- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
surgyi
senior tag
válasz
Vigneau #14966 üzenetére
Sziasztok! Az én Sapphire 7950 DualX OC Boost kártyám sem viszi 1,24V-on (gyári Boost feszültség értéken) az 1150MHz-et, de 1125MHz-et igen, közte nem keresgéltem. Viszont ha jól emlékszem a 7970-es bios 1,093V-ján ment az 1000MHz, többet sajna nem néztem.
Ahogy elnézem hasonlóan viselkedhet mint Vigneau kártyája.
-
válasz
Vigneau #14963 üzenetére
Látod mondtam nem a gyári BIOS -od végett nem megy jobban a GPU -d sajna a tied egy ilyen gyenge példány(én örülök hogy az enyém megy 1275.öt)
Néztem amit átküldtél bios -t(még fel nem raktam de bele néztem) és ha minden igaz akkor Samsung RAM -ok vannak a te kártyádon legalábbis a BIOS -ban ez van jelezve. Nem szedted le még a VRM lemezét megnézni milyenek a CHIP -ek? egyébként és is erre tippeltem mikor mondtad hogy neked 1,500.v a ramok alapfesze, azért majd a következő újrapasztázásnál be kukkanthatnál a lemez alá, meg a VRM is érdekes lehet hogy nálad melyik típus van?
TriXX -el tudod a ramokat 1,000.V tól 1,800V ig állítani ha kevesled az AB nek a korlátait
******************************************************************************************
ko-ko82 : az a 1.024.v az már a le drop -olt érték tehát terhelés alatt ennyit ír a GPU-Z vagy az MSI AB -ben teszed 1024.re a feszt? mert nem mindegy! -
-
válasz
Vigneau #14920 üzenetére
vRam hőmérsékletét biztosan nem mert ott nincs szenzor, a VRM -et az OKÉ de azt GPU-Z meg a többi monitorozó progi is kijelzi a 3D -s fesz nálam is annyi volt a gyári boost bios al, nekem is 1,125.v és nálam ugye a boost végett magától pakolta felfelé terheléstől függően a feszt 1,125 =>elvileg ugye 1,250.v ig, de láttam már 1,280.v -ot is, meg olyan is mikor le ment alap 850.MHz alá akkor 1,07.körülit is, de ezek attól is függtek hogy a Power Limitet meddig toltam ki mert +10.nél borzasztóan ingadozott az órajel és a fesz is +20.nál már annyira nem de ott se volt FIX
a csúszkák annyira engem nem izgatnak, mindég fel oldom AGT -vel a korlátot és minden progiba majdnem 2x addig engedi huzigálni őket
PL: most hogy 800/1250.az alap órajel ezzel a BIOS -al most 1600/2500.ig
-
válasz
Vigneau #14918 üzenetére
Nálad nem lesz Boost mivel rev1 es a GPU -d, az viszont érdekel(ne) hogy milyen órajeleket és feszt állít be nálad a BOOST bios. a 1,2500.v meg mindegyik Boost BIOS -ban annyi ha jól tudom, mind a 50 mind a 70 -nél tehát annyit ki kell bírnia a GPU -nak akár 24/7.be is hűtéssel gondolom te se leszel gondban, de nálam a gyári Dual-X hűtő is 80.alatt tartotta némi venti profil rásegítéssel még 1,300.v ra megfeszelve is
Majd írd meg mire jutottál
-
-
Vigneau
félisten
válasz
Vigneau #14630 üzenetére
Nos, az ASUS HD 7970 Test BIOS-a nálam nem működik.
Az XFX 015.026-os Black Edition-ja felmegy, de a "nullázásra" kattintva sem hozza elő a feszültségértékeket, így nincs referencia, a fantáziánkra van bízva - már ami az Afterburner-t illeti. Előnye, hogy 1200MHz-re emelkedik vele a GPU frekvencialimit - a VRAM változatlan marad.
-
Sontir Fel
őstag
-
Sontir Fel
őstag
válasz
Vigneau #14160 üzenetére
Meg egy 5let: most feltettem a Metro 2033at es dx9ben jatszottam vele, mert elfelejtettem restartolni. Pici, apro recseges volt a jatekban, pedig vegig 110 felett volt az fps. Atlottem dx11re es a recseges megszunt, igaz az fps is felezodott
Lehet a tanknal is sikerult optimalizalni valamit dc9 ala, amit a kartya nem szeret...
-
Sontir Fel
őstag
válasz
Vigneau #14160 üzenetére
Ertettem mire gondolsz es ez nekem is eszembe jutott, pont a driver valtas miatt. Minden jatek, minden program stabil, csak a wot fagy... inkabb hagyom fent a tuti drivert, es a wotnal kikapcsolom az MSI ABt. Alapon is elkarcol az a jatek, a tobbinel meg mehet a tunning
(#14158) dingo-htc se : a cap-ot feltetlenul az amd oldalarol
(#14157) Plebi : orulj hogy legalabb 1 kupont kaptal... a mienket regisztraltak mar... lol most megy a levelezes az iponnal
-
Sontir Fel
őstag
válasz
Vigneau #14139 üzenetére
Emeltem neki feszultseget is, de akkor is lefagyott. A wot topicban irtak, hogy allitolag nem egyedi eset vagyok, mashol se nagyon megy a dolog. Mondjuk en 12.11 drivert hasznalok, nem probaltam ki a 12.10et.
Megneztem a 7950nel is, ha tunningoltam, akkor fagyott. A BF3 viszont mind a ketto kartyan hibatlanul ment tunning mellett. Nehogymar, hogy jobban terhelje a wot mint a bf3. En inkabb a 12.11 es a wot 8.2 talalkozasara tippelek mint hiba. A patchban azt irjak, hogy optimalizalnak AMD kartyakra... sikerult -
ffodi
veterán
válasz
Vigneau #14020 üzenetére
Végre valaki, aki átérzi a problémám!
"Kinek milyen környezetben működik a gépe, az határozza meg a hűtési igényeket."
Igen, illetve arra is nagy befolyással lehet, hogy mit tekint hangosnak/zajosnak.
haddent:
Itt látni mi jár hozzá. Hővezető ragasztóval kell feltenni a bordákat, de ez mért lenne garivesztős?
-
-
válasz
Vigneau #13460 üzenetére
Nálam NINCS ilyesmi mindegy mivel húzom TriXX vs. AB mondjuk én +20.ra teszem mindég (még alapjáratnál is) a Power Limitet lehet nálad az miatt fékezi vissza magát a kártya tedd fel te is +20 -ra és úgy nézd meg
a gyári BIOS -al is ugyan annyi a vége a GPU -nak ~1250-1275.MHz és 1,28-1,30.v kell neki adni TriXX ben és AB -ben is!
-
válasz
Vigneau #12614 üzenetére
11.5 ös ie Flash kell hozzá hogy meg tudd nézni
Nem azt mondtam hogy a GPU Tweak -et használd, most már én is csak arra használom hogy feloldjam vele az órajelek kitolását!
Amúgy miért annyira fontos neked hogy grafikonon nézd vissza játékból kilépés után az elmúlt 15-30.perc történetét? én sokkal hatásosabbnak látom ha RealTime monitorozom OSD -n játék alatt ott azonnal látom ha valami nem gömbölyű
a harmadik: Mi a gondod a gyári Dual-X hűtéssel? mert nálam nagyon jól muzsikál még 1200/1650MHz@1,200.v nál is 70.fok alatt tartja a GPU -t és a hangja sem ingen hallatszik szóval nem látom semmi értelmét hogy miért akarnád lecserélni?
-
-
válasz
Vigneau #12608 üzenetére
előző Sapphire 7850 -nél ugrált tőle a kép de most a 7950 -nél tökéletesen működik!
De akinél gondot okoz annak meg érdemes kipróbálni az Asus GPU Tweak nek a feloldó funkcióját!(overclocking range enchancement) amiről itt találtok egy bemutatót is
-
ProdyG
őstag
válasz
Vigneau #12598 üzenetére
dual-x-es igen.
xxxxxxx-01-40G a pontos típusa.
sokat nem szórakoztam még a tuninggal. 1100mhz-1200mV, illetve ram: 1350mhz-1600mV. a ram 1400mhz-n már nem jó...
így most jól megy, de biztos lehetne még csiszolgatni. a baj az, hogy az AB-ben nem lehet 1100-nál fentebb vinni a GPU-t. szerintem bírná még tovább is. -
válasz
Vigneau #12409 üzenetére
Megeshet bár HD79xx en még nem láttam Samsung ramokat (de ettől még lehetséges) egyébként én azóta már vagy 30.féle BIOS -t kipróbáltam a 7950 emen és inkább azok mennek amik 7970 -esek 50.esből talán 2 volt amivel megy szóval azt se lehet mondani hogy csak Elpida -s bios jó mert most is egy referencia HiS 7970 bios van rajta és ugye a ref karik mind Hynix -esek
Amúgy miért kérdezed te is le akarod cseréni a tiedén? én se tudom előre melyik lesz jó felteszem és megnézem, és kiderül(ennyiből jó hogy dual bios és nem kell másik vga vagy igp hogy vissza tedd a működő bios -t a karira) mondjuk egyszer majdnem el csesztem mind 2 bios -t rajta mert el felejtettem egy rossz bios után vissza kapcsolni a kapcsolót és felül írtam a másikat is, de szerencsére az működő bios volt mondjuk nem értem miért nincs levédve az 1.ik hogy azt le lehessen felül írni
-
-
Klikodesh
senior tag
válasz
Vigneau #12343 üzenetére
Volt 7950-em toluk, halk, korrekt de mikor rajottem hogy a 7870-azert fagy mert a sapphire ugy dontott hogy kicsit olcsobban gyartja le a cuccot inkabb megszabadultam tole mikor lattam 7950-re is panaszkodnak azonos problemaval a sapphire forumon inkabb nem kockaztatok a gyartoval.
Mivel a problema teljesen veletlenszeruen jon elo meg gariztatni is remalom, ha meg kikuldom a ceghez ugrik a magyar gar, penzembe is kerul meg egy honapig tart.
Mindezt azert mert a sapphire sporolt par centet kartyankent.
Ezert Asus a 7950-em... es nem lesz tobbet sapphire kartyam.
(#12344) ricshard444
Hardveresen van lockolva, a bios csere nem fog segiteni.
-
Klikodesh
senior tag
válasz
Vigneau #12340 üzenetére
Azert nem mondanam. [link] [link]
A 7870-es kartyaik legyartasakor figyelmen kivul hagytak az amd altal eloirt BOM-et es ebbol adodik az a problema amire az elso ket linken panaszkodnak. Persze nem magatol ismert be a ceg noszogatni kellett oket egy kicsit. Forras.
Nem neveznem a ceget megbizhatonak ha nem tartja be az amd altal eloirt gyartasi utasitasokat.
-
lineage2
csendes tag
válasz
Vigneau #12325 üzenetére
A lényeg,hogy tönkre ment 2 hét alatt az Asus 7950DCUII kártyám.Hál isten van lehetőségem másik kártyát választani.
Egy ASUS 7970DCUII vagy egy Gigabyte 7970OC közül.Teszteket néztem,hogy a gigabyte gyorsabban teljesít játékok közben,viszont az Asus meg állítólag megbízhatóbb.
-
haddent
addikt
válasz
Vigneau #12276 üzenetére
Nem bug, és hogyne értintette volna
A VSync (Vertical Syncronization) -nek éppen az a lényege, hogy a kijelző frissítési sebességére (esetedben 60Hz = 60FPS) korlátozza az FPS -t, így megelőzve azt, hogy átlépje azt, mivel olyankor a kép elkezd széthulladozni (ezt hivatott orvosolni a Virtu MVP is például). Ha eddig a VSync nem korlátozta le 60-ra, akkor eddig vagy nagyobb frissítési sebességű monitort használtál, vagy valami komoly gond volt ..
-
ÁdiBá
veterán
válasz
Vigneau #12271 üzenetére
Én is kiszeretném próbálni hogy a 7970 CF hogy viselkedik a tuningra.
Felraktam rájuk a GHZ Edition Biost azóta nem üzemelnek 1160MHZ en mert nem ad Feszültséget a program a gpu-nak.
Na, majd hátha ezzel.
Bár annyira nem is kell húznom őket, mert szépen muzsikálnak még így párban 1050 en is.
Nézegettem. 2560x1440 felbontásban ha 1150 járatom már +12-15 FPS a CrySis2.
Nem 90-92 FPs el megy hanem 100-108 FPS (nem átlag FPS, csak egy szakaszon mért eredmény) -
válasz
Vigneau #12255 üzenetére
hát éppenséggel val a HWIFO -ról is szösszenetem szintén 78xx tropikba
de ahoz mennie kell az AB nek is de....(ugyan még nem próbáltam) lehet az OSD server részér külön indítani és akkor a hwinfo ba bejelölgeted miket akarsz hogy kidobjon OSD -re nem csak a cpu használatot hanem bármit amit tud monitorozni a hwinfo
-
válasz
Vigneau #12161 üzenetére
Nem nem írtam el Referencia Sapphire HD7970 BIOS van jelenleg a 7950 -emen
és csekkold le ez van rajta
Stimmel a Modell név is, és az alap órajel sem 925/1375.Mhz egyik 7950 nél sem tehát abból is láthatod
Ami érdekes hogy maradt 7950 és a SHADER -ek is maradtak(sajnos) pedig bíztam a speckó paraméterezésnek (atiflash.exe -p -fs -fp 0 biosneve.rom) mert ugye a megszokott az atiflash.exe -f -p 0 biosneve.rom lenne bár nem tudom miben más ez a speckó(-fs -fp) felírási mód de tegnap meg a 7970 Dual-X biost is kipróbáltam azt még a sima módszerrel tettem fel és akkor se változott a helyzetMost ahogy írtam ezzel a ref 7970 bios al működik rendesen az AB -ben a fesz állítás mind gpu mind ram nál csak sajnos a ramot nem engedi csak 1,50.v ig levenni nekem meg 1,40.v al is stabil 1400MHz en a ram (a TriXx az 1,00-v ig engedi) és az alapfesz most ezzel a bios al 1,175.v ami ugyan jobb mint a gyári 1,25.v de nekem elég lenne 1,075.v is mert 1075/1400 -at megy azzal a kombóval(gpu:1,075 ram:1,40.v) ha meg több kell(ene) akkor meg emel(nék)ek progival
-
válasz
Vigneau #12135 üzenetére
Már megszoktam a Sapphire HD5850 Xtreme karimnál(azon is csak TriXX el lehetett feszt állítani) hogy TriXX el állítok feszt és az MSi AB vel meg monitorozok(OSD -n is játék alatt) szrencsére nem akadnak össze így meg főleg hogy az AB leszarja mire állítom
De csináltam egy képet Heaven alatt AB progi már induláskor hülyeséget ír GPU fesz re 1,125.v ot mutat mikor 1,25.v kéne ahogy a TriXX
No a lényeg megy a Heaven és állítok az AB -ben feszt leveszem(jobban mondva fel mert 1,125.öt jelez) 1,165.re a gpu -t a ramot 1,5.re ezt át is állítja (látszik a grafikonon és az osd -n is) a gpu marad 1,250.v on
természetesen a 2.db DLL be van másolva AB nek is (és a Win -be is System32, SysWOW64 be is mert volt ahol ezt is javasolták) de próbáltam kernel és User módban is, nálad emeli is az AB a GPU feszt?De ott van a képen GPU-Z ott a buzi Boost bios végett folyamatosan ugrál a fesz 1,08 és 1,22.között és ha nem nyúlok az órajelekhez hagyom most a gyári 950/1250 -en akkor a GPU is 850-950.között ugrál (hálisten ha TriXX el leveszem 1,075.v ra akkor marad is ott és nem ugrál semerre csak 2D -nél megy vissza 0,801.v -ra, és az órajel is marad annyi mint amire állítom)
Szerencsére itt már jól működik(mert még 7850 nél se működött rendesen) a TriXX és ha emelek vele feszt nem Fixálja le és 2D -nél szépen visszaveszi alap 0,801.v ra a gpu magát mert 7850 -nél ha állítottam vele feszt akkor végig annyit kapott a GPU(mintha AB nél bejelölnéd a Force módot) sőtt 7850 -nél ha csak simán újraindítottam a gépet akkor is megjegyezte a kártya a feszt csak akkor állt vissza ha teljesen ki lett kapcsolva
-
válasz
Vigneau #12099 üzenetére
Sajnos nem mindegyik BIOS jó erre az új 7950 re sajnos ezen már Elipda ramok vannak nem úgy mint a régebbi karikon amin Hynix ramok voltak bár ez se teljesen értem mert most is hynix ramos(Vapor-X OC Boost) BIOS van rajta és ezzel meg megy
Bár próbáltam az Általános Referencia 7950 Boost bios al (amit kiadtak a ref kártyákhoz mikor bejött a boost dolog) és azzal is működik rendesen a kari.
A TriXX re vissza térve alap verzióban nálam sincs MVDDC állítás de van belőle egy módosított verzió ide feltettem neked csak írd felül a fent lévő exe -t vele
Amúgy MSi AB progi nekem nem igen működik ezzel a 7950 -el ugyan aktív benne a gpu és memó feszültség állítás is és látszólag állítja is amennyire teszem de valóságban nem emelni a feszt marad annyi amennyi a vga bios ba van gyárilag az Asus GPU Tweak progi meg nem is tud még GPU feszt sem állítani csak az órajeleket és a power limit -et tudja!
Pedig Sapphire 7850 nél nagyon szerettem azt a progit
-
Foxmulder89
senior tag
válasz
Vigneau #12127 üzenetére
Én azt hittem nem is lehet memória feszültséget állítani a kártyámon (Gigabyte Windforce 7950). Nem mintha nagyon bántani akarnám, 1.6v alapból, de bírna többet 24/7? A hűtés biztos nem gond
Eddig Trixx-et használtam, de állandóan visszaveszi az alap 900/1250-re az órajeleket minden egyes win betöltés után, a feszültséget békén hagyja. Restore clocks ki és bekapcsolva is ugyanez.
Kíváncsiságból feltettem az AB-t, meglepett hogy ott a ram fesz csúszka és gpu-z szerint be is állítja.
Viszont ez a progi "csak" 1100-ig engedi a gpu-t, ha beállítom az unofficial overclocking modet akkor pedig eltűnik az összes csúszka..legújabb AB, 12.11 beta6 driver. Trixx is friss.
Ja és ez is lereseteli az órajelet minden win indításkor..apply overclocking at startup ide vagy oda.
CCC overdrive ki van kapcsolva.
Nem értem..ötlet ?
-
Vigneau
félisten
válasz
Vigneau #12083 üzenetére
Érdekes módon nálam nincs MVDDC, csak sima VDDC. Viszont AB-ben volt lehetőség a VRAM feszültségének szabályozására is. Ellenben itt mintha magasabb frekvenciaértékeket tudnék adni azonos körülmények között a VGA-nak, Afterburner-nél az 1500MHz-et már nem igazán bírta a kártya VRAM-ja.
-
wolfman
veterán
válasz
Vigneau #12081 üzenetére
Vagy ez: 4 pin vga Y connector
Akkor te is azt csináltad amit én akarok és neked is 5-ös csatlakozód van a VGA-n, ugye? Viszi a ventiket rendesen?
-
Zoli54213
aktív tag
válasz
Vigneau #11708 üzenetére
Köszönöm mindkettőtöknek a választ, igen nekem is ez történt. 925Mhz helyett 460Mhz-n ment a vga. Viszont így hogy 925-re állítottam egy 20-assal több az FPS-em átlagban a Moh Warfighter-ben
És több a BF3-ban is
Elnézést kérek a figyelmetlenségért, de erre nem gondoltam valahogy.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Miért fontos a regisztráció előtt elolvasni a feltételeket
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Steam Deck
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- sziku69: Szólánc.
- Hobby elektronika
- Apple asztali gépek
- Macska topik
- Fujifilm X
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple 16 Pro Max - Natural Titanium - Új, kipróbált
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest