Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Öregszem
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT.hu
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
vg
addikt
válasz teko99 #37791 üzenetére
Nekem Asus kártyám pont ezt csinálta. Próbáld meg manuálisan, kizárólag a drivert-t feltenni. Töröld le ami most van, majd a telepítő kicsomagolása után lépj ki a driver telepítőből és az eszközkezelőben keresd meg a kicsomagold driver könyvtárát és add hozzá a videókártyához. Nem lesz catalyst-t de szinte biztos, hogy így nem fog sötétre fagyni, vagy legalábbis egy próbát megér.
-
Nelman
tag
válasz teko99 #37796 üzenetére
Ez így tényleg érdekes. Nekem ahogy megkapta a terhelést, kattintás hangja még visszhangzott, márt néztem ahogy bootol Terhelés nélkül meg jó volt. Köss át egy másik ágra a tápon, vagy kérj kölcsön egy másik tápot valakitől, ha tudsz. Ja és próbáld ki a gépet VGA nélkül is, hogy produkálja e ugyan ezeket a hibákat.
-
Omli85
őstag
válasz teko99 #37796 üzenetére
Pontosan ilyen jelenségeket produkált anno a 700W-s Chieftec cirka 6 éves volt kb pihenni nem sokat pihent szóval kiszolgálta az idejét . Mindenre gondoltam én is csak a tápra nem aztán egyik este elkezdett ciceregni ...
[ Szerkesztve ]
ASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W
-
Omli85
őstag
válasz teko99 #37801 üzenetére
A két kártyának azért más az étvágya. Ha kicsit is gyengélkedik a táp azt egy erősebb vga kihozza :/.
Ellenben régi drivert letakarítottad előtte rendesen stb ? Vagy csak rátelepítetted az újat? Melyik driver van most fent ?ASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W
-
colossal89
tag
válasz teko99 #37808 üzenetére
Nem csoda, hogy hibázott a kártya ezzel az osztott ágú táppal, édes kevés a kártyának egy ágra 18A, nekem 24A szív fel a "begye" gyári órajelen 100%-ra hajtva. Biztos, sokat jelenthetett neki, hogy másik ág is rá lett kötve 36A gazdálkodhat legalább. Én Win 7 hez megnézném így, ez a saját módszerem ha BS-t produkál a driver, 16.4.2 BS-t produkált folyton, és Hal.dll hibával újraindult ellenben a 16.3.2.
AMD.Clean.Uninstall.Utility 1.5.6.0 AMD oldaláról leszedni a drivert majd újraindítás,
utána Ashampoo WinOptimizer 11FileWiper el a föld színéről eltüntetni C:\Program Files (x86)\AMD Ez megmarad a driver törlés után azért van rá szükség. Majd teljes Drive clean a töredék file-ok miatt. Ezután restart és feltenni a 16.3.2 WHQL Drivert-t. Remélem ez megoldja a maradék BS problémát nálad.(Adatlapomon van a gépem)
-
colossal89
tag
válasz teko99 #37813 üzenetére
Nekem Crimsonban és eszköz kezelőben is 200 series írt mindig 2 éves használat, és legalább 20 fajta driver után.
Korrigálnék kicsit az előző írásomon, félreértelmezhető.
""AMD.Clean.Uninstall.Utility 1.5.6.0 AMD oldaláról letölthető. Letörölni ezzel drivert majd újraindítás,""
A sajátomat tudom ajánlani elég borsos az ára, de seasonic belős és 10 év garancia van hozzá. 5 év alap és + öt ha a számlát elküldöd a gyártónak és regisztrálnak. EVGA Supernova 650 GS (Seasonic G series)
[ Szerkesztve ]
(Adatlapomon van a gépem)
-
-
Omli85
őstag
válasz teko99 #37820 üzenetére
Nekem egy 630-as TT Berlin viszi a konfigot cpu és vga is húzva van és gond nélkül működik szóval szerintem neked bőven elég lesz ez a 700-as TT
(#37840) teko99: kell plusz fesz a kártyának valszin azért csíkoz be de ezzel meg óvatosan nehogy füsti legyen belőle .
ASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W
-
Omli85
őstag
válasz teko99 #37853 üzenetére
Táp miatt csinálja erre nagyobb összegben is hajlandó vagyok fogadni. A jelenlegi tápod kevés ennek a vga-nak. Random kékhalál random restart fagyás függőleges becsíkozás majd fagyás stb ezeket nálam táp gyengülésénél kezdte el produkálni. Nekem pl minden teszt lement anno táphibával de egy random film vagy flash videó vagy youtube egyből elhasaltatta a vga-t . Kicseréltem a tápot és lás csodát megszűnt a jelenség.
-
-
vg
addikt
válasz teko99 #37863 üzenetére
Mit írtam, nekem volt Asus 290 kártyám, ott ha feltettem a ACP Application (ha rákeresel találsz itt a topicban sok infót róla, mert sokat beszéltünk róla) programot a régi driver telepítőben szinte azonnal fekete képernyőre fagyott. Nélküle tökéletes volt. Őszintén, én nem vagyok benne biztos, hogy a tápod rossz lenne, mert nekem egy tök új XFX pro850-as táppal is feketére fagyott, és most is az van sapp 390-el alatt és semmi baj bármivel megy jól. Amúgy nem ártana venned egy eredeti windows-t, itt a aprón lehet kapni olcsó oem-et.
[ Szerkesztve ]
-
-
HSM
félisten
válasz teko99 #37937 üzenetére
Szerintem alaplap gond. Másnak is voltak alvásos/zerocore problémái pl. azzal az Asrock lappal amit az adatlapodon látok és 280X/290 kártyákkal. Nálam más Z77/Z87 lappal meg sosem, a mostani X58-al is jó. ZeroCore és alvó módból (+készenlét, meg képernyőkikapcsolós) is ébred rendben, legalábbis, ha nem piszkálgatom az Afterburnerrel, piszkálgatva azért nem 100% a dolog, de az nyilván más kategória.
Érdekes, hogy olyan lapom volt, mint Clay fórumtársnak, és abban rendben működött ez a huzamosabban békény hagyott (vélhetőleg zerocore) módból ébredés a 290-esemmel.
-
teko99
tag
válasz teko99 #37970 üzenetére
feltettem a gyári 2013as catalystet,ezzel most megy stabilan a gép de érezhetően rosszul mennek a játékok rajta.
Ezt nem értem hogy mitől van ez hogy a Catalystek végett kezd el meghülyülni a kártya..?
némelyik catalystel kifagyáskor kékhalállal ezt az üzenetet dobja a gép..
[ Szerkesztve ]
BAZINGA!
-
CsonkaImo
addikt
válasz teko99 #37990 üzenetére
Szia!
Tedd fel a legfrissebb Crimson whql driver-t, és csökkentsd az Over Drive-ban a memória órajelét 100MHz-el. Ha megszűnik a fekete képernyő, akkor a kártya hibás. Így tudod ideiglenesen használni, komolyabb teljesítmény csökkenés nélkül, de véglegesen csak garanciálisan tudod megoldani a problémát.
Ui.: Bocs, ha volt már ez a tipp.
[ Szerkesztve ]
-
dobobazsy
őstag
-
Habugi
addikt
válasz teko99 #38051 üzenetére
Nagyon kár volt a formatért, legközelebb ProcessExplorer és megnézed mi használja a GPU-t..
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
Aby_2014
aktív tag
válasz teko99 #38460 üzenetére
Ezt írja:
"Terhelésnél jelentkezik a probléma, viszont a melegedés nem okozhatja, mert olyan 75 fok fölé nem ment a kártya hőmérséklete, ami ennek a kártyának smafu." Tehát nem az a gond....
Nálam viszont van, hogy netezés, youtube mellett dobta a hibát egy hasonló kártya, de én is egyedi freki beállítással orvosoltam. Ezek szerint egy alaplap csere is beválhat...
Soha ne vitatkozz idiótákkal ! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
-
N3urotic
csendes tag
válasz teko99 #38458 üzenetére
Próbáltam finomhangolni a GPU Tweak-el, nekem alapból 5000-en van. Viszont ha valamit állítok rajta, mondjuk a GPU órajelét 1000-ről leveszem 900-ra, majd vissza 1000-re amin alapból volt, tehát lényegében nem állítottam semmit és rányomok az apply-ra akkor kifagy a gép. Fekete képernyő, elkezdi ki-be kapcsolgatni a monitort, ha resetet nyomok akkor meg újraindításnál sípol (egy hosszú három rövid, ami videokártya hibára utalhat). Hideg indítással megint elindul a gép.
Amit még észrevettem a GPU Tweak-ben, hogy ha beállítom, hogy lehessen a GPU voltage-et is állítani akkor alapból elég magas 1410-es értéken van, amit nem is lehet átállítani, ha megpróbálom akkor felugrik 2660-ra.
MSI Afterburnerrel egyébként lehet állítgatni mindent fagyás nélkül.
Egyébként minden beállítás alapon van, nincs túlhajtva:
[link][ Szerkesztve ]
http://gamernaplo.hu
-
N3urotic
csendes tag
válasz teko99 #38466 üzenetére
Feltettem az Asus Tweak II-t, ezzel már sikerült mindent átállítani. Lentebb vettem az effektív órajelet 400-al, vagyis 4600-ra, de semmi. Az GPU órajelet is levettem 947-re, az sem segített. Teszteltem a FurMark-al és még a feléig sem jutott el, már összeomlik. Zizeg a kép, aztán feketeség. Hőfokban olyan 81 fok volt ameddig felment amikor lehalt. Játék közben egyébként volt, hogy úgy halt meg, hogy kimerevedett a kép és színes pöttyök jelentek meg a képen.
Memtestet futtattam a videokártya memóriájára és a gép memóriájára és nem talált semmi hibát. Nekem már nincs ötletem, lehet tényleg a kártyával van a gond.
-
N3urotic
csendes tag
válasz teko99 #38468 üzenetére
Lehet, hogy mégis a melegedés a ludas. Tesztelgettem kicsit még és észrevettem, hogy akkor van gebasz ha 79-80 fokig felmegy a kártya hőmérséklete. Felhúztam a ventiket úgy, hogy 70-foknál már 100%-on pörgesse és így nem is ment fel csak max 72-ig. Elég stabilan futott. Egyébként az normális, hogy 79-80 foknál már összeomlik a kártya?
-
N3urotic
csendes tag
válasz teko99 #38514 üzenetére
Sajnos erre nincs nagyon lehetőségem. A tápot egyébként szétszedtem és kipucoltam, elég poros volt, a hűtőt is vastagon fedte a por. Reménykedtem, hogy ez megoldja a problémát és először úgy tűnt jó is. De sajnos nem, ugyanúgy villog a kép néha és elfeketedik. Pedig pucolás után a táp teljesen úgy néz ki mintha új lenne. A kondik sincsenek rajta megduzzadva.
Egyébként utánaolvastam kicsit a tápegység gyengülés jeleinek és a legtöbbet produkálta a gép. Viszont régebben volt olyan probléma ami most nem jön elő, szóval nem tudom.Bocs az offolásért, de mivel a videokártyán keresztül jelentkezik a probléma, talán elfér itt. Valahonnan majd megpróbálok szerezni egy tápot kölcsönbe, most jobb ötletem nincs.
-
N3urotic
csendes tag
válasz teko99 #38517 üzenetére
Úgy voltam vele, hogy ártani biztos nem árt, és amilyen vastagon volt benne a por szinte biztos voltam benne, hogy az okozhatja a gondot, hogy a táp túlmelegszik. A kártya hibát lehet lassan teljesen kizárom, mert ilyen jeleket korábban is produkált a cucc, még akkor is volt egy minimális villogás mikor a két HD 6970 volt benne, bár akkor fagyásig nem ment el. Bár fura, hogy ilyen problémákra teljesen eltérő megoldások vannak, és van akinek egy egyszerű driver csere megoldott mindent.
Egyébként elég jó kártya ez az R9 290x, de mióta megy ez a szívás kezdem megérteni azokat akik váltottak koznolra. Bár én sosem fogok, mert pc-n szeretek játszani, de jó lenne néhány talicska pénz amivel minimalizálni lehet a konfigban felmerülő problémákat
-
Hunork
veterán
válasz teko99 #38521 üzenetére
A hivatalos oldaláról. 3dmark Igaz, az ingyenes csak Performance módra jó Fire strike esetében, de bőven elég, ha nem akarsz hetente teszteket írni.
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- JÉG Kisbironak!ASUS TUF GAMING RTX 4090
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- SAPPHIRE NITRO+ RX 5700 XT 8G GDDR6
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest