Hirdetés
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- weiss: Autó költségek
-
LOGOUT
AMD Radeon™ HD 7730 / 7750 / 7770
Új hozzászólás Aktív témák
-
Steelheart2
őstag
válasz
TaylorXIII
üzenetére
Köszi szépen.Akkor beruházok 1re.

-
TaylorXIII
őstag
válasz
Steelheart2
üzenetére
Érdemes cserélned. A procid elég a 7850 mellé.
-
Steelheart2
őstag
Sziasztok.Lehetöségem lenne lecserélni az asus 7770 es lapom egy 7850 re.A cuccaim közt van a jelenlegi konfigom.Érdemes cserélnem vagy a proci miatt nem lenne nagy változás.Köszi szépen.
-
Stonerice
őstag
válasz
dragonfx
üzenetére
No, meg a hangja sem semmi
Ferihegyi feeling
82dB-t mértek 
Hogy ez mit is jelent?194 Elméleti határ, hanghullám esetén, 1 atmoszféra környezeti nyomásnál
180 A Krakatau vulkán robbanása 100 mérföldről (160 km) a levegőben[1]
168 géppuska lövése 1 méterről
150 repülőgép sugárhajtóműve 30 méterről
140 pisztolylövés 1 méterről
120 fájdalomküszöb; vonat kürt 10 méterről
110 gyorsító motorkerékpár 5 méterről; láncfűrész 1 méterről
100 légkalapács 2 méterről; diszkó belül
90 üzemi zaj, kamion 1 méterről
80 porszívó 1 méterről, zaj forgalmas utca járdáján
70 erős forgalom 5 méterről
60 iroda vagy vendéglő belül
50 csendes vendéglő belül
40 lakóterület éjjel
30 színházi csend
10 emberi lélegzet 3 méterről
0 emberi hallásküszöb (egészséges fül esetén); egy szúnyog repülésének hangja 3 méterről -
Alister71
nagyúr
Feltettem a Thrawn-tól kapott Sapphire 7770-es UEFI biost, tesztelgetés céljából. Mivel a konfigom most teljes mértékben 8.1 és uefi támogatott, gondoltam eljátszogatok vele egy kicsit.
Kiderül lesz-e valami változás. -
Stonerice
őstag
Ki szeretne ipari ventillátort a VGA-jára ? 388watt (hűtési teljesítmény?)
Működés közben a videón 4:35-től
Lassított felvétel (füstpróba) 8:00-tól
Zöldség/gyümölcs darálásra is alkalmas
8:25-tőlElső 2 linken nem megy a videó időpontos link

-
_stick_
őstag
válasz
Steelmanus
üzenetére
Végül ez a hozzászólás vezetett a megoldáshoz. ~5%-ot vissza vettem az OC-ból, mert néha villan egyet a monitor idle vagy játék közben, ezért belenyúltam a CCC-ben. Viszont egy alapértelmezett beállítással úgy néz ki rendben van, bár így meg az OC-ból nem tudok visszavenni...
-
vesir
tag
Érdemes kettő ilyet CF-be kötni vagy inkább vegyek egy darab, de újabb és ütősebb kártyát?
Szerk.: a fent említett kártya a 128 bit-es Memory Bus miatt gyenge / nem érdemes CF-be kötni?
-
_stick_
őstag
válasz
Steelmanus
üzenetére
Képernyő kikapcsolás 5 perc
Alvó állapot kezdeményezése soha
Akkor ennek így jónak kell lennie. Van máshol olyan beállítás, ami hatással van erre? -
Steelmanus
addikt
válasz
_stick_
üzenetére
Alvas mod van idozitve? Sajnos az ugynevezett ZeroCore funkcio a VGA-nal nem mukodik meg megfeleloen, a 7790-es kartyaknal, nekem Sapp. 7790 van W7 x64 OS de en kikapcsoltam az Alvas-t.
A ZeroCore-nak az lenne a funkcioja hogy az amugy is mar nagyon keveset fogyaszto karinak Alvas uzemmodban megjobban csokkenti a fogyasztasat, es igy meg a venti is leall az alvas idotartamara, na ebbol az allapotbol nem tud visszajonni, vagy csak nagyon ritkan.
A csak sima kepernyo lekapcsolas az mukodik, abbol feleled, csak ne legyen idozitve utana meg az Alvas is. -
_stick_
őstag
Sziasztok!
ASUS 7790-m van, én is úgy látom, hogy a legújabb ATI driverrel a legjobb, de a monitor kikapcsolós hiba továbbra is maradt. Ma először úgy is jelentkezett, hogy nem lekapcsolás közben. Egyszerűen, mikor 10 perc után kikapcsolt a kikapcsolt a képernyő, nem akart visszakapcsolni. Ti is tapasztaltátok ezt a hibát, van esetleg erre valami megoldás? -
Atesz1978
senior tag
válasz
üzenetére
Ami hirtelen szemet szúrt hogy 3év garancia van erre a kártyára!
Remélem lassan a Sapphire is 3év garanciát ad majd a kártyáira! 
-
dragonfx
veterán
válasz
westcoastog
üzenetére
hát jaja.én is i5re akarok majd dehát ugye....
jo ez igaz nem valószínű lehal.
jo ez a diamond powercolor club3d mind gyárira raknak egy jobb hütőt és csá....de legalább rövid nyákos mind.

18576>>azért ne bohockodjunk 39 meg 41e...mikor 47ért gtx660 van ami rommá veri....
-
-
törölt tag
-
törölt tag
-
miresz
veterán
válasz
djculture
üzenetére
Sapphire HD 7790 2 GB: duplázott memóriával
Nekem ilyen MSI-m van. Rég volt már MSI kártyám,és meg kell mondjam régebben nem szerettem őket,de ez nagyon teszik. Pici,halk,pont ami nekem kell a miniITX gépbe.

-
válasz
miresz
üzenetére
Köszi, ára se vészes de lehet hogy inkább ilyen 7850 környékére kellene cserélnem ez a 5850-et, majd még kigondolom

Az 5850-em is dettó ilyen ugyhogy tudom hogy ezzel nincs az ami a gigával. hogy zsír új kártyát kókányolni kell. Néha sűritett levegővel kitakaritja az ember és megy tovább... -
miresz
veterán
válasz
djculture
üzenetére
Sapphire 7790 2GB DDR5 OC 11210-03-20G PCX-en van.
Egyébként ennek marha jó a hűtése. Járt ilyen nálam,csak az 1Gb-os verzió.Mondjuk,nem mintha a 7790-ek melegednének. :9
-
Érdekes egy 7790-es ez:
DIAMOND AMD Radeon HD 7790 PCIE 3.0 1G GDDR5 -
dragonfx
veterán
válasz
westcoastog
üzenetére
ja hogy te ilyen silence mániákus vagy?

akkor a yst 120mm.es első ventimtől is kiakadnál tuti
ez a hűtés faja hatékony de a garit tényleg bukod...
nem tuom amit az elmult honapban itt leírtak jo páran én se gigát sőt zusammen 7790et nem fogok venni.
marad a gtx650ti boost de az meg nem kaphato a gtx650ti alig előrelépés csak néhol, meg tul is van árazva.... a r7 260x sokat fogyaszt és semmi tapasztalat vele. a gtx660 meg drága sőt valszeg tápcsere is kéne hozzá...
marad a várakozás...amugy is a procicsere könnyebb és valszeg az is dobna a gépem grafikus teljesitményén. -
westcoastog
veterán
válasz
miresz
üzenetére
Majd kap egy új ventilátort, rábuherálom és kész.

Szerencsére eddig az enyémnek még nem volt gondja az "oc" órajellel, elég sokat játszottam vele tegnap.
Gigabyte meg lehúzhatja magát a wc-n ha képesek így kiadni minden kártyájukat.
Lehet nem ez volt a legjobb döntésem, de már játszhatnékom volt.
(#18560) djculture
Semmi baja nem lett annak a kártyának.
-
válasz
miresz
üzenetére
Mondtam neked.. tegnap hogy belinkelték ezt csináltam az itthon lévő cuccokkal pár tesztet, a cpu pontszáma legtöbbször a gyenge renedszeren eleve több. Az is jó mikor a cpu-ra többet ad a kicserélve egy gyengébb cpu-ra, meg amikor a cpu+ gpu-ra több pontszámot ad mint az ertősebb cpu-val mért tesztben vga meg ugyanaz

Játékra jó mert tényleg jól néz ki de viszonyítási alapnak nulla ..
-
miresz
veterán
válasz
balu077
üzenetére
Háh. Ezzel a tesztel tényleg nincs valami rendben.
Én is futtattam egy OC tesztet még délben 1200/1600-on és több pontot dobott,mint neked,pedig a te procid jóval erősebb,ami a phisycs teszten mutatkozik is. De a GPU+ CPU tesztre te kevesebbet kaptál mint én.Sőt az összes többi pont is kevesebb,kivéve a phisycs-et. Pedig én egy AMD 5600K-val hajtom,ami alapon van.
Holnap dobok fel róla képet,mert már nem otthon vagyok.Amúgy a Gagyibájt kártyákkal rengeteg gond van. Nekem is volt szerencsém egymás után 2db hibás Giga 7790-hez.
Sajnos nem épp a megbízhatóság védjegyei. -
válasz
westcoastog
üzenetére
Látom milliomos vagy mit neked gari

-
miresz
veterán
válasz
westcoastog
üzenetére
Az összes Giga kártyán ezek a gagyi ventilátorok vannak. 1 év és kávédaráló hangja lesz mindegyiknek. Hatalmas fos a Giga kártyák hűtése(is). Ráadásul a legtöbb kártyájuk a gyári órajeleket sem bírja.
-
westcoastog
veterán
válasz
dragonfx
üzenetére
21%-on van a venti, fölé nem engedem mert kerreg és csak neki találom dobni a baltát.

Sapphireom meg 30% körül szabályoztam följebb nem ment, de nem is melegedett ennyire, jóval halkabb/hűvösebb volt a hőcsöves bordának köszönhetően.
És még a sufni tuning sem állt neki rosszul.

CM 690II-ben van a kártya, azért annyira nem szellőzik rosszul, csak a borda alul méretezett. Majd ha jön a nyár veszek az oldallapra is swif2 ventit, az legalább halk.
Maga a kártyával nincsen gondom eddig, stabil, játékok jól mennek, csak az a gagyi szétspórolt hűtés nem tetszik, nem értem gyártás/tervezés alatt miért a legszarabb, átlátszó lapátos ócska minőségű ventit kell rátenni.(#18545) szupernova23
Nekem eddig stabil, gond nincs vele, a hűtőt meg nem engedem 21% fölé és kész.
Szerencsére a 9-ből csak 2 videó kártyám döntött úgy hogy megdöglik az évek alatt. -
válasz
miresz
üzenetére
Ja nekem is addig amig kinem cseréltem a procit azzal lefutattam, visszaraktam a régit megint teljesen mást adott. Persze hogy egy fix konfignál ugyanazt adja az már a végitélet lenne ha nem igy lenne

Különben azt vettem észre ezzel a utolsó sorral van valami bug azzal van mindig óriási eltérés. -
szupernova23
csendes tag
-
-
Nagy hülyeség ez a teszt amúgy mert teljesen random milyen pontszámot ad
Nekem ilyen 5600 körülit ad az 5850-re alapon meg a phenom2-re alapon. Húztam a vga gpu-n 200mhz-et erre adott 10 ezret. Visszaraktam alapra 7000-et adott, Beraktam phenom2 helyett egy fx 6300-at alapon volt minden adott 3000-et. Kuka uninstal, semmit nem mutat ez a teszt..
Megkell nézni a feltöltött eredményeket ott is van ugyanolyan kinfigok között sokszor dupla eredmény, ja biztos a széljárás volt jobb aha
Már akkor inkább a 3dmarkt, abban legalább van valami ráció. -
miresz
veterán
válasz
szupernova23
üzenetére
Hmm. Elég érdekes eredmények. A procid menyin ment?
Ez egy default teszt. Minden alapon. (AMD 5600K + 7790)

-
Baggio04
aktív tag
válasz
szupernova23
üzenetére
Köszi az infót és a képet !
-
szupernova23
csendes tag
válasz
westcoastog
üzenetére
Én is ilyen Gigabyte 7770-et vettem az év elején gyárilag túlhajtottba...
Beszereltem.Windows 7 telepítés,majd driver telepítés stb.
Jött a teszt!!!
Elkékülve tapasztaltam,hogy a 3dmark futtatása közben "fekete képernyő" után driver hibát dobott,rosszabb esetben "kékhalál"!!

Játékoknál ugyanez a probléma volt...

A GPU órajelet vissza kellett vennem 1020 Mhz-re,hogy stabil legyen.Nem küldtem rögtön vissza gariba.Hónapokig így használtam.
A hűtő ventije teljesen kikészített.Maximum terhelés alatt úgy kerregett,hogy az nem emberi!!!

Végül legariztattam és egy ASUS 7790OC DCII-es re esett a választásom,amire mondhatom,hogy teljes megváltás a giga 7770OC után.
Persze van kivétel nem mindegyik giga kártya szar,de pont egy ilyet fogtam ki anno.Bármennyire is Gigabyte párti voltam,de ezt igen csak át kellett ezek után értékelnem.
-
dragonfx
veterán
válasz
westcoastog
üzenetére
hát nem tudom mennyi volt a gtx650ti ára.de az azért jobb.nézegettem épp teszteket rola azért igencsak a 7790 szinrjén van tuninggal valszeg felette is. kevés játék van ahol csak a 7770 szintjét hozzá.de tény tul van még mindig árazva....
elég a 7770 is mindenre egyenlőre.2014ben valszeg már csak fhd mediumra leszünk jok.
szerintem a gigabyte.od hangja teljesne okés. bár tény nekem tuningal jol szellőző házban van most és 61 fok fölé nem megy....de szerintem a 71et is elbírja.nyáron nekem is elérte ezt talán.nekem mikor felmegy a sapphire hangjs 80-90%ra akkor igencsak hallani.megvan támogatva oldallapon pont magasságába egy kihuzo 80mm.es ventivel.
amugy tényleg ennyire leromlott radeon fronton a gigabyte?vagy nv fronton is?mitől lett ilyne xar?régen volt hogy asus.sal holtversenyben a legjobb volt....??? -
válasz
westcoastog
üzenetére
Én elvagyok ezzel 100k lenne kb egy másik ilyen 16:10 -be hanem több tekintve hogy ez érintő kijelzős monitor. iiyama ProLite T2452MTS 23,6" néztem amúltkor az 100k Enyém a kis tesója : [link]
-
válasz
westcoastog
üzenetére
Monitort nem nagyon akarom lecserélni az tuti mert megbizható régi darab most újitottam fel, utálom a 16:9-es meg egyéb hülye széthuzott wide monitorokat.
Tv-be jó, netezni meg dolgozni halál rajta. -
válasz
westcoastog
üzenetére
Én még lehet egy fél évet is használom ezt a 5850-et, eddig még ment minden vele 1280*1024-es a monitoron minden. Kivárom hátha a következő széria végre nem csak átnevezgetés lesz a középkategória felsőbb részén,
-
-
válasz
westcoastog
üzenetére
Én szerencsére ráérek 5850-et akarom majd lecserélni 50k környékén. De ez a mostani r7 r9 széria nem nagyon jött be mert ami jö lenne mind átnevezgetés plusz árért. 7790-et is néztem az olcsóbb és már az is meggyőző teljesítménnyel bír.
Nvidiát is néztem én is de ez a mantle ömlik már a csapból is, hátha kivételesen lesz belőle valami nem a szokásos marketing rizsa. -
válasz
westcoastog
üzenetére
Hát ja én is csak sapphire-t veszek mást nem nagyon.
-
westcoastog
veterán
-
Janou
őstag
Kellemes karácsonyi ünnepeket kívánok kedves Fórumtársaim!
-
válasz
westcoastog
üzenetére
Eléggé lehet hallani ahogy kotyog a venti, ebböl az lesz hogy fél év és 20%-on is recsegni fog az 1000%.
-
válasz
westcoastog
üzenetére
Betyár ha már újonnan motor hangja van, milesz később..Különben errefele is ezek a gagyibájtok a divat de miért nem tudom.
-
westcoastog
veterán
Visszatértem egy giga 7770-el, féltem a hűtésétől a sapphire-om után, de kellemes csalódás, annyira nem szar.

Ventit leszabályoztam 21%-ra, mert alapon nagyon ócska motorhangja van. Így most felment már 72 fokig is játék közben, 68-9 az átlag, gondolom nem pusztul bele.
Vagy érdemesebb odatennem mellé egy 12-es ventit hogy kintről fújja rá a levegőt?
Vehettem volna innen az apróról ugyanolyan sapphire-t mint amim volt 27-ért, csak már nem bírtam várni, ezért berongyoltam pár számtech boltba itt helyben, és csak ilyen volt mindenhol. -
dragonfx
veterán
válasz
Grave_444
üzenetére
én csak tesztelni raktam fel de akkor törlöm a bioshock infinityvel elvagyok egyenlőre. az is fhd highba megy.
igen a kérdés jogos mér nem lehet gtx650ti boostot kapni??
elkapkodták 35ért?a sztory sosem érdekel de nekem még mindig az fc3 az etalon mind kinézetben mind történetben mind ugy zusammen...
-
miresz
veterán
Próbálj be egy SAPPHIRE 11222-00-20G R7 260X 2G GDDR5 OC-et.
Nálam egy ilyen MSI R7790-2GD5/OC HD7790 2GB van a hibás Gigabyte 7790 után. Ez eddig tökéletes.
-
-
dragonfx
veterán
válasz
Grave_444
üzenetére
win7 64bitem van. gyári drivert szeretnék feltenni.
egyenlőre semmilyen csak nézelödök a jövőre nézve.eléggé felugrotak az árak most.....cpu téren.
a 2gb ram engem meggyőz az r7 mellett.kell annyi. a rivals és a bf4 alatt is 800-900mbnál van.de előbb proci kéne....
csak félő tápcsere is kéne....na meg a cod ghost kiakaszt hogy 8gb ram alatt nem indul el.

-
dragonfx
veterán
uh ennyire gázos ez a 7790 széria...

inkább akkor az r7 260x bár arrol van tapasztalatok hogy azzal jobb a helyzet??
áh én ezek után enm merek 7790et venni.
marad a gtx650ti boost avgy gtx660 -
adam3
aktív tag
válasz
Alister71
üzenetére
Asus 7790 OC kártáyval hasonló a problémám, folyamatosan elszáll az illesztőprogram nem válaszol hibával. CCC-vel vegyem lejjebb a frekit, vagy tweak-el? Azt már olvastam, hogy a két program nem szereti egymást. Gondoltam még a TDR emelésre is, azt is kiróbálom. Ha ez megoldja a problémát, érdemes cserélni, vagy az új sem lesz jobb?
-
miresz
veterán
válasz
csücsök91
üzenetére
Na akkor szerintem egy tápcserét is iktass be,ha házzal együtt volt. Itt: Melyik tápegységet vegyem? tudnak segiten.
-
-
Alister71
nagyúr
válasz
csücsök91
üzenetére
Sajna a Gigabyte OC kártyákra rengeteg panasz érkezik, próbáld meg visszavenni 1000/1150-re az órajeleit.
Azért egy ilyen proci mellé isten elleni vétek volt 4 giga 1333-as ramot tenni. 2x4 giga 1600-os Kingston HyperX jobban mutatna benne.
illetve a tápról nem írtál, hogy az milyen. -
csücsök91
csendes tag
Sziasztok!
Frissen összerakott gépemnél olyan problémám van, hogy ha valamilyen játékot elindítok, akkor hosszabb-rövidebb idő után bedob egy kék halált és újraindul. Gyanítom, hogy a videókártya lehet a ludas,de nem értem miért hiszen a legfrissebb drivert raktam fel. Megpróbáltam azt is, hogy lejjebb veszem a kártya órajelét hátha az megoldja dolgot, de csak annyival lett jobb, hogy később jött be a kék halál addig pedig szaggatva futott a játék.
Gép:
- alaplap: asrock h87 pro4
- proci: intel i5 4570
- vga: gigabyte hd 7770 oc
- memória: 4gb kingmax 1333ghz
- hdd: samsung 500gbHa valamilyen információt kifelejtettem volna szóljatok. Nagyon megköszönném ha valaki tudna segíteni a dologban.
-
CirrMee
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
AMD Radeon HD 7730 / 7750 / 7770
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- DirectX 11.1 támogatás
- 128 bites memóriabusz
- ZeroCore Power
- 47 / 55 / 80W-os TDP
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3565
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R5 2600X 8GB DDR4 250GB SSD 120GB SSD GTX 1050Ti 4GB Gamdias Argus E1 400W
- KÉSZLETKISÖPRÉSI ULTRA GIGA AKCIÓ! CTO 0perces SKY MacBook Air 15" M4 10C/10G 16GB 1000GB 1 év gar
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation VR2 virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Ferihegyi feeling
82dB-t mértek
rpm??

Remélem lassan a Sapphire is 3év garanciát ad majd a kártyáira!

elkapkodták 35ért?