Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:07:54

LOGOUT.hu

https://prohardver.hu/dl/upc/2016-01/30/491958_fdx7zyrlo9jvholz_banner2_3.png

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4851) BeZol válasza SECTORnooB (#4850) üzenetére


BeZol
őstag

Ja igen, bocsi! :DD :))

(#4852) sb válasza schawo (#4762) üzenetére


sb
veterán

Létezik, a forrást nem linkeltem, de innen indult a sztori, hogy jóval olcsóbban lehet DR 2666-ot szerezni mint SR 3200+ ramokat: https://www.computerbase.de/2017-04/amd-ryzen-ram/

Itt pedig a cikkből egy egész jó kereső:
https://www.computerbase.de/preisvergleich

[ Szerkesztve ]

(#4853) Kreon21


Kreon21
csendes tag

Ebben a kartell-nem kartell vitában rupsznak és apa111-nek adok igazat. Mindegy, hogy nevén nevezzük-e (sz*r vagy k*k* mindegy, de ugyanolyan büdös), de attól ez még kimeríti a gazdasági erőfölénnyel való visszaélés és a tisztességtelen piaci magatartás fogalmát, amelyet tilt a nemzetközi jog.

Ezenkívül az adásvétel egyfajta szerződés két fél között (még ha több köztes szereplőn át is; gyártótól vevőig ki tudja hány köztes nagykeren keresztül jut el hozzád a termék), amelyet semmisnek tekinthetünk, ha az egyik fél visszaél a másik fél kiszolgáltatottságával (Know how-ja és gyártósora is csak ennek a háromnak van. Neked esélyed sincs, hogy máshonnan megvedd olcsóbban azt a fajta terméket.), és elvárja, hogy a nyújtott szolgáltatás értékénél aránytalanul többet fizessen neki.

Ha a gyártók játszanak a kereslet-kínálat arányával, akkor elvileg beperelhetők, és a piacot szabályozó hatóságok rákényszerítik, hogy tisztességes haszonnal adják el terméküket a törvényeket kijátszó cégek.
Tisztességes haszon pedig nem a 100-200-500 százalékos haszon, hanem a költségek+10-15% LEGFÖLJEBB. Persze a költségekbe beletartozik a fejlesztéstől a kiszállításig, az alkalmazottak bérétől a gyár rezsiköltségéig, sőt a garancia biztosításáig minden költség. De a jelenlegi árak mellett az évi 3-4 Karib-tengeri nyaralásukat, az aranyból öntött WC-csészéjüket is mi fizetjük, ami szerintem vastagon tisztességtelen. A kérdés már csak az, hogy ki fogja beperelni ezeket a cégeket, és mikor?

Tisztességes haszon témában olvassátok el az alábbi cikket. Nagyon tanulságos...
https://sartogrilu.wordpress.com/2012/03/02/nem-a-haszon-merteke-hanem-a-nyereseg-osszege-tesz-minket-gazdagabba/
Egy rövid idézet belőle: "Arról se feledkezzünk meg, hogy egy olyan piacon, ahol a szabad verseny érvényesül, az árakat tisztességes eszközökkel nem lehet indokolatlanul magasan tartani. Ha tehát az árakat mesterségesen magasan lehet tartani, akkor az adott piacon valószínűleg nincs szabad verseny. Ennek oka vagy az, hogy a piacnak néhány nagy szereplője van (monopol, vagy oligopol piac), vagy ugyan sok szereplője van, de ezek egyeztetik magatartásukat (kartellek)."

Amúgy meg előbb-utóbb belátják, hogy az árak miatt nagyon visszaesik a vásárlási kedv, és elkezdik mérsékelni az árakat (Még a legpénzéhesebb cégek is be szokták ezt látni. Talán az Apple a negatív kivétel, de ott meg még nem fogyott el a bolondok áradata.), vagy belép egy új szereplő a piacra, és az veri le az árakat. Ez mindig így szokott lenni. Csak addig eltelik az a bizonyos 7 szűk esztendő...

Viszont annyiban a másik oldalnak is igaza van, hogy ha nem tetszik az ár, nem kell megvenni a terméket. Nekem is viszket már a kezem, hogy megvegyem a Ryzen konfigurációmat (én egy R5-1600X-et vennék, 16-32 GB G.Skill Tridentz 3.600-as RAM-mal és egy ASROCK Fatal1ty AB350 Gaming K4 alaplappal), de egyszerűen nem vagyok hajlandó kifizetni érte a jelenlegi árakat. Megvárom, hogy jelentősebben essenek a 3200-3600-as RAM-ok árai (legalább 25.000 Ft. alá), és talán a processzor- és alaplapárak, és majd akkor. A pénzem megvolna rá...
Addigra meg már úgyis kinövi a gyerekbetegségeket a Ryzen.

apa111: Kérlek, vedd komolyan a helyesírást, mert nagyon fárasztó a sok helyesírási hiba között bogarászni a mondanivalódat! A teljesség igénye nélkül kigyűjtöttem pár ordító hibát, amiket leírtál: muszály (helyesen muszáj, mert a muss sein- német szóból származik), kabzsi (helyesen kapzsi, mert a "kapni" szóból ered, forúmtárs (helyesen fórumtárs), tölled (helyesen tőled), de még nagyon sok ilyen van. Nem vagyok nyelvtan-náci, de jó lenne az automatikus hibajavítás korában legalább azokra a hibákra odafigyelni, amiket pirossal aláhúz a Word és még a böngészőnk is.
Az ember igényesnek tűnik, ha helyesen ír. Túlságosan is leadtuk ma a színvonalat Magyarországon. Ennél mi magyarok sokkal többre lennénk képesek és sokkal többet érünk.

[ Szerkesztve ]

(#4854) Kreon21


Kreon21
csendes tag

Ja, és Boldog Húsvétot Mindenkinek!

(#4855) kovy79 válasza apa111 (#4825) üzenetére


kovy79
őstag

Ismétlem magamat:
"Egyáltalán nem fogás keresés és nem bántani akarlak..."
Ha szerinted ezzel a kijelentésemmel az egómat akarom növelni, akkor fogalmi zavarban vagy és nincs értelme a disputának. Valamint nézz utána, hogy mi a különbség a kioktatás és a kritika között!
Nekem eszembe jut kritizálni, miért ne tenném? Jól is néznénk ki, ha mindenki mindig csendben maradna.
Szerintem a kritikára ne az legyen a reakciód, hogy rákontrázol. Egyébként mint írtam, más is szóvá tette már itt, hogy sokszor nem érthető, mit akarsz kifejezni (nem a rossz helyesírást!).
Részemről lezártam.

(#4853) Kreon21, korrekt írás és szerintem ez a lényeg:
"Amúgy meg előbb-utóbb belátják, hogy az árak miatt nagyon visszaesik a vásárlási kedv, és elkezdik mérsékelni az árakat...".
"Túlságosan is leadtuk ma a színvonalat Magyarországon. Ennél mi magyarok sokkal többre lennénk képesek és sokkal többet érünk."
:R
Csak remélni tudom, hogy nem jutunk el oda, ahová a németek (főleg a fiatalok), akik teljesen semmibe veszik a nyelvüket, egymást.
Bocsi, ez nagyon OFF lett!

[ Szerkesztve ]

''ha annyira NAGY hozzáértő vagy akkor azt is tudnod kell(ene) , hogy a 9550 ugyanaz mint a 9700-as!'' by bandika2006

(#4856) gepida22


gepida22
újonc

(#4857) wwenigma válasza kovy79 (#4855) üzenetére


wwenigma
Jómunkásember

Jo lenne leszallni a kollegáról, ugy latom tul sok nyelvtannáci lett hirtelen ebbe a topikban. Tudtommal a pH! szabályzatban nincs Grétsy László kitétel.

Nem tetszik ne olvasd el, ennyi. Meg ha ennyire irhatnátok van, rakjatok fel a saját Ryzen rendszeretekről valamit...nincs? Akkor read only vagy témába vágó hsz.... :U

[ Szerkesztve ]

Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma

(#4858) pipo112


pipo112
senior tag

hi láttam valakinek asszem tengo nevü fórum társnak van GA Aorus g5 -s lapja ,nyilatkozna róla hogy milyen ,mit bír tuningban mennyire kezeli jól a ramokat, meg úgy általánosságban mindent . Kíváncsi vagyok rá ,hogy milyen ,mert ezt a lapot néztem ki egy 1600 or 1600x alá vagy a másik kiszemelt az Asus crosshair hero6 bár a giga lap jobban tetszik viszont az asus is nagyon profi lap ezt a 2-t hasonlítgatom szvsz minden infó jól jönne mind2 lapról THX még most hétvégén akarom megrendelni a ryzen pack-ot :R

+még 1 aki vindows 10et használ az hogy tudta át vinni a és beregisztrálni az új alaplapot a meglévő win10-re thx :R

Azt tanácsolom mindenkinek, hogy ne fogadja el senki tanácsát. :P

(#4859) jovás válasza apa111 (#4832) üzenetére


jovás
aktív tag

Szerintem csak nem kötötte be az alaplapba :)

[ Szerkesztve ]

(#4860) SECTORnooB válasza .Ishi. (#4801) üzenetére


SECTORnooB
addikt

Szív dobogtató. ilyen eredményt látni, főleg hogy a 6900k 8 mag és itthon 350 ezer körül kapható :)

(#4861) hokuszpk válasza gepida22 (#4856) üzenetére


hokuszpk
nagyúr

ugyanmar, a windows elmenyindex frissitesre szorul.

Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...

(#4862) Omli85 válasza pipo112 (#4858) üzenetére


Omli85
őstag

Nekem érdekes manőver volt a Win 10 "átvitel" mivel elsőre nem telepítettem újra a gépet szóval simán indítottam a régi winnel majd nyomtam egy reinstalt mert már amúgy is kellett és akkor vettem észre, hogy beaktiválta magát az új lapra is csont nélkül. Mondjuk OEM kulcsom volt és az előző lap is egy Asus deszka volt lehet ezért ette meg a rendszer vagy csak szimplán mákom volt mindenesetre megspóroltam egy win kulcs árát nem mintha különösebben drága lenne de akkor is :).

(#4857) wwenigma : +1

Amúgy boldog nyulat a topiklakókank ;)

[ Szerkesztve ]

ASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W

(#4863) csirkerizs


csirkerizs
csendes újonc

1600x -hez melyik alaplapok közül válasszak? :F

(#4864) IstvánLászló


IstvánLászló
senior tag

Köszönöm a Ryzen tulajoknak a kitartómunkáját.

(#4857) wwenigma : +1
(#4862) Omli85 : +1
Kellemes húshéti ünnepeket kívánok itt mindenkinek.

Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.

(#4865) VirsLee válasza wwenigma (#4857) üzenetére


VirsLee
őstag

Mi a baj ezzel? Tényleg nem értem. Nagyon sok off topic témában adnak egymásnak kért, vagy kéretlen tanácsot az emberek itt. Ezeket a tanácsokat általában mérlegelik, aztán elfogadják vagy elutasítják, annak függvényében, hogy ki mit hisz, kinek van igaza. Nem szoktam azért írni valakinek, hogy milyen a helyesírása, de amit most műveltek az már egy kicsit fura. Ha valaki írt volna egy angol mondatot egy ordító hibával itt (pl. I are Baboon), valaki pedig kijavította volna (I am...) és szól, hogy erre próbáljon jobban figyelni, akkor jó eséllyel annyi lett volna a reakció, hogy
- köszi, ezt mindig elrontom
- köszi, ezt nem is tudtam, hogy így írják
- köszi, megpróbálok jobban figyelni
Emberek vagyunk, hibázunk és próbálunk tanulni belőle. Igazából azért írtam, mert a fejlődés ellen harcolni nem jó dolog. Ahogy a mondás tartja, jó pap is holtig tanul. Miért lenne kivétel, ha a helyesírásról van szó? Tanulható, gyakorolható, fejleszthető. Itt a fórumon az írástudás az információ közvetítésének legfontosabb eszköze. Ne álljunk már ki azért, hogy ha valaki rossz valamiben, akkor ne fejlődjön, hanem maradjon rossz, ha tudjuk, hogy ez számára Magyarországon egy hasznos tudás lenne. Mielőtt megvonnád tőlem a szót, szólok, hogy R7 1700 van a gépemben, cseréljem le 1800X-re vagy már így is írhatok a fórumba? :)

(#4866) jedis válasza csirkerizs (#4863) üzenetére


jedis
senior tag

Egyenlőre két fajta chipset-el lehet AM4-es lapokat kapni, B350-es, és X370-es, és mind kettő támogatja a tuningot. A B350-esk 25000-től indulnak, az X370-esek meg 50-től. Persze az X370-es a komolyabb, de egy alap tuningnak, a B350 is jó. Amúgy sem lehet nagyon 4GHz főlé húzni egyik Ryzent sem per pillanat, majd talán egy újabb stepping-el, de az lehet csak az év vége felé jön ki. Szóval egy jó sok fázissal megtömött B350-es lap, olyan 35000 körül bőven jó , legalább is szerintem. Amúgy vannak már erre topic-ok is : link

Ha az autópályán haladván, egyszer csak vészjósló mennydörgést hallasz magad mögött, és hátratekintvén egy nagy feketeség közelít feléd ezerrel, ne hidd azt hogy egy viharfelhő vett üldözőbe !

(#4867) apa111 válasza VirsLee (#4865) üzenetére


apa111
aktív tag

Látom nagy port zavart ez a helyesírás pár ember lelki világát össze törtem. Egy hónappal ezelött mikor ide kerültem 1Ryzen tulajok közé ,senkit nem bántott az írás tudásom csak csináljam a teszteket minél többet mindenféle kérésnek eleget téve éjjel nappal két hétig ez ment.Most hogy le csenget az újdoság varázsa már nem fontos egyes embereknek "jó magyar szokás sárbatiporni a másikat" TIPIKUS MAGYAR MENTALITÁS .Nem szoktam Word-be meg írni aztán be másolni a kijavitott írást ezzel is nem magamat adva megjátszani az eszemet.Tisztában vagyok a képpeségeimmel és ha jól túdom ez egy SZAKMAI topik nem egy helyesírás verseny amin valószinü meg buktam volna / word ésbarátai nélkül/ .Lehetek én igénytelen ahogy itt eggyesk írják , ha ő nála is itt kezdödik az igényesség aztán a felszin alatt mi van? az már nem számit.Ezentúl meg próbálok minnél kevesebbet írni vagy csak képet fel rakni bár a képekkel is ovatossan kell hogy bánjak ne hogy sok minden látszodjon a win asztalból mert hát mekkora probléma az is! Az elején óva intettek priviben ,hogy egy -két emberke itt éli ki a @szogatós mivoltát mert valószinü a valós életben forditva történik ,itt a digitális világban nem ismerjük egymást lehet mindent.Továbbra is azt vallom ,hogy eszem ágában se lenne ki oktatni bárkit főleg ha nem az adott témáról beszélünk "ÍGY LETTEM NEVELVE" annáll én alázatosabb vagyok.Azért hogy jót is írjak elég sok normális emberkét "meg ismertem" jól éreztem magamat itt a topikban de hát minden csoda csak 3 napig tart. Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok mindenkinek! Üdv Gábor

(#4868) MZperX75 válasza apa111 (#4867) üzenetére


MZperX75
addikt

Gogliban állítsd be,aláhúzza a hibát hullámos piros vonallal,mikor írod a hozzászólást.Én legalább ilyen rossz a helyesírásom mint neked,bár androidon nem találom ezt az opciót,win alatt sokat segít.
Telefonról írok elnézést a hibákért :DDD

(#4869) BeZol válasza apa111 (#4867) üzenetére


BeZol
őstag

Kellemes nyuszit :)

Én tegnap este kivettem a tuningot a gépből, aztán mivel csak wow-ozok, lekorlátoztam 4magra a gépet, hátha kevesebbet eszik :DDD (btw néztem egy olyat, h 8mag8szállal 160pontot hozott 1szálra, és egy lehelettel több pontot multiban, mint egy 6mag12szálas r5 1600-as 3.9ghz-nél --> smtp offolása tényleg hozott egy kis extrát a 156-158 pontokhoz képest)
Mondom adok egy esélyt ennek az AMD Ryzen Balanced powerplan-nek. Hát h ez mekkora egy trágya. Estére hagytam futni a torrentet, ma reggelre a windows defender lekapcsolt teljesen magától, a HDD-mnek eleve kell egy kis idő h felpörögjön és emiatt kb. 2 extra másodpercet kell várni ha sokáig nem nyúlok hozzá, de ezzel az új powerplannel volt vagy 10 másodperc is. Böngészés közben a honlapok nem pöccre jöttek be, hanem extra 1-2 másodperc. Visszaraktam teljesítménycentrikusra, egyből elmúlt minden..., csak hát így nem vágja meg a feszültséget 0.8V-ra, hanem 1.2-38 között mocorog ahogy nézem, akkor meg inkább bekorlátozom egy fix értékre, nem tetszik ez a mozgalmas téma, hosszú távon tuti károsabb.

Ha lesz időm, megnézem h wow-hoz mekkora órajel elég, aztán belövöm 1.2V vagy az alá a feszültséget, és újra megnézem a fogyasztást. Azt hiszem 100-120W között evett a gép 3.9ghz 8mag16szálon 1.375V mellett windowsban böngészve, kíváncsi leszek hogyan alakul kevesebb maggal és alacsonyabb feszkóval, hátha le lehet nyesni 50-60W-ra úgy, hogy közben mind a játékban, mind netezés közben semmilyen csorba nem fog érni, aztán ahogy telnek az évek és az újabb játékok majd egyre többet fognak kérni, úgy aktiválom be az extra magokat és szálakat :DDD

(#4870) VirsLee válasza apa111 (#4867) üzenetére


VirsLee
őstag

Engem most sem bánt a helyesírásod, az zavart, hogy ezt hogy kezeltétek. Hárman abszolút destruktív módon álltatok hozzá a kérdéshez.
- Valaki kifogyott az érvekből, és odaszúrt egyet neked, ami nem éppen szakmai, de az igazságtartalmát még Te sem vitattad.
- Felhúztad magad és beleszaladtál egy fölösleges vitába, ahelyett hogy annyit írtál volna neki, hogy köszi, igyekszem jobban figyelni, erre nem tudott volna mit írni...
- Valaki más pedig kiáll azért, hogy Te még csak véletlenül se fejleszd a helyesírásod, hisz annak kb. semmi értelme.

Amennyiben nevedhez hűen tényleg apa vagy, így mit szólnál ahhoz, ha a gyereked megbukna magyarból, mert az általad képviselt szintet hozza? Mit mondanál neki? Azt, hogy neked szabad így írni, de neki nem? Neki meg tanulni helyesen írni, neked pedig nem?
Biztos van valami plug-in, ami ellenőrzi és aláhúzza a böngészőkben a hibásnak vélt szavakat. Nem hiszem el, hogy ha huszadik alkalommal aláhúz neked egy hibás szót, javasol egy helyest, megnézed és javítod, akkor ne maradna meg ez a tudás. Nem tudom hány éves vagy, én 36, de szerintem soha nem késő tanulni valami újat. Ha ez az, hogy muszáj vagy muszály, akkor ezt sajátítsd el, ha azt kell megtanulni, hogy az új routered hogyan kell konfigurálni, akkor azt. Engem ebben az egészben az bántott, hogy emberek azért állnak ki, hogy nincs szükség a képességek fejlesztésére.
Üdv, Kornél Gábor

(#4871) HSM válasza wwenigma (#4773) üzenetére


HSM
félisten

Az, hogy nem húznak fel újabb és újabb gyártósorokat, hogy egymás fejére licitálva nyomják le az árakat saját maguknak, az még nem kartell. :N
Ez csak annyi, hogy próbálják egy optimális, profitábilis szinten tartani a gyártást. Ez teljesen normális viselkedése bármely cégnek versenyhelyzetben is.

(#4774) apa111: Miért ne versenyeznének? Csak nem nyírják ki magukat, mint anno a DDR3 idején. Amúgy nem teljesen értem a mostani hisztit, 2 évvel ezelőtt egy jobb 8GB-os DDR3 kit is éppen annyiba került, mint ma egy DDR4-es, kb. 25 000 forintba. Senki nem méltatlankodott.
Igen, tudom, 2012-ben volt rá példa, hogy ennek bő felébe került csak, akkor hajszolták egymást a csődig... Szerintem az volt az abnormális dolog.

(#4779) apa111: Tehát nálad kapzsiság, ha nem veszteséggel árulják neked a komponenseket? Gondolom, ennek megfelelően te is csak annyi fizetést kérsz a munkaadódtól, ami éppencsak fedezi a bejárás és az ebéded költségét, és semmi többet. Vagy ha mégsem, akkor kapzsi vagy? ;] Esetleg csak bort iszol, vizet prédikálsz? ;] ;] ;]

(#4786) rupsz: De miből jön a feltételezés, hogy nem tisztességes profitot termelnek? Ez nagyon erős vád! :Y Én semmi szélsőségeset nem látok a DDR4 árakban. Egyszerűen csak drágábbak, mint amibe akkor kerültek, amikor alig volt rájuk kereslet, és a raktárakban porosodtak. Teljesen normális jelenség. Jobban megéri nekik nyomott, nemnormális áron adni, minthogy ott álljon a felhalmozott készlet és semmit ne kapjanak érte, a dolgozókat és a gyárat nem lehet kifizetni az el nem adott készletből.

(#4794) a_n_d_r_e_w: Szerintem épeszű ember jobban átgondolja, mielőtt ilyen súlyos vádakat emel. Én itt nem látom azt, hogy mesterséges árrögzítés, vagy piac korlátozás lenne. Persze, lehet a háttérben, de ehez komoly bizonyítékok kellenének, mielőtt ilyesmit nyugodtan ki lehetne jelenteni....

Abban pedig semmi meglepő nincs, hogy ilyen hatalmas tőkét (mint tudás, mint anyagi) igénylő, csak hosszútávon megtérülni képes vállakozások esetén nem lesz egészséges verseny. Láthattuk, mennyi kishal pusztult bele a DDR3 korszakba is. Persze, lehet egymást túllicitálni, csak akkor egy idő után a piac törvényei szerint egyetlen cég sem gyártana memóriákat, az pedig senkinek sem lenne jó szvsz. :)

(#4853) Kreon21: Igen, csak az 500%-os haszon kb. úgy jön ki, ha csak a wafer költséget nézed, miközben itt ki kell fejleszteni egy technológiát, gyártósort, gyártani, hatalmas pénzeket befektetni, működtetni a céget, vállalni a kockázatait a befektetésnek és ez sokszorosan több költség csipenként, mint annak a szigorúan vett előállítási költsége.
Szóval, én nem vagyok részvénypiaci érdekelt, de mondjuk elvárnék némi bizonyítékot arról az 500%-os haszonról, mert brutálisan irreálisan hangzik. Szvsz már rég kemény perek ülnének a nyakukban, ha ilyen pofátlan haszonnal árulnák a cuccaikat. Legjobb tudomásom szerint a közelmúltban az almás vállalat volt a legmagasabb haszonkulccsal működő IT cég, és náluk is csak 40% magasságában volt 2016-ban....

[ Szerkesztve ]

(#4872) VaniliásRönk válasza HSM (#4871) üzenetére


VaniliásRönk
nagyúr

"Az, hogy nem húznak fel újabb és újabb gyártósorokat, hogy egymás fejére licitálva nyomják le az árakat saját maguknak, az még nem kartell. :N"

Az egész kapitalista világkép arra lett felépítve, hogy a szabad verseny mindenre megoldás, de ma már ott tartunk, hogy egyesek a szabad verseny nyílt sárba tiprásához tapsolnak... :(((

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#4873) HSM válasza VaniliásRönk (#4872) üzenetére


HSM
félisten

Nem olvastad végig, amit írtam. ;)

Szóval nagyon röviden, a szabad verseny mint mindenre megoldás illúzió. Kicsiben talán működik is, ugyanakkor mint írtam, ilyen brutális kockázatú és befektetés igényű cégeknél nem. Láthattuk, mire volt jó a DDR3-nál a szabad verseny, annak is isszuk most a levét. Pedig mondhatnánk, hogy csak a verseny kiszelektálta a kicsiket, mert nem volt annyi tőketartalékuk, mint a nagyoknak.... Miközben meg.... :U

Nem tapsolok én semmihez, csupán azt próbáltam leírni, hogy az még nem kartell, ha a cég igyekszik profitábilis volumenben gyártani. Tudod, élni és élni hagyni. Ez még nem kartell.

[ Szerkesztve ]

(#4874) VaniliásRönk válasza HSM (#4873) üzenetére


VaniliásRönk
nagyúr

Az pont nem szabad verseny volt, hanem a kapitalizmus egyik mellékterméke, a tőke koncentrációja. Annak iszod most a levét hogy a nagyok megengedhették maguknak, hogy áron alul adják a termékeiket, a kicsik meg nem.

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#4875) Cathulhu válasza HSM (#4871) üzenetére


Cathulhu
addikt

Azert azt barmilyen normalis ember belatja, hogy ha valami 25e Ft volt es most kb 75, az minden, csak nem egeszseges piaci verseny. Kartellezest meg manapsag mar eleg nehez megfogni, globalis, kulonbozo orszagokban bejegyzett multiknal, eleg sok tapasztalatuk van, hogy jogilag ne legyenek tamadhatok. Az egesz ugye egy eszement arversennyel kezdodott, amit szinten nem a piac generalt, hanem kb az osszes kistokeju konkurens kinyirasanak remenye, aztan akik fennmaradtak, most szepen osztoszkodnak a koncon. Egyik sem egeszseges, de aki a mostani helyzetnek meg tapsol is es vedi a multikat, annak szerintem elmentek otthonrol, es ennek ellenkezojerol nem tudtok meggyozni.
A masik betegsege a mostani allapotnak, hogy 1-2 maradek kidolese utan egy kopesre vagyunk a termeszetes monopoliumtol, ami meg ennel is egy fokkal rosszabb helyzet.

[ Szerkesztve ]

Ashy Slashy, hatchet and saw, Takes your head and skins you raw, Ashy Slashy, heaven and hell, Cuts out your tongue so you can't yell

(#4876) HSM válasza VaniliásRönk (#4874) üzenetére


HSM
félisten

Pedig ez a szabad verseny. Nekik versenyelőnyük volt, hogy ezt megengedhették maguknak, a gyengébbek meg elhullottak. :K
Halkan megjegyzem, a tőke koncentrációja, mint jelenség nélkül nem is lennének ilyen IT vállalatok, mivel egy ilyen termék kifejlesztése és gyártása óriási tőkeigénnyel bír.

(#4875) a_n_d_r_e_w : Természetesen én sem örülök a kicsik kidőlésének. Én nem védem a multikat, de nem is állítok róluk olyasmit, amit nem tudhatok.
Sajnos a verseny így működik. Akinek versenyelőnye van, az marad meg.

[ Szerkesztve ]

(#4877) hokuszpk válasza BeZol (#4869) üzenetére


hokuszpk
nagyúr

na belolem is kibujt a nyelvtanSztalin.

"3.9ghz-nél --> smtp offolása tényleg hozott egy kis extrát "

kivancsivagyok. az, hogy nem kuldesz leveleket mennyit dob a jatekelmenyen ? :DD

Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...

(#4878) VaniliásRönk válasza HSM (#4876) üzenetére


VaniliásRönk
nagyúr

A nullák a bankszámlán nem számítanak gazdasági értelemben vett versenyelőnynek, legfeljebb tisztességtelennek. A fejlesztési költségeket meg soha sem lehet eléggé eltúlozni. Lehet azt kevesebb pénzből is ha a szükség úgy hozza. A Ryzen mond valamit? :))

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#4879) hokuszpk válasza HSM (#4871) üzenetére


hokuszpk
nagyúr

sok a szoveg. ev vegen meg kell nezni a Samu uzleti jelenteset mekkora volt a profit, es ebbol mennyit termelt a memoriareszleg, abbol kiderul van-e extraprofit vagy nincs.

Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...

(#4880) IstvánLászló válasza apa111 (#4867) üzenetére


IstvánLászló
senior tag

apa111 Kellemes nyuszit kívánok :)

A teszteket köszönöm és a munkádat, "Most hogy le csenget az újdonság varázsa már nem fontos egyes embereknek ", bocsánat hogy kiemeltem a szavaidat.
Az az írás-tudásod számomra is érthető és értelmezhető és ezzel le is zárom ezt a témát.
A részemről elismerésem és emelem a kalapomat most itt előtted igen.
A szabadidődnek a rovására önzetlenül tesztelsz, kérésnek eleget téve éjjel nappal és korrekten is válaszolsz.
Zárom a soraimat és remélem még sokáig itt is leszel velünk és nem is adod fel, továbbra is drukkolok most is neked, sok sok sikert kívánok így itt a digitális világban.
A Ryzen legyen veled és velünk.
Üdv István

Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.

(#4881) Cathulhu válasza hokuszpk (#4879) üzenetére


Cathulhu
addikt

Eleg a tavalyit, kb az elso fel oldal.
[link]

Fourth quarter earnings were driven by the components businesses, mainly the Memory business and the Display Panel segment, which manufactures OLED and LCD screens. Robust sales of high-end, high-performance memory products and expanded process migration in V-NAND, plus strong shipments of OLED and large-size UHD panels contributed to profitability.

[ Szerkesztve ]

Ashy Slashy, hatchet and saw, Takes your head and skins you raw, Ashy Slashy, heaven and hell, Cuts out your tongue so you can't yell

(#4882) HSM válasza VaniliásRönk (#4878) üzenetére


HSM
félisten

Hehe... Igen. A Ryzen-nél azt is tegyük hozzá, hogy igen komoly iparági szakértők munkája volt benne, aminek értéke felbecsülhetetlen. :K

Sajnos pedig ez igenis versenyelőny ezen a piacon, mennyi tőkéhez tudsz jutni. Más kérdés, ezt tudni és kihasználni mennyire etikus stratégia, avagy sem.

(#4879) hokuszpk: Pontosan. :K Magam is ezt írtam a vita legelején, addig ne vádoljuk őket alaptalnul kartell-el, amíg semmi bizonyítékunk nincs. Év végén lesz, akkor minden kiderül. :K

[ Szerkesztve ]

(#4883) .Ishi.


.Ishi.
aktív tag

3DMark Fire Strike teszt:

Nyugodtan írjatok, hogy még milyen tesztet futtassak le.

[ Szerkesztve ]

(#4884) VaniliásRönk válasza HSM (#4882) üzenetére


VaniliásRönk
nagyúr

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#4885) apa111 válasza VirsLee (#4870) üzenetére


apa111
aktív tag

Ha téged is igy nyilvánossan igy szurkálnak te sem hagynád magad.Ha nem vagyok szimpi akkor van privi lehet odasirni barkinek.Valoszinu ott is megvedenem magamat.De hogy most már a személyeskec a családommal kapcsolatban ez már egyenessen serto.Annyira kiváncsi vagy 48 évemet taposom ha ez számit valamit 2 gyerek apja vagyok .Agz eggyik 24 autoszerelo a másik iskolás és már csak neki kell a helyesirast tanulni.Hogy azert hozza fuzzem neked egyik iskolamat sem buktam el.De hogy en is irjak valamit megvoltam gyozodve arrol ,hogy ilyen koru emberkek mint te azok cseszegetnek az irasom ez az a generacio akik azt hiszik mindenkinel okossabbak.Meg neznem a privatodat hogy ryzen ugyben hanyan irtak rad hanyan kertek segitseget vagy velemenyt.Azt mondom neked is ne oktass ki masokat bolcsebb maradst tole hidd el kapsz meg eleg pofont az eletben es akkor ra jossz hogy ertelmessebb csondben maradni mint oktatni masokat foleg hogy egy ertelmesset nem irtall nekem hogyan tudnam 4,2 ghz meghajtani a ryzent.Szoval neked is azt tanacsolom ne masok eletebe vajkaj lepj tull a helyesirasomon hidd el nem volt hatranyom az eletemben abbol kifolyolag.Legyen szep husvetod sok locsolast ha tartod ezeket a husveti szokasokat.

(#4886) csirkerizs válasza jedis (#4866) üzenetére


csirkerizs
csendes újonc

köszi :)

(#4887) -Solt-


-Solt-
veterán

Lassan elkelne ide egy házigazda, mert tragikomédia ami itt megy!

www.smart-bus.hu

(#4888) gepida22


gepida22
újonc

(#4889) HSM válasza gepida22 (#4888) üzenetére


HSM
félisten

Az igen! Ott egy húzott i5-el a 30 is néha befigyel... :C

(#4890) IstvánLászló válasza .Ishi. (#4883) üzenetére


IstvánLászló
senior tag

A tesztet köszönöm és a munkádat.

A Gigabyte G1 Gaming 1060 6GB, szerintem alacsony a pontszáma, de lehet hogy tévedek.
Az én régi talicskám: GeForce 9800 GT 1GB , kap ennyi pontszámot és nálad a vga driver-el is gond lehet, mert szerintem a vga-d erősebb mint az enyém.
A tévedésemnek a lehetőséget nem is zárom most ki.
Kérdésem mi a véleményed?

Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.

(#4891) Konfigos válasza IstvánLászló (#4890) üzenetére


Konfigos
őstag

Ott van a képen,GTX 1060 6GB a kártya.Ha ennyit gurít a 9800GT-d akkor az jócskán megelőzte a korát,véletlen se add el :DDD

(#4892) Márk


Márk
senior tag

Hozott nektek a nyuszi Húsvét alkalmával tuningolt Ryzen 5 1600 eredményeket...... :R

Azt ne kérdezzétek, hogy a 3DMark pontszám miért esett 300 pontot, mert nem tudom rá a választ.

Viszont így emelt szorzóval a CPU-Z szerint a proci nem veszi vissza az órajelét 1,5GHz-re mint szorzóállítás előtt, hanem mindig pörög 3,9 GHz-en.

Ez normális, vagy még valamit kell mókolni a BIOS-ban hogy visszavegye az órajelét "üresjáratban" mint szorzóállítás előtt?

2009.08.: LG 42LH4000 ---> 2011.08.: PANASONIC TX-P42G20E ---> 2014.05.: PANASONIC TX-P50UT50E ---> 2017.05.: PIONEER 9G KURO PDP-LX5090 tuned by janos666

(#4893) laychi


laychi
veterán

A prohardver lapcsalád fórumtopikjaiban nem kötelező,hanem javasolt a jó helyesírás,és az érthető fogalmazás.

Lehet hogy pár ember szemét szúrja a helytelen írás, megfogalmazás,próbáljuk meg ezt tolerálni, !KULTÚRÁLTAN! kérjük meg a hibát elkövető topik tagot , hogy az esetlegesen érthetetlen vagy nehezen érthető szöveget,szövegrészt fogalmazza meg újra,de ne menjünk át személyeskedésbe,sértegetésbe, ne kezdjünk felesleges vitát.

Aki nyelvtan tanár és fizetést kap érte, az végezze munkáját a neki munkát adó oktatási intézményben vagy adjon privát segítséget magánóra formájában, de ne itt.
Aki meg nem rendelkezik szakmai képesítéssel ne akarja megtanítani a halat úszni.

Továbbá a későbbi félreértések elkerülése érdekében mindenki szíveskedjék elolvasni az oldalszabályzatot és a leírtak szerint cselekedni a jövőben

Köszöntem a figyelmet, ezennel mindenkit megkérnék a további helyesírással kapcsolatos off-ok mellőzésére.

(#4894) IstvánLászló válasza Márk (#4892) üzenetére


IstvánLászló
senior tag

A nyuszit köszönöm én is Húsvét alkalmával. :C

A géped szépen muzsikál.
A 3DMark pontszám miért esett 300 pontot, DirectX 11 és OpenGL 3.1 támogatása és nálad is a vga driver-el is gond lehet, régebben és is belefutottam már ebbe a problémába.
A géped ha így stabil és hőfokok is jók így hagynám a beállításokat.
Az én véleményem most ennyi mert még nincs Ryzen csomagom, de igyekszem hogy legyen.

Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.

(#4895) Kreon21 válasza apa111 (#4867) üzenetére


Kreon21
csendes tag

Kedves Gábor!
Ezennel megkövetem és bocsánatot kérek. Nem akartam megalázni, és hálás köszönetem a tesztelgetésért. Olyan közszolgálatot végez a tesztelgetéssel, amivel sok embert megkímél a felesleges pénzkidobástól. Ha valami nem úgy működik, akkor ön és a többi tesztelgető Ryzenes gyakorlatilag előrementek és utat taposnak nekünk, akik majd kicsit később csatlakozunk. Jó látni, hogy bár kockáztattak, amikor egy kiforratlan rendszerbe ugrottak, azért lassacskán a frissítéseknek hála csak összeáll szinte mindenki rendszere, és az alkatrészek kezdenek terhelés alatt is az elvártaknak megfelelően működni.
Még egyszer bocsánatot kérek, majd inkább bogarászom egy kicsit az írásait (és igyekszem nem beszólogatni), mert a hozzáállása abszolút szimpatikus, és pl. ami a RAM-gyártókat illeti, egy véleményen vagyunk.
(Nekem a Firefox rendszeresen kijavítja a helyesírási hibáimat. Sajnos csak azt ellenőrzi, hogy magyarul helyes-e, amit leírtam, a ragokra, toldalékokra és egyéb nyelvi finomságokra nekem kell odafigyelnem. Sokszor nyitok meg helyesírási honlapokat is, ha bizonytalan vagyok valamiben. Hááát, igen, sok időmet el tudja venni, mert szívesen bíbelődök vele, olvasgatok utána.)
Üdv, Bertalan

(#4896) joysefke válasza Márk (#4892) üzenetére


joysefke
veterán
LOGOUT blog

Szép!

stabilitást tesztelted?

Az az AIDA szerinti 1.275V az mennyire pontos (BIOS-ban is az van beállítva)?
Mert így elég barátinak tűnik...

Mennyit kellett vacakolni míg felment 3,9GHz-re?

(#4897) Márk válasza joysefke (#4896) üzenetére


Márk
senior tag

BIOS-ban 1,3V-ra van beállítva.

1 óra World Of Warships alatt nem volt gond.

Nem kellett egyáltalán vacakolni vele, BIOS-ban a szorzót feltoltam Auto-ról 39-re, illetve a feszültséget Auto-ról 1,3V-ra. Ennyit csináltam vele oszt csókolom.

Csak az zavar, hogy így mindig pörög 3,9GHz@1,275-1,3V-on (üresjáratban is), piszkálás előtt meg üresjáratban lement 1,575 GHz-re és 0,8V-ra. Hogyha valahogy meg lehetne oldani BIOS beállítással, hogy üresjáratba levigye magát mint előtte, akkor nyugodt szívvel használnám így. (Az előző Phenom II-es rendszeremnél is 17-es szorzót használtam a gyári 15-ös helyett, de ott üresjáratban levitte szépen magát 800 MHz-re, nem pedig 3,4GHz-en pörgött egyfolytában)

Mert ez most olyan, hogy van egy Ferrarid, amit a piros lámpánál alapjárat helyett padlógázon járatod. :DDD

[ Szerkesztve ]

2009.08.: LG 42LH4000 ---> 2011.08.: PANASONIC TX-P42G20E ---> 2014.05.: PANASONIC TX-P50UT50E ---> 2017.05.: PIONEER 9G KURO PDP-LX5090 tuned by janos666

(#4898) Walter_White válasza Márk (#4897) üzenetére


Walter_White
senior tag

Nincs esetleg teljesítménycentrikusra téve a Win? De amúgy miért nem szeretnéd úgy járatni? Én pl nem is szeretem ha ugrál a teljesítmény ide-oda, menjen szépen mind a 8 mag 4GHZ-n. Ne parkolgasson. :) De sokkal pörgősebb is így.

(#4899) IstvánLászló válasza Walter_White (#4898) üzenetére


IstvánLászló
senior tag

A géped most hogy működik, mert olvastam a ram problémádról és másról.
+1 :R

[ Szerkesztve ]

Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.

(#4900) Márk válasza Walter_White (#4898) üzenetére


Márk
senior tag

Ryzen Balancedet használok.

Hát ízlések és pofonok.

Nekem meg sima internetböngészés vagy (jaj le sem merem írni ;]) torrent seedelés alatt ne tekerjen 3,9 GHz-en mert minek?

2009.08.: LG 42LH4000 ---> 2011.08.: PANASONIC TX-P42G20E ---> 2014.05.: PANASONIC TX-P50UT50E ---> 2017.05.: PIONEER 9G KURO PDP-LX5090 tuned by janos666

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.