- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Rap, Hip-hop 90'
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
Új hozzászólás Aktív témák
-
GeryFlash
veterán
,,. De látni kell, hogy ehhez fel is rúgtak pár konvenciót, mint pl. a bővíthető szabványos ramok"
Ez nem is volt cél, pont amiatt hogz integrált valszeg sokkal gyorsabb a CPU-RAM elérése.
A költséges részről meg annyit, hogy az M1 Pro nem tudom mennyibe kerülhetett, de az M1 marha olcsó lehet, mert olcsóbban adták a velük szerelt MB Aireket és Mac miniket mint korábban Intellel. Az M1 Pro és Max előállítási költségére gondolom a nagy mennyiségű tranyóból következtetsz, de azt nem veszed figyelembe, hogy azon a lapkán nem csak egy CPU vagy csak egy IGP, hanem memoria, NPU...
"Nem csak azon múlik, de azon is nyernek kb. 20%-ot"
Szerintem annál egyébként többet.
Mindenesetre nincs előttem ahogy az AMD egy 5nm-es notebook procival és notebook dVGA-val hozna jövőre ennyi wattból ekkroa perfomancet. De még ha hozna is, világosan látszik hogy ARM-en mekkora az évenkénti fejlődés, míg a korosódó x86-nál mennyi... Ha 2022-ben még egálra is lehet menteni a perf/wattot, akkor is a tendencia az hogy konzumer szinten kezd megszűnni az x86 létjogosultsága. -
Raymond
titán
Ad masodik bekezdes:
Amikor azt irtad hogy 2x 4800U (30W) akkor en azt ugy ertetem hogy ha a fogyasztasi keretet novelned, ezert irtam hogy vannak ott nagyobb kerettel rendelkezo CPU-k es nem az latszik amit irtal. Nem ugy olvastam hogy te tenyleg arra gondolsz hogy 2 darab 4800U es idealis skalazodas mellett hozna az M1 Max az ertekeit, mivel igy azzal ervelnel hogy egy elmeleti 16c/32t CPU hozna a 8c/8t vagy 10c/10t M1 Max teljesitmenyet. Ezt azert nem tudtam elkepzelni mert arrol szolt az elso hozzaszolasod hogy ne hasonlitsuk mar a 10 magos sok tranyos magasabb TDP-s megoldast az AMD 8 magos vagy epp 6 magos (azt kihagyva hogy nem csak 10 vs 8 hanem 10/10 vs 8/16 amirol szo van) megoldasahoz mert nem fair. Ezert linkeltem a cikket hogy igenis fair, mivel a tranzisztor szam osszehasonlitas nem jo, a fogyasztas se magasabb es a teljesitmeny is siman osszehasonlithato meg a magasabb TDP kerettel rendelkezo asztali CPU-khoz kepest is.
A helyzet az hogy se az Intel se az AMD a kozeleben sincs az M1 teljesitmeny/fogyasztas aranyanak ugy hogy az M1-nel a nominalis teljesitmeny is ott van a csucson.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Filmvilág
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Milyen videókártyát?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- EAFC 25
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Metal topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - XEON I 32GB I 512SSD I Nvidia I 15,6" 4K DreamColor I Cam I W11 I Gar
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest