Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Linuxos topikok Összefoglalójának szerkesztése
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Milyen mosógépet vegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
-
LOGOUT.hu
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz jojoker08 #2613 üzenetére
Vezetékes hálózat kialakítását javaslom, a sok vinyót add el, vegyél helyette egy db 3 terásat és egy kétlemezes, olcsó NAS-t. Vagy ha jobbfajta a routered, akkor arra is rákötheted. 3D-re akkor javasolt az S905, ha passzív a 3D tévéd. Androidra 2GB memória javasolt, LibreELEC-re elég lesz az 1GB is. A médialejátszás LE alatt jobb mint Android-nál, ott azért vannak gondok (passthrough, kadenciahelyes lejátszás). Javasolt típusok az összefoglalóban +T95M.
Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105
-
Zebra23
csendes tag
válasz jojoker08 #2620 üzenetére
A dobozra kötött usb-s diszkeket openelec-el meg tudod osztani, android alatt kicsit nehézkes.
SSH-n belépve a diszkeken lévő partíciókat bemountolod fstab-ban pl a videos mappa alá, a sambát ennek megfelelően konfigurálód. Pl. Videos alatt disk1, disk2, disk3,disk4
A diszkeket lehetőség szerint partíciós ID alapján mountold, így ha másik usb-be dugod be egy szétszedés után jó helyre mountolodik vissza.
A "blkid" paranccsal tudod kilistázni a partíciók ID-it.Van otthon pár pendrive, holnap munka után le tudom tesztelni neked, és egy rövid útmutató írni.
Link a Openelec Sambáról:
http://wiki.openelec.tv/index.php/Sharing_files_from_OpenELECHasonló lehet Libreelec-en is.
[ Szerkesztve ]
-
osztraksajt
őstag
válasz jojoker08 #2659 üzenetére
Esetleg ha semmi komoly igényed nincs csak egy sima megosztás és nem vársz el gigabites sebességet akkor még megoldás lehet egy Rpi1 is egy külső tápos usb hubbal amire rálógatod a külső hdd-ket. Van rá külön erre kihegyezett distro. Ez töredékéből kifér mint egy nas.
-
DoItYourself
Topikgazda
Azt te tudod, hogy neked mi a legjobb, árban elfogadható.
A Zebra23 által írt dolgok jól hangzanak, viszont a NAS-ként használt lejátszón gigabites csati legyen, erre figyelj.junkpod: amelyik lejátszó nincs az ajánlottban, az nem javasolt. Előbbi halmaz kisebb, mint utóbbi.
Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105
-
vargalex
Topikgazda
Ha az egyik eszközön nem követelmény az android, akkor felraksz rá egy LE-t. Így már a samba, illetve DLNA megosztás pipa. Ez lehet a "NAS", illetve maga is használható médialejátszóként. A másikon pedig azt használsz, amit akarsz (droid/LE), az majd az elsődleges eszközről játssza le a tartalmat, ahogy a többi (mobil, PC, notebook) is.
[ Szerkesztve ]
Alex
-
vargalex
Topikgazda
válasz jojoker08 #2664 üzenetére
Ugyan én még soha nem használtam (épített mini szervert használok hasonló célra), de elvileg OE és LE alatt is beállítható a transmission. Persze az RPi specifikus részeket ignoráld.
Ahogy írtam, Samba van LE alatt, valamint a Kodi is beállítható DLNA szervernek. Így a megosztás része is rendben.
Mivel Kodi fut rajta, így a lejátszás is megoldott.
Ilyen célra mindenképpen egy gigabites modell ajánlott (persze korlátok között a 100 Mbps-es verzióval sem lesz gond, sokan használnak RPi-t hasonló célokra). Az összefoglalóban találsz ilyet, konkrét típus nem írok, mivel nem rendelkezem vele.Szerk.: Kérdés mindenkihez: a LibreELEC (005-ös) más típusokon is egy kernel NULL pointer exception-al indul? Nekem T95m-en igen, de egyébként tökéletesen működik minden.
Boot-olás után ssh-n bejelentkezve admesg
parancs kiemenetéből is kiderül.[ Szerkesztve ]
Alex
-
interstate76
addikt
válasz jojoker08 #2664 üzenetére
Ennyi cucchoz valószínűleg tényleg 1-2 nagyobb HDD és egy NAS lenne a legjobb megoldás, de legalább a vinyók számát jó lenne lecsökkenteni. Kérdés egyébként, hogy próbáltad-e már a Kodit/OE-t/LE-t, mert ha nem, akkor szerintem jelentősen le fog csökkenni a háttértár-igényed. Nyilván magamból indulok ki, lehet, hogy nálad másképp lesz, de mióta Kodit használok, azóta nem töltöttem le egy sorozatot sem (márpedig az esetek kb. 95%-ában azt nézünk, nem filmet), szóval most csak magyar nyelvű meséket és animációs filmeket tartok letöltve és megosztva (Kodiban, külön letöltés nélkül ezek max. DVD-minőségben érhetőek csak el).
Usb hub nélkül tudtommal csak a K1 Plus és a KIII típusok jöhetnek szóba, de a 2 db 2,5" HDD-nek sem ártana külső táp, szóval ha mindenképpen 4 HDD-t szeretnél használni, akkor egy aktív usb hubbal jobban jársz - így a választható típusok száma is jelentősen megugrik.
Nem tudom, melyik most a legolcsóbb mini PC gigabites LAN-nal. Nekem Beelink Mini MXIII-asom van, ez gigabites (38-40 MB/s-os hálózati tempóra képes).
téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő... eladó PS4 játékok (lemezes és digitális, sok exkluzív és playlinkes)
-
-
junkpod
veterán
válasz jojoker08 #2673 üzenetére
Jófogás, zyxel NAS keresés, az első egy zyxel 310-es 7990ft...
En csak azt mondom, hogy nekem ez nagyon kényelmes. Bezartam egy szekrénybe, éjszakára automata kikapcsol, 3,5-os vinyo szvsz olcsóbb, ha találok egy jó rilízt, radobom mobil kliensrol a magnet fájlt, lemon amikor lejon, mobil kliensrol atdobom a megosztott mozi mappába és lehet nézni...Topik: http://m.prohardver.hu/tema/re_nassoljunk_nsa-310_es_az_ffp/hsz_1-50.html
[ Szerkesztve ]
Box's don't touch!
-
Zirowe
nagyúr
válasz jojoker08 #3018 üzenetére
A legolcsobb s905os, amit vettem 7500ft volt, vasarnap meg vettem egy uj s905x-est 3600ft-ert.
15 nem jo ar erte.We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
Zirowe
nagyúr
válasz jojoker08 #3026 üzenetére
A 7500as gearbestrol volt es mar meg is jott.
Az s905x ebayrol, de az is itt lesz nemsokara, van ra tracking, az elado pedig 99,5%-os 20k feletti eladassal.[ Szerkesztve ]
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
zizuka
csendes tag
válasz jojoker08 #3280 üzenetére
Szia!
A beállítások közt megvan az ethernet kapcsolat, be van kapcsolva, IP cím, MAC cím van
Próbáltam kikapcsolt wifi-vel rádugni a kábelt, kikapcsolt wifi-vel újraindítani, szintén kikapcsolt wifi-vel gyári állapot visszaállítást, egyik sem működött.
A beállítások között úgy tűnik rendben van az ethernet kapcsolat, de se net, se megosztott hálózatot nem látom, vagyis igazából nincs kapcsolat. -
DoItYourself
Topikgazda
-
nagyúr
válasz jojoker08 #3672 üzenetére
pontosabb leírást adhatnál mi történt mert amit leírtál abból nem sok vehető ki!
Gyári rom alatt mit értesz? a gyári IMG formátum van meg vagy pedig te mentetted le saját magad TWRP alól?
És írd le mit és milyen sorrendben csináltál hogy letégláztad!
Egyébként nó para, én a MXq Pro 4K -mat ha 15X nem tégláztam egyszer se és nekem volt olyan szerencsém hogy sehonnét nem tudtam a gyári romot leszedni!(Egreat MXq Pro 4K sehol nincs) De azért így is sikerült visszahoznom!
-
nagyúr
válasz jojoker08 #3674 üzenetére
OTG porton tudod (elvileg) frissíteni a Amlogic USB Burning Tool -al (ha OTG -n nem ismerné fel a boxot a géped, akkor vagy USB1 vagy USB2. portokba kell próbálni, de oda ugye USB-A <=> USB-A kábel kell, nekem ilyen kellett mivel a MXQ Pro4K -n nincs OTG)
Viszont van egy pár dolog ami nélkül nem biztos hogy sikerülni fog! Mert a neten található leírások szerint nekem se sikerült mert vagy el sem kezdte feltenni, vagy a végén dobott hibát és nem ment végig az update!
Nekem sajnos szét kellett szednem a BOX -ot és a NAND chip 29 és 30.as lábát rövidre kellett zárnom [tovább bonyolította a dolgot hogy nekem a NAND chip már BGA tokozású volt és nem látszódtak ki a lábai mivel a chip alatt vannak] és így rádugni a gépre (mert ez nélkül a világért nem ismerte fel a gép a boxot, hozzáteszem én előtte egy S812.es ROM -ot írtam fel a boxra nálad valószínű ez nem fog kelleni)
Az sem mindegy melyik verziót használod a Amlogic USB Burning ból! nekem kizárólag a v2.0.7.2_build2_12 al sikerült felírni a gyári IMG -t!
a másik trükk, hogy a boxba NEM KELL SEMMIT BEDUGNI TÁP KÁBELT SEM és a reset/recovery gombot benyomod és nyomva tartod majd ezután dugod az OTG/USB -t a boxba és továbbra is nyomva tartod a reset gombot vársz még 2-3.másodpercet majd elengedheted a reset gombot, ha ez megvan 2-3.másodperc múlva látszódni kell a USB Burning Tool progiban a boxnak!
a beállítás is fontos mert ha nem jól van beállítva, akkor is hibával leáll a vége előtt!
így jelöld be amit látsz bekeretezve
a Amlogic USB Burning_v2.0.7.2_build2_12 ide feltettem neked
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
válasz jojoker08 #5365 üzenetére
Hát nálam is csinálta bármelyiket is próbáltam a MINI MX -G. Nekem se jött segítség de magam rájöttem a megoldásra.Erre a kodi beállításoknál van olyan lehetőség, LE beállításoknál - hálózat és ott várakozás a hálózatra.... ott bejelölés. Erre újbóli indításnál szinte semmi ilyen hosszú várakozás nem kellett és máris volt kapcsolat. Nálam ez oldotta meg.
Látom megelőztek. én nem nyúltam az időhöz[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
8zabi
őstag
válasz jojoker08 #5368 üzenetére
nálam azért volt ez a hiba, mert még a dhcp nem osztott a doboznak ip-t mikor a kodi már indult és csatolni akarta a meghajtókat, ha bekapcsolod akkor vár a hálózatra maximum a beállított ideig, szerintem a 10-nek elégnek kéne lennie, de próbáld meg nagyobb értékkel is ha nem megy
-
Beni2360
félisten
válasz jojoker08 #5427 üzenetére
meg van a hiba a munkacsoport nem jó van beállítva nem kelet volna elállítani.
WINS kiszolgáló: 0.0.0.0
Munkacsoport: WORKGROUP[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
válasz jojoker08 #5430 üzenetére
Mi volna ha egy másik kártyával csak a minimális beállítások -nyelv -időzóna - smb és semmi saját állítások. Újra indítás és akkor megnézni . hogy van-e kapcsolódási hiba jelzés.
Nekem a MINI MX-G 2/16 készülékkel csinálta ezt de a várakozási lehetőség megoldotta a hibát. Neked mi az alap készülék?
Újra indítás volt?[ Szerkesztve ]
-
vargalex
Topikgazda
válasz jojoker08 #5434 üzenetére
Ez akkor szokott előfordulni, ha az eszköz minden indításkor valami random MAC címet generál (kínai eszközöknél találkoztam már ilyennel). Mondjuk nálam a T95M nem csinálja. Persze lehet a szolgáltatói eszköz is hibás. Mi van nálad? Ubee/Technicolor? Nincs véletlenül ipv6 módban?
Alex
-
nagyúr
válasz jojoker08 #5440 üzenetére
Ha gyári érintetlen IMG -t tettél fel(a USB Burning Tool -al) akkor attól 1000% hogy nem mászik el a MAC címed!! Volt hogy nekem is elmászott, de csak akkor mikor nem az adott BOX -ra való IMG -t írtam fel vele! PL: az Egreat MXq Pro 4K -ra feltettem a Sunvell T95M img -t.
De ahogy vissza tettem a rávaló ROM -ot vissza állt a MAC a gyárilag beállítottra![ Szerkesztve ]
-
envagyok
veterán
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- LG V30 - vezércsel
- Óvodások homokozója
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Linuxos topikok Összefoglalójának szerkesztése
- Új ADATA SSD-vel gyarapodott a PCI Express 4.0-s szegmens belépőszintje
- Szólánc.
- PlayStation 4
- További aktív témák...
- RPI 4 és 5 Service: komplett gépek (2, 4 és 8 GB RAM) összeállítása, alkatrészek
- AKCIÓ! HP ProDesk 600 G5 SFF számítógép, CPU: i7-9700, 16 GB RAM, 512GB SSD, Win10/11 PRO, telepítve
- GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X - GTX 1060 - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Gamer PC v6 , R5 5500 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Gamer PC v5 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD , 240 víz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest