Hirdetés
-
LOGOUT.hu
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Petyyyyy
addikt
válasz radi8tor #1151 üzenetére
Az elképzelésem szerint inkább "előre" eldöntik ki mit számol és mindkét kártya elfoglalja magát. De később leesett, hogy akkor is belefuthat "elfogyott a ram" esetbe.
(#1152) Callisto és (#1151) radi8tor1: Köszi a felvilágosítást.[ Szerkesztve ]
Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
Anfänger
őstag
[link]
Itt van 6 kari,gyönyörködjetek és vegyétek !radi8tor1! Igen,nem gyenge,azt figyeltem én is.
[ Szerkesztve ]
Nichts ist unmöglich? Dann schlag mal ne Drehtür zu! :)
-
keIdor
titán
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
mpierre
veterán
válasz Cybertrone #1162 üzenetére
Dehogy is. Csak időnként mindketten ugyanazt a kockát számolják. Utána meg jön a fekete lik.
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
Anfänger
őstag
Nem tudom,volt-e már?
[link]
7970 RXFXNichts ist unmöglich? Dann schlag mal ne Drehtür zu! :)
-
Petyyyyy
addikt
válasz Cybertrone #1168 üzenetére
Hű tényleg, erre én is kíváncsi volnék. Talán már késő, de bekerülhetne a hétfői cikkbe összehasonlítási szempontként.
[ Szerkesztve ]
Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
Anfänger
őstag
válasz Cybertrone #1168 üzenetére
Nézd meg a vidit! Szerintem nem süvít jobban,mint a ref. Ès 5 fokkal kevesebb a tesztben az XFX! Nekem is 2 ventis a vga-m 560 ti twin frozr II Oc , ,mégsem süvít,söt nem is hallom jóformán,és max 62 fokos volt eddig a karim tesztben,gaméban nem ér el annyi! Igaz nincs szénné hajtva,mint ahogy ti nyomjátok!
-
Anfänger
őstag
válasz Cybertrone #1172 üzenetére
Várjuk az eredményeket! Ès,hogy hol a kari vége!
-
amper zoli
tag
Szerintetek az én konfigom kihajtaná, 1920*1200-ban valamennyire a 7970-et
Vagy csak pihengetne mint a jól lakott napközisMost nincs aláírásom!........Illetve.....Van??
-
havasa
aktív tag
válasz Cybertrone #1030 üzenetére
LOL, Ismerem a kutyádat, tesómnak is ez van, csak neki zsemle színű OC verzió(Civisen)
[ Szerkesztve ]
Commodore 16 Hyper-V cluster
-
kasa85
őstag
válasz amper zoli #1174 üzenetére
Szia.
Nem maximum 60%ban.
Hiába a nagy felbontás oda kell a nagyobb memória,és processzor sávszélesség.
Inkább vegyél egy 2500k procit amit meg tudsz rántani,és az után gondolkozz a váltással.
Hiába a Ful HD,és szűrők manapság szimbiózisban kell lenni a nagyobb sávszélességekkel.
Sokszor bele fogsz szaladni alacsony FPS be,és nem lesz olyan stabil mint amilyennek kéne lennie.
BF 3 alatt meghal robbanásoknál főleg a legnagyobb szervereken ahol a lehető legtöbben vannak.
Persze csinálhatod ahogy én is tettem.
Akkoriban vettem egy HD5970 kártyát igaz megéreztem az erejét,de közel sem annyira amennyire tervezték azt.
El adod itt a konfigodat kisebb rá fizetéssel meg veszel egy újat.[ Szerkesztve ]
Új,és régi játékokkal tarkítom oldalamat. További hűsölést : Károly. Gamer csatorna. https://www.youtube.com/channel/UCRG3FPVZBYZiqjzwmlTM8LA?sub_confirmation=1
-
kasa85
őstag
Ide már nem elég az alap MHZ-ek amit a gyártók meg adtak.
Minimum +4GHZ Core i 5/7 Szandi,1333mhz memória sávszélesség alap vga beállításoknál.
Ha ezt a kártyát +20%-al meghúzzuk,akkor ezeket az értékeket le lehet húzni a klotyón.[ Szerkesztve ]
Új,és régi játékokkal tarkítom oldalamat. További hűsölést : Károly. Gamer csatorna. https://www.youtube.com/channel/UCRG3FPVZBYZiqjzwmlTM8LA?sub_confirmation=1
-
BeLucZ
addikt
Hát igen, pl egy jól megrántott 2500k vagy 2600k-val merném nekiinditani a rendszert a 7970essel villámgyors alacsony időzítésű drr3 memókkal egy jó lapban!
Ez lenne az alap full hd-hoz és akkor még csak 1 alap 7970esről beszélünk, semmi tuning vagy cf
Emlékszem ezzel a nyomorul p45 rendszeremmel voltak olyan szituk amikor még az 5850est/460ast is visszafogta elég rendesen, persze a mai szarul megirt játékoknak is köszönhető ez, amik sokszor szerintem mesterséges módon kibaszott platform(sávszélesség) éhesek, de az erős intel proccok ezeket az akadályokat is leküzdik -
havasa
aktív tag
Ez relatív, itt a Guru3D 7970 CPU scaling review-ja, ami beigazolja, hogy FullHD és felette a GPU számít. Gyak. FHD-ban Athlon 2 X4 és i7 3960 X között 10%-on belül van az FPS különbség.
-
BeLucZ
addikt
De ne BF3-at vedd alapul szerintem, de ha azt nézzük akkor ne scriptekkel telerakott processzort csekély mértékben használó single részét hanem mondjuk egy 64/64-est multi szervert ahol mindenki darál mindenkit, ott tuti hogy nem egyformán teljesit egy 3960X meg egy athlon x2es
De főleg itt a platform éhes gamekre gondoltam, régebbi AC-k,COD4től felfele meg gyakorlatilag a játék piac 99%(konzolport okádékok) és az optimalizálatlan gamek(#1180) radi8tor1 : szerintem egy ici picike köze lehet hozzá, magához a rendszer teljesitményéhez, a vgaéhoz valoban nem
[ Szerkesztve ]
-
havasa
aktív tag
Olvasd el a linkelt Guru tesztet: Cry 2, Metro 2033, AVP, stb. alatt is ugyanez a helyzet FHD-ban szűrőkkel.
Kár, hogy a Guru nem mért CPU kihasználtságot, igencsak meglepődnél, hogy már a 3960X-hez képest igencsak gyenge FX 8150 is csak 50% körül pörög BF 3 alatt ilyen szintű VGA-val FHD-ban, szűrőkkel.Szvsz, akkor van értelme húzott 2600K és a fölötti CPU-knak, ha több 7970-ed van, vagy ha inkább butított grafikával akarsz 100+ FPS-en multizni (ott már belimitálnak a gyenge CPU-k) vagy benchmark fanatic vagy.
[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
Valaki esetleg lefuttatta a Gaboman által kért teszteket? (AvP, LP2, Stalker, Crysis Warhead) Nagyon kíváncsi lennék én is az eredményekre!
-
kasa85
őstag
Nyilván való,de mi van akkor ha vannak olyan fizikai számítások amik megeszik a procit.
Ha a szerencsétlen nem tudja azt a rombolást,környezet át alakulást ki számítani akkor a vga látja a kárát.
A másik,hogy rengeteg effekt van amit egy ilyen kombóval maxon tolunk,mert miért vennénk ilyen rendszert ha elég lenne a Medium beállítás is.
Ezeknek az effekteknek az egyik hányada meg eszi manapság a régebbi processzorokat.
Egyre jobban érezhető,hogy kellenek ezek alá is a nagy teljesítményű számítási teljesítmény,mert máskülönben a játszhatóság látja a kárát.
Nem minden csúszka amit be állítasz a VGA fogja zabálni.
Ha van egy erős proci,és a ki számításokban nincs vissza fogva akkor a kártyával együttesen jön létre az az élmény amit folyamatosságnak nevezünk.
Lehet a másik rendszerrel is szárnyalna mikor nincs semmi,de ha jön egy effekt ami a procit megeszi akkor a kártyát is magával rántja,és az elmegy az északi sarkra nyalókázni.
Amúgy hiába linkelsz be egy grafikont amit érdekesen sokan máshol másképp mérnek.
De egy játék nem játék itt egy átfogó,és részletes tesztet kéne fel mutatnod,hogy mindenhol meg állja e a mért eredmény a helyét.
Ahány motor annyi szokás sajnos
Ja igen a másik.
A Quad processzorok nagy hányada meghal +4GHZ felett,illetve nem hoz jelentőseb teljesítmény növekedés ami már baj hosszú távra nézve.
Ezt tapasztalatból merem állítani nekem ezelőtt Quad cuccosaim voltak,így a különbség kézen fogható.[ Szerkesztve ]
-
BeLucZ
addikt
amiket felsoroltál kivétel nélkül vga intenzív játékok, tudom mert teszteltem őket, kb egy e8400al is hajthatnád őket, mondhatni vga teljesítményre vannak kiélezve, cserébe pompás látvánnyal!
de továbbra is fenntartom amiket mondtam, mert vizsgáltam és tényleg igy van
menj fel multizni bf3al egy 64es szerverre egy gyenge cpuval lehet akár 1440p is a felbontás, meg be fog limitálni a cpu (platform) mint a szar(#1186) kasa85: tökéletesen leírtad a lényeget, tapasztalatból írom pl az ambient occlusion is zabálja a procit legalábbis mw3ban azt néztem ha bekapcsoltam ugyanugy megmaradt a cpu limit, magyarán nem nőtt a vga terhelési arány csak az fps csökkent, de még biztosan van jó pár effekt, de mondom ez motor függő is, valahol tök mind1 a proci, valahol nagyon nem, és akkor itt még nem lett megemlítve az 1 magra jutó nagy teljesítmény az i7ek javára, ahol nem olyan tökéletes a multicore rendering, vagy nem használja ki csutkára a 4 magot ott megint csak az i7 felé dől a mérleg nyelve
[ Szerkesztve ]
-
BeLucZ
addikt
emlékszem borderlandsban is meghalt a rendszer ha árnyékokat bekapcsoltam félelmetes cpu limit volt, gondolom azt nem a vga számolta.... stb stb stb
7970 sajnos tényleg full extrás rendszerbe illik csak bele -
kasa85
őstag
Persze a The Witcher 2 beállításainak is a fele csak a procit eszi.
Míg ez talpon marad átlag pl min40/ átlag 60 / max 100.
Addig a másiknál min 25/ átlag 32/ max 85.
Érezhetően be esik a képkocka minimum FPS-nél.
Ez csak egy játék amit példának felhoztam.A konzol portoknál már nagyon számít legfőképpen a proci,és a vga teljesítménye mert máskülönben gebasz van.
Ami PC exlusive mint a BF 3 azok úgy csinálják,hogy inkább a kártyát használja ki mivel tudatában vannak azzal,hogy sokkal erősebbek számításokban mint a jelen lévő processzorok.
A call of duty black ops már a procit használja,míg a kártyákat 40/40% ban használja ki maximum.
Na az egy fosport.[ Szerkesztve ]
-
havasa
aktív tag
Ez így van, de én is ezt írtam, hogy multihoz min. 2600K az ajánlott.
Biztos nem állnék neki multizni 60 FPS-el, (ezért nem játszom a BF3-al sem, mert nincs hozzá gépem), nem mintha nagy FPS gamer lennék, de a mai napig Infinity-sekkel CoD2-zök.A lényegre visszatérve, ha nem multizol (elég a 60 FPS, Vsync), akkor bármilyen modern 4 magos CPU-t dobhatsz egy 7970 mellé. A Guru3D a Phenom 2 X4-et is bőven elegendőnek tartja erre. A kevésbé VGA igényes játékokban is meglesz a 60 FPS-ed gyengébb 4 magos modern CPU-val is.
Engem nem érdekel, hogy <HUN>Pistike érzésre megmondja a különbséget a CPU-k között, a FRAPS nem hazudik.Kasa85: plz nézd már meg a linkelt tesztet, több játékot is mérnek.
[ Szerkesztve ]
-
BeLucZ
addikt
nekem teljesen elég a 60 fps multiban, pl bf3nál, ez nem cod meg css ahova 250 kell
motorfüggő az egész.... bf3nál szerintem teljesen elég a 60, mármint a min 60
de az a baj hogy q9550em 64es szerón letérdel ilyen 30-40re is és az már zavaró, problémát ugy oldottam meg hogy max 32es szeróra megyek, de legjobban 16osokat preferálom -
havasa
aktív tag
BF3-al nem volt szerencsém 100+ FPS-el multizni, mert szegény 560 rommá húzva is csak átlag 40-45 FPS-t tudott kipréselni magából, de BC2-ben érezhető volt a különbség 60 és 100 FPS között.
1193# felhasználásfüggő, nekem nem lenne elég, mert BF3 multira venném, ha lenne miből. [
a #1183 második bekezdését olvasd el. De a linkelt Guru review conclusion oldalán írtak szvsz teljesen megállják a helyüket, ott árnyaltabban és bővebben kifejtik./OFF]
[ Szerkesztve ]
-
kasa85
őstag
És beveszed amit azok oda le írtak.
Mellette meg mindegyik a procira teszi a mércét.
Nem hiszem el,hogy ami ott van kisebb felbontáson is tökéletesen ki hajtja a kártyákat.
Inkább hagyjuk a francb@.
Keress egy olyat ahol nem csak azokat az eredményeket mutatják meg amikor az eget nézik,hanem egy olyat is amikor nagyobb csetepaté van na akkor legyenek azok a szép hasát krumplik egymás melletÚj,és régi játékokkal tarkítom oldalamat. További hűsölést : Károly. Gamer csatorna. https://www.youtube.com/channel/UCRG3FPVZBYZiqjzwmlTM8LA?sub_confirmation=1
-
aktív tag
És oda nem elég mondjuk egy 4200-ra húzott i7 920??? Azonos órajelen jó ha van köztük 15-20%... Én nagyon megbántam anno amikor i7 920(4200Mhz)-ról 2600k(5000Mhz)-ra váltottam mivel nem változott a sebesség játékok alatt pedig GTX570 OC SLI-t hatott, tény hogy a fogyasztása barátibb az i7 2600k-nak de gyorsabb az nem lett egy fél FPS-el sem, többek közt BF: BC2-ben is néztem, BF3-at is játszottam multiba de ott sem eget verő a CPU terhelés átlag 20-25% között dolgozott a 2600k a GPU-k viszont 98-99% inkább a GPU-t veszi igénybe.
[ Szerkesztve ]
-
mpierre
veterán
válasz Gaboo007 #1193 üzenetére
Azért azt meg kék rántani egy keveset. Már egy sima gtx480 is ki tud rajta fogni alapon. ~3,3GHz körül már rendben van.
Ha meg 4,2GHz-n ment nálad, akkor az sokáig elég lett volna.
[ Szerkesztve ]
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
mpierre
veterán
válasz Gaboo007 #1199 üzenetére
Aki jó példányt fog ki... Szerencsére már csak egy közepesen rossz emlék a 920. Ölég xar volt az enyém.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- nVidia Quadro RTX A4000 16Gb GDDR6 256bit
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- Sapphire 7900xtx nitro+ vaporx 24g , kis hibával
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- MSI GeForce RTX 3060 Ti GAMING Z TRIO 8GB (ingyen posta)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest