- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Őskoczka
- Zicokuka: Minden változik,a Cod 2 örök
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
hobizoli
nagyúr
válasz
dragonfx #30693 üzenetére
azaz FSP400W-s tap az valos?
17A-s az egyik 12VDC ag, 15A-s a masik
na most a RX zsuga 16-18A-t ker 12VDC-rol a PCIE tapcsatin, es akkor azon meg ami log, HDD, SDD, venti az plusz ezt a vonalat terheli ezen felulhiaba tud kulon a ket agat, az nem tud osszemelozni szerintem
szoval ha az 1. ag csak 50%-ben terhelt a CPU miatt, attol a 2. ag nem tudja felnyalni a maradek Amper kapacitasat annakaz RX-khez amugy 500W-s a min recommended tap, nem veletlenul
-
Speed®
titán
válasz
dragonfx #30690 üzenetére
Picit odafigyelősebben püföld a betűket, botrány olvasni az irományod :S
Honnan tudod, hogy "leadja a megfelelő voltot"? Másik gépben próbáltad?
A 7770 egy 80W TDPs kártya, itt meg adj hozzá +100Wot ugyebár OCval.
Ettől függetlenül szerintem a VGA kehes, de kizárni csak teszttel lehetne..DVI..ugye nem valami D-Sub csatis monitor van a sor végén átalakítóval?
-
dragonfx
veterán
válasz
->Raizen<- #30682 üzenetére
Nem.sajnos nincs ra modom.plane hetkoznap nem.
A 220 voltnsl is azt mondtsk helybe nem tudnak megnezni a nagysaga miatt.elkuldenek importorhoz bevizsgalni.
A slotnal rendesen becsavarom hatul is. Dvi csatit is hatul ra....Otleteket kernek szepen. 😃😊
-
-
dragonfx
veterán
válasz
Speed® #30688 üzenetére
Es valaki lenne olyan rendes es raer bp.n egy probara? 😊
Igen a masodik kari. A 7770 tokeletesen megy mint elotte is.ugyanazzal a driverrel smivel a rx570 villog.
Ebbol arra gondolok a slot es a driver rendben van.
Vagy ilyen lehet hogy az a radeon megy vele,ez meg nem?
Igen a slotbs helyezest ovatosan csinaltam ellenorizve..a kis csuszkat rahuzom.
Holnap teszek meg egy probat. Kabel, slot ugyben meg csinalok egy gyors win re.t bar nem szivesen.ha nem visszaviszem a francba es jon egy gtx. -
Speed®
titán
válasz
Vismajor01 #30687 üzenetére
Ezért írtam, hogy ha minden más lehetőséget kizárt. Véletlen/pech se kizárható. Nyilván egy kontrollteszt másik (hibátlanul üzemelő) setupban segítené a bizonyosságot.
-
DeathAdder
veterán
Szerintem is eltud fogyni fhd-n, de meglepne ha witcher3-nál elfogyna. AC originst kipróbáltam, ott biztosan kevés lesz, mert már a monitorozás közben 4,3 gb vramot mutatott
(gondolkodtam hogy adjak e +10k-t egy 8 gigásért, de aztán belegondoltam, hogy az 1070 is csak állt a gépben, néha meg amikor játszottam akkor is valami régebbi játékot, szóval úgy döntöttem nem teszek bele nagyobb értéket).
Igen az az alaplapom és cpu órajelem ami az adatlapomon, csak a videókarit nem szerkesztettem még át.
Nekem is volt bent x5660, ha jól emlékszem akkor kapott is egy beta biost hogy megegye azt a CPU-t, szóval lehet az lesz nálam a gond, noha úgy látom másnál is előfordult ilyen esetEgyelőre semmi nem ütközhet semmivel, csak a 18.12.1.1 drivert tettem fel (+relive), Trixx még telepítve sincs egyelőre, de tervben van a ventiprofil miatt, és akkor majd ügyelek hogy 0mV legyen applyzve.
Délután megpróbálom alacsonyabb cpu órajellel és 1340Mhz-n auto fesszel
tipikusan az a szimptóma amikor megtelik a vram és ürít, de witcher azért nem hiszem hogy megkajálna annyit -
Chosen
addikt
válasz
Dilikutya #30659 üzenetére
TIT & Dilikutya: Köszi! Anno megfordult nálam egy Nitro 470, ami tényleg halk volt üzem közben, de sajnos indításnál minden alkalommal 100%-ra pörgette a ventiket, amivel olyan zajt csapott, mintha egy helikopter szállna fel éppen. Utána már halk volt persze, csak amíg bekapcsolt, addig mindenkit felébresztett a házban.
Ez az újabb Nitrokra is jellemző?
-
dragonfx
veterán
Lehet nalam.ez abios gond van?
B85 os alaplapom van?
Mi ez az uefi bios?
Arra gondoktsm mi lenne ha atkapcsolnam s nitro + biosat a masikra? -
HSM
félisten
válasz
Speed® #30666 üzenetére
Akkor nekem hogy lehet jó?
Garantáltan nem UEFI-s a gép (s1366/X58-as platformon nincs is olyan), és a Nitro+ gyári UEFI-s BIOS-ával remekül megy. Sőt, a második monitoromon is hibátlan képet ad BOOT közben, ha be van kapcsolva. Az előző Rx560 karimmal is hibátlan volt.
Szóval ez valami más bibi, nem azon múlik UEFI vagy régi BIOS-os a lap. Azért is butaságnak tűnik, mert az UEFI-s VGA kártyáknak is van egy legacy rész a BIOS-ukban, amivel hagyományos gépekben is működnek.
(#30669) DeathAdder: A 4GB simán el tud fogyni FHD-n. Ha WattMan-ban leveszed kézzel egy reset után csak a legfelső órajel lépcsőt 1340Mhz-re, automata feszekkel, akkor hogy teszi a dolgát? Mikroakadások lehetnek akkor is, ha belefut valamelyik limitjébe a kártya, és 1411Mhz-en (főleg ha Trixx hazavágta a fesz táblát egy apply nyomással). Ja, és előzetesen Trixx legyen 0mV-os offseten ha volt korábban beállítva valami.
Amúgy ilyen mikroakadás X58 platformon akkor is lehet, ha nem teljesen stabil a CPU OC.
Ha tényleg 4,7Ghz-en hajtod a 990X-et, akkor ez elég könnyen megeshet. 4,2-4,4Ghz között is ki kellene próbálnod, nem-e gyógyul meg. Nálam 4Ghz-en jól belőve az X5660-at CPU oldalról vajsima a rendszer.
-
DeathAdder
veterán
Persze
Elpida ramos és azt is töltöttem le.
Kari jól benne van a foglalatban, csavarokkal mindig rögzítem, és mindig ügyelek rá hogy egyenesen álljon.1411 mhz-en a csukott házban 70 fokig felment úgy hogy játékban nyúztam egy bő órán keresztül, 1000 +-50 rpm fordulattal (már ha a gyári performance monitoring jól mutatja).
Nincs még egyedi ventiprofilom, majd napokban megcsinálom miután meggyőződtem hogy gyári felállásban jó a kártya.Amit még észrevettem csak elfelejtettem mondani, hogy néha tipikusan olyat produkál mint amikor elfogy a vram és ürít miközben akad egyet (amellett hogy 60 fps-el fut). Most ez meglepne lévén folyamatosan ilyen 2.8-3 gb vram fogyasztást monitorozott, de nem tartom elképzelhetetlennek, hogy kevés a 4gb már FHD-n is
-
dragonfx
veterán
válasz
dergander #30653 üzenetére
Nekem ezt regen csinalta msr egy vga nem.tudom melyik....regi alapba akkor arra gondoltsm kikopott s foglalat.
Az r7770 is csinalta rlozo lapba. Ebbe sb85be meg nem.
Meg a dvi kabel is maskepp van beledugva az is szamit.de mar atigazgattam csomoszor.
Szerintetek menet kozbe lehrt vele ilyet??? Vagy elbaxodhat hs mozgatom a pci-e.be vagy a dvi.t mozgatom? -
dragonfx
veterán
válasz
Tommee #30657 üzenetére
Na ne mar mer kene bios reset?
Meg a win re is hulyessg.
De usse kavics holnap ujrarakom....
De ha nem megyek visszakerem a penzt.
Aztsn nem tudom hogy tovsbb.nem akarom ezt a karit masra cserelni ar ertekbe ez kurva jo. Gtx 1060 80tol van ami okes....az 1050 ti meg kozelebe nincs teljesitmenybe....mas alternativa??? -
HSM
félisten
válasz
Dilikutya #30663 üzenetére
"De két 580 között olyan nagy különbségek nem lehetnek"
Én azért nem azt látom a topikban.
De még az amúgy elég extra erős hűtésű Nitro+ is megérzi, hogy referencia 1340Mhz módban fut, vagy az eszetlen magas feszű 1411MHz módjában. Pontosabban én hallom, játék közben, mennyire teker a venti. 1340Mhz-en elvan 1200-1300rpm-en, amit nem hallok, 1411-en azért már meglátogatta az 1500rpm magasságát, amit már azért enyhén hallani. Gyengébb hűtésű kártyák esetén pedig nyilván még többet kell dolgoznia a ventilátoroknak, ami értelemszerűen még több zajt fog generálni.
Lásd a korábbi méréseim: [link] -
fanti
addikt
válasz
hobizoli #30641 üzenetére
igen, ezt én sem értem.
de mindennél így van, legutóbb SSD-ket nézegettem, és a legnagyobbat azon röhögtem, hogy volt olyan ahol ugyanazon az áron ment VOLNA aprón egy 1TB-os 860 EVO egy hét próbagarival, mint a boltban 5 évvel.....
az a nemmindegy hogy valaki ÁRULNI AKARJ A CUCCAIT, VAGY ELADNI....
-
Dilikutya
félisten
válasz
Pécsi gyerek #30660 üzenetére
Na jó, van az a hűtés. Anno az Asus RX550-et már megbántam a szabályozhatatlan folyamatosan pörgő hűtőjével, a Sapphire RX570 a Battlefield 1-ben is halkabb mint az az RX550 a Windows alatt.
De két 580 között olyan nagy különbségek nem lehetnek, még azt is meggondolnám, levegyem-e a ház oldalát. IT-s vagyok, de már a saját gépembe is utálok belematatni. -
amdxp2
tag
válasz
Pécsi gyerek #30655 üzenetére
Köszi a segítséget, akkor marad
(#30656) HSM: Köszi neked is a segítséget, még megfontolom
-
HSM
félisten
válasz
gidalight #30646 üzenetére
Biztosan nem ez a magyarázat.
Nekem sem UEFI-s (X58) és tökéletes képem van a BIOS-ban is.(#30645) DeathAdder: Gondolom, arra figyeltél, hogy a kártyán lévő memóriafajtához való 1411Mhz-es BIOS-t raktad rá?
(#30654) amdxp2: Nem hiszem, hogy megérné erre pénzt költeni. Hűtésben lenne leginkább jobb (halkabb működés).
Ha erősebb kártyára van szükség, akkor inkább egy Vega56 környékén kellene keresgélni. -
amdxp2
tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy Fps téren sok különbség lenne a játékok alatt a két kártya között?
Jelenleg a Gigabyte van, de lehet lecserélném Sapphire-ra...Szóval érdemes lenne lecserélnem vagy annyira nem számottevő a különbség? Köszi a válaszokat előre is!
GIGABYTE AORUS Radeon RX 580 8GB GDDR5 256bit PCIe (GV-RX580AORUS-8GD) Videokártya
SAPPHIRE Radeon RX 580 NITRO+ Special Edition 8GB GDDR5 256bit PCIe (11265-21-20G) Videokártya -
dergander
addikt
Annak idején mikor nekem is megvolt a Sapphire RX 580-as kártyám, nálam is volt olyan hogy a kép összeomlott. Az pedig azért volt, mert nem volt normálisan beletéve a PCI-e foglalatba.
Nézzétek át mert az AMD valamiért nagyon érzékeny erre. Ezt onnan tudom, hogy visszaküldtem a kártyát gariztatni, majd kaptam egy másikat és az is ugyanolyan volt. Kicsit mozgatni kellett a PCI-e portba és már jó is volt. Persze nem biztos hogy ez a baj sokaknál, csak leírom a tapasztalataimat. -
syberia
veterán
válasz
DeathAdder #30645 üzenetére
TROLL ON: RTX mellé Space Invaders & Pacman, RX mellé pedig Tetris & Falbontó klón jár mostantól?
Remélem a sajátom nem tartogat ilyen kiegészítőt, nem szeretném falhoz vágni.
-
TIT
veterán
válasz
A logonál?
Nekem is undorító,azt hittem a kari szart be,főleg,hogy elöször a win be se jött mert restartolt a gép.
Kapcsold ki a logot,aztán nézheted a szaladgáló számokat+betüket.Chosen: Az a 480-nál volt,most a Nitro+.
-
Chosen
addikt
Sziasztok!
Mostanság melyik a leghalkabb RX570/RX580, ami kapható? Úgy olvastam, hogy régen az MSI Gaming és az XFX GTR volt a leghalkabb, de ezek közül már egyik sem kapható sajnos.
-
dragonfx
veterán
Na beraktam a csere rx 570 et.ugyanazt csinalja.
Otlet?
Drivert fslrsktsm kettot is.visszateszem a 7770et ujra hw.kent ismeri.es magatol minden ok vele mint regen.
Mi lehet s gond?
Azt irtatok tap nem.lehet.
Alaplap softver ok.ennek tukrebe hogy a regivdl megy.
Ez valami beallitas?amirol nem tudok?
Tegyem masik bios modba?
Csereljem mas markaju rx 570 re? -
gidalight
tag
válasz
Nem UEFI kompatibilis az alaplap.
-
DeathAdder
veterán
Ma megjött az rx 580 nitro + , nem újan vettem, egy állítólag csak játékra használt felhasználótól. Nem vert át, a kártya nagyon fasza, de gyanítom nem mondott igazat amikor azt mondta hogy csak játékra volt használva, ugyanis 1050 mhz-en ment a gpu és 1900-on a ram.
A driver viszont felmentazt hittem moddolt bios-ra fel sem lehet tenni a drivert, pedig ez nagyon úgy fest hogy moddolt bios volt
Most rátettem az 1411 mhz-s biost és szépen megy nagyon. Nem emlékszem már hány fps-el futottak a játékok a GTX 1070-en, de közel full grafikán játszottam azon mindent, most meg ott folytatom ahol abbahagytam, semmi grafikai butítás, de mintha nagyjából olyan jól vinné mint az 1070 és a freesync-nek hála még screen tearing sincs.
Nem tudom, hogy a driver hozott-e ennyit, vagy az 1070-hez már gyenge volt a gépem (bár 100%-on pörgette a gpu-t), mintha több fps lett volna 1070-nél, de rosszabbra számítottam, és felkészültem hogy vissza kell vennem majd a beállításokon (2560x1080).Egyetlen anomália viszont csak van. Amikor újraindítom a gépet, és bejön a képernyő alaplapról, akkor nagyon csúnya képet mutat
Ha megnyomom a Del-t akkor már szépen látom a biost, illetve ha tovább engedem akkor a w10 is szépen bebootol, játékok alatt sincs anomália, pedig izzasztottam rendesen az 1411 mhz-es bioson
De ez a képernyő ahol az alaplapot kéne mutatnia meglehetősen siralmas
(erre lehet valami logikus magyarázat?) -
H_András
tag
Beléptem a klubba egy Sapphire Nitro RX 590-es special edition kártyával. Sztem megérte a felárat, és már nagyon régen érett a csere...
Brutál, amire nekem kell, mêg sok is, a kék szín az asszonynak is tetszik, persze azt nem tudja mibe fájt
Elvileg kaptam hozzâ három játékot, amibõl az egyik pont õt érdekli, ês sorry a hülye kérdésért, de a kupont, amit aktiválni kell hogy a serialokat megkapjam, hol talâlom? A dobozban szinte semmi nem volt egy lemezen kívűl.
meg valami pàr lapos papír, amin általános dolgok vannak, majdnem ki is dobtam.. vagy mi a menete ennek?
-
Speed®
titán
válasz
->Raizen<- #30629 üzenetére
Erről egy képet is csinálj, ha lehet, mert elég hihetetlen kategória számomra.
Írom ezt azért, mert jóval 1400 felett volt közel 17k a GS nálam egy 580al :S -
hobizoli
nagyúr
ez jo ar mondjuk 8 gigas kartyert, de en a HA-n hirdetoket nem ertem vhogy
par ezerrel arulja gar papir meg minden nelkul a zsugat nemelyik, mint amennyi az ugyanolyan tipus vatta uj ara 0 perces garral a nevedre szolo szamlan kisker brutto aron, nem okosba' az akarkinel, hanem hivatalos boltban
baze, amit elkezdtel hasznalni, az a netto arat eri... max
-
Vinrael
tag
válasz
zovifapp111 #30637 üzenetére
Ugyanezt a DVI kábelt használtam a régi kártyával is. A régi kártyát már eladtam, de még az eladás napján is játszottam rajta gond nélkül. Igen, minden driver csere előtt DDU volt, csökkentett módban, hálózat nélkül. Holnap vagy holnapután megnézem másik gépbe a kárytát, aztán kiderül. De szerintem menni fog vissza Alzának.
-
Csupingo
veterán
-
Vinrael
tag
válasz
syberia #30612 üzenetére
Igen, Csupingo is ezt javasolta. Azóta még próbálkoztam gép kitakarítással, hátha csak por miatt szarakodik. Bár alapból nem volt annyira koszos, évente 3x takarítva van, de egy próbát megért. Meg megnéztem még a másik 8 pines kábellel, meg a gyári DVD-n lévő driverrel. De eddig semmi siker, sőt még azóta egyre rosszabb. Most már használhatatlan a gép, már belépő képernyőnél is bugol. Előjött a villódzás is a szemetelés, és a driver fagyás mellé. Csak csökkentett módban működik rendesen. Ki lesz próbálva a káryta egy full új másik konfigban is, de nem hiszem, hogy ez táp lenne. A HD6950-et is ez a táp hajtotta, soha semmi gond nem volt, pedig az is megevett ennyi energiát. (225w tdp). Ráadásul nem értem, hogy miért nem jött elő játék közben full load alatt, miért pont az asztalon kezdte összeszarni magát mikor már csak böngészés ment.
Csináltam két videót a villódzásról, meg a szemetelésről:
[link]
[link] -
fanti
addikt
válasz
gidalight #30620 üzenetére
Jó ár érte, elég vaskos hűtése van!
De ha beéri az ember 5-8%-al kisebb teljesítménnyel, akkor 20 ezret spórolhat, mert ez is jó ajánlat!
-
syberia
veterán
válasz
Don.Corleone #30627 üzenetére
Zero RPM = kis terhelésen, általában 40-45 fok alatti tartományban, kikapcsolja a kártya a ventilátorait, egy félpasszív tápegység is hasonló elven működik.
-
Don.Corleone
aktív tag
Nos, nem akarom elkiabálni, de feltettem az új drivert és nem szaggat terhelés alatt, kopp-kopp, maga a mámor.
viszont lenne 1-2 kérdésem, Zero RPM mit jelent pontosan? Illetve hőfokot hogy lehetne belőni hogy ne csússzon 70 fok fölé?
-
syberia
veterán
válasz
->Raizen<- #30625 üzenetére
Az a "Performance monitoring" lesz, próbáld meg régebbi meghajtóval.
Lehetséges hogy másik videokártya segédprogram ütközik az AMD/Wattman-al, például az az Asus Tweak okozhat ilyen zöld képernyőt.
-
->Raizen<-
veterán
Az overdrive ot ha bekapcsolom játék alatt hogy jelezze ki az adatokat zöld képernyőt kapok valaki tudna segiteni mi baja?
-
-
syberia
veterán
válasz
dragonfx #30619 üzenetére
Ez van, én még a játék nélküli változatot kaparintottam meg, de megérte volna várni rá, mert két játékkal jobb ajánlat.
(#30621) dragonfx: Ennek már jónak kell lennie. Régebbről rémlik nekem egy W7 reinstall a DDU munkájának köszönhetően, azóta csak az AMD saját telepítőjét használom.
-
gidalight
tag
válasz
dragonfx #30619 üzenetére
A 3 ventis strix elég szépen le van árazva (már ha 8gb a cél)
-
válasz
kisselandras #30607 üzenetére
Nem az a probléma, hogy nem érthető a válaszod (bár igényel némi erőfeszítést, tekintettel a mondatszerkesztési hiányosságaidra), hanem az, hogy feleslegesen ugrálsz a semmin. Csak ennyit akartam jelezni - nem csak egy ember nem érti, mit akarsz, úgyhogy nem biztos, hogy te vagy a helikopter. A személyeskedésből meg igyekezz visszavenni.
szerk. @athomi: részemről is befejezve.
-
athomi
veterán
válasz
kisselandras #30607 üzenetére
Elkerülte a figyelmed, hogy nem a te hsz-edre válaszolt egyszavas igennel, úgyhogy lassan leállhatsz. Köszönjük.
-
dragonfx
veterán
Ezt csinalja.
Mi lehetva baj?? -
kisselandras
senior tag
Az a baj érthető volt a válaszom de látom nálad is sötétség van 😁igen válaszban mi a mondat? Egyik pH úriember rendesen válaszolt a kérdéseimre ha csak te is ennyit tudsz felesleges köröket ne fussunk itt úgymond minden esetben rendes válaszok jönnek egy igen szót ide írni szerintem fölösleges múltkor valami pancser szórta tele a hszt nem kéne fojtani 😂s mintha írtam is
TÉMA OFFFFFF -
válasz
kisselandras #30605 üzenetére
Biztos velem van a probléma, de nem értem, miért baj az, ha valaki egy eldöntendő kérdésre igennel vagy nemmel válaszol...
-
dragonfx
veterán
A 7770 utan mivel tudnak fullra ledaralni a radeon drivert?ami reg.bol is keszedi....
Van valami jo progi erre?Erdemes leszedni egyaltalan vagy bekattsn tole a win?
-
dugo_
veterán
válasz
kisselandras #30601 üzenetére
Vádaskodás helyett inkább értően olvass! Még csak nem is a te hsz-edre reagáltam. Bár ezek után nem is fogok többet.
Ez volt az eredeti fonál:
>radeon-software-adrenalin-2019-19.1.1-win10-64bit-jan20
>Hello....az ez ev januari drivert 4xx ek is hasznalni tudjak?
>Igen.
Új hozzászólás Aktív témák
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Asus ZenBook Duo UX8406 -14" 3K OLED 120Hz Érintő - Ultra 7 155H - 16GB - 1TB - Win11- 3 év garancia
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!