- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
-
LOGOUT
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kiskutya
veterán
Sziasztok! Egy rx580 kártyát néztem ki magamnak 8gb os változat, msi vagy Gigabyte lesz. Az lenne a kérdésem hogy 1440es felbontason játszhatók a mai játékok ezzel a kártyával? Msi vagy Gigabyte a jobb, vannak e valamelyik gyártóval gondok? Ryzen 2600 proci mellé lenne egy aoc Q3279VWFD8 monitorral.
-
válasz
Speed® #29987 üzenetére
Azt mondod felesleges a 8GB az 570re? Alapvetően lehet, de például a Shadow of the Tomb Raidernél kevés volt a 4 még a High textúrákhoz is (fHD-ban), holott a kártya bírta Ultrán is (jó, 60FPS nem volt meg, de 45 általában igen, de még 30 is jó volt, nem volt olyan pörgős a cucc, hogy feltűnő volt), csak nagyon hamar elkezdett laggolni, mikor megtelt a memória, és cserélni kellett a tartalmat.
-
lacus83
senior tag
Sziasztok!
Akkor itt és most utoljára.
Alaza game kupon kód merre hogyan miatt használjátok a topikban keresőt
Minden ez a hsz utánni alza kuponos Off hsz törölve lesz!A megértést és a támogatást előre is köszönöm!
-
-
Tibro5
senior tag
Most vettem XFX RX590-et amihez AMD szerint jár 3 játék, ha a kereskedőtől nem kaptam kupont és a dobozban sincs akkor így jártam?
-
Dreimus
senior tag
válasz
Dreimus #29894 üzenetére
Sziasztok!
Megjött az XFX kártya amit tegnap sikeresen lemódosítottak az Alza rendszerében, igaz mára a Sapphire Nitro+ is ugyanennyibe került volna 76090 Ft, de szeretem az XFX márkát, így nem csalódtam, a következő eredmények jónak számítanak?
A videókártya alap állapotban 45C-os, terhelve 75C volt a maximum GPU-Z szerint. Core és Mem speed pedig 1366/2000.
Játékra ritkán fogom használni, így ha ezen értékek mellett ezek jók akkor nekem már tökéletes is
Köszönöm előre is segítségeteket
-
MSI Gaming X verziós 570 40 ezresért mennyire jó vétel? Bányászkártya volt, gari nincs, kb. 8 hónapot ment, 4 gigás verzió. Körülbelül két hete van nálam, eddig jól viselkedik, lassan el kellene döntenem, hogy megveszem vagy visszaadom...a legnagyobb problémám, hogy 65ért van 8 gigás XFX Black Edition újonnan...
-
enginev3.0
félisten
válasz
turistakolbi #29974 üzenetére
Köszi a helpet, így már könnyebben indulok el
Ezeket gyorsan beszerzem -
turistakolbi
aktív tag
válasz
enginev3.0 #29969 üzenetére
Akkor kezdjük..
HDD_n van a játék. A PUBG. -t SSD-re kell rakni.
1darab 8 gigás modulod van, ami alpjáratban is lassabb és visszafogja a gépet. ( minden játékban.. nézz róla videókat youtube-n.)
A proci nincs ALL core OC-zva (PUBG 1 szálat terhel nagyon, mindig másikat, ezért ajánlott az all core OC...)
Igen a játék főleg a legelején a népszerű helyenek60 fps-re ledroppol...de 1-2 perc után az a VGA és proci kombó very low grafon tartja a 100-150 fps-t minden körülmény között.
De sajnos a Te konfigod jelenleg több sebből vérzik. Szóval a kártyával semmi baj, egyszerűen minden más visszafogja.
-
amdxp2
tag
válasz
#48613632 #29964 üzenetére
Hát megérdemelnék az biztos, tényleg már kidobtam a csomagolóanyagot, és csak 4. nekifutásra találtam meg. Hívtam őket telefonon, elmondom neki hogy mi a bajom, ő meg csak erősködik hogy nem kér kódot, csak menjek be a játékok fülre és kész......mondta hogy fényképezzem le a képernyőt mert nem tudja elképzelni hogy mit kér, ahelyett hogy azt mondta volna a csomagoló anyagban van bene a kód keressem meg...pff....Na mindegy megoldódott...
-
varmi2
nagyúr
válasz
enginev3.0 #29969 üzenetére
Na látod ott a gond 1db ramod van. Rengetegszer le lett írva, hogy muszály a dual chanel, mert különben 30-50% teljesítmény vesztést okoz.
-
Zenyte
csendes tag
válasz
IceBladeHun #29970 üzenetére
Felbontás probléma is szokott általába lenni, úgy, hogy a megjelenítőt ki akarja vetíteni egyszerre a kettőn. Esetleg még a céget, ahol vetted, ott talán tudnak segíteni úgy, hogy nem kéne többet fizetned.
-
enginev3.0
félisten
válasz
turistakolbi #29966 üzenetére
Még nem frissítettem
580 8GB strix
8GB ddr4 2666mhz 1 darab két oldalas
P300 Toshiba hdd
CPU nincs húzva és más se
Inkább a gyenge alulfesz híve vagyokSzörnyű FPS droppos a játék, de csak ez, mondjuk nem is a legjobb játék, szerver oldalról sem
-
Zenyte
csendes tag
válasz
IceBladeHun #29967 üzenetére
Újraindítás? Esetleg próbáld meg csak arról üzemelni 1 monitort, a HDMI-t meg húzd ki addig is. Valamikor ezek nem nagyon akarnak működni.
Még annyit, hogy nézd meg, hogy a DVI pinek száma megfelelő-e.
-
IceBladeHun
csendes tag
Hali!Vettem egy XFX RX570 rs 4gb vga és egy másik monitort is azt hdmi vel csatlakoztattam a vga hoz.Régi monitoromat meg másodlagos ként szeretném használni és azon csak d-dub csatlakozó van.Vettem egy ilyen átalakítót [link]a régi monitorhoz de nem ismeri fel a gép?Hiába megyek rá az asztalon a képernyő felbontásra ott se jelenik meg csak az új monitort látom és a radeon beállításoknál a kijelzönél se látszik.Mi lehet a probléma mit kellene beállítanom?
-
turistakolbi
aktív tag
válasz
enginev3.0 #29963 üzenetére
Az adatlapodon 1060 van, és 8 giga ram... A 8 giga ram legalább Dual slotos? vagy 1 darab 8 gigás.. (mert ha 1db akkor ott a baj)
Az 1600x ed Húzva van? vagy Gyári OC...
a második videóban látod hogy mennyit tud a VGA élsimitás Med. aniso Med. minden más very low textúra medium.
Az rx580 nagyon jó kis kártya ( 8 gigás) -
dugo_
veterán
válasz
enginev3.0 #29963 üzenetére
Arra gondol, hogy állítsd át 1920x1080-ra, a két szélén fekete csíkkal.
Rx580 ennyire béna kártya? vs. De medium és lowon sem volt több FPS
Ebben az esetben nem a kártya miatt esik be. Turistakolbi leírta a cpu-ra vonatkozó dolgokat, én még hozzátenném, hogy akár hdd is okozhatja, ha arra van telepítve. Vagy kevés ram, bár olyankor a pubg simán összeomlik, nem akad. -
enginev3.0
félisten
válasz
turistakolbi #29952 üzenetére
Nekem ez a monitorom fhd felbontása (21:9 wide)
Rx580 ennyire béna kártya?
-
Hokunda
senior tag
válasz
amdxp2 #29953 üzenetére
A kártya dobozában kell(ene) lennie egy kb 3*5 centis felragasztható matricának csehül, a 3 játék nevével, a vásárlás sorozatszámával valamint - ami a lényeg - a 3+3 karakterből álló kóddal.
Ha ez megvan a 3+3as kód beírása után kapsz egy másikat az alzán amit az amd reward oldalán aktiválva - rx570- esetében két játékpt választhatsz. A Devil May Cry 5 és Resi 2 steam kulcsos, a Div2 uplay.
Ha átnézted a kártya összes dobozát, ne csak a külső csomagolásba nézz, nekem is a kártya csomagolásán belül, a cd+tápcsati átalakító mellé volt berakva.
Ha sehol nincs, hívdd az alzát!
Szerk: ja még annyit hogy magát a kulcsokat még nem küldték csak auto mailt a visszaigazolásról.
-
dugo_
veterán
válasz
turistakolbi #29954 üzenetére
De nem 1060-a van.
Bár a konkrét RX kártya típusa még nem derült ki.
Én is látok 150fps-es maxokat (200-at repülőzve) és 80-90 körülre beállt értékeket, pedig 2560x1440-ben fut a játék egy RX580-on, minden low, med texture, high view distance beállításokkal. A 2 magos G4560 mondjuk 50-60-ra is le tudja ejteni, de sokkal jobb a helyzet, mint az 1050Ti mellett.
-
turistakolbi
aktív tag
válasz
enginev3.0 #29951 üzenetére
Még valami. a Friss driver nem jó már a 1060 hoz.. Nvidia elkezdte butítani driverekkel a régi kártyákat. Csomo videó van youtuben.
PUBG-hez meg van kifejezetten 1 driver ami a legtöbbet hozza ki a kártyádból!
Kicsit kutass, én most dolgozom, nem tudok ezzel foglalkozni. GL HF -
turistakolbi
aktív tag
válasz
enginev3.0 #29951 üzenetére
vidd le a felbontást FHD ra very low grafika.. és máris lesznek 150 FSP eid..
De ott is sok esetben proci limit van. főleg ha sokan ugrotok egy helyre. (Sanhok bootcamp) (pálya közepe) a úgy leesik 60 fps-re FHD 8700k+2080 hogy annak a rendje. A játék egy ipari hulladék. szóval. a játék legelején bármid van. simán van 60 fps... 2-3 perc után már beállt szépen az Rx580-al 100 -140 fps körülreIgaz very low grafikán játszom.
A procidat OC-zd meg, 4000 mhz ig vagy 3900 ig. all core. sokat fog segíteni.
Bár abban a felbontásban végig VGA limited van. szóval a kártya tud ennyit.2080 al ugrás után, 1-2 perc elteltével 200 fps. FHD.. és nincs a VGA 100% on.
https://www.twitch.tv/videos/361322219
-a cím senkit ne tévesszen meg,, ez már Procis + sztreamer gépes stream. az NVNC egy fos. hiába állította azt az Nvidia hogy "fast" encode minőségű.... sehol nincsRx580-al. 1óra 50 től nézd... https://www.twitch.tv/videos/356961522?filter=archives&sort=time
-
Speed®
titán
válasz
enginev3.0 #29949 üzenetére
"Kicsit" más szint a konfigja, ill. a felbontás/beállítások sem tisztázottak.
Havernál GTX960/4Gvel is gyorsabb, mint amit írsz..de 1440x900/low.. -
enginev3.0
félisten
válasz
turistakolbi #29948 üzenetére
200fps?
Nekem max 89-90 van, de inkább 60 körül
-
turistakolbi
aktív tag
válasz
enginev3.0 #29940 üzenetére
-
törölt tag
Szia
Konkrét játékkódot még nem kaphattál, mivel az 570-hez adható 3 játék (ebből kettőt választhattál) közül, a Resident Evil fog megjelenni elsőként, e hónap 25.-én.Amit szerintem kaptál, az egy kupon kód, amit a gépeden beaktiválva fogod megkapni a játékok kódját, megjelenéskor.
Fontos, hogy a kupon kód aktiválásakor, az oldal csinál egy hardver tesztet. Ha jól tudom, azonos kártyának kell benne lennie, mint amit vásároltál. Legjobb, ha ezt abban a gépben aktiválod, ahová a kártya került. Ez ugye jó esetben, a saját géped.
A kupon kódot EZEN az oldalon aktiváld be, amivel egyúttal egy accountot is létrehozol, és ebben látszani fog, hogy mely játékok lesznek a tieid, de majd ha megjelennek.
Ezzel nagyon nem lehet, és nem is érdemes trükközni.Amint a játék megjelenik, kapni fogsz egy Steames kulcsot az oldalon (így néz ki), amit beaktiválhatsz magadnak, de akár el is adhatod. Itt maximum ezzel tudsz trükközni.
-
shield
őstag
válasz
shield #29935 üzenetére
Korábban írtam, hogy 1 éves kártyát vettem, nagyjából leportalanítottam, de komolyabban megakarom majd tisztítani a ventiket, ahhoz le kell szerelnem. Ha már ennyire neki álltam, akkor érdemes lenne már az újra pasztázást is megejtenem. Mégis csak nyugodtabb lenne az ember, ki tudja milyen körülmények között dolgozott.
Itt vetődik fel egy kérdés, amiben a segítségeteket kérem (nem a munkában), hanem a garancia kérdése. Megnéztem pár kis filmet a paszták minőségéről, a vga újra pasztázásról, a leplombált rögzítő csavarról, stb...
Az lenne a kérdésem, az újra pasztázással ugrik a garancia? Erre kérek hasznos infókat. Előre is köszi.szerk.: olvastam egy tesztet a pasztákról, alapból az volt a megállapítás, hogy a gyárilag felkent pasztánál szinte mindegyik más paszta jobb.
-
ron8
senior tag
Hy! 570-es vga-hoz kaptam játék kódot. Van valamilyen kikötés hogyan használhatom fel ezt?
-
gyulank
addikt
És az több pénz, mint amennyi áramot fogyaszt?
Nekem mindenre kell a kártya. Szerkesztés, filmnézés, persze, ha lehet játszani, az se baj. Az első gépemmel még nem tudtam avi-t sem nézni, a jelenlegin tudok, de játékra nem nagyon való, és jártam már úgy, hogy képszerkesztésnél elfogyott a memória. Nem tudom, hogy milyen művelet melyik memóriát használja, úgyhogy lehet hiába lesz 8GB-os kártya. De ha ilyenekre a videókártyáét, vagy azt is használja, akkor már jobb. Meg talán nem is lassul be annyira, ha nem az integrált megy. Meg nem olyan nagy valami, de talán működik vele a Google Earth, meg az új Blender, meg minden ami új OpenGL-t használ. Múltkor tán még egy áramkör tervező is igényelte volna.
-
Mizol29
senior tag
Hello! Adott egy Sapphire Nitro+ RX580 4gb-os vga és arra lettem figyelmes, hogy az idle fogyasztása szerintem kicsit magas. Olvastam a neten és másoknál 10W alatt van idle állapotban. Ilyen 5-7W körül mozog. Na szerintem az enyém ehhez képest durván 33-34W. Semmi program nem fut a háttérben ami indokolná ezt a feszültséget. Ráadásul 1 FullHD 60hz-es monitor van csak a vga-ra kötve. Tanácstalan vagyok
-
válasz
gyulank #29936 üzenetére
Bocsásd meg, hogy beleugatok, de ha nem játékra kell a kártya (ezt írtad pár hozzászólással feljebb), akkor mire?
A bányászat más víz, jelenleg egy süllyedő hajó, úgy képzeld el, hogy sok ezer gép egy hálóban dolgozik azon, hogy adott műveletek megvalósuljanak valahol, és ezért minden géptulajdonos a befektetett teljesítményével arányosan virtuális valutát kap.
Amúgy kérdez meg tőle, máshogy nem tudod megállapítani. Ha gépbe berakva, és drivert feltelepítve hiba lesz, akkor tuti csákány volt, és moddolt a BIOS, ha simán működik mindenféle mókolás nélkül, akkor valószínű nem. Nem az ördögtől való a bányászkartya sem egyébként. Ha ésszel csinálták, és megfelelő áron kínálják, akkor simán vehető.
-
shield
őstag
válasz
gyulank #29927 üzenetére
Legegyszerűbb ha megkérdezed az eladót. Én is most vettem egy használt kártyát, az eladó megmondta hogy egy ideig bányászott vele, de BIOS-t nem piszkálta. Ha van vér az eladó pucájában, akkor nem hallgatja el.
Az enyémen van még 2 év garancia, ennyit szükségesnek tartottam. -
ron8
senior tag
Sziasztok! Tudnátok linkelni könnyen érthető beállítási útmutatót asus strix 480/8-hoz? Azt hallottam, hogy a gyári beállítások nem a legjobbak, ezeket akarnám kijavítani wattmanban.
-
törölt tag
Váltottam RX 580-ról, 1070-re. Remélem beváltja a reményeim, AMD párti maradtam, de most sajnos kellett a CUDA, így nem volt választásom.
-
gyulank
addikt
Azt honnan lehet tudni, hogy egy ilyennek a BIOS-a eredeti vagy bányászós?
-
Speed®
titán
Persze, az mGPU átka, extra késleltetés kerül a rendszerbe. Erre még rátolja az ember a frame pacinget, ha nem akar "ideges" képet látni, aztán a pörgésnek totál lőttek. Nem véletlenül offolom, csak tesztelgetni vettem a másodikat (közben meg az a jobbik, magas ASICos, rá kéne szánjam az időt, hogy kiderüljön, mit ér).
-
HSM
félisten
válasz
Speed® #29915 üzenetére
Lehet velem van a baj, de mikor én próbáltam a CF-et, a gyors válaszidejű holmijaimmal pocsék volt. Ahol edig is jó volt (60+ FPS) ott felesleges volt a 120, ahol viszont jóval 60 alatt volt egy kártyával, ott meg kettővel sem olyan 60-nak érződött az a 60, mint egy kártyával.... Nem tudom, ezt pörgősebb játékoknál (FPS) tapasztaltad-e.
-
Speed®
titán
válasz
lacus83 #29914 üzenetére
Kb. 1.5Xes tempót tud az 580hoz képest, szóval ráduplázni max. ott fog, ahol nem skáláztak jól..de nem is várom el. 2560x1080@75Hz a feladat röccmentesen, az eddigi ATX helyett ITX formában, moderáltabb étvágy mellett (többek közt ezért is Pulse lett, nem valami TDPben vadabb). Elvileg hétvégére érkezik, aztán LEGO
-
válasz
F.B.I. #29899 üzenetére
Ha nem akarsz extra programot futtatni (mert mondjuk bekavarhat egymásnak ha több progi is mintavételezik egyszerre egy adott szenzorról), akkor játék közben ALT+R, és a Radeon Overlay-ben bekapcsolod a Metrics-et a neked kellő paraméterekkel.
Annyi bosszantó van ebben a programban, hogy ha leteszed tálcára az alkalmazást, majd vissza, akkor utána újra be kell kapcsolni a Metrics-et.
Log-olni is tud, de nem tudom ez előbb említett nyűg érinti-e ezt is - úgy sejtem igen.(#29911) amdxp2
Nem volt még itt panasz AORUS-ra, túlaggódod. -
amdxp2
tag
válasz
füles_ #29887 üzenetére
Visszamondtam a rendelést, és megrendeltem az Aorust, hát nagyon kiváncsi leszek hogy milyen lesz. Nem bánnám ha nem fűtene nagyon, épp eléggé melege van az fx-nek így is :/ Kicsit azért lehet elkapkodtam a vásárlást, lehet kellett volna még rakni hozzá és egy jobbat venni....:/
-
stoon
addikt
ma gegjött az 590-em leteszteltem a 390 és ezt is ......legszembetűnőbb dolog a mérete:
de ezen felül, sokkal csendesebb a hűtése!
-
Speed®
titán
válasz
Zenyte #29904 üzenetére
Szerintem a fordulatszámot sokallja, amire megoldás lehet a hőmérséklet feljebb engedése, lévén nem cukorból van..csak a VRMet is figyelni kell egyúttal, hogy ne főjön el. A GPUnak nem lesz baja 80°Cig engedve sem tartósan, hangerőben az jelentős javulást hozhat. Vagy alulfeszelés/TDP limitelés, ha mindkettő zavarja, Wattman/OverdriveNTool/Trixx..mindenre van progi, a módszereket meg rengetegszer leírták már, a kereső használata javasolt.
-
Csupingo
veterán
válasz
F.B.I. #29901 üzenetére
Esetleg a feszültséget kéne kicsit csökkenteni, az jótékony hatással szokott lenni a hőfokra és a venti fordulatra. Az itteni kollégák biztos segítenek.
Most nézem, az a hőfok nem is olyan sok, akár 75-ig is lehetne engedni, akkor se forogna annyira a venti. Persze a fesz. csökkentés is segít még. -
Pisces666
csendes tag
Sziasztok!Adott egy Gigabyte RX 580 gaming 8GB zsír új kártya zsír új konfigban összes bios frissítve.Kipróbáltam több drivert olyan mintha átállítaná magát.Pl destiny 2ben 30fps amint rákattintok a driverbeb hogy gyári beállítások visszaállítása ismèt 180fps.minden gèp ki-be kapcsolás után ezt kell játszam.szerintetek mièrt?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Steam Deck
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Milyen videókártyát?
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Autós topik
- Vezetékes FÜLhallgatók
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest