- weiss: Filmzene hasonlóság
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- potyautas: Sára és a párja.
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
8000 - 7901
10361 - 10001 10000 - 9901 9900 - 9801 9800 - 9701 9700 - 9601 9600 - 9501 9500 - 9401 9400 - 9301 9300 - 9201 9200 - 9101 9100 - 9001 9000 - 8901 8900 - 8801 8800 - 8701 8700 - 8601 8600 - 8501 8500 - 8401 8400 - 8301 8300 - 8201 8200 - 8101 8100 - 8001 8000 - 7901 7900 - 7801 7800 - 7701 7700 - 7601 7600 - 7501 7500 - 7401 7400 - 7301 7300 - 7201 7200 - 7101 7100 - 7001 7000 - 6901 6900 - 6801 6800 - 6701 6700 - 6601 6600 - 6501 6500 - 6401 6400 - 6301 6300 - 6201 6200 - 6101 6100 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 05:07 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
pajorgergo
aktív tag
-
Skynet258
veterán
Nekem is egy NZXT X63 van rajta, kissé overkill de megmaradt a régi konfigból, sajnáltam eladni. Hát nem szakad meg a munkában az biztos, cserébe néma.
-
pajorgergo
aktív tag
-
Nagya21
addikt
Hő!
Többe van a hűtés mint a proci......

Üdv Nagya -
pajorgergo
aktív tag
-
solfilo
veterán
-
konci79
őstag
Nekem is alap 3600-on megy, de nem fixen, hanem max-on, pbo nélkül. iGP van húzva, de szerintem felesleges fixálni az órajelet vagy a fesz-t. Beállítod a venti profilt, hogy 60-70 fokig ugyanannyi legyen a fordulatszám. Teljesítmény is megmarad, és csendes is. Persze függ a hűtődtől, házadtól, alaplaptól is, ha valami alap Asus, vrm hűtés nélkül, akkor hamarabb fog melegedni.
-
törölt tag
3200G-nél levettem a "turbo"-t, és fixáltam a feszültséget. Terhelve 1,15-1,16V körül mutatja prime alatt. Pill és megnézem uefi-ben az értéket.
Ezek után átrajzolod a fordulatszám görbét a füledneg megfelelően.szerk.: 3600 mhz van beállítva 1,2V-ra. Ennél lehet lejjebb is menni, csak szerintem lusta voltam.
-
törölt tag
Sziasztok!
3200G és 3400G procik esetén, B450 chipszettel (ASUS lapok) milyen beállításokhoz kell nyúljak, ha szeretném fix órajelen és feszültségen járatni? Elegem van már a random felpörgő ventillátorokból, az ugráló hőmérsékletből... Kb. 3 GHz nekem bőven elég lenne.
Köszönöm! -
Skynet258
veterán
4650G-n amióta elérhető az Insider, azóta használom a 11-et, nincs vele semmi probléma.
-
solfilo
veterán
-
kecsawi
senior tag
+1 a 7987 consono szerint, amennyiben nem lesz támogatva, akkor a végleges kijövetelekor megy vissza a W10.
-
pajorgergo
aktív tag
-
consono
nagyúr
Ha régóta használsz insider build-eket, akkor úgy emlékszem hagyja nem támogatott hardverre is telepíteni. Én 5gen i5-re tervezem feltenni a hétvégén

-
pajorgergo
aktív tag
-
kecsawi
senior tag
Fel is ment, gond nélkül frissített:
Kiadás Windows 11 Pro
Version 21H2
Telepítés dátuma 2021. 07. 16.
Operációs rendszer build száma 22000.71
Minőség Windows Feature Experience Pack 421.18201.0.3 -
Fred23
nagyúr
consono jól mondja, ebből az összes piros csak beállítás kérdése. Először nálam is majdnem ilyen volt, mert legacy boot volt a régi linux főrendszer miatt, secure boot és cTPM pedig nem volt bekapcsolva. Ja, és -HDD-ről- klónozás miatt pedig MBR-es SSD is volt.
Ja, hogy csak trolloló?
Szerintem végül az a sárga be fog zöldülni, mert kapják 1000L az anyázást. -
consono
nagyúr
-
jokeph
nagyúr
-
pajorgergo
aktív tag
-
solfilo
veterán
-
Fred23
nagyúr
Én ezt olvastam, szintén növeli a Raven-esek esélyét:
"Using the principles above, we are confident that devices running on Intel 8th generation processors and AMD Zen 2 as well as Qualcomm 7 and 8 Series will meet our principles around security and reliability and minimum system requirements for Windows 11. As we release to Windows Insiders and partner with our OEMs, we will test to identify devices running on Intel 7th generation and AMD Zen 1 that may meet our principles. We’re committed to sharing updates with you on the results of our testing over time, as well as sharing additional technical blogs."
Abu85 ebből vehette, amit linkeltél, aki meg írta az eredeti cikket, szerintem Zen+-t akart volna írni a Zen 2 helyett, de elírta.
-
solfilo
veterán
Szuper!

Arról van már vajon hír/infómorzsa (ezen a reménysugáron kívül), hogy nekünk Raven Ridge-eseknek is mehet majd a Win11? Múltkor még azt mondta a pc health check vagy hogy hívják, hogy alkalmatlan a gépem.

-
Fred23
nagyúr
-
törölt tag
-
Fred23
nagyúr
SOC Voltage (VID) és DRAM Voltage állítása kellhet, nálam ez a helyzet most 3800-on járatott, alulfeszelt 3400G-vel:

2200G-nél a SOC Voltage (ez megy az IMC-re) 1.2V is lehet akár -több szerintem azért nagyon nem egészséges-, ez segíti a RAM modulokat kevesebb DRAM fesz mellett is jobban teljesíteni; utóbbit pedig én biztosan nem vinném 1.4V fölé, és ha lehet, megtartanám az 1.35V-ot. -
HaZsolt
őstag
-
törölt tag
IMC függő a dolog, valakinek csak 3066 MHz-en mennek a ramok 2200G mellett.
Nálam a320 és b450 lapban is ment alapbeállításon, csak az xmp-t állítottam át, és ment hibátlanul 3200 MHz c16-on a rampár. Talán 1,1V-ra állítottam később manuálisan, de vakon a neve sem ugrik be. Meló után megnézhetem igény esetén. -
HaZsolt
őstag
2200G procival b450 pro4-es asrock deszkában, 3200Mhz-es ram sebességet szeretnék elérni. Az imc-nek hol lehet feszt adni? AMD esetében ez hogyan működik? Milyen feszeket kell emelnem picit?
-
FistXL
senior tag
-
jokeph
nagyúr
-
FistXL
senior tag
-
solfilo
veterán
Szia!
Szerintem mindkettőben gyengébb lehet a 3200GE, az alacsonyabb TDP és így az alacsonyabb órajelek okán. GPU-ban érdemi lehet a difi, prociban fene tudja, egy szálon a turbó idejéig egy kutya lehet a kettő (3,85GHz Zen vs 3,8GHz Zen+) , több szálon szinte biztos, hogy lassúbb a 3200GE.
-
törölt tag
TDP korlát előbb okozhat gondot a GE jelölésű processzoron játékok közben, mármint ha nem oldod fel a korlátot. Amúgy a 3200-asok kicsit jobban húzhatóak, bár pont GE nem járt nálam. Most csak 2200G és 3200G van itthon.
De amúgy egy húzott 2200G mindenképpen erősebb egy alapórajeles 3200GE-nél. -
FistXL
senior tag
Üdv. Egy CPU-n 3,85Ghz-n, GPU-n 1540Mhz-en ketyegő 2200G vagy egy teljesen alapon menő 3200GE a nagyobb teljesítményű (CPU, GPU tekintetében is)?
-
jokeph
nagyúr
engem is megviccelt nemrég, x79-es lapban a 8 modul közül az egyik nem volt teljesen bent, és ránézésre nem is volt gyanús... rögtön jöttek a random mindenféle hibák.

Aztán végignyomkodtam a modulokat, és az A1-es slotban még ment egy kicsit, restart, majd minden OK lett.
-
Plexicushio
senior tag
-
jokeph
nagyúr
-
djnice
veterán
Felcseréltem a RAM-okat a foglalatban, most jó. Mindenesetre érdekes.
-
Plexicushio
senior tag
-
djnice
veterán
Lecseréltem a 2400G-t egy 3400GE-re a kisebb fogyasztás miatt. Eddig a RAM-ok szépen mentek 3200 MHz-en XMP profillal, de ezzel az új procival nem indulnak el, csak resetelgeti magát a gép és a végén visszaáll 2133 MHz-re. Mitől lehet ez?
-
törölt tag
B550-es lappal van valakinek tapasztalata hdmi 2.1-es kimenettel? (4xxxG-nek nem találtam saját témát).
A leírásokban kivétel nélkül 4K 60Hz-et találtam, így nem lennék előrébb a jelenlegi 2200G-hez képest. Csak dedikált kártyával lehet kezelni a 4K 120Hz-et? -
Plexicushio
senior tag
-
Nagya21
addikt
-
coppola
tag
-
viharhozo
addikt
-
Viktor77
titán
-
mefistofeles
veterán
Köszi srácok a tippeket!
A drivert most frissítettem és akkor egy dual 2x8 giga memó lesz bepasszintva! -
viharhozo
addikt
Ugyesen sikerult kb. 10-15 labat elhajlitanom kb. 30-40 fokkal egy Ryzen 1200-on. Ez javithato, foglalkozik vki ilyennel vagy dobjam ki?
-
Sweet Lou 6
addikt
ki kéne próbálni dual channel memória konfiggal, mert a single channel sávszélesség korláta kb megöli az integrált GPU-t.
-
konci79
őstag
Dual Chanel hiánya sem segít, jobb lett volna 2x4 vagy 2x8 giga memória. Milyen a teljes konfig?
-
kisza25
félisten
Hány GB a memória? látom már 8GB annak elégnek kellene lennie. Hőmérséklet, nem melegszik túl esetleg? De lehet szoftveres is a hiba -
Fred23
nagyúr
Nekem filmezés alatti mikrolag sz@r driver miatt volt régebben, szóval egy próbát szerintem megérne, ha leszednéd a régit, és feltennéd a legújabbat.
-
mefistofeles
veterán
Üdv az Uraknak!
Olyan problémám lenne, hogy a kimondottan netezős, filmnézős cájgomban a Rysen3 2200G APU nem úgy mozsikál ahogy az elvárható. Az 1db DDR4 2666 memóval, nagyon sokszor mikrolaggol netes filmnézés közben, de pl. HBO GO alatt egy fél óra múlva kajak ki is fagy! Másik topicban írták, hogy ezekre az APU-nak bőven elégnek kéne lennie. Mi lehet a gond. Biosban 2 GB memót címeztem a GPU-nak, a rendszerem naprakész Windos 10 a netem pedig giganet, optikán, szóval az nem lehet a szűk keresztmetszet.
-
.mf
veterán
Sziasztok, egy kis mobil-Ryzen (4300U) beszámoló
Nemrég vettem egy Hp Probook 635G Aero G7-est, leginkább a kijelzője miatt, de tetszett az alacsony tömege is, na meg hogy Ryzen 4xxx van benne (a legjobban leakciózott a legkisebb 4300U volt, Vega 5-tel), amivel néhány régebbi játék is mehet, ha rossz időben ragadok kint valahol és nincs jobb dolgom. Notebookcheck-en már előtte megnéztem, hogy egész vállalható FPS-értékeket produkál játékokban, gyakran az Intel 8xxx-széria UHD-620 / -630 dupláját.
Gyárilag 1 db 3200 MHz 8 GB-os modullal jött. Kipróbáltam egy régi nagy kedvencet, felraktam a Skyrim 2015-ben felújított Special Edition változatát. 1080p low-t állított be a launcher, előbb full stock, majd később jött egy kis ini tweak, végül kapott egy második RAM-modult is. Helgen kijárattól Riverwood, majd Whiterun előtt az óriásig:
- friss gép, még alig pár programmal, Radeon Suite és ini tweak nélkül: ált. 28-32 FPS, ritkán beesik 24-re
- pár program, Radeon suite levont pár FPS-t, ellensúlyozandó ini tweak: ált. 26-29 FPS, egy-kétszer beesik 24-re
- második 3200-as modullal: 36-40 FPS, egy lángszórós kivégzés-animációval egy pillanatra beesett 30 alá.Eléggé ki volt éhezve az IGP sávszélre, hogy 25-40%-ot ugrott a második modullal. Pedig ez már gyors, 3200-as RAM volt, nem a szokásos 2133 vagy 2400-as. Végre kezdünk elérni arra a pontra, hogy már egy IGP is elég jól futtat egy vizuálisan kellemes játékot, és nem darabos-kockás, látványosan rossz képi minőségű minden. Remélem hamarosan jön az AMD új grafikus részleget felvonultató APU-ja (ugyanis a 2xxx, 3xxx, 4xxx és 5xxx is még ugyanarra a GCN-re épül). Viszont ha már ennél is ennyire szűk keresztmetszet a memória-sávszél, annál még inkább az lesz.
-
hokuszpk
nagyúr
8GB -s Polaris most ennyi, sot. Rx580 200 korul.
avagy csak nezem, hogy a Vega56 -ra ilyen 250+ arak vannak az apron, mondhatni egesz jo befektetes volt anno 70 korul megvenni. -
br120
csendes tag
-
hegegabi80
addikt
140e-ért? miből volt aranyból az egész?
Én most adtam túl az RX570 itx-en (ami ugyebár tőled volt) 70-ért.
Kicsit sajnáltam is, de mostanság én is keveset játszok, így nem tudtam kihagyni.
Meg most amúgy is egy kis keskeny gépet akarok összedobni az asztalra, abba úgy se fért volna bele.jokeph: persze nem hiszem, hogy annyi lenne, csak tippeltem.
-
consono
nagyúr
-
jokeph
nagyúr
Nagyon takarékos.
hegegabi80: annyi csak nincsen...
60-65W az "idle" módja eme konfigomnak: i5-7600k + 2*8 GB ram + R9 380 4 GB VGA és aktív a CPU-ba rakott IGP is-HD 630 Graphics, win energiaséma kiegyensúlyozott.
Ha átteszem energiatakarékosba, akkor picit lassabban reagál oldalváltásnál (fix 800 MHZ lesz a CPU all-core), de leesik a fogyi 50-52W-ra.
"Idle" állapot nálam ezt takarja: böngésző nyitva 20+ oldallal, 1 lapon megy az YT zene, és közbe épp írom ezt a HSZ-t.
APU+ATX lap: amikor gyanús lett a 3600X-em, próbaképpen beledobtam a 2200G-t a CH VI Extreme-be, ez E-ATX lap.
-
kisza25
félisten
Nekem is úgy van, az rx 570-et eladtam 140 eFt-ért így ez maradt

-
hegegabi80
addikt
-
br120
csendes tag
Sziasztok , legújabb szerzeményem. OEM termék , de gyári hűtő is járt hozzá.
A 400-as Asus és Gigabyte alaplapjaim nem támogatják , ezért raktam MSI lapba. Viszont annak a bios-ában kellett egy kicsit matatni , mert nem akart boot-olni. Majd idővel átkerül egy ITX-es lapba és házba. A komplett gép 25 wattot fogyaszt alapjáraton konnektorból mérve , ha elindítom a prime95-öt , vagy WoT-ozok , akkor 70 watt körül tetőzik a fogyasztás.
Jelenleg egy 2700X gyári hűtőjével hűtöm.
Bios-ból le vannak szabályozva a ventik , nagyon csendes a gép.
-
hegegabi80
addikt
WOT szépen fut 60-70 fpd között elég magas beállításokkal. PUBG is teljesen játszható, bár az fps számlálót megint majd be kell kapcsolni.
Még majd megnézem assetto-t, meg dirt rally 2.0, ezek vannak fent, bár mostanában úgy se fogok játszani.
Mindenesetre egész jól teljesít ez az apu-s cpu. -
hegegabi80
addikt
A 2600-nál is 1.4 volt default turbón, de ott kikapcsoltam és lejjebb fettem a feszt. Igaz így csak 3.4 Ghz-en ment, de csak 1.2V-ot kapott. VGA-val bőven elég volt ennyi.
Itt azért lehet meg kéne hagyni a turbót, de a feszen majd állítgatok. Na nem mintha leégne a cpu, de azért na amennyire lehet lejjebb viszem.
-
solfilo
veterán
Nem figyelgetem, de gondolom a turbó az ilyen, 2600-nál mit kapott a max boost órajel default beállításokon? Mindkettő Zen+.

-
hegegabi80
addikt
Az RX570 is kikerült a gépből, müxik minden rendesen. Drivert újra kellett tenni, mert nem volt az igazi, most feltettem a legfrissebbet.
Általános felhasználásban nem érzem lassabbnak a 2600 +RX570 kombó után. Játék teszt majd később lesz.
Majd hétvégén még finomítok biosban a cpu-n, mert ha jól látom 1.4V-1.5V ad a max 4.2 Ghz, ez nem sok egy kicsit? -
hegegabi80
addikt
-
kisza25
félisten
Ezek szerint valami nem jól sült el😬
-
hegegabi80
addikt
Nos most ugrik a majom a vízbe, ma este kicserélem a procit és kiderül melyik bios lesz a jó.
-
kisza25
félisten
Mehet a legfrissebb
Nem tudom nekem volt, hogy rx 570 és rx 580 cserénél is kellett masik driver -
hegegabi80
addikt
-
consono
nagyúr
-
kisza25
félisten
Más driver kell, mint az rx 570- hez, amd oldaláról töltsd le
-
hegegabi80
addikt
Jövő héten jön a 3400G, végül ez lesz apróról.
Az apu-hoz mit kell telepítenem? Ugyan úgy kell hozzá gondolom az amd driver. Mit hogyan érdemes belőni?
Esetleg az RX570-hez most fent lévő driver is jó?
Ma este lefrissítem a biost.Azért jó lett volna, ha már 4Gb-ot is be lehetne állítani az apu-nak, tudom, hogy nem ez a szűk keresztmetszet, hanem a memória sebessége, na de akkor is.
Na hátha a jövőben már elérjük.
-
Damateo
aktív tag
Próbálom beállítani a gépet, most próbáltam két alaplapot.
Mindkettőnél auto módban hagyva 1,5V-ot kapott a processzor(3400G) tesztek alatt és 85C-ig melegedet.
Kézzel állítva : Cpu fix 1,3V 4100Mhz 50C körül alakult.
Egy dolog zavar, ha nincs használva akkor is ennyit kap. Nem esik vissza a feszültség.
Néztem videókat és próbáltam utána olvasni.
Asrock alaplap biosban nem találtam megfelelő beállítást rá. Offset mód nincs.
Jelenleg:
Manual 3800 1,2V
SOC Voltage 1,1V
Core Performance Boost: Disabled
Precision Boost Overdrive: Disabled
Global C-state Control: EnabledEzzel a beállítással visszaveszi a feszültséget, és jelenleg stabil is.
Ahogy magasabb értéked adok meg pl.:
4000 1,35V
Már instabil, ahogy indítok egy programot leáll a rendszer.
Hogy lehetne ezt stabillá tenni? -
hegegabi80
addikt
Hétvégén megpróbálom lefrissíteni a bios-t.
Egyébként most nézem, hogy jönnek az 5X szériás apu-k. Bár előrelépésben nem sokat hoz, és elvileg B450-es lapokban is megy, ha a gyártó elkészíti hozzá a bios-t. Na reméljük így lesz, aztán majd váltok egy 6/12-re, ha kevés lenne.
-
kisza25
félisten
frissítsd le az a biztos, azt néztem, hogy én ilyen régen nem frissítettem
-
hegegabi80
addikt
-
kisza25
félisten
nem tudsz proci nélkül frissíteni, de a lap meg van most is nem? frissítsd le most és akkor nem lesz gondod vele, vagy nem az a géped van ami az adatlapodon?
pontosan milyen lapod van? nekem b450m s2h F41 bios-al megy benne a 3400g
ugyanaz a verzió és kiadás az f41 biosra a te lapodnál és az enyémnél, és az enyémben megy a 3400g
-
hegegabi80
addikt
-
kisza25
félisten
Ha nem ismeri fel a lap akkor el sem fog a procival indulni, én usb-ről szoktam frissíteni biosból
-
solfilo
veterán
Ha az én gépem lenne, valószínűleg megpróbálnám bios frissítés nélkül, aztán ahogy írod, ha gáz van, vissza a régi proci.
-
hegegabi80
addikt
Egyébként a listában lévő egyik kód és F60 bios verzió a PRO 3400G-t hozta ki a neten, ami szintén 2019-es. A másik kettő viszont csak a sima 3400G-t.
Szerinted akkor ne foglalkozzak a bios frissítéssel?
Lehet felkészítem rá magamat, aztán hátha nem kell. Ha még is, akkor vissza a régi cpu. -
solfilo
veterán
Rákerestem az egyik F60-asra az én lapom support listjében:
YD340GC5M4MFI - HB89v17 bios kell, ami 2019. júniusi. A másik F60-ast nem találtam a listában (YD340GC5M4MFH).
-
hegegabi80
addikt
Korábban én se windows alól frissítettem a biost. Akkor egy Asus lapom volt.
Akkor lehet megérne először egy próbát, lehet hogy működne is benne a 3400G az F50-es biossal. Ezt furcsálltam én is benne, ezért kérdeztem rá. Biztos valami frissített model lehet, amibe beletettek valami extra dolgot, csak a pórnép nem tud róla.
-
solfilo
veterán
Annyira nem macerás, de észnél kell azért lenni.
Minden gyártó le szokta írni, hogyan lehet megtenni, egy ilyet találtam hirtelen Gigához, de azért nézz körbe te is:
innen vezet egy link ideÁltalában azt a módszert szoktam választani (5 alatti esetben frissítettem biost mindössze, szóval nem vagyok tapasztalt
), ami nem Windows alapú, lehet indokolatlan, de nem bízok a Win-ben.Kíváncsi lennék, milyen 3400G lehet, amihez F60 kell, ami meg 2021. márciusban jelent csak meg (miközben a 3400G már lassan két éves).
-
hegegabi80
addikt
Nos valszeg egy 3400G lesz a befutó, viszont ahogy nézem biost kell majd frissítenem.
Giga B450I lapom van F50-es biossal. A 2400G még nem lenne gond benne, bár a 3400G-nél se mindegyik, mert van ahová elég az F40-es.
Nem tudom mennyire macerás a frissítés, régen csináltam már. -
hegegabi80
addikt
-
solfilo
veterán
Valamivel jobb prociban és IGP-ben, jobb hűtő jár hozzá: Wraith Stealth (65W) vs Wraith Spire (95W), jobb hővezető cucc van a kupak alatt, PlayReady 3.0 (Netflix 4K-hoz kell) szólnak a 3400G mellett. Aztán hogy ezek elegendőek e a felárért, az egyéni preferencia.
-
hegegabi80
addikt
-
tippm86
aktív tag
Nekem is ilyen ramok vannak. Nézd meg youtube-on hogy nincs nagy különbség a 2400G és a 3200G között. Én már nem vennék 2400G-t.
-
hegegabi80
addikt
Köszi skacok az infókat. 2x8 ram van most is aegis 3000 Mhz.
m.2 ssd
Sajnos aprón most 1 db 2400G-t látok csak. Nem tudom van e értelme várnom egy 3400G-re. -
tippm86
aktív tag
Erre még egy 3200G is bőven elég, de ha néha van játék akkor erősen ajánlott a 2x8GB ram.
Nekem is ez van. Röhögve viszi pl: a GTA V, Pes , Fifa , Forma 1, Diablo 3......(Fifa és Pes alatt a Youtube-ról hallgatom játék közben a zenéket)
Nekem egy Samsung tv-re van kötve HDMI kábellel. -
Dißnäëß
nagyúr
16G RAM, Athlon 200GE
, 2 mag, 4 thread, Vega3, helybőlfelszáll a kis ITX konfig vele. Teljesen jó.
Linux Desktop (XFCE), 1x SSD, 2x HDD, diszkek raid-ben, most konfigoltam be őket Debian Testing alatt.
Nemsokára települ a Roon is (zenelejátszó ökoszisztéma), ez lesz a Roon Core, lesz majd külső USB-s DAC a hifi miatt is, illetve virtuális gépben összeütök lehet egy OMV-t is, ami felnyalja a neki megosztott fájlokat és továbbosztja, ... majd möglássuk. Egyelőre fejlesztgetem szoftver oldalon, de nagyon jó, nagyon reszponzív, kellemes az egész.
-
kisza25
félisten
én most egy 3400g gépet használok és még néha jászok is rajta, kb egy ryzen 1600 + rx 550 nek felel meg önmagában, sőt néhol még gyorsabb is
[1600 af+ rx 550]
[3400g] -
Skynet258
veterán
Mellettem két méterrel egy home office-os, netezős gépet van amit barátnőmnek raktam össze, a körítés 8GB RAM és WD Blue SSD. Teljesen alap gép tehát, és kiválóan működik, gyorsan indul, gyorsan nyílnak a programok, nem érzem lassúnak nagyon kis reszponzív. Szerintem simán elég a 2400G/3400G is a fentiek alapján.
-
hegegabi80
addikt
Nos megint jövök. Szerintetek átlag felhasználásra net/zene/film van értelme a 4650G-nek vagy bőven elég a 2400/3400G is?
Szerintem bőven elég kell legyen, még egy kis játszadozásra is. Igaz hosszú távra 4650 talán jobb lenne, de aprón nem nagyon találni és a bolti árat már sokallom érte most.
Új hozzászólás Aktív témák
-
8000 - 7901
10361 - 10001 10000 - 9901 9900 - 9801 9800 - 9701 9700 - 9601 9600 - 9501 9500 - 9401 9400 - 9301 9300 - 9201 9200 - 9101 9100 - 9001 9000 - 8901 8900 - 8801 8800 - 8701 8700 - 8601 8600 - 8501 8500 - 8401 8400 - 8301 8300 - 8201 8200 - 8101 8100 - 8001 8000 - 7901 7900 - 7801 7800 - 7701 7700 - 7601 7600 - 7501 7500 - 7401 7400 - 7301 7300 - 7201 7200 - 7101 7100 - 7001 7000 - 6901 6900 - 6801 6800 - 6701 6700 - 6601 6600 - 6501 6500 - 6401 6400 - 6301 6300 - 6201 6200 - 6101 6100 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mesterséges intelligencia topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Spórolós topik
- Brutálisan drága lehet a Poco F9 Ultra
- Kerékpárosok, bringások ide!
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Diablo IV
- Nintendo Switch 2
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Intel Core I9 12900KF - 16mag/24szál - Új, bontatlan, 1 év gari - Eladó!
- Intel Core ULTRA 9 285K +32GB 7600MHz Patriot Viper XTREME 5 DDR5 kit! (Bolti ár: kb 600ezer Ft!)
- Intel Core I9 13900K - 24mag/32szál - Gari 2027.06.04. -ig - Eladó!
- AMD Ryzen 5 1600X AM4
- AMD Ryzen 7 9700X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro Max 64GB Gold -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4584
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3732
- új NAGYakku!!! 6-10óra üzemidő, 5G! Dell Latitude 5330 i3-1215U - 16GB 256GB 13.3" FHD 1 év gar
- HP 150W töltők (19.5V 7.7A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm
- Apple iPhone 13 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

összesen 6 ventivel....nem igazán akar játék alatt se melegedni

Folyik itt ilyen?