Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Öregszem
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
daveoff
veterán
Furmark nem jó semmire, max arra hogy megnézd meddig melegszik fel a kártya. Teljesen konstans terhelést ad, így stabilitást nem lehet vele tesztelni, és a fesz sem fog nagyon ugrálni furmark alatt. Valami mással teszteld.
MSI Ab-vel érdemes a feszt is monitorozni, mert ott jól látszik a grafikonon, hogy mekkora volt az átlag feszültség terhelésen.
[ Szerkesztve ]
LG 27GL83A 27'' UltraGear™ QHD IPS 1ms Gaming Monitor with G-Sync®
-
Jani18
aktív tag
Érkezik valami 2 gpu-s szörnyeteg. link
"Valaminek a fele is több mint a semmiből az egész" | Rock, metal topic: http://tinyurl.hu/XUsr/
-
Malibutomi
nagyúr
Na fél óra szétmoddolt skyrim után 1200/1450-en max GPU 71fok, venti 54% (2232rpm), VRM-ek max 73 és 46
-
N.Ferry
senior tag
válasz Malibutomi #10656 üzenetére
Az igen tisztességes!
jöv. héten ha összeraktam a házam én is nekiállok még finomítani,hátha kijön még valami a kis tri-x-ből.
Walking Dead
-
holapito
tag
Emberek ha a pénz nem számítana ti melyik 290x et vennétek ezt az msi gaminget vagy trixx et ?
-
holapito
tag
Persze néztem a Tit is de +-5% a külömbség azért meg már nem adom le a amd fanságomat.
MSI re viszont 3 év gari van sapphirera meg csak 2 év van rá. -
hdekakas
senior tag
Unigine Heaven-t lefuttatom... Első körre kapok 110 fps-t. Második körre 105-öt, harmadikra 100-at.
Az órajelet is visszaveszi 1100-ról 950 körülre. Mi lehet a gond? (Van egy tippem, de nem mondom, mert akkor befolyásolnám a válaszokat. ) -
hdekakas
senior tag
-
andro93
aktív tag
válasz hdekakas #10673 üzenetére
94 vagy 95 fokon veszi vissza az órajelet.
Itt a PH tesztben is írják.[ Szerkesztve ]
-
hdekakas
senior tag
válasz ricshard444 #10675 üzenetére
Köszönöm. Akkor beszerzek egy nagyobb házat, amin oldalt is van ventilátor, illetve nagyobb, hogy eggyel lejjebb slotba is tudjam tenni az alsót.
Még olyan kérdésem van, hogy cf esetében mindegy hogy melyik slot-okban vannak a kártyák?!
Úgy értem, hogy ramok esetében nem mindegy, vagy mindkettő párosban kell hogy legyen, vagy mindkettő a páratlanban, mert akkor lesz meg a dual-channel.
Vga-k esetében van valami, vagy lényegtelen hogy hol vannak? Mert akkor a legfelsőbe és a legalsóba fognak kerülni. -
andro93
aktív tag
válasz hdekakas #10676 üzenetére
Attól függ, hogy melyik slotnak milyen a sávszélessége. Nekem nincs cf alaplapom, de akik próbálták azt írták, hogy a 16x és a 8x között nincs lényeges különbség, de a 4x-en már érezhetően lassú.
Tehát az egyik ugye mindenképpen a 16-osban lesz, a másik meg 8x-ba legyen.[ Szerkesztve ]
-
hdekakas
senior tag
válasz andro93 #10677 üzenetére
Oké. Elvileg mindhárom slot x16-os, de ha cf van, akkor x8-asként funkcionál mindegyik slot.
(Jelenleg úgyis a throttling szab határt a sebességnek.) Nagyobb házban az alsó slotba tudom rakni, de jelenleg a táp miatt oda már nem fér. -
Joshi
titán
válasz andro93 #10677 üzenetére
Ha CF van akkor az olcsóbb lapoknál a max sávszél 8x-8x ha két kártyáról beszélünk. A 16x-16x csak prémium lapoknál érhető el, és sajnos vannak lapok ahol a második slot akár 4x sebesség is lehet ha két kártya van behelyezve. Én olyat nem láttam hogy 16x-8x de persze ettől még lehet hogy van.
-
hdekakas
senior tag
Így találtam én is. Ez egy 55ezres "olcsó" lap.
Megéri 90ezres lapra váltanom, hogy ne 8x8, hanem 16x16 legyen? Mennyit érnék el vele?
Unigine Benchmark esetén egy kártyára (minden maxon, 8x AA) 1425 pontot kaptam, két kártyára pedig 2750-et (és már akkor is van a teszt végén throttling). Vagyis arányosan majdnem a dupláját. (Throttlingtól eltekintve talán az eredeti dupláját is megkapnám.)[ Szerkesztve ]
-
foka
aktív tag
válasz hdekakas #10680 üzenetére
Igaz hogy csak 3870X2-ők voltak de jan-febr átmenetkor míg meg nem lett a 290X furmark alatt a CF nekem is kvázi duplázott. De sokan arra hivatkoznak, hogy a CF-nél ugye mikrolag, alacsonyabb a min fps... amíg szemmel nem látom nem foglalkozok vele!
A 16x16 vs 8x8 -nál vedd figyelembe hogy 3.0 8x8=2.0 16x16Üdv: Fóka
-
-
daveoff
veterán
válasz hdekakas #10680 üzenetére
Ha FHD-ban használod a kártyákat, akkor felesleges tuningolni, minek? És a CF-hez mindenképpen jobb lenne egy olyan ház, ami jó szellős, és az oldallapon van venti hely, ami a kártyákra tolja a friss levegőt, sokat javulnának a hőfokok.
-
Macka
veterán
A nem ref kártyáknál is ugyanúgy 95 foknál throttingol?
-
hdekakas
senior tag
válasz daveoff #10687 üzenetére
Köszönöm, én is így gondoltam. Vmilyen házat ajánlotok esetleg? (A túl nagyokat sem szeretem, asztalon van, ott nem mutat jól. De ez már tényleg kicsi a kályháknak. )
Azért tuningolom, mert Assassin`s Creed 4-hez még ez is kevés fullon. Két kártyával már bírja hogy minden maxon legyen, de még 0 élsimítással, mert ha azt is rakok rá, már droppol is le 30fpsre. -
Tomdriver
őstag
válasz hdekakas #10689 üzenetére
Ami most nekem van az elég jó bevált, oldalventi kialakítás is van rajta, mid tower kategória, de nézd meg a honlapján. [link]
Annyit változtattam rajt, hogy alulra betettem egy 12-es, oldalra meg egy 14cm-es Noctua hűtőt (a legnagyobb teljesítményűt, ami ezek közül kapható), így most single módban a kari 72 fokos.
Viszont ha vársz még pár napot, tudok mondani cf hőfokot is rá - szvsz lehet nekem is másik ház kell, ha nem akarok vizezni.[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz Tomdriver #10690 üzenetére
Az általad említett ház szellőzése pite ahhoz, ami egy ilyen CF meghűtéséhez kell. Hacsak nem raksz bele turbina erősségű ventiket, és használsz fülvédőt játék közben. Ne érts félre, jó ház, de én örülnék, ha egyszem 290 nem sülne meg benne, nemhogy kettő... Semmivel nem lenne vele előrébb a fórumtárs a jelenlegi házához képest.
(#10678) hdekakas: Elég zsúfolt ez a ház, az a kábelrengeteg se tesz jót szerintem. Ha engem kérdezel, én egy SilverStone RV03 házat vennék: [link]. Szerintem az gyári hűtésével is szépen elbírna a CF-el vállalható zajszint mellett, rendesen porszűrőzve. De amúgy ez inkább már házas topik...
-
SkyS1gn
félisten
Ez a kékhalálozás youtubbal megőrjít... tegnap is 3...pedig csak este ültem elé.
Tech addict, $TSLA and Tesla owner, geek.
-
daveoff
veterán
Szerintem igen, annál feljebb nem engedi a powertune. Ment a szöveg, hogy a custom hűtők miatt újra kell kalibrálni a kártyákat(ezért késtek annyit a custom kártyák), de szerintem nem csináltak vele semmit, ugyanazok a beállítások, mint a ref. esetében, csak rátettek egy erősebb hűtést(ami nem minden esetben jobb) és hűvösebb lett, ennyi.
-
HSM
félisten
válasz ricshard444 #10695 üzenetére
A beépülő flashplayer modul, ami lejátsza a filmet, annak a HW gyorsítására gondoltam.
-
HSM
félisten
válasz hdekakas #10697 üzenetére
Szerintem a fő baj az, hogy kevés a szellőzésed két 300W-os kártya hűtésére. Az alsó kártya pillanatok alatt elönti hővel a ház alját, és ha nem elég hatékony a szellőzés (és itt tényleg komoly légtömeg megfelelő irányba való mozgatására gondolok) akkor a felső kártya nem a 25-30 fokos szobahőfokúnál alig melegebb levegőt fogja hűtésre használni, hanem a másik kártyáról érkező 40-50-60 fokos levegőt. Namost hűtési szempontból a 30 vagy 60 fokos beszívott levegő között borzalmas nagy különbség van, de ezt biztos látod az egykártyás hőfokokhoz képesti változásból. Nem véletlen ajánlottam azt a SilverStone RV03 házat. Abban két 18cm-es, 1200rpm-es venti fújja telibe [link] a két kártyát, az talán elég jól cserélné a levegőt a két kártya között és körül.
(#10698) Cris99: Újra volt indítva a böngésző? Mert akkor lép érvénybe a HW beállítás. A legjobb az egész masinát újraindítani. Ha meg úgy is csinálja, akkor az már nagy baj.
(#10699) Sz.Miki: Szerintem nem a légtér a fontos. A nagyobb légtérrel csak később szorulna be a meleg. Légcsere kell ide, mégpedig hatékony, gyors. Szerintem se a túl nagy, se a túl pici légtér nem ideális ehhez.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- NVIDIA® driverek topikja
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Összefog az x86-ért az AMD és az Intel
- Autós topik
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Háztartási gépek
- 3D nyomtatás
- OTP Bank topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok