- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
-
LOGOUT
AMD Radeon™ HD 7730 / 7750 / 7770
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grave_444
nagyúr
válasz
greggorius #17296 üzenetére
A másik topikban is írtam, X4 925 mellé a 7790 elég lesz.
-
Stonerice
őstag
válasz
greggorius #17296 üzenetére
Inkább egy 7870
-
greggorius
tag
A Radeon R9 270 megér 20-22e Ft többletet a 7790-es hez képest?
Köszi a válaszokat!
-
Thrawn
félisten
válasz
Tournament #17292 üzenetére
Nem emailezgetek én, nyitottam náluk ticketet. Majd kiderül mennyit ér a Gold Member tagság...
-
Mirman
őstag
Sziasztok , most egy 7790-es VGA-m van A10-5800K-val. Ha lecserélném a procit egy i5 4670-re vagy egy FX8320-ra akkor mekkora javulást vennék észre játékok alatt ? Gondolom a minimum FPS jóval magasabb lennie. 720 és 1080pben egyaránt játszom, játéka válogatja. Előre is köszi.
-
Tournament
aktív tag
válasz
Thrawn #17288 üzenetére
Az ősszes gyártot zaklathatjátok , csak hogy nem fognak reagálni főleg sappi szarik rá hogy mit akarnak vedd meg azt jovan
Csak HIS / Power color gyárt hivatalosan rá uefit és ha kell uefi ő add is szivesen ! .... a tőbbi gyártó csak lopja ...
email a gyártónak kérelemmel
csak levélszemétre jó vissza irja nincs azt kész mert megy a karid ...
ha kell a technologia vegyél drágábat amugy hivatalosan nem a sappi adja a biost ő csak kapja emtec.cn.kr oldala késziti !
-
pmheros
őstag
válasz
gg01987 #17286 üzenetére
a zárójeles részt inkább ne írd le máskor
Még mindig azt mondom drivercsomag hiba, ezt az elméletem az is megerősíti amit leírsz a feladatkezelős megoldással. Nekem a 13.10b2, 13.11_betav1 -et javasolták. Ezeket még próbáld ki, de sok ideget megspórolsz ha újrahúzod hozzá a win -t.
A memória dolgot meg könnyen kizárhatod. Kiveszed az egyik 4GB -os modult, a másik 4 -essel is bőven elleszel.
-
gg01987
csendes tag
válasz
pmheros #17269 üzenetére
Windows 7 ultimate 64 bit (tört),13.9 catalyst driver. Próbáltam több driverrel is de jelentkezett a probléma más verziószámnál is. Például a battlefield 4 addig nem hajlandó működni míg a catalyst control centert és a catalyst monitoring programot be nem zárom feladatkezelőben! Szóval elég sok szopás van ezekkel a játékokkal nálam mostanában. Kipróbálok majd egy újabb beta drivert kiváncsi leszek azzal is kékhalálozik e.
A két memoria modul nem ugyanolyan időzítési értéke nem okozhatja ezt szerinted? Az egyik adata a másik kingmax és everestben látszik hogy nem egyformák az időzítések. -
Steelmanus
addikt
válasz
miresz #17284 üzenetére
Gondolom az AIDA meg nem tudja kovetni a nagyon gyors teljesitmenyvaltozasokat meg a GPU-Z regebbi verzioi (0.7.2.3 elotti) is siman fagytak. Most hogy szinreleptek az uj R 2xx verzios VGA-k is, biztos hogy kovetni fogjak a moniitorozo programok is hiszen mar nincs egyedul a 7790-es sorozat.
-
miresz
veterán
válasz
PlayMax #17283 üzenetére
Nem az én kártyám,én nem vennék Gigát ez köztudott rólam. Én csak segítek egy jó ismerősömnek.
Amúgy meg lett a hiba oka,el sem fogjátok hinni.
Az AIDA64-el akad össze valami. Ki van monitorozva az oldalsávba az AIDA ,és ez zavar be neki.Ha kilövöm az AIDA-t akkor minden rendben van.
-
miresz
veterán
Hi!
Szeretnék egy kis segítséget kérni,mert már az örület határán vagyok. Van egy Gigabyte 7790 GV-R779OC-2GD (rev. ) kártya,ami flash alatt (youtube) firefox-al és explorer-el is azonal fagy. Ahogy elindul a videó kimerevedik a kép a hang beakad,majd azonnal újraindul a gép. Próbáltam már az összes létező driverrel,a hardveres gyorsítás kikapcsolásával is,de a helyzet mindíg ugyan az. Esetleg valaki már találkozott itt ezzel a problémával?
Segítségeteket előre is köszönöm!
-
PlayMax
nagyúr
válasz
bandika0626 #17277 üzenetére
Sima illesztőt rakd fel csak,nem kell az egész driver-t kitörölni...
Am mi a bajod,13.4-13.9 hibátlan,ha viszont nálad nem,akkor rakd újra a rendszert,időként nem árt.
-
djdaniel
senior tag
válasz
bandika0626 #17275 üzenetére
driver nélkül fogod használni a videokártyát ?
-
djdaniel
senior tag
válasz
bandika0626 #17272 üzenetére
default msi afterburner skint válaszd ki, nyilván azért nem látod a power limit csúszkát mert legacy msi after burner skin van kiválasztva.
setting-userinfer face és ott ki tudod választani. -
Hawk1979
őstag
válasz
Tournament #17265 üzenetére
7970? Akkor már lehetne mákoskalács is. Ez nem az a topic.... 7790ről volt szó.
-
bozont
veterán
válasz
Askformore #17270 üzenetére
Nekem akkor csinálja, ha a Power limitet 5% fölé állítom. Nem csak az Afterburnerben hanem a CCC Overdrive esetén is, tehát nem a program hibája. Vagy a driver-rel van kis probléma ilyen téren (nekem a 13.10b2 van fent) vagy a kártya nem bír többet. És csak az újraindítás segít, addig marad 300MHz-en a gpu.
-
Askformore
senior tag
válasz
pdev1811 #17268 üzenetére
Olyannal találkoztatok már, hogy a GPU Core Clock 300mhz-en ragad? Akkor tűnt fel, amikor diavetítés lett a játékból, ami eddig tök jól ment. Azóta csinálja ezt, mióta feltettem ezt az Asus GPU Tweaket. Azóta letöröltem, de továbbra is 300mhz.. Catalystban 1075mhz-en van.
Segítsetek!!!!
-
pmheros
őstag
válasz
gg01987 #17253 üzenetére
(#17250) gg01987
milyen op.rendszer, milyen driverek ?
A napokban telepítettem win7 -et egy 760k -t a55 -ös lappal, 7790 vga -val, és nagyon meg kellett válogatni melyik vga driver nem szopat. A kékhalálos újraindulásos történetet esetemben a 13.11_betav1 szüntette meg. -
pdev1811
tag
válasz
Askformore #17266 üzenetére
Ahhoz a procihoz sztem felesleges húzni.
-
Askformore
senior tag
Sziasztok!
Asus 7790-em van, 400w-os Be Quiet táppal, Athlon II X3 procival, a kérdésem, hogy meddig merjem felhúzni a gpu órajelet a GPU Tweak progiban?
-
-
Tournament
aktív tag
nem tuning céljábol rakjuk rá csak a letiltot technologiák miatt Grave444
tuningot akar valaki vegyen jobb kártyát azzon a téren énis igy vagyok vele
-
Tournament
aktív tag
Megőlni nem fogja a gpu-t biztos a 7790 karin a 260x bios
Mivel nincs modositás csak tiltogatások --- > feloldása
Thai országokba akik vettek 1gb vagy2gb 7790et csak biost flashelnek
Én se vagyok megzőldülve fizesek a 260x kariért + pénzt
1 honapja vettem a karit az ősszes neten lévő biosal ki probáltam nálam egyik se nyert
Oktober 8 ota miota van R serias bios azotta az van fent nekem 7790-en
-
Tournament
aktív tag
Megőlni nem fogja a gpu-t biztos a7790 karin a 260x bios
Mivel nincs modositás csak tiltogatások --- > feloldása
Thai országokba akik vettek 1gb vagy2gb 7790et csak biost flashelnek
Én se vagyok megzőldülve fizesek a 260x kariért + pénzt
1 honapja vettem a karit az ősszes neten lévő biosal ki probáltam nálam egyik se nyert
Oktober 8 ota miota van R serias bios azotta az van fent nekem 7790-en
-
RPka91
tag
válasz
Tournament #17242 üzenetére
Ez nem is rossz ötlet!
És nem fog tőle károsodni? Vagy meddig bírja a hőt?Atesz1978:
Még jó, hogy számtech boltban lebeszéltek róla, mondván, hogy ez jobb, meg miegyebek. -
kriszpontaz
veterán
válasz
miresz #17256 üzenetére
Próbálkozni lehet, de csak saját felelősségre. Amennyiben fórumokon sikerrel jártak és a TrueAudio is megy, akkor működik. Ha nem, akkor, vissza a régi bios.
Úgy olvasom hogy flashelhető, viszont DX hibával kifagynak a játékok (más kártyákkal).
A lényegi változást úgy értem hogy a kártya működését nem változtatja meg, nem lesz érdemi változás, annyit kivéve, hogy BOOT során valószínű nem fogod látni a bios képernyő villanását sem, csak már azt hogy tölt a Win8 mert ugye a Win8 Fast Boot funkciójánál van értelme, máshol nincs haszna. Indítás során nem ellenőrzi a hardvert.
-
miresz
veterán
válasz
kriszpontaz #17255 üzenetére
Köszönöm! Miben nem vennék észre lényegi változást? Ha a meglévő kártyátnak (GV-R779OC-2GD (rev. 1.0) ) a ( GV-R726XWF2-2GD (rev. 1.0) ) biosára cserélném? Mert szerintem ez a két kártya ugyan az,a biosukat kivéve.
Arra vagyok kíváncsi,hogy az új bios aktiválná-e a TruAudio-t pl?
-
-
gg01987
csendes tag
válasz
pdev1811 #17251 üzenetére
Sajnos nem tudom másik gépben kipróbálni az alkatrészeket, nincs a környezetemben olyan akinél ezt megtehetném...
A memóriákat nem próbáltam külön külön, de eleinte csak egy modul volt a gépben 4 gb adata és akkor is volt ilyen jelenségem, akkor a videó kártyára jutottam mint probléma forrása, azóta új a kártya és lett még egy ram a hiba pedig továbbra is fenn áll. Meg fogom próbálni külön a modulokat csak nehezen hozzáférhetőek a proci méretes hűtője miatt. Mivel a hiba nem jön elő azonnal ha elindítok egy játékot, van mikor csak 5-6 óra játék után van mikor egyáltalán nem napokig, ezért nehéz tesztelni.
Köszönöm a tippet, most éppen registry javítást futtattam (azt mondták érdemes mert akár a kékhalál gondot is megoldhatja) aztán elindítok egy játékot és meglátom mi lesz, majd kiszedem a ramokat és írok hogy jutottam e valamire. -
Thrawn
félisten
Sziasztok!
Szomorúan vettem tudomásul, hogy a Sapphire 7770 kártyám nem tud UEFI-t és a gyártó sem akar újabb BIOS-t kiadni emiatt. Van valami BIOS-mod amivel mégis bele lehetne varázsolni valahogy? Így néz ki a jelenlegi:
-
gg01987
csendes tag
Sziasztok!
A következő problémával küzdök már hónapok óta és nem találok rá megoldást, légyszi segítsen ha tud v.ki, vagy mondjátok hova fordulhatnék ezzel a problémával!
A hibajelenség a következő:
Problémaesemény neve: BlueScreen
Operációs rendszer verziója: 6.1.7601.2.1.0.256.1
Területibeállítás-azonosító: 1038További információk a problémáról:
BCCode: 3b
BCP1: 00000000C0000005
BCP2: FFFFF80003012147
BCP3: FFFFF88003D76E50
BCP4: 0000000000000000
OS Version: 6_1_7601
Service Pack: 1_0
Product: 256_1A probléma leírását segítő fájlok:
C:\Windows\Minidump\111013-151679-01.dmp
C:\Users\GG\AppData\Local\Temp\WER-164159-0.sysdata.xmlMeghatározhatatlan időközönként jön elő játék közben! Olykor hamarabb v.mikor csak néhány óra játék után. Beakad a hang majd jön a kék képernyő, majd újraindul a gép és a fenti hibaüzenetet kapom!
A .dmp fájlt megnyitom a bluescreen viever progival: Hiba ellenőrző karakterlánc: SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION, hiba ellenőrző kód 0x0000003b, a hibát előidéző drájver: ntoskrnl.exe, a hibát előidéző cím ntoskrnl.exe+75c00, fájl leírása NT Kernel& System.A gépem: amd athlon 750K 3,4 Ghz proci, Fm2 A55M-DGS alaplap, Sapphire Ati Radeon Hd 7770 1Ghz edition videókártya, Ram 4gb ddr3 Adata 1600mhz és 4Gb ddr3 Kingmax 1600mhz, a táp Wpm 500W. A merevlemez melyen a játékok futnak Samsung 200Gb. A hardverkomponensek hőmérséklete tökéletes a gépház szellőzés szintúgy. A kézenfekvő dolgokat természetesen végigpróbáltam én is (driverek frissítése variálgatása, csatlakozok ellenőrzése, rendszerújratelepítés, portalanítás, videókártya órajelek visszavétele, memoriák magasabb és alacsonyabb órajel beállítás). memória teszt lefutott hiba nélkül, processzor teszt szintúgy és a fullmark 3d is végigment probléma mentesen! Everesttel vizsgálva a memoriáknál észrevettem, hogy a két modul időzítései nem egyeznek meg, nem tudom ez jelenthet e problémát. A hardverek teljesen újak kb 3 hónapja raktam össze a gépet.
Nagyon megköszönnék bármilyen ötletet vagy tanácsot mert roppant idegesítő, hogy minden játék kifagy, félek előbb utóbb valamelyik hardvernek sem tesz jót az állandó hirtelen leállás, újraindulás!
Segítségeket előre is köszönöm! -
miresz
veterán
30 körül en ezek közül válogatnék:
Sapphire 7790 1GB GDDR5
Sapphire 7790 1GB GDDR5 DUAL-X OC
Asus 7790 1GB DDR5 7790-DC2OC-1GD5 -
Wyww
újonc
Sziasztok!
A véleményeteket szeretném kérni. A jelenlegi konfigom: i3-2100 3.10ghz/4gb ddr3 ram/asrock h67de3 amihez szeretnék beújítani egy videókártyát ~30e ft értékben.
HD 7770 1GB DDR5-t néztem ki magamnak, szerintetek passzolna a konfigba?Esetleg mást ajánlotok? -> A cél az hogy 2-3 évig elfussanak legalább közepes beállítással a játékok 1920x felbontásban.
Illetve az alábbiak közül -hűtés hatékonyság, csendesség- szempontjából melyik gyártót ajánlanátok: Asus, MSI, Sapphire, Gigabyte?
-
miresz
veterán
válasz
bandika0626 #17245 üzenetére
Én meg inkább eladnám a helyedben,és az eladott árából+ amit a másikra szántál vennék egy 270X vagy 280X-et.
-
bandika0626
senior tag
Jó reggelt. Azon gondolkodok, hogy az 1GB-s 7790 mellé vennék egy 2GB-s 7790 vagy R7 260X-at. Játékra a 2GB-s verziót használnám opencl alkalmazásban pedig menne cf-be mert ott nem számít a memória mennyiség szóval elég az 1GB.
-
miresz
veterán
válasz
Ł-IceRocK-Ł #17239 üzenetére
34-ért van már 2 Gb-os 7790.MSI 7790 OC 2GB DDR5 R7790-2GD5/OC
De ha az MSI nem jön be akkor 37-ért van Sapphire 260x is.Sapphire R7 260X 2GB DDR5 OC
36-ért peig MSI 260x. MSI R7 260X OC 2GB DDR5
-
RPka91
tag
Sziasztok!
Egy X hűtős Asus 7770-nek sok a 88°?
Illetve mi különbség van az X hűtős, illetve a hőcsöves változat között a hűtőn kívül? Mert ahogy néztem, hosszabb a nyák is.Előre is köszönöm!
-
Tournament
aktív tag
válasz
Tournament #17238 üzenetére
-
Tournament
aktív tag
válasz
Tournament #17237 üzenetére
-
Tournament
aktív tag
válasz
miresz #17235 üzenetére
na ezzaz én se tudom melyik bios jó sajna azt tudom ujjabb sorszámu kell mint ami van rajta
én kiprobáltam az ősszes neten lévőt mind ezer éves márciusi bios volt ami nekem kapásbol gáz volt
ez a bios juniusi a 036 kod jelzi nekem pl: a 032es az áprilisi biost felse rakhatom ami másnak van mivel csak ami van a karimon annál csak újabb lehet
Hxd editoral nézd meg mikor készült aszerint kell csemegézni
-
miresz
veterán
válasz
Tournament #17234 üzenetére
Ez a kártyám:
elvileg a device ID az amit írsz. De hoonét tudom,hogy jó rá?
-
miresz
veterán
válasz
Tournament #17232 üzenetére
Gondolkodtam én is,hogy meg kellene próbálni az R7 260-as biosát rátenni hátha működik,csk sehol sem találom a Gigabyte R7 260 GV-R726XWF2-2GD biosát. Mert szerintem ez a 260X ugyan az mint a GV-R779OC-2GD Gigabyte 7790 2Gb
-
Tournament
aktív tag
válasz
miresz #17229 üzenetére
igy van megéri zappiba a 2gb főleg mert bios cserével a 2gb r7 260x leszbelőle stabilan és megy rajta mind a 2 opcio az ultra fast boot +amd true audio
tapasztalat
most adtam tul rajta a modolt karin
van 1gb is amugy 260xből csak nálunk nem árulnak amugy ...
ha lenne 1gb 260x bios menne a 7790-en mert nekem a 2gb bios mod van rajta most is
-
bozont
veterán
válasz
Ł-IceRocK-Ł #17226 üzenetére
Attól függ melyik verziót nézted ki és mekkora felbontásra szánod. Fullhd esetében már lehet haszna a 2GB vramnak a 7790 esetében is, de maximum 2-3e Ft pluszt ér meg szerintem a dolog. Ugyanez vonatkozik a 260X-re, mert szinte ugyan az mint a 7790, viszont ebből csak 2GB-os verzió létezik.
-
miresz
veterán
válasz
Szerintem meg épp megéri a 7790 esetében a plusz költséget.De pl egy 7770-nél nem. Épp minap írtam,erről ha vissza olvasol.
-
Atesz1978
senior tag
válasz
Nem éri meg a 2GB-os a plusz költséget mert játékoknál nem hozna gyorsulást! [link] Az R7 260X szinte ugyanaz mint a 7790 csak egy picivel magasabb az órajele és 30W-al többet fogyaszt és támogatja a TrueAudio technológiát!
-
TaylorXIII
őstag
válasz
Nem egészen
Támogatja a TrueAudio technológiát is mint az r9 290 és R9 290x.
-
Atesz1978
senior tag
válasz
krolwax #17221 üzenetére
Én az MSI-t nem ajánlanám mert mostanában elég sok stabilitási problémát olvastam róla! Sapphire-ból jó a sima is!
(#17224) Steelmanus: "Amúgy pedig a gyári tuningokkal sokszor baj szokott lenni" ez nem teljesen igaz, legalábbis nekem eddig nem volt gondom velük igaz csak Sapphire-ból volt ilyen kártyám!
-
Steelmanus
addikt
válasz
krolwax #17221 üzenetére
Nem eri meg a felarat mert barmelyik 7790-et lehet tuningolni akar a Catalyst alol is.
Amugy pedig a gyari tuningokkal sokszor baj szokott lenni, (vissza kell venni referenciasebessegre) es nem nyersz vele szamottevo sebesseget semmilyen jatekban. Max 1-3 frame.
Valamint ugyancsak a Catalyst alatt leveszed a venti sebesseget (Kezi vezerles) 30%-ra es nem lesz hangos a kartya.
Ket kartya arhasonlat:
Asus 7790 1GB DDR5 7790-DC2OC-1GD5 videokártya 34,069 Ft
Sapphire 7790 1GB GDDR5 11210-00-20G videokártya 31,262 Ft -
zsizsef
senior tag
válasz
Askformore #17222 üzenetére
Milyen meghajtó programot használsz?
-
Askformore
senior tag
válasz
krolwax #17221 üzenetére
Én Asust vettem, olyan halk, hogy észre sem veszem, hogy a gépben van, BF3 alatt maximum 65fokot mértem. Aquában vettem, 500 Ft-tal volt drágább a Sapphire Dula-X-nél, de 1 teljes évvel több rá a gari!!! Tesztek alapján pedig tök ugyanaz a két kártya, hiába rövidebb az Asus nyákja.
Javítok, most már olcsóbb is lett a Spphirenél, és kapsz egy játék kupont mellé. [link]
-
krolwax
csendes tag
Sziasztok!
Még mindig nagyon nagy dilemma, hogy milyen vga-t vegyek a "budget" PCm-be. Egy csöndes kis gépet szeretnék, amely ugyanakkor azért tud is valamit teljesítményben. Valami ilyesmi a terv
i3 2340
8gb 1600mhz
1tb hdd
60gb ssd
és ügye a VGA. Na itt a baj, annyi már szinte biztos, hogy HD7790-est szeretnék. Max 33k-ig. Ahol kérdeztem a Sapphire-t, az MSI-t és az XFX-et ajánlották. Annyi, hogy az XFX gyárilag 400mhz-vel gyorsabb memória órajelben. Viszont sokkal rondácskább, a hűtője is gyengébb és hangosabb is mint az előbbi kettő. Ti TAPASZTALATBÓL melyik kártyát javasolnátok? Illetve mennyivel lehet jobb a Sapphire DUAL-X kiadású 7790-ese mint a sima? Megéri azt a felárat, mint amennyivel nagyobbak az órajelei, meg mint amennyivel jobban hűt? A válaszokat előre is köszönöm! -
R3nts
senior tag
Köszönöm szépen! MÉg egy kérdésem lenne,bár nem tudom,pontosan itt e a helye...?Ha webshop-tól vásároltam a VGA-t, akkor a hatályos fogyasztó-védelmi törvény értelmében , bontott állapotban ( tehát, ha betettem,kipróbáltam,és valami miatt nem jó az én gépemhez)is visszaveszik/visszafizetik a pénzt 8 napon belül?? Vagy ez csak bontatlan csomagolásra vonatkozik?(Bár úgy semmi értelme nem lenne a törvénynek szerintem
)
-
bozont
veterán
válasz
Ł-IceRocK-Ł #17215 üzenetére
8-as széria nem lesz, az "újak" már kint vannak (R7 260X; R9 270, 270X, 280X, 290 és 290X). Az utóbbi kettőn kívül, mindegyik a 7000-es széria átnevezve, esetleg kicsit tuningolva. Szóval nem jársz rosszul a 7790-nel (~260X).
-
pdev1811
tag
válasz
Ł-IceRocK-Ł #17215 üzenetére
Nincs és nem is lesz 8-as széria. Az R7 és R9 számozásra tértek át. Az i3 2100-hoz passzolna a 7790.
-
R3nts
senior tag
Sziasztok! Ezt [link] a kártyát tenném be a meglévő konfigomba,cserélve egy régi XFX GT240-es NVIDIA-t....kérdés : a telepítőjén lévő drivert tegyem fel neki, vagy egyből mehet a legujjabb végleges,hivatalos driver+Catalyst...?
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
Üdv!
Gondolkodok egy 7790 en, vagy várjak és vegyek 8 as szériát?
-
picur10
aktív tag
válasz
Gainka #17211 üzenetére
Nem oly rég cseréltem erre lapra, és egyelőre a procit nem bántanám. Csak a WoT-ot nyomom, azon kívül csak böngészésre kell.
A HIS-t láttam, de ez azért nem meggyőző. 20cm-ről..
Találtam egy nagyon jó kis oldalt, itt nagyon jól elcsemegézgettem.
[link]
Gyakorlatilag gyártanak mindent.Köszönöm a segítséget, majd még lemérem a pontos helyet és aszerint választok majd egyet.
Üdv,
Picur -
picur10
aktív tag
válasz
TaylorXIII #17207 üzenetére
Köszönöm!
Biztos ezé lesz a jövő, de én most nem ezt keresem. -
Gainka
őstag
válasz
picur10 #17206 üzenetére
Apuba akkor fektess ha nem kell 7750 teljesitmény és nem akarsz vga-vat, és van rá della.
A jelenlegi apuk ennyit tudnak PH teszt
Én jelenleg most rendeletem meg az a8 6600k-t (csak e mellet döntöttem) Proci eröben a 2. leg erösebb (fm2-es), igpben pedig majdnem A10 5800k (amit láthatsz a tesztben is).
Még egy kis teszt [link]A low profilos sapphire 7750, hát szerintem ugyan olyan erös mint a nem lowp. [link]
Ez tök jó HIS
-
pdev1811
tag
válasz
TaylorXIII #17207 üzenetére
Van még az AFOX 7850 Low Profile kártya, csak a 7850 hivatalosan nem LP. És 75k körül van.
-
TaylorXIII
őstag
válasz
picur10 #17206 üzenetére
APU= CPU+IGPU(integrált grafikus mag) egyben.A legerősebb(pillanatnyilag A10-6800K) IGP-je a HD 8670D egy HD 6670 1GB GDDR3-mal ér fel(persze megfelelő sebességű rammal, pl 1866) kb azt hiszem de az mindenképp biztos, hogy egy GT 630nál jobb. Na és most az APU 13 rendezvényen demonstrálták is, hogy az új jövőre jövő APU-k csúcsa az A10 7850K lesz amiben az IGP HD 7750 teljesítményű lesz. cikk
Egyébként igen a 7750 1gb GDDR5 a legerősebb low profile kari. Ez nem vitás. A most kijött R7 250 sem ér a nyomába. Picit alatta teljesít. -
picur10
aktív tag
válasz
Gainka #17191 üzenetére
Nagyobb ház kizárva, nettopról cseréltem és már ez is nagy nekem.
Viszont ezek tényleg bőven beférnének. Az LP kártyák teljesítményben nem maradnak el a teljes méretűektől, ugye?A táp megoldás miatt (picopsu) csak olyan kártya jöhet szóba, aminek nem kell tápcsati. Ahogy olvasgattam a HD7750 a legerősebb, szóval feljebb akkor sem tudok menni, ha ár/érték arányban jobban járnék.
Egy aput ismerek, de ő most biztos nem tud segíteni.
Mit kell erről az APU-ról tudni? -
miresz
veterán
válasz
Grave_444 #17200 üzenetére
És (#17203) keke69:
"Azért használ annyit mert 2 Gb-os a kártya és van hova betöltenie a textúrákat."
Magadnak mondasz ellent. Tehát mégis csak meg tudja tölteni a 2Gb-os 7790 a saját memóriáját.
A Mantle API-val ez BF4 esetén még fokozottabb lesz,mivel ott a GPU a közvetlenebb leképzés miatt még több adatot tud(fog) majd tölteni a VGA-ra dedikált memóriába.Értem mit akarsz mondani,de ez inkább a 7770 esetén igaz. Ott tényleg nem képes megtölteni a GPU a 2Gb memóriát.
-
Steelmanus
addikt
válasz
Lacccca87 #17189 üzenetére
Csak akkor linkelj drivert ha Magad is kiprobaltad.
However one of the board partners started distributing this driver in combination with Radeon R9 290 graphics cards.
En megprobaltam feltenni 7790-re de telepiteskor nem jelzett drivert, csak CCC-t meg ilyesmit, tehat drivert nem akart telepiteni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD Radeon HD 7730 / 7750 / 7770
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- DirectX 11.1 támogatás
- 128 bites memóriabusz
- ZeroCore Power
- 47 / 55 / 80W-os TDP
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen SSD-t vegyek?
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nintendo Switch 2
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- PROCASTER 40UNB700 40" 101cm televízió + Számla + Garancia
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE H77-DS3H H77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged