Hirdetés
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Öregszem
-
LOGOUT.hu
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
chopin42
addikt
64 gb ram kb minden gépbe belemegy már (a 2 dimmes lapokba is), kérdés, hogy hány pcie szál és hány memóriacsatorna kell, nameg mekkora a keret? Egy 3600, vagy 3700x bőven hozza a 4790k teljesítményét (bár most eléggé elszállt az áruk), 6/12 szál illetve 8/16, de 20 pcie (4.0) és 2 memóriacsatorna van. Threadripperek ennél komolyabbak, áruk sokszoros. Az alacsony hőmérséklet relatív, a 7nm miatt ezek már melegebbek, de jó hűtéssel nem lehet gond (terhelés alatt 70 fok simán oké). A passzív venti meg nem járható út szerintem, de egy jó léghűtő/aio/víz alacsony fordulaton járatva nagyon csendes. Nálam is megy minden venti (gép az adatlapon), idle nem hallható. Terhelés alatt pedig simán lehet aludni mellette.
[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
Chaser
legenda
azok a vizek ordítani fognak a mugen/ninja 400 rm-én járatott kaze flex ventijéhez képest, azt max akkor hallod ha közvetlen odanyomod a füled
amiket ajánlottam abból nekem mind volt, 3600-ot is némán hűtöttem a ninjával
az említett alaplap pedig amennyire olcsó annyira jó, nincs rajta alc1220, wifi, 16 magot lerobbantó vrm, de esetedben bőven sok is a tudása
b550m s2h olyan 27e-től indul, annak már a bios-a is "fullos", több venti csati, argb-s hülyeség is az rgb mellett
én gt210-et használtam a 3100 mellé ( :
van igp-s alternatíva, de ahogy nézem nem nagyon kapni, és árban nem sokkal vagy lentebb mint 3100+gt 1030 kombóvalchopin42
4790 alternatívát kért, az a 3100 - hogy virtuális géphez mi kell én azt nem tudom -
3600 már reggelire eszi a 4790-et, 3700/3800x pedig kiröhögi ( :_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
( :
a játékvizeket a ninja kiröhögi, némán is
3600 perpill nem éri meg, nagyon elszállt az ára, normál esetben 60-65e lenne, most nagyon nem annyi
de az már jóval erősebb mint a 4790
3100 hozza, azt később bármikor kis buktával tudod eladni amikor váltasz akár 3600-ra, akár másra - persze ha azonnal kell a kraft akkor 3600 amd oldalon, de értelme most nincs ennyiért -
s2h-ba is mehet 128gb ram, csak akkor 2x64 kell ( :
jobb szereti a zen a két modult - kevésbé terheli a memória vezérlőt -, de mivel nagy oc-t nem tervezel néggyel sincs gond, de akkor ildomos ugyanolyannal bővíteni később, az meg nem feltétlen jön össze
egyébként sokkal olcsóbb hűtővel is meg lehet oldani a 3100-ast némán, mugen/ninja kraftosabb cpu-kat is megold némán
kevésbé ismert a scythe mint a be quiet! vagy noctua, de nagyon jó hűtőket gyártanak - értelmes eur mellett a ninja 20e ft volt, mugen 5 15-6e -_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
úgy más ( :
arra viszont mugen 5 ha meg tudod oldani
házakat nem ismerem
intel árhoz képest most itthon intel a jóval olcsóbb 6c/12t cpu-nál, - sajnos - esetedben kb 1:1
tápból ha némát akarsz az nem 15e ft-os kategória, de tápos topikban segítenek - attól függ mit tud szerezni a fűszeres ( : -_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
veterán
Szerintem tuning nélkül rendben van, már ami a 3700X-et illeti, a 3800X-et itthon víz alatt használom. Ha csendet akarsz, akkor allcore 4.2 GHz-et állíts be neki olyan 1.25 vcore körül (de ez irányadó, finomítsd kicsit), és akkor a gyári hűtő is rendben lesz, nem fog pörögni, mint egy idióta. Ha 60% feletti teljesítményen nyomod hosszú órákon át, akkor azért lehet, hogy kézi ventilátor görbével adnék még neki kis fordulatszámot, de ha erre nincs módod, a hűtőn magán van LO/HI kapcsoló.
-
zitrone88
aktív tag
300-350w-tól bőven jó vagy, a lényeg, hogy jó minőségű legyen, tápos topicban biztosan találsz megfelelőt
Ha válaszra sem méltatsz, legközelebb sem üzletelünk.
-
South Velen
addikt
Ez a lap biztosan jó ötlet?
Tudom, tuning nem lesz, de munkára általában jobb allcore beállítást lehet elérni 3700x esetében mint az alap PB, és a giga b450 lapjai még ebben sem partnerek. Illetve ha később 12-16 magra váltanál, ahhoz már gyenge a VRM.
esetleg MSI B450M Mortar Max nem opció? Igaz drágább pár ezressel, de mindenben sokkal jobb.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
bármilyen minőségi 400w is bőven sok alá
beugrónak egy bq! pure power 11
nem egy húúúúúúde' extra táp, vállalható beugró gold hatásfokkal és nem helikopter ventivel
itthon amíg értelmes árban volt 20e körül dobálták és elvileg 5 év gart ad rá a bq! - amit itthon szeretnek 1 illetve 3 évnek olvasni sokszor ( : -_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
műszakilag jobb megoldás a fix kábelezés, modu verzióknál némi feszültségesés van
de ezt értelmes gyártó kompenzálja, gyakorlatban lényegtelen, nekem is modu van, túléltük eddig ( :
van fél modu verziója a pp11-nek, 24p atx és 2x4p cpu kanóc fix - azokat mindenképp be kell kötni úgyis -, többi pedig modu
itthon pár ezerrel volt drágább a fix kanócos megoldásnál_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
-
jeni
félisten
Azt gondolom,hogy a 128Gb-t DDR4ben már nem érdemes annyit áldozni mivel már lassan itt lesz a DDR5 és az új hardver rendszerek mindkét oldalról.
A mostani 32Gb pakk melyet rendeltél, az nem garantált,hogy később is lesz pont 100% u. olyan a boltokban.
Így a 4x32Gb összerakva majdan biztosan lesz dolgod vele.SSD terén a Samsung 970 Evo Plus/Pro NVMe a favorit.
Sata esetén a Crucial MX500 Samsung 860 Pro, ha van még ezekből is 512Gb nagyobb ettől.[ Szerkesztve ]
-
hokuszpk
nagyúr
bar nem "Black" vagy ize, de a specifikacioi egesz pofasak, 5 ev garit mer ra vallalni a WD, jo lesz az.
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
fanti
addikt
Vedd ezt, olcsó és gyors, az eladó meg totálisan korrekt!!!
Én is vettem egy éve ilyet tőle, azóta is hasíííít!!! -
Puma K
nagyúr
Samsung 860 EVO 2.5 1TB SATA3 - 600TBW, de most nézem hogy a korábbi 5 évről levitték 3 évre a garanciát?!
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
Puma K
nagyúr
Egy M.2-es SSD azért jó dolog, mert nem kell kábelekkel szarakodni...
De kell rá hűtés ha alapból az alaplapon ez nem megoldott: [utólagosan] vagy alaplapgyártó által[ Szerkesztve ]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
BerserkGuts
őstag
csak a teszt miatt valami értelme is lenne legalább és haszna
10nap alatt teljes konfiggal most nagyon jó btc lehet váltani amit euroban vagy dollárban tárolhatsz főleg ilyen forint romlás mellett
és akkor már biztos stabil is a rendszer elhiszemnekem pl:2600+1660 van belőve a 2600 1.4V 4.1GHz-en max 68fok a cpu már rég így üzemel semmi baja
[ Szerkesztve ]
12600KF/ROG Strix 4070ti/ROG Strix B660/Noctua NH-D15S/ROG Strix AuraEdition 850W/SamsungOdysseyG7 32" 1440p/ThermaltakeTower900/RazerViper8K/F4-3200C14D-16GFX(FlareX)/Kingston A2000
-
BerserkGuts
őstag
Nyilván kikell fizetni amit elhasználok meg inkább a tesztelésre mondom legjobb bekapcsolod és ott hagyod, ha tényleg stabil akkor nem fagy ki és hőmérséklete is jó marad mert meghajtja rendesen
Lehetne mérni kinek mennyit hoz a konyhára pl: 0,07580mBtc~1,34$ amit össze lehetne hasonlítani és ezzel versenyezni értelmesebb lenne.Én előre gondolkodtam már 1éve megy amit most átváltottam euroba a kevésnek tűnő pénz ami havonta összejött abból fogok most vga-t venni .
Az a 400 euro az még most is tartja az árát ellenben a forint amiért vettem az áramot vagy ha félre raktam volna már -30.000ft-al kevesebbet számít csak március óta.
Mert annyival drágábbak lettek az elektronikai cuccok a roller amit vettem márciusban például de vga-k árai is felmentek.
A villanyszámlát meg amúgyis fizetjük 3000ft helyett lett 9000ft körül nem halok bele.[ Szerkesztve ]
12600KF/ROG Strix 4070ti/ROG Strix B660/Noctua NH-D15S/ROG Strix AuraEdition 850W/SamsungOdysseyG7 32" 1440p/ThermaltakeTower900/RazerViper8K/F4-3200C14D-16GFX(FlareX)/Kingston A2000
-
South Velen
addikt
Bírja még azt is (határeset). A többi B450 Micro lap nem bírja, de a Mortar igen.
a B450 Aorus M nem bírta volna.Persze extrém tuninggal már nem, de gondolom nem is cél.
Persze, főleg ha munkára lesz, a legjobb lesz majd belőni a 3950-en egy 4-4,1GHz körüli all-core beállítást 1,2V körül (vagy ahogy tudja a proci), hogy minél kevesebbet fogyasszon.
Ez azért fontos, mert 16-core számításigényes munkára auto beállítás szerint is beejtené az órajelet 4 Ghz köré, csak megküldené 1,3V fesszel. (többet is fogyaszt és az alaplapnak is nehezebb táplálni), tehát érdemes beleölni egy kis időt majd a kitesztelésbe.[ Szerkesztve ]
-
veterán
Ahogy írtam is Neked korábban: fix allcore 4 Ghz, mellé olyan 1.23 vcore, és nem lesz ilyen problémád. Virtuális gépek mellett jobban is jársz a fix allcore órajellel, én is így használom. Valós fizikai Hyper-V / Vmware hosztokon is ajánlás, hogy kapcsolja ki az ember a speedstepet meg az összes energia hatékony, órajel buzeráló szutykot.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Túl sok mindent nem kell állítani. Vagy az van, amit hokuszpk javasolt, hogy dobsz rá egy jobb ventilátor profilt, de ezzel az a gond, hogy ha nagyon masszív terhelést kap hirtelen, mire észbekapna a hűtés, már gazdagon forró tartományban jár a CPU. Sokak szerint ez nem gond, de az ilyen 87-90 fok körüli értékek szerintem nem egészségesek, még rövidebb távon sem, bár az üzemi tartományba belefér. A másik megoldás, hogy a hűtést nem piszkálod, cserébe kikapcsolod a PBO-t. Ilyenkor elég nagy lesz a veszteség mind allcore mind single core esetében, így ez csak elméleti megoldás. Ezért szoktam én azt javasolni, hogy kapcsold ki a PBO-t, de adj meg kézzel valami élhető órajelet, ráadásul virtualizáláshoz ennél jobb választás nem is igazán lesz. 40-es szorzó, 1.23 körül fixált vcore, és gyí. Így mennie kell, aztán az döntés kérdése, hogy esetleg adott feszültség mellett emeled még az órajelet kicsit, és ha kell, adsz még vcore-t, vagy inkább fordítva, a 4 GHz-et célzol meg, és csökkented a vcore-t az alacsonyabb hőtermelés érdekében. Picit játszani kell ezzel, mert minden kocka más és más, de 3700X esetében amit írtam fentebb, biztosan menni fog. Mivel ez a gép jó eséllyel inkább stabilnak kell legyen a felhasználásból adódóan, mintsem végletekig kiélezettnek, én beállítanám azt, amit írtam, és CB-vel sorozatokat tesztelve addig csökkenteném a vcore-t, ameddig nem esnek az eredmények. Ha megvan ez a pont, egy vagy két lépés vissza ízlés szerint a vcore-ban, és készen vagy. 3-4 óra alatt bőven megvan.
-
hobizoli
nagyúr
USBhub...?
nekem van egy TP Link UH720
felvezeted a monitor ala es hozzafersz, van tapja is, barmit IS elbir eleg kakaoval etetni
4 kulos meghajto van rajta perpill
bentre amugy minek tobb USB3 is?
van olyan frontpanel is, ami 4-8 portos USBhub is egyben, es azt alaplapra eleg radugnia 2 dVGA mukodik SLI/CF-ben amugy jol?
[ Szerkesztve ]
több drón kell ;P
-
Chaser
legenda
kipróbálod, megtudod
ez a biztos tanácstolja még valaki 2x16 micron e-die szettel?
ez a kis sz@ros szett tud cl14-et is, tegnap rápróbáltam kíváncsiságból
igaz nem 1,35v-on ( :
14-18-18-36-72-1t megy neki - ezzel használtam cl16-on előtte -_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- AMD-RYZEN-9-5950x , ASUS TUF Gaming B550M-Plus , 32GB 3600MHz DDR4 RAM G.Skill Ripjaws Félgép!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest