Új hozzászólás Aktív témák

• Fred23

nagyúr

válasz gordonfreemN #7585 üzenetére

Ha jól emlékszem, nekem 1.08125 V a SoC fesz, és ez elég a 3200 MHz-hez nálam. De 3333-hoz már feltenném 1.1 V-ra, jó is, hogy eszembe juttattad... -viszont mi ugye 12 nm-es procival vagyunk, és így a 2400G-sek más esetek. Nekik egy picivel több fesz ajánlott.
    Saját tippem, hogy nekünk elég mindenre 1.1 V is, vagyis ezt beállítva már nem az IMC-n fog múlni, ha nem tudja a RAM a kért órajelet. De simán tévedhetek is, szóval lehet, hogy érdemes ezzel is próbálkozni egyes esetekben. 3xxxG-s procikkal (12 nm) viszont én 1.15 V fölé tuti nem mennék.
    14 nm-en ellenben 1.2 V simán mehet, talán több is; és könnyen lehet, hogy valakinek ez kell pont egy stabil 3200 MHz-hez.

Most meg nem mondanám, hogy jól csináltad -e, az én BIOS-om (ASRock) sokkal fapadosabb sajnos. De CB R20 alapján mondjuk jók lehetnek, amiket beállítottál. CPU fesz kicsit soknak tűnik, de a sajátomra nem emlékszem, meg ott én kicsit egyébként is kirívó eset vagyok az alulfeszeléssel. Azért ha megnézed amiket eddig betettem képeket, talán látsz rajtuk valami hasznosat.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés