? -
m_kovacs
tag
válasz blakey #11280 üzenetére
"Azért ajánlottam többek között a Neo U1-et mert jó és kadenciahelyes a lejátszás."
Ezt értsem úgy hogy Android OP.alatt? vagy csak LE alatt?
(#11277) m_kovacs
"Egyértelmű, hogy android alatt, LE alatt nem kérdés."
EZ egy nagyon lényeges mondat,Tehát nem az ANDROID az akadálya a kadencia helyes lejátszásnak!
Most nincs türelmem kigyűjteni, hogy ki mindenki állította,hogy az Android az akadálya! Remélek Ők is olvassák.
Én is azt vallom,hogy van élet a Kodin túl is!
m_kovacs
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- RPI 4 és 5 Service: komplett gépek (2, 4 és 8 GB RAM) összeállítása, alkatrészek
- AKCIÓ! HP ProDesk 600 G5 SFF számítógép, CPU: i7-9700, 16 GB RAM, 512GB SSD, Win10/11 PRO, telepítve
- GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X - GTX 1060 - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Gamer PC v6 , R5 5500 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Gamer PC v5 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD , 240 víz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest