Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Napkollektor - csak úgy
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
AMD Radeon™ HD 7730 / 7750 / 7770
Új hozzászólás Aktív témák
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
Stonerice #16698 üzenetére
Jaa igen,neked egy remek tuning lapod van,míg nekem egy natur,amivel elvileg nem is lehetne tuningolni. Ennek ellenére a tuning topikban segítettek a srácok,hogy 3.2Ghz-n használhatom,csak valami számot kellet átírnom a Biosban 32-re (hogy melyik opcióban volt ez,már pontosan nem emlékszem
),így 3.2Ghz lett mindig és mindenhol a 4 mag,ez a B75 Asrock lap varázsa. (Imádom az Asrock lapokat,ez az életem 4. darabja kb. és hibátlan,mint ahogyan az előző három volt.
(#16699) Stonerice Hatalmas AMD proci fa voltam,mindig is AMD gépeim voltak,de mióta i5-re váltottam rájöttem,hogy teljesen más,és egy magjuk mindig erősebb a másik oldal egy magjánál. Lényegében valami rejtett erő lakozik bennük,nem vagyok hatalmas informatikus fogalmazó,de pl.,egy Intel 3.2Ghz mag vs AMD 4.5Ghz mag,az órajelet semmibe nézve,sokszor akkor is az Intel az erősebb.
Lehet most túl hülyén fogalmaztam,de ezért kérlek ne kövezzetek meg.
-
-
Stonerice
őstag
válasz
TechN7ne #16697 üzenetére
Még korai összefüggést alkotni ezen teszt(aida GPGPU) és a játékok között, az intel vs amd közötti harchozban.
Még nemtudom mitől van ez a nagy különbség
Kipróbálom majd 2 maggal, is hogy úgy változik-e a memóriaírás/olvasás a gpu-nIgen. Én AUTO-ra raktam ma a turbo-t és emiatt megy inkább 3ghz-n Manual-on 3,2ghz-n menne, de amúgy 3,4ghz-n szoktam használni Z-s lapban.
-
Stonerice
őstag
válasz
TechN7ne #16695 üzenetére
Úgylátszik a vga memória írás/olvasás függ a processzortól. Jólenne tudni, hogy ez miképp hat a játékokbeli teéjesítményre. És ezek az arányok elő jönnek-e éppúgy bizonyos játékok alatt, mint a GPGPU sebességmérés alatt.
Nemrég sokat foglalkoztam a Most Wanted 2012-es dologgal is. Azóta kaptam HD7870+FX8320-al is eredményt egy ismerős által a játékból. Neki 1440x900(sajnos az én monitorom ennyit tud) -minden beállítás MAX.
AZ általam választott pályarészen neki 30-32FPS-e(fullHDben pedig 29fps-t kapott) lett, nekem pedig 40FPS. i5-3330 és hd7770-elEgyenlőre várjunk még ilyen GPGPU eredményeket AMD cpu-kkal
-
Stonerice
őstag
válasz
zsizsef #16693 üzenetére
Idle-ben nyílván ugynannyi, mint gyári értékekkel, mivel ugyanaz a fesz és órajelek maradtak. Ilyenkor 23 fokos.
Terhelve pedig max 64 Celsius fokot láttam eddig. (nyáron lehet lesz 68 is.)
Nem tagadom, egy icipicit állítottam ventiszabályzás profilján. 4%-al feljebb emeli a fordulatot 60 fok környékén, mint a gyári biossal. Nekem a vga gyárilag is 1275mV-t kap, mivel oc, azaz (1150/1250mhz)Ezzel a fesszel olyan 1190 ig bírja az én példányom.
Nem tartom kizártnak, hogy van akinek 1300-at is bírná valamelyik gyártónak valamelyik példánya.Mellesleg, elég jól bírja a nyúzást ez a Sapphire(nekem eddig ez az első)
. Más vgaim, ennyi oc-zás és babrálás után már ilyenkortájt meg is purcant
-
djdaniel
senior tag
válasz
TOTTIER #16688 üzenetére
ha csíkoz akkor gpu híbás, szerintem próbáld meg érvényesíteni valahogy a garanciát.
egyébként van itt egy ember itt ph-án aki tud garanciát intézni, pár Mátyásért.
Meghalt az ATI videókártyád és nincs garanciád?Garanciáztatásban segítek.Nézz be megéri!Rossz hibás -
TOTTIER
tag
Sziasztok!
Lenne egy Sapphire hd 7750 LP kártyám ami ma egy kifagyást követően elkezdett csíkozni.Driver nélkül tökéletesen megy de amint felrakom ugrál a kép,szemetel,csíkoz stb. Előzmény annyi hogy egy filmet megkattintottam hogy nézzem a gép kifagyott és azóta fennáll a hiba. Nem volt poros a VGA nem szoktam játszani vele, húzva sem volt, teljesen alapon ment és mégis. Ötlet hogy mi lehet a probléma vele? Októberben volt egy éves csak bécsben lett véve a kártya így ha valaki tudna segíteni a gariztatásba vagy valakit tudna ajánlani azt megköszönném
-
Stonerice
őstag
válasz
kopidoo #16685 üzenetére
Annak aki még keresné, az ebben a tömörített verzióban megtalálja (én egyenlőre csak ebben találtam
)
-Innen letölthető az Aida64 3.20.2644- -
Stonerice
őstag
Én is csináltam ezzel az új aida-val egy GPGPU tesztet.
Egy sapphire 7770 oc-oc-val1337mV 1245/1350mhz
Megjegyezném, hogy érdekes amit (#16620) _DiEGO_ -nál látni ugyanazon teszten. Nagyonkevés nála a memória olvasás /írás 7790-el. Közelehet ennek a konfigjához?
-
nemszamit
tag
Sziasztok!
Lenne egy AMD 7790 VGA azt szeretném rákötni egy tv-re amin s-video van még
A kérdés az lenne, hogy működne a dolog ha hdmi -> VGA átalakítóra rákötném ezt: [link]
Amennyiben így nem, akkor milyen lehetőség van elérhető áron? (tudom új TV)
Köszönöm előre is!
-
Janou
őstag
Sziasztok!
Szerintetek megéri a 7790 azt a kb. 5000 Ft felárat a 7770-hez képest?
-
Bati0501
őstag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani egy frankó drivert,mert már ezer éve nem frissítettem.(Keresőt használtam,és nem kell a BF4-hez) -
dragonfx
veterán
válasz
Hardver Arc #16669 üzenetére
a sapphire megbízható
7770-24k
7790-29k ...+25%
döntsd neked melyik éri meg....hosszabbtávon értelemszerű ha játszani is akarsz.a profilos konfigodba egyértelműen utobbi -
Hardver Arc
senior tag
Nincs kedvem megint szarakodni sapphirel most össze állítok egy gépet ne keljen szarakodnom szerviz 2 hónap után stb...
nem akarok orosz ruletezni vagy éppen jót fogok ki vagy megint rábaszok és amilyen szerencsés vagyok tuti rosszat fognák ki.
pedig jobban teccik külsőre a sapphire de inkább a biztosat választom a bizonytalan helyett szal akkor XFX -
TechN7ne
nagyúr
válasz
Hardver Arc #16667 üzenetére
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
Hardver Arc #16665 üzenetére
Műanyag borítású MSI-k vannak,borzasztó egy kártyák,én biztos nem vennék,XFX közelében sem ér minőségileg!
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
Hardver Arc #16663 üzenetére
Dehogy foss,ez szerencse kérdése,általában az emberek zöme Sapphire és Asus kártyákat vásárólnak,és itt a topicban ezekről is van a legtöbb tapasztalat. Vannak akiknek hibátlanul üzemelnek,semmi gond nincs velük,de vannak akiknek problémások. XFX tuti müködik,Buci-nak most van egy XFX 7790 és hibátlan,ráadásúl jobban tudja húzni stabilan mint a Sapphire 7790-t,nekem pedig 7770-em van XFX-ből,isten király minőség. LeC-nél van XFX 7790 30k-ért,2 év garanciát ad rá,és bontatlan a kártya,vedd azt!
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
Hardver Arc #16661 üzenetére
2 ezer különbséggel nyílván,hogy az erösebb kártyát válaszd,vegyél XFX-et,vagy PowerColor-t,azokra egyáltalán nincs panasz. Mondjuk Gigabyte-re sem nagyon van,pedig én személy szerint utálom azt a márkát.
-
Hardver Arc
senior tag
Hali!
Nah most így a forumot vissza olvasva megint bizonytalan vagyok meiket vegyem mert árba 2 ezer külömbség van kb..
Sokan írjátok hogy a 7790 el bajok vannak meg stb és stabilabb a 7770 család..
Most megint ott tartok hogy 7770 vapor vagy 7790?
mert teljesítménybe jobb a 7790 de ha ez a minőség romlására megy akkor inkább lemondok róla. -
-
Hardver Arc
senior tag
válasz
Peaceliker #16650 üzenetére
Advanced system care.. Tökéletes takarító program és azon belül is van egy progi ami olyasmi mint a vezérlőpultban a driverek telepítése törlése.. csak alaposabb. ráadásul tökéletesen optimizálja a pcdet
Jah ez Silenzio-nak
-
Silenzio
addikt
A régebbi driver visszatelepítésével is ugyanolyan retek. A tizedére csökkent a teljesítmény. Ötlet?
-
Hardver Arc
senior tag
válasz
Peaceliker #16645 üzenetére
Az jó lesz
THX
-
Silenzio
addikt
Feltettem a Catalyst Beta 8-at. Ez a Raptr teljesen kikészített, így kezdődött az egész. Az AMD is beállt a lehúzós, lélekre vadászós, szemét, adatgyűjtős, kémkedős, mocsok cégek közé. Additional info: Crysis 3: 3 fps. Crysis 1(!), 4 fps. Most aztán elkapálták magukat nálam, tartok tőle, hogy végleg. Ahogy a picipuha is Windows 8-tól felfelé. Amúgy 7790 a kártya.
-
Hardver Arc
senior tag
válasz
Peaceliker #16645 üzenetére
a cpu hűtőm az egy artic cooling freezer pro7 rev2
-
Peaceliker
addikt
válasz
Hardver Arc #16644 üzenetére
Mmint mi, a lap meg a vga tuti!
Attól függ mekkora cpu hűtőt akarsz rá!
ATX lap is belefér és 315mm hosszú kártya. 148 magas hűtő(az mondjuk nem túl sok).(#16646) Hardver Arc
jaaa, az 127 magas, ha minden igaz, még tánctér is marad!
-
Hardver Arc
senior tag
Rendben zsír
köszönöm a gyors válaszokat
És egyébként cooler master elite knight k350 házba belefér? -
Peaceliker
addikt
válasz
Hardver Arc #16641 üzenetére
A lapról nem tudok nyilatkozni.
A proci sztem elég, a táp bőven sok is!
A RAM sebessége annyira már nem lesz mérvadó, ha külön lesz a vidkártya. -
dragonfx
veterán
válasz
Hardver Arc #16641 üzenetére
szerintem összehangban lesza konfig
-
Hardver Arc
senior tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem van hogy 7790 sapphire 1gb Gddr5 kártyát elbírja e egy Asrock fm2a75 pro4 alaplap?
És egy a10 5800k proci kihajtja e?
ezek mellet lenne 2*4gb ddr3 1600mhz ram kingston hyper x blu és egy 450 es chieftech ctg450 80p táp elég lenne neki?Még elöször 7770 sapphire vapor mellet döntöttem csak láttam hogy 2000-el drágább a 7790 jobb teljesítményel jobban megéri az árát.
-
-
ebegab92
senior tag
Ismerősnek vennénk egy ilyen Sapphire HD7750-est. HD7770 már sajna nem fér a keretbe, illetve használt kártyát sem akar venni. A kérdés: Tartalmaz a csomag DVI--->D-SUB átalakítót?
-
djdaniel
senior tag
BF4 (single)
cpu; amd athlon x4 b55 3.3ghz
ram; 2x2gb Corsair Vengeance LP CML4GX3M2A1600C9
vga: hd 7770 ( gyári órajelek)
felbontás: 1920x1080High beállítás mellet ;
Frames: 3701-Time; 122459ms- Avg: 30.214 - Min: 0 - Max: 46
nekem high-on nem élvezhető, amúgy ilyen beállításokkal játszom ;
-
törölt tag
MX4-el újrapasztáztam a Sapphire 7790-t. Elképzelhető, hogy rosszabb lett az eredmény? Gyárilag elég vastagon volt, de én úgy tanultam, hogy papírvékonyan pasztázunk. Így is tettem, épp hogy mindenhol elfedje a magot.
-
Atesz1978
senior tag
-
dragonfx
veterán
azért az r7 260 a teszt szerint veri a 7790et...hogy lehet ez??
-
-
SetCHOO.
aktív tag
Ahogy most szépen szállingóznak le az árak, elkezdett motoszkálni a fejemben a CF gondolata. Tudnátok egy olyan oldalt mutatni ahol nagyon sok kártyával lehet összehasonlítani a 7770 CF teljesítményét? Köszi!
-
Lacccca87
addikt
válasz
Nuada herceg #16611 üzenetére
Beta7 et használj 8 ba csak a CF re van kis gyorsulás írva BF4-hez.
-
Nuada herceg
őstag
válasz
TechN7ne #16597 üzenetére
Hát kb. így ahogy mondod...
nekem is minden High-on van, élsimítás nélkül, FullHd felbontásban...
És játszható... De azért picit érződik.
kipróbáltam ultrán, meg külön még 2x msaao vagy melyik élsimítás, úgy már esélytelen.Háttér van mellé. I7-es proci meg 8 giga ddr3.
Lassan cserélni kéne a kártyát.Egyébként nekem a 13.11 béta van fent, de az 5-ös talán.
Mi ez a béta7, meg béta 8? -
r3dsnake
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX #16608 üzenetére
Igen. Eddig még nem volt olyan jelenet (kültéren sem), ahol 30 alá dropolt volna. De a későbbiekben nem tartom kizártnak, hogy 1-2 helyszínen (sok ellenféllel) vissza kell venni 1-2 dolgot high-ra.
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX #16596 üzenetére
Megy ultra-n 30-50fps között, ha kikapcsolom az MSAA-t, és 1200-ra húzom a kártyát. Screenshot:
-
djdaniel
senior tag
válasz
GeneraL_XTX #16596 üzenetére
igaz nekem 7770.es kártyám van, holnap este leírom hogy hogyan megy vele full hd-én ( most töltöm le, de szerint jó sz*rul fog)
oliba
Új hozzászólás Aktív témák
AMD Radeon HD 7730 / 7750 / 7770
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- DirectX 11.1 támogatás
- 128 bites memóriabusz
- ZeroCore Power
- 47 / 55 / 80W-os TDP
- Nvidia Geforce GTX Gigabyte 1660 TI 6gb
- 27% Számla, Fóliás! RTX 4090 XTREME WATERFORCE 24GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- FÓLIÁS! Inno3D RTX 4080 SUPER 16GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK!
- 27% Számla! GIGABYTE RTX 4090 GAMING OC 24G GDDR6X Videokártya
- Csere-Beszámítás! Asus Dual RTX 4060Ti 8GB GDDR6 Videokártya!
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- TAVASZI RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest