Új hozzászólás Aktív témák

• grizlisandor
    veterán

RAM topik segítségével kiderült mi okozza nálam az instabilitást (gép használat közben egyszer csak fekete képernyő és a ventilátorok elkezdek full sebességgel pörögni és nem tudsz semmit csinálni a géppel csak kikapcsolni).

Konfigom:
    ASRock B450M PRO4-F, AMD RYZEN 5 1600AF, 2x8GB Crucial Ballistix DDR4 3200MHz (pontos típusa)

Ha alapbeállításon marad a RAM, akkor stabil a gép, ha erről átállítom(elég sok varriációt kipróbáltam RAM topik segítségével), akkor fagy a gép.
    Memtest86 lefutott hiba nélkül.

Alaplap + RAM kompatibilitásának tudom be a hibát, de melyiket cseréljem? Elvileg mind2 az alkatrész szaktopikjában ajánlott vétel.
    Én az alaplappal annyira nem vagyok megelégedve, karcsú bios és a hanyag ventiszabályzás miatt.
    Azt nézem, hogy az alaplapom nem támogatja a RAM-jaimat. Így talán az alaplapot engedném el.

Méretben mATX-ben gondolkozok, későbbiekben 1600AF->3600(vagy ha lesz ár/értékben a 4000 szériában megfelelője) csere van tervben hosszabb távon. Pro4-F-ről feljebb B450M Steel Legend és a B450M MORTAR MAX van. Nézegettem B550-es lapokat, de horror áron nyitnak számomra, meg nekem nem nyújtanak annyi pluszt. Elvileg B450-es lapok támogatni fogják a 4000 szériát, az MSI biztos, így a Mortal Max-ot néztem ki. A RAM-om kompatibilitását nézve pontosan nem találom a típust, de hasonlót igen.

Szerintetek ez így megoldja a problémát? Jól gondolom a dolgokat?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés