- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
AMD Radeon™ HD 7730 / 7750 / 7770
Új hozzászólás Aktív témák
-
gadosp
tag
válasz
Tournament #17595 üzenetére
nemtudom, bármilyen bios beállítás.
igen a 6pin rá van dugva, a ventik felpörögnek de nem ad képet a kártya.
megpróbálhatom a pcie2 slotban is ami 2.0, a kártya 3.0
nem értem már mi lehet a baj -
Janou
őstag
Kérdés az, hogy mennyi fog kijönni a plusz teljesítményből a procid miatt. Alacsony felbontáson lehet, hogy szinte semmi.
Más: Szerintetek létezhet az, hogy Athlon II X3 450-et négymagosítva Phenom II X4 B50-re 30 fokon teper a proci? 3,2-ről 3,8-ra felhúzva felmegy 35 fokig... Hűtő amúgy Cooler Master TX3.
-
gadosp
tag
Oda kell figyelni valami bios beállításra a 7790-nél?
Nem ad képet bekapcsolás után. -
MrBrook
aktív tag
válasz
Tournament #17590 üzenetére
asszem értem mit magyarázol, de szörnyű olvasni
-
Tournament
aktív tag
na sapphiret rávettem a bios irásra és nem kibaxtak velem hynix ramosra irták a biost most azzon küzdők velük hogy elpidára kéne irni mivel az volt az eredeti bios is a karimon.
elpida/hynix ram volt a biosromba eredetileg ők meg olyan biost csináltak amiből kitőrőltők menyire sok eszük van.
anyi esszük sincs baxus ,mint egy zsák szőgnek . elküldtem a biosom nekik és ha már lopják a biosokat más gyártoktol hogy a memory adatot is jól irják bele nem ártana az se
isteni
-
stoat
csendes tag
Sziasztok!
Egy Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q8200 @ 2.33GHz proci milyen szinten tudná kihajtani ezt a kártyát: ASUS Radeon HD7770-DCT-1GD5 1GB GDDR5 ?
-
dragonfx
veterán
Akkormmelyik a legjobb driver 7770hez?van ilyen modolt is?
-
djdaniel
senior tag
Gondoltam megosztom veletek.
Nos történt egy kis fejlemény a vtx3d hd 7750-es kártyával kapcsolatban, felvettem a kapcsolatot a Magyarországi disztribútorral, és azt mondták hogy ő hozzájuk is el lehet juttatni a kártyát végfelhasználói számlával.
Ipon-nak elküldhetném akár 100x-is, akkor se lenne semmi haladás az ügyben ( megjegyzem 1x már elküldtem nekik, és vissza küldték mondván náluk nem jelentkezett a hiba, és hogy mért nem specifikáltam a konfigurációt a hiba leírásnál, nem is volt feltüntetve a garancia futárnál )Saját költségemen kell eljuttatnom a kártyát a disztribútorhoz, remélhetőleg vissza kapom a pénzem vagy kapok egy másik kártyát.
De ha vissza kapom ugyan ezt a sz*r kártyát, akkor fogok 1l benzint és felgyújtom a f*szra, mert több hónapja itt porosodik a szekrényen
Egyébként nem tudom van-e köze hozzá, múltkor volt a R9 290x black screen-es dolog az elpdia EDW2032BBBG memóriákkal, nos az én vtx3d kártyámat is ilyen típusú memóriával szerelték,
nos úgy-e kijött hozzájuk a 13.11 Beta9.4 Driver , ami elvileg megoldja ezt a problémát, nos gondoltam hogy megpróbálom hátha segít, nem segített, miután felállt a rendszer megint kezdődőt a fekete képernyős anomália. -
Lacccca87
addikt
válasz
_stick_ #17577 üzenetére
Nem sok minden, főleg ugy hogy olcsóbb termékre váltanál mert pénzt vagy csak teljesen kaphatnál vissza egy hosszas procedura után.
Én azt mondom vidd be nézesd meg ha ott is szar akkor adjanak egy másikat ugyanugy 7790 -et ha az is rossz akkor jelezheted feléjük hoyg ez a terméktípus problémás és inkább cserét szeretnél. Ha nem mennek bele meg kell pendítani a fogyasztóvédelmet és talán megenyhül a szívük. -
benvolio
őstag
Sziasztok!
Most nézem az Asus oldalát és látom, hogy a 7790-eshez van egy frissebb driver feltéve ami eddig nem volt itt. Ezt próbálta valaki ehhez a kártyához?
Üdv! -
Lacccca87
addikt
válasz
_stick_ #17573 üzenetére
Esetleg tolj rá kis pénz és akkor erősebbet 650ti boost ot vagy 7850 2gb ot (habár ezt már csak használtan találsz :/ )
Egyébként a témához hozzászólva a 7790 lehet hogy teljesítményben jó de ettől függetlenül nagyon szerintem nem ajánlott a vétele szinte mindenkinek gondja van vele (tisztelet a kviételnek), illetve ahogy nézem a R2xx széria is hasonló gyerekbetegségekben szenved ezért én spec most azt se vennék max ha nagyon nem férünk a bőrünkbe és mindneképpen venni akarunk valamit és AMD oldalon.
Legközelebbi problémamentes széria szerintem az R3xx lesz. Ott nem lesz semmi generációváltás csak finomítgatások csiszolások meg remélhetőleg csíkszél váltás így a fogyasztás is mérséklődhet. De persze ez még legalább 1 év de akinek most is valami HD7xxx vga ja van szerintem bőven kibírja.
-
pmheros
őstag
válasz
Lacielvtárs #17570 üzenetére
-
-
Lacielvtárs
nagyúr
remélem még valaki nézi ezen totyikot
van egy hd 7770 gigabyte vga karim
van kilátásban egy ilyen kari lehetőségem
GIGABYTE GV-R725OC-1GI R7 250 1GB GDDR5 PCIE
szerintetek érdemes e cserélnem?
lesz e javulás valamilyen téren?
akár élményindex terén -
_stick_
őstag
válasz
Lacccca87 #17568 üzenetére
Akkor a következőket fogom megpróbálni:
fent írt módszerrel letörlöm a drivert, felteszem a fent linkeltet, próba. Ha nem jó, akkor azt is letöröl és a catalys-os topikban írták, hogy némelyik béta driverrel jól (jobban) működik azokat még kipróbálom. Ha azzal sem jó, akkor új win, majd ismét a fentiek. Mondjuk amondó volnék, hogy a jelenleg aktuális stabil driverrel azért egy fél éves (és igen döcögősen induló) VGA-nak mennie kellene.
Ha semmivel sem megy akkor gari. Viszont eléggé elrettent, hogy vettem egy 35ezres VGA-t és egyből driver problémákkal küzdök, korábban soha nem volt ilyen gondom. Nem tudom, hogy ha benne vagyok még a 3 napos gariban (3 munkanap, azaz hétfőig) akkor kicserélik e egy másik típusra? -
Lacccca87
addikt
válasz
_stick_ #17567 üzenetére
Régen is 1 driver volt az összes támogatott kártyára.Az meg hogy külön voltak a típusok listázva csak azért volt hogy megtaláld a sajátod.
Lehet érdemes lenne újraraknod a WIN-t próbát megér, pendrive ról ma már 10-20 perc alatt megvagy szinte mindennel.
Ha azután is rossz vissza gariba. -
_stick_
őstag
válasz
miresz #17565 üzenetére
Meló után kipróbálom.
Az az érdekes, hogy nem egy mai darab a kártya és ahogy olvasgattam itt, meg a catalyst-os topikban már a megjelenése óta vannak vele problémák...
Mondjuk nekem sosem tetszett az egy driver az összes kártyára -ATI megoldás. Korábban legalább a típus sorozatot ki lehetett választani, ma már csak az op rendszert. Bár nem tudom, mekkora a jelentősége ennek? -
miresz
veterán
válasz
_stick_ #17562 üzenetére
Ezt tedd fel hozzá: AMD Radeon™ HD7790 Catalyst™ Performance Driver Ezzel jó lesz. Nálam is csinálta ezt,ezzel megszűnt minden anomália. A 7790-hez nem igazán tudtak még ezen kívül jó drivert csinálni.
-
Thrawn
félisten
válasz
_stick_ #17560 üzenetére
Jobbklikk Eszközkezelőben a kártyán -> Eltávolítás és pipáld be azt is, hogy törölje az eszköz illesztőprogramját. Ezután rányomsz a Hardverváltozások keresése gombra, hogy az "eltávolított" VGA-t újra felismerje. Ezt addig ismételd amíg csak egy Szabványos VGA marad belőle. Ezután még egyszer eltávolítod és már kikapcsolhatod a gépet, hogy kicseréld a kártyát az újra. Arra felpattintod a Catalyst-et és örömbódottá' (hacsak nem tényleg hibás az a kártya).
szerkre: lehet, hogy elég lenne, de ha nem akarsz váratlan anomáliákba belefutni akkor a fenti módszert ajánlom.
-
gadosp
tag
Ma kaptam választ, bevizsgálták a kártyám és valóban hibás volt.
Valaki találkozott már gyári hibás ASUS 7790-el?
Holnap elvileg kapok egy másikat. -
_stick_
őstag
Nem jó.
Béta driverrel nem fagyott (talán csak egyszer) viszont nem tudtam a tuningot levenni, mert mindig visszatette alpra, 1600-ra. Próbáltam 1-2 játékot szaggat, akadozik és az egyik ki is lépett... Visszatettem a régi VGA-t, azzal megy minden rendesen.
Van még valami, amit megpróbálhatok, vagy holnap irány vissza a gari? -
_stick_
őstag
Sziasztok!
Olyan gondom van, hogy beszereltem a gépbe a ma vásárolt ASUS HD7790-t.
Korábbi driver letöröl, ccleaner tisztít, új VGA be, driver föl és jöttek a gondok.
Betölt a win, ha nem nyúlok hozzá, akkor nincs gond, amint el kezdek vele valamit csinálni, pl a drivert letörölni vagy újra feltenni, a képernyő, hol bekapcsol, majd vissza jön, vagy szimplán lefagy, vagy monitor kikapcsol, vagy újraindul. Mikor csak ki-be kapcsol a monitor hibaüzenet fogad, hogy driver problémája volt, de helyreállt, holott mégsem, mert folyamatosan csinálja. Segítsetek légy szíves! -
starpeter
senior tag
Elnézést kérek!
Én egy monitort vennék 19-ért nem egy HD7790 (félrenéztem valamit)
Amúgy 28-ért láttam egyet -
hegegabi80
addikt
válasz
#73173120 #17547 üzenetére
Nekem pl 7750 van, igaz egy intel G840 társaságában. Ennek még nem kell külön tápcsati, így a max fogyasztása 75W, azt hiszem ennyit tud felvenni a Pci-e csatolón keresztül. WoT majdnem maxon van, igaz 1280x1024 felbontáson.
A 7770-nek már kell a plusz tápcsati, de annyival erősebb is. Én meg vagyok vele elégedve, az én célomnak tökéletesen megfelel. -
törölt tag
Sziasztok!
Jelenleg egy Gainward 4850 HD-vel rendelkezek, Goes Like Hell edition, 512mb DDR5-ös memóriával szerelt, 2 tápcsatis OC verzió. Elégedett vagyok a kártya teljesítményével, de a fogyasztásával már nem annyira.
Phenom II X2 555 3,2GHz @ X4 B55 3,6GHz-es procival az idle fogyasztása a gépnek, monitor nélkül 130W idle, és játék (WoT) közben 240-250W. Mind a két értéket sokallom. Ezt szeretném egy kicsit lentebb vinni, csak kérdés, hogy mire váltsak, hogy a fogyasztás és a teljesítmény is megfelelően alakuljon? 7750 vagy 7770?
Olyan tulajokat kérdeznék meg, akik az enyémhez hasonló konfiggal rendelkeznek, hogy nekik az idle és terhelt fogyasztási értékeik hogy alakulnak az említett kártyákkal? Illetve gyakorlati tapasztalat esetleg akad-e WoT-tal kapcsolatosan.
Köszönöm a válaszokat előre is!
üdv. Viktor
-
TIT
veterán
User fail nem lehet mert a drivert feltettem jól,mást nem lehet csinálni,gariba nem fogadnák el mert alapból működik és sok embernek van ilyen baja,amd nem véletlen adta ki a driver javítást.
Ez inkább felülfeszelve van de gyárilag,az meg nem gond mert pár perc alatt helyreáll.
Már nincs is nekik ez a típus.A HIS meg nem rossz márka.
Egy szaki is írta,hogy ez a korcsgeneráció ilyen. -
RPka91
tag
-
dragonfx
veterán
manapság eléggé ritka a hibás hardware ha normális gyártótól veszed és nem feszeled xarrá.
-
pmheros
őstag
válasz
RPka91 #17541 üzenetére
Akkor legalább próba erejéig szerezz másik kábelt, lehetőleg jó vastagot ami rendesen árnyékolt.
Nem biztos hogy azonnal pasztáznod kéne. Elsőnek én a (ventit kézzel lefogva) porszívóval óvatosan kitisztítanám a vga bordáját. Majd ha a gépházad oldallapján a vga magasságában van nyílás, arra egy plusz ventit ráállítanák.
(#17533) TIT "19-ért nem kapsz 7790-et" - Tényleg nem , de ő nem is a vga -ra írta a 19 -et hanem a monitorra az árat.
"de inkább ne olyat vegyél mert sok gond van vele." -A tiéd rossz volt, azt olvastuk, de egy-két darab miatt korai általánosítani. Driver még nincs tökéletes de kivárjuk. -
-
-
TIT
veterán
válasz
Grave_444 #17534 üzenetére
win 8.1 bootnál percekig black screen,játékból kilépve,valamikor közben is black screen,gép nem restartol de ez inkább driver hiba,hogy vesszen meg az amd.Jobban kéne figyelni az új(vagy újabb)kártyákra főleg ha mindig jön hozzá driver.A jó öreg 4770-hez alig-alig jön driver de tökéletes volt...amíg be nem szart.
-
Grave_444
nagyúr
-
RPka91
tag
Amúgy az mitől lehet, hogy játékok alatt olyan a kép, mintha egy crt-t a telefon kameráján keresztül néznék?
-
starpeter
senior tag
válasz
Steelmanus #17525 üzenetére
Most egy 450gts karim van amúgy.
-
RPka91
tag
Melyik drivert érdemes használni egy Asus 7770-hez Win7-en?
-
Steelmanus
addikt
válasz
starpeter #17524 üzenetére
Igen a lapodba max Athlon II X4 AD760KWOA44HL 100W Piledriver 3800MHz megy rendesen maximum.
Itt a regi fajta proci specifikacioja AMD Athlon X4 760K - AD760KWOA44HL
Milyen a mostani VGA, mert az adatlapodnal mar 7790 van, es mire szeretned cserelni? Erre irtak hogy nem erdemes a VGA-t cserelni, mert itt a vege a procidnak.
Velemenyem szerint jelenleg vegyel inkabb egy nagyobb felbontasu kijelzot es jatszal. Az a biztos ha magad latod az eredmenyt, procit kesobb is cserelhetsz. -
starpeter
senior tag
válasz
Steelmanus #17523 üzenetére
Asrock FM2A55M-DGS
Második lépés a kártya lenne. De egyébként ,eladnám a mostanit 17-ért és vennék egyet 19-ért (2k nem vág földhöz)
-
pmheros
őstag
válasz
starpeter #17521 üzenetére
Egyébként mi lenne a második lépés ? mert, nehogy érdemesebb legyen azzal kezdeni
(Szerk: Elrontottam volna, ha leírtad volna itt korábban, hogy nem tudod cserélni. De ezidáig ITT nem írtad. Így viszont még max csak nem látok a fejedbe. Egyébként meg lehet cserélni lappal együtt.
)
-
pmheros
őstag
válasz
starpeter #17519 üzenetére
Visszaolvastam a kedvedért. bár ne tettem volna. Gyakorlatilag 10x magyarázták el neked a dolgot, és most megkérdezted megint, így én most sokadikként már nem állok neki (feleslegesen).
Van egy procid amit nem akarsz cserélni, van egy vga (7790) amiből nem engedsz. Gyakorlatilag a kocka el van vetve.
Ezeket figyelembe véve a legkevésbé rossz választás alkatrészeid mellé szerintem egy 1680x1050 -es felbontású monitor, amin minden játékot magas minőségi beállítás mellett futtass.
Később ha nem érzed optimálisnak a rendszert, még húzhatsz a procidon és úgy valamivel jobb lesz. -
pmheros
őstag
válasz
starpeter #17517 üzenetére
Abban a
Milyen monitort vegyek"* Milyen monitort? A-tól Z-ig, a legkisebbtől a legnagyobbig topikban, nem olvastam rajtad kívül mástól hogy nem használja ki a kártya erejétSőt, minél magasabb a felbontás, a VGA annál jobban meg van dolgoztatva.
*Ne adj kérlek nekünk plusz munkát, linkeld be légy szíves pontosan amire hivatkozol.
Nem tudom, hogy érdemes-e számodra. Ezt neked kell tudnod hogy mire van igényed
-
starpeter
senior tag
Sziasztok!
(Én már írtam ide) Szeretnék majd venni egy HD7790-es karit és azt mondtátok ,hogy ha veszek egy új monitort (nagyobb felbontásút akkor kihasználja a kártya erejét) Nos ezt cáfolják a "Milyen monitort vegyek" topickban.
Kérdezném ,hogy mennyire érdemes nekem új monitort vennem? (most egy 1280*1024-es felbontású van) -
pmheros
őstag
válasz
mclaren777 #17514 üzenetére
A PH! -s tesztben csak 22W a tényleges különbség, de ez ugye példányfüggő lehet.
Okosok szerint állítólag azért mennek magasabbra állított fesszel az R jelölésű VGA -k, hogy a gyengébb tápellátású karik, illetve a rosszabbul sikerült gpu -k is stabilak maradjanak. Hangsúlyozom állítólag!
És ahogy az előttem szóló is írta a +1GB GDDR5 -nek is van ám fogyasztásaA nálam járt 2GB -os 7790 is használta az 1GB feletti memória területet, tehát kis Forintális különbség esetén érdemes a 2GB -osat választani.
A True Audio ugyan megjelent, de az még a jövő zenéje. Neked kell tudnod, fogod-e tudni min kihasználni.
-
Steelmanus
addikt
válasz
mclaren777 #17514 üzenetére
Kicsi gyari tuning, es a plussz 1 GB memoria miatt mar kiesik a 85 W-os TDP-bol, viszont nem tudom hogy hivatalosan melyik a kovetkezo lepcsofok de inkabb arra gondolok hogy biztonsagi megoldaskent irjak a 115 W-os TDP. Nekem sima 7790-em van de 85 W-ot sosem vett fel igaz hogy jelenleg a GPU-Z vel neztem de jatekok alatt sem eri el a maxot.
Valaki akinek van jobb benchmark progi telepitve a gepere az is megnezhetne mennyi a fogyasztasa a karinak.
-
mclaren777
senior tag
Szerintetek a Radeon R7 260X miért rendelkezik ilyen magas TDP-vel egy 7790-hez képest? (115 W vs. 85 W)
Ez a +30W a tényleges fogyasztási különbségben is megnyilvánul? (eléggé egymásnak ellentmondó teszteket láttam és nem tudom hogy melyik a leghitelesebb)Tudom, 7790-et már olcsóbban is lehet kapni néhány ezressel és abból is elég jelenleg az 1GB-os modell, de én a jövőre való tekintettel (és mert nem szeretnék évekig új VGA-t) 2GB-ost vennék (hátha pl. Mantle alatt képes lesz egy ideig FullHD-ban is megfelelő sebességre és oda már elkelhet a 2GB az újabb játékoknál ha jól tudom..
)
Egy 2GB-os 7790 pedig már kb. ott van árban mint egy alapból 2GB-os 260X ami ráadásul tudja majd a TrueAudio-t, (amit legalábbis jó lenne majd kipróbálni) úgyhogy inkább az 260X modellt venném. Ti mit gondoltok? -
pmheros
őstag
válasz
NrolandK93 #17488 üzenetére
a kártyád topikjában vár a válasz (#19047)
-
gadosp
tag
Visszaviszem az üzletbe a kártyát, bevizsgálják.
-
gadosp
tag
válasz
hegegabi80 #17501 üzenetére
igen a ventik felpörögnek a kártyán.
én is arra gondoltam amit írtál de sajna se másik videókártyám nincs se másik gép amiben ki tudnám próbálni a kártyát :/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD Radeon HD 7730 / 7750 / 7770
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- DirectX 11.1 támogatás
- 128 bites memóriabusz
- ZeroCore Power
- 47 / 55 / 80W-os TDP
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- HP Victus 16 - 16,1"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7640HS - 16GB - 512GB - RTX 3050 - Win11 - 1,5 év gari
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest