- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Rap, Hip-hop 90'
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
ScomComputer
veterán
válasz
Puma K #16366 üzenetére
Nincs semmi gond vele,nagyon jó lap ,nálam volt,erős vrm,oc szinten az egyik legjobban ,legpontosabban beállítható lap,stb...stb,1 hónapos teszt alatt nem tudok rá negatív dolgot mondani..
Én gondolkodtam rajta,hogy ezt veszek a 3900x alá,de más lett...az is giga...(#16371) apollo12: felesleges, ha valami sz@rakodik menet közben úgy is kiderül...
-
ScomComputer
veterán
Azért 58e-ért nem rossz ár a 2700X....nálunk miért nincs ilyen...
[link] -
ScomComputer
veterán
válasz
SECTORnooB #16041 üzenetére
Vagy akik alaplap váltás nélkül szeretnének váltani a valamelyik 3***-re,és megtudhatják,jó e lapjuk hozzá...
-
ScomComputer
veterán
Itt van egy táblázat, az összes AM4-s lap rajta van (az új x570 is),a lényeg,hogy a 3*** procikhoz, milyen lap javasolt!
[link]
Esetleg mehet az összefoglalóba,hogy később meglegyen,ha kell ! -
ScomComputer
veterán
-
ScomComputer
veterán
válasz
#48613632 #15919 üzenetére
Jobban meg kellett volna nézned vásárlás előtt a ryzen amúgy sem szereti a c15-t, a ramnak a b2-a2 -ben kell lennie 2 modul esetén, csinálj egy ram timing kalkulálást a ryzen ram calculator-al és lődd be azokat amit ő ír és úgy menni fog..
Az xmp-t mennyire lövi be a lap, nekem volt ilyen lapom anno az egyik legjobb lap ami nem harap ha szarabb ram van benne,hacsak a ram nem hibázik valami miatt, nekem volt úgy hogy 4db különböző modul volt benne és simán ment 3200-n a 2800+3000-s ram párosítás...Jah még egy állítsd be az xmp-t és vedd vissza a freq-t 2933-ra így megy e?
-
ScomComputer
veterán
Én szóltam..kértem ott mindenkit de nem csak ment az OFF !
-
ScomComputer
veterán
-
ScomComputer
veterán
Az X470 taichival nem jársz rosszul,nálam volt ,és a vrm része kicsit túlzás a ryzen+ szériához,viszont jól a jön a 3xxx-s procikhoz....itt van egy x570 taichi elemzés,nagyon ott van ez is...
Tőlem 100%, hogy várhattok egy X570+3900X tesztet !
Nekem már intézés alatt van a dolog.... -
ScomComputer
veterán
Aki x470-b450-be teszi az új 3*** sorozatot lehet jobban jár...
....ha egyáltalán igaz a dolog....
-
ScomComputer
veterán
válasz
BerserkGuts #15543 üzenetére
-
ScomComputer
veterán
válasz
BerserkGuts #15317 üzenetére
Jobb ha nem személyeskedsz..én nem tettem...messze vagyok én már az anyukázástól öcsike...hehehe...
-
ScomComputer
veterán
válasz
viperabácsi #15279 üzenetére
Az llc mennyin van,hány fokozat van azon a lapon,dobj már egy bios képet arról a részről..
-
ScomComputer
veterán
válasz
viperabácsi #15271 üzenetére
Szerintem nem..nem stabil az oc-d, az oc-nál nem csak a load fontos hanem az idle is,tehát,hogy terhelés nélkül is a megfelelő idle feszt adja a cpu-nak,de sok minden lehet még,általában ha ilyen van akkor a load line calibration-al kell játszani...
"Azóta is atom stabil minden."- látom.... -
ScomComputer
veterán
válasz
viperabácsi #15269 üzenetére
-
ScomComputer
veterán
válasz
viperabácsi #15091 üzenetére
El...
-
ScomComputer
veterán
válasz
kelna91 #15079 üzenetére
A soc volt,elég 1v, ha csak nem magas órajelű ramokat használsz(3400 felett)....szerintem nyom egy resetet a lapon,vagy vedd ki az elemet 10 percre utána állítsd be mindent(ventik,boot,stb),de a procit és ramokat hagyd alapon(default),és így próbáld meg,hogy jelentkezik e a hiba...
Legalább is én ezt tenném első körben.. -
ScomComputer
veterán
Egy kis infó az X570-s lapok VRM-ről.....
-
ScomComputer
veterán
Asus x570-s lapok Zolitól...
Van már zen2 meg x570-s totyik? -
ScomComputer
veterán
Még csak alaplapot sem kell venned ha PCI-E 4.0-t akarsz....persze ha lesz bios ami ezt engedi beállítani...a gigabyte már megtette...
-
ScomComputer
veterán
Nem a rivatunerben kell beállítani,hanem az msi afterburner-ben a monitor fül alatt be kell pipálni,mit akarsz,hogy kijelezzen...
A BF5,meg vegyél le mindent low-ra és úgy nézd meg,ha úgy is rossz akkor valami fogja a dolgokat...De ez itt OFF légy szíves ne itt beszéljük meg ! BF V. topikban segítenek a játékkal kapcsoltaban.
-
ScomComputer
veterán
Nemsokára jön...
-
ScomComputer
veterán
válasz
kelna91 #14569 üzenetére
Próbáld ki ezt,nekem sokat segített...főleg a ryzen rendszereken...de ez itt off...úgyhogy hogy nem is folytatom,nézz utána
-
ScomComputer
veterán
Egy kis tesz tőlem 9700K vs. 2700 5.2 vs. 4.2 ....4.2 vs. 4.2 (smt off)...
Köszi.. -
ScomComputer
veterán
2700X Gold review.......semmi különbség,csak Lisa..aláírás,meg a doboz...
-
ScomComputer
veterán
Azért kíváncsi leszek,hogy a "50th anniversary edition" 2700X-ek válogatottak lesznek e...launch 04.29.
-
ScomComputer
veterán
válasz
ScomComputer #13960 üzenetére
Ez akart lenni "Ryzen 2700X 50th Anniversary Edition",ezt kihagytam....
-
ScomComputer
veterán
Na majd megnézzük mit tud,megy e vele a 4.5Ghz,persze ha elérhető lesz...
(#13959) Sir Riccio. nincs mit,egyébként megoldható,egy kis macerával,ezen az oldalon a "Downgrade mit offiziellem Bios" résznél van részletes leírás,német nyelven....
-
ScomComputer
veterán
válasz
Sir Riccio #13946 üzenetére
Van...
-
ScomComputer
veterán
válasz
Tomoty #13935 üzenetére
Hiába nyújtod a témát,hidd el jobban értenek hozzá,mint te,mert van ott szaki aki számítógépekkel foglalkozik,nap mint nap,és vágja a témát a ryzen szakmában is.....én néha jókat nevetett az itteni "szakik" hozzá nem értő tanácsain amit másoknak adnak...
De belehetne már tényleg fejezni az OFF-ot....
Köszönöm szépen ! -
ScomComputer
veterán
Legyetek szívesek befejezni az OFF-olást,az alaplapoknak van külön topikja ahogy szívesen segítenek !
Köszönöm !
-
ScomComputer
veterán
válasz
Dragon3000 #13867 üzenetére
Ha updateled a legfrissebb biosra(ami tartalmazza alap kódot az új 3xxx-s procikhoz),akkor igen, én úgy tudom az összes lapnál,így működik,de csak ebben az esetben,tehát meg kell gondolni,hogy frissítesz e pláne mivel még bőven ráér,és nem is olyan stabil vele a 2*** széria jobb a régebbi agesa..
Jaja, jól emlékeztem pl. Asus:
"- Downgrade to an older AGESA Version is not possible with EZ Flash 3 Utility"
(OFF)Asrock: " User will not able to flash previous BIOS once upgrading to this BIOS version"(/OFF)
Tehát tessék odafigyelni... -
ScomComputer
veterán
válasz
Zicokuka #13865 üzenetére
Ez igaz az új bios(új agesa) jól el...a, a dolgokat,tedd vissza az előzőt az msi flash tool-al.....,csak ezzel lehet downgradelni...sajnos..
-
ScomComputer
veterán
válasz
csucsbicep #13838 üzenetére
Ment pü...
(#13839) SECTORnooB: ott a pont, én most tesztelgetem,elképesztően jó ez lap....
-
ScomComputer
veterán
-
-
ScomComputer
veterán
válasz
subaruwrc #13424 üzenetére
Nálam volt ilyen lap nagyon jó cucc,van benne minden,fix és offset is,azóta találtam róla több infót is,valamelyik nap dobtam az alaplaposoknak ezt a linket!
"updateltem ezt a chipset drivert".....dobj már egy linket légyszi...thx..(#13427) Albigator:
Csak azt nem tudom miért csinál valaki ilyen listát,ha nem néz, olvas utána a dolgoknak...várja a sült galambot a loserja....a neten minden rajta van,igaz nem csak az english oldalakon kell keresni,az orosz,kinai tajföldi oldalakon sok-sok infó van... -
ScomComputer
veterán
Egy rövidke game teszt tőlem....2700 vs. 9900K........
Még lehet dolgozza a yt... -
ScomComputer
veterán
Egy kis info...meg kell momdjam,hogy ez az MSI x470 Pro carbon ,nagyon jó lap,most tesztelgetem egy non X 2700-el és meglepően jó a lap,a bios egyszerű mint a faék,de annyira testre szabható a beállítás,vrm és egyéb,hogy az Asus elbújhat mellette....ami nagyon jó dolog,hogy IR35204 PWM vezérlőt használ ami külön egy nagy piros pont, a vrm pontos beállítása és a pontos feszültségek kiolvasása miatt,ilyet általában csak a drága lapok használnak...no majd jön nemsokára egy kis tesztvideó itt....
-
ScomComputer
veterán
Egy kis érdekesség....
-
ScomComputer
veterán
Mi van a dobozban? Teszt hamarosan...itt...
-
ScomComputer
veterán
válasz
BerserkGuts #12622 üzenetére
A táblázat,csak némi támpontnak jó , a pontossága kifogásolható,mert már egy jó ideje nem frissítik és nem javítják...
Ha jót akarsz magadnak akkor a "X470 Gaming Pro Carbon"-t választod,németbe az összesített értékelések szerint az x470 lapok közül a 3. helyen áll 5/4.8-as értékeléssel több száz eladásból...
(#12623) zolee1984: én nem láttam,hogy lenne hozzá, csak az elterjedtebb lapokhoz van....
-
ScomComputer
veterán
Hali...olvastam,hogy az MSI lapoknál van egy olyan mizéria,hogy nem jegyzi meg a bios a venti beállításokat,meg olyan is,hogy ha beállítasz pl.20%-ot a biosban,akkor a win alatt 50%-on teker,igaz e ez a dolog,vagy javították már?Ha minden jól megy jön egy MSI x470 gaming pro carbon,ezért is érdeklődnék..
Köszi... -
ScomComputer
veterán
válasz
lostprophet #12002 üzenetére
Hallom,ez motorhangnak tűnik ,sajnos ezzel nem tudsz mit csinálni..
(#12003) Jacek: ok,de mikor jön ki,erről van e info?
-
ScomComputer
veterán
válasz
lostprophet #11997 üzenetére
Elvileg teljesen hangtalannak kellene lennie..a 2600x-hez jó hűtőt adnak...valami nem lóg bele alul a hűtő és venti között,a vezeték sarka...
-
ScomComputer
veterán
válasz
SECTORnooB #11992 üzenetére
Igen,viszont az új X570-s lapokról van valami hír,lesz egyáltalán új chipset a zen2 alá?
Erről nem hallottam semmit... -
ScomComputer
veterán
Valami készül...[link]
-
ScomComputer
veterán
Nem tudom elhinni,szerintem ez kamu...
[link] -
ScomComputer
veterán
Én kíváncsi leszek az árra,ha nem fake a dolog,bár a techpowerup,nem szokott komolytalankodni,akkor bizony érdemes megvárni..
-
ScomComputer
veterán
válasz
Hegyirabló #11824 üzenetére
Az a megoldás,hogy személyesen bemégy a boltba,amúgy tájékoztatásképpen, az ebben az évben nálam járt 3db X370(teljesen új, bontatlan, gépek összerakásához vásárolt) lapból egyiken sem volt olyan bios amivel elindult volna a 2xxx széria,szóval az ilyen kijelentéseket,mint amelyeket itt néhány "user" írt kéretik fenntartással kezelni....
(#11832) Ekiamedve: ok, de ez fesz nem egészséges hosszútávon....de nem gond van a boltokban új proci...
(#11837) Johni5: ott a pont....
-
ScomComputer
veterán
Division 2 a 2600(@4.2)-al....
Adja nagyon a kis cucc! -
ScomComputer
veterán
Köszi az észrevételeket, észben fogom tartani,és legközelebb így lesz....
A cserélgetés meg nem direkt volt,azok a videók régebben készültek,nem tudtam mit csinálni... -
ScomComputer
veterán
Egy kis összehasonlító teszt.....Ryzen 2600 vs. 9900K
A 2600 egy új verzós lapban van ami dec.-ben jelent meg az Asusnál B450-E néven 12 fázisú VRM (10+2) wifi-bluetooth+mindegy egyéb bios beállítási lehetőség ami csak a felsőgat.lapoknál van(x470 is ideértendő) ez a B450 premuim kat.
.....de ha minden jól megy a jövőhéten eladó lesz a lap meg a proci is egyben......
Köszi szépen! -
ScomComputer
veterán
válasz
micafighter #10835 üzenetére
Hali..megvan az is, ez a kis konfig csak teszt miatt került hozzám..de ahogy látom eddig nagyon jó kis cucc ez a 2600 is...este 1.2v-al próbáltam és szuperül ment....
-
ScomComputer
veterán
Hali...tisztelettel megkérdezném,hogy ezek a non-"x" 2600 cpu-k kb. mit kérnek 4 és 4.2ghz-n,általában mennyi max ami bátran adható vcore és soc téren,egy kicsit kijöttem a ryzen dologból mostanában...
Köszi mindenkinek ! -
ScomComputer
veterán
Jön az X570....
-
ScomComputer
veterán
Nem sokára jövök vissza......
-
ScomComputer
veterán
Nekem eddig az asus lapoknál működött,és működik most is...én azt olvastam róla,hogy ha valami nem stimmel a régi és az új bios között(beállítás,új funkció kerül bele,stb)akkor automatikusan defaultra kerül,tehát nem lehet gond...én kipróbáltam x470,z390-l és semmi gond..
-
ScomComputer
veterán
Ugyan már én köszönöm...
(#7584) Dyingsoul
Ja és nem kell lefényképezni a bios-t le kell menteni egy pendrive-ra a beállításokat, a pendrive fat32-be legyen formázva, és tools menüben save bios set. to usbdrive, a név megadásánál vigyázni kell,mert akkor nem menti le,hibát dob,elég annyi,hogy pl. 4300, ennyi és lementi a bios beállításai egy CMO kit. fájlként,amit az új biosban a load bios set. from usb.....stb,stb vissza tudunk állítani..
ezután jön az "Optimized defaults"..és jöhet az update... -
ScomComputer
veterán
Készítsétek a pénztárcát...jön a 3700X....
(#7579) micafighter:
-
ScomComputer
veterán
"amiket egy mezei user nem allit be a GUI-n"......
...oh bassz.. igazad van,hol jár az eszem....ismerem én is ezt a utility-t...ezzel azt lövöm be amit akarok...
Én tesztelgettem anno a sémát de egetverő különbséget én nem láttam...nálam még jobban ment a proci 4.3ghz-n az alap balanced-el... -
ScomComputer
veterán
válasz
micafighter #7544 üzenetére
Még mindig ezen a ryzen balanced sémán lovagoltok.....én már leírtam régebben is, hogy : NEM KELL!!!
Az új win10 build-ok már alapból optimalizálva vannak a ryzenhez ez a séma akkor kellett mikor kijött az első ryzen és gondok voltak az energiagazdálkodással,mert a win load alatt is visszavette a procit,most teljesen felesleges sőt még gondot is okozhat....de amúgy meg nekem oszt mindegy.... -
ScomComputer
veterán
-
ScomComputer
veterán
válasz
MaxxDamage #6123 üzenetére
Ez azé van ,mert kihajtottad a belét is..
-
ScomComputer
veterán
Hunt Showdown új pálya teszt..2700X-el...
Még dolgozik a yt-rajta... -
ScomComputer
veterán
válasz
SECTORnooB #5681 üzenetére
Én mindig hűtőm a vrm-t 1 vagy 2db 8cm-s ventivel,attól függ milyen lap és hogyan fér rá,de ha nem léghűtést használsz a procin akkor ajánlott is...
-
ScomComputer
veterán
válasz
micafighter #5678 üzenetére
A X470-F,főleg a tápellátásban jobb mint a prime,jobb minőségű MIL kondenzátorok vannak a lapon mindenhol,és a vrm 10 *60A IR3555,és masszívabb hűtőborda, a prime-n olcsóbb Onsemi kondik vannak,és tápja is csak 10*40A IR3553-ból áll,szerintem ez a jövőbeli prociknál fontos lehet..
Ja és legfontosabb ROG bios van rajta.. -
ScomComputer
veterán
Shadow of the Tomb Raider Benchmark /2160p- 1440p- 1080p/ -4K-
2700X@4.3Ghz+1080Ti
Még dolgozik rajta a youtube.... -
ScomComputer
veterán
Na azért,mert dádá lesz....
Jó kis lap,itt még több info van róla és van bios mode is amivel még több beállítást tud a bios...pl a venti dc-ben is szabályozható 60% alá,stb,stb.....#5275) Albigator:
Köszi,látom te figyelsz,mások helyett is....Bár nemsokára eladom a jó kis all core 4.3ghz-s 2700X-et,meg a lapomat,mert kipróbáljuk a 9900K-t....
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! FEHÉR ipad pro 13" M4 billentyűzet, VADIÚJ! EU-MAGYAR átvilágítós (lézeresen)
- Új és újszerű 13"-14" Gamer, ultrabook, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- Bomba ár! Dell Latitude 5480 - i5-6GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Lian Li HydroShift LCD 360R/TL AIO vízhűtés eladó!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest