- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Gurulunk, WAZE?!
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- sziku69: Szólánc.
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
AMD Radeon™ HD 7730 / 7750 / 7770
Új hozzászólás Aktív témák
-
kalozhun100
őstag
Tapasztalt már valaki olyat, hogy vibrál a monitora? Sapphire hd7790 dual-x 1gb, monitor asus vw223D LCD?
-
Mirman
őstag
Sziasztok, tudtok linkelni olyan tesztet ahol 1280x720as felbontáson is ki írják úgy hogy teljesített a kártya? Vagy azt is megköszönnem ha általatok játszott játékok értéket le írnátok. Köszönöm szépen.
-
-
gari24
tag
Hali
Próbálgatom itthon a 7770 CF.et és közbe msn aft.b. iratom ki játék közbe a gpu kihasználtságát.
Az normális hogy az egyik gpu 99% míg a másik 30-40%on megy ?
Nem valahol középúton kéne találkozni a kihasználtságnak ?Üdv
-
_DiEGO_
őstag
válasz
Peaceliker #15187 üzenetére
Neked kell a kártya s magadnak veszed saját keretből - NE márkafüggő fanokra hallgass hanem az eszedre
Megvetted , utána már késő ha mégsem azt kapod amit vártál ... Sajna a negatív híreket is megkell találnod asus felől ... jó az összes , de...
[AMD Radeon HD 7790 ASUS és MSI köntösben]
SAPPHIRE HD7790 1GB GDDR5 DUAL-X OC
-
Atesz1978
senior tag
válasz
Peaceliker #15185 üzenetére
Az is jó választás! Szerintem ez a két gyártó közül válassz mert ezek a legmegbízhatóbbak a topik hozzászólásai alapján! Az Asus +1év garanciája hosszútávon mindenképpen előnyösebb!
-
MrBrook
aktív tag
válasz
kriszpontaz #15179 üzenetére
kifogom próálni, HBAO, nekem azért van onon, mert értékelem ezt az effektet
effecteket meg pont nem érdekelnek, de ja a deffered AA eszi kicsit, viszont azt vettem észre, ha sokminden lowon van nem mindíg pörögög 90% körül a kari, ha a deffered 2xesen megy legalább jobban pörög a kari, meg elég simán fut, semmi mikro lagg..
(csinálhatnánk egy prohardver-es platoon-t vagy valami
[hamégnincs] )
-
Atesz1978
senior tag
válasz
Peaceliker #15180 üzenetére
A Sapphire jó választás akár az egy akár a két ventilátoros változata mind a kettő csendes és megbízható kártya!
-
bozont
veterán
-
Peaceliker
addikt
Sziasztok!
Nemsokára tervezem egy 7790 en es kártya vásárlását. Tudotok tanácsot adni abban, hogy mekyiket válasszam? A fő szempont, hogy csöndes legyen. Szemeztem a dupla ventisekkel, de nem tudom, hogy azok valóban halkabbak e. Tuningban nem igazán gondolkodom, de ha pont vmelyik OC s a halk, akkor azt veszem.
Köszi előre is a tanácsokat !
-
kriszpontaz
veterán
válasz
MrBrook #15178 üzenetére
Ugyanezzel a kártyával nekem 1680x1050-ben az alábbi beállításokkal ment, átlag 50-60-70 FPS-el (pályafüggő, TDM Noshahr 75 felett volt mindig).
TQ: MEDIUM
SQ: MEDIUM
EQ: MEDIUM
MESH: ULTRA
TQ: HIGH
TD: HIGH
AA DEFERRED: OFF!!!!
AA POST: HIGH (ugyanazt kapod vele mint fentebb egyel, de kevesebb teljesítményvesztéssel, ha ez high-on van a Deferred kikapcsolható)
MOTION BLUR: OFF
AF: 16X
AMBIENT OCCLUSION: OFF (nagyon eszi a kártyát)Így teszteld le, hidd el megéri.
-
-
Stonerice
őstag
válasz
kalozhun100 #15169 üzenetére
Driverre gondolsz? Akkor itt van
-
kalozhun100
őstag
Dobna fel nekem valaki linkeket hd7790hez?
-
válasz
kalozhun100 #15167 üzenetére
a francba, ne haragudj, a 1562-re akartam visszakérdezni, nem a Te hszedre
-
válasz
kalozhun100 #15163 üzenetére
mivel akarsz játszani, és milyen felbontásban?
-
kalozhun100
őstag
válasz
atomanti19 #15164 üzenetére
Esetleg linkeket tudnál feldobni nekem légyszi?
-
atomanti19
aktív tag
válasz
kalozhun100 #15163 üzenetére
13.4 csomagbol a kártya illesztöprogramjat meg ha kell akkor hdmi audio illesztőt. Nekem ez vált be. Nekem a catalyst is csak baszakodott ugyhogy en nem hasznaltam.Mondjuk a 7790 hez nem is jo tulsok mindenre.max ha cf ed van.
-
kalozhun100
őstag
Melyik drivert érdmesebb feltelepíteni hd 7790 mellé? a hd7xxx-et vagy a hd7790est? Vagy inkább a 13.8as béta verziót?
-
Hoby
tag
sziasztok
7790-es karit tervezek venni és a kérdésem hogy athlon II x4 620( picivel 3GHz fölé húzva) elég-e neki( nem aktiválható az L3)
-
Stonerice
őstag
válasz
TechN7ne #15158 üzenetére
Dehogynem, tudok mozdulni!!!! 1-2 hónap és lesznek FM2+-os lapok(amit már tényleg érdemes megvárni, ha tényleg APU-t akarok). AZ AMD amúgy is szép lassan majdnem teljesen eldobja az AMx sorozatot. 2015-re már csak a cpu-k 30%-a lesz APU mentes.
Nem igazán játszom már, és inkább egy erős igp-re lenne szükségem, ma mégis rám jön a jáccodhatnék
Lehagyott az i3?Hogyan? Crysis 3-at néztetek? Én Phenom ii b45 ről váltottam i3-2100-ra, de ahogy jöttek sorban a cpu igényes játékok, hát igencsak megbántam. De végül elég jól kijöttem, mert egy fillért nem kellett költenem
.
Szerintem jobb a Phenom II. Milyen játékokat néztetek?
Legelőször a Dirt showdownba láttam nagy különbséget a Phenom javára. Végül kiderült, hogy ezt a játékot tényleg szereti a phenom. -
TechN7ne
nagyúr
válasz
Stonerice #15157 üzenetére
Isten ments,hogy FM2-re válts,2 év múlva mit csinálsz mikor már gyenge lesz,alaplap,proci csere?
Mi a bajod most az 1155/i5-el?
Én pont arra fogok váltani,mert teljesítményre van szükségem,amit később még nagyobbra bővíthetek. FM2-el lefixálsz egy konfigot,és mozdulni sem tudsz,ilyen APU-t megoldások meg kb. egy HD6670 színt.
Én egy Phenom II X4 B50-el tudok rendelkezésedre állni,ha kell benne vagyok.
DE biztosíthatom,hogy nem egy erőmű, i3 2120 lehagyott egy leheletnyivel.
-
MrBrook
aktív tag
jó akkor leírom még 1x, szeretném látni hogy egy fullosan (szal nem kérdőjelezhető meg az ,hogy képes e kihajtani a proci az említett dual-x vga-t) meghajtott vga és egy kérdőjeles proci között mennyi a különbség, ha lesz e. semmi más nem érdekel. ha Atesz úgy gondolja, hogy nem közöl benchmark eredményeket ,az sem fog a földhöz baszni, csak nem értem, ohgy mit nem lehet ezen felfogni, hogy arra vagyok kiváncsi ,hogy lesz e van e különbség. részemről ennyi, ha meglesz valahára a kártya majd jelentkezem.
az egész onnan indult, hogy szerintem kihajtja rendesen majd a karit. de igen, igen tudom azt is ,hogy több fpsem lehetne a bf3ban is ,ha tudnám 3.2-3.4-en hajtani a kis quadomat(mert szereti a gém a jó procikat). tudom, hogy erősebb procival jobb eredményeket kapnék. de mégis érdekelne, hogy ő milyen eredményeket kap. ennyi. senkit sem akartam megsérteni. kicsit üt a fröccs ,na
ilyenkor ingerülékenyebb vagyok. azt se tudom ,hogy jól írtam e le ezt az ingerülékeny szót
-
Patrick
addikt
Szerény véleményem szerint...
Grid 2-ben, min 21, max 28, az indy pályán min 28, max 37 fps-em volt, úgy, hogy mindent maxra húztam. Vsync kivéve.
Élsimítás nélkül +10-el több van minden esetben. Szerintem a 7790-el, nekem 3x több fps-em lesz ebben a játékban, ha nem több, kb ennyivel gyorsabb, erősebb kártya a 7790, mint az én 4670-em...Még két hét... nem bírom már kivárni
-
Stonerice
őstag
válasz
MrBrook #15149 üzenetére
Most Wanted mikor beállt fix 30 ra, akkor érdemes ablakmódba váltani, és utána vissza fullsrceenbe.
TechN7ne: Én már csak ENNEK hiszek valamelyest. Mert például egy i3-2100 is majdnem annyi t kap Vantage- ben mint egy 4 magos phenom II. Nem beszélve a 750K-ról. Egy orosz szerint a 4 magos AM3-as athlon erősebb mint a 750K.
-
MrBrook
aktív tag
válasz
Stonerice #15147 üzenetére
csak hogy a most wanted egy selejt. nem érdemes alap mércének, mivel spanom i7 920(3.5ghzen) + 6970 ennel is fps droppolt randomra(értsd úgy, hogy ő is 30-60 körüli fpseket kapott, mint én.), szal vagy a tört gém szar v. az egész, szóval számomra nincs értelme erről beszélgetni.
bár az általad említett alt+tab módszert nem ismertük spanommal , ha jól értem ,hogy ez(a, amaz) megszüntetné az fps droppokat.
-
MrBrook
aktív tag
válasz
Stonerice #15145 üzenetére
nha és én mit mondtam? nekem 48 van 1440ben minden maxon 8xmsaaval f1 2012ben, én is 65körülire számítok, igen ezek a játékok lehet ,hogy nem a procira érzékenyek, de igen, én mégis kiváncsi vagyok arra ,hogy mi van akkor ha egy olyan proci hajtja meg ami 100%osan biztosan kihajtja és mi van akkor ,ha az én régi 2008as 3.0ghzen ketyegő q9300-asom.
-
Stonerice
őstag
válasz
MrBrook #15142 üzenetére
Grid 2 nek pont nem kell olyan erős proci. Úgyhogy ha 7770-el is 45-50 közt kapsz a (nem tudom milyen prociddal..--mert ugye ez volt az összehasonlítási alap) akkor Grid 2-ben 7790-el is megkapod a (feltételezett)65fps-t (én, nem tudom mennyinek kell lennie 7790-el). Illetve a másik, hogy tudtommal a Tomb Raider is hasonlóan beéri kisebb procival.
Szóval kérdezhettél volna te is jobbat. -
MrBrook
aktív tag
válasz
Stonerice #15140 üzenetére
fu bazdmeg most sokat mondtál...
már bocs, de ezzel most mit akartál közölni? nekem is 45-50körül van grid 2ben, szal nem értem azt,hogy mi értelme van annak ,hogy Te benyögöd azt, amire nem vagyok kiváncsi?!
bocs, csak ,wáá, ez most felkúrt, hogy semmi értelme annak amit mondasz, mivel nekem is a legjobb 7770van..
-
Patrick
addikt
válasz
Atesz1978 #15138 üzenetére
Igazából a kettő egy árban van a HIS az OC, a Sapphire alap.
Rengeteg tesztet átnyálaztam már a kettőről. Volt is mindegyik gyártótól vga-m. Egyikkel sem volt bajom.Igaz most gigabyte van, ami szépen teszi a dolgát... de az alaplap mizéria óta valahol gigabyte-ot nem tervezek már venni. :S Kb soha többé...
-
MrBrook
aktív tag
válasz
Atesz1978 #15138 üzenetére
Atesz tudnál mondani egy két átlag fps-t a játékokkal amivel nyomod? esetleg, ha telepítve lenne az f1 2012 és ha módodban áll egy 1440-ben full maxon 8xmsaa (vagy mi van abban de 8x) elvileg olyan 65 körül kéne lennie az avg fpsnek. csak szeretném tudni,hogy mennyi fps a várható. szal ,hogy neked tuti kihajtja a procid és ahoz képest én mennyit fogok majd kapni, az érdekelne, mert elvileg (ha isten is, meg spanom is úgy akarja) ma meglesz a dual-xem nekem is. szal jól jönne a te konfigoddal egy-két benchmark, jöhet Tomb Raider bench is, vagy grid 2, vagy akármi ami van. köszi
-
Patrick
addikt
Nos mivel én is tervezek egy 7790-es karit, a kétmagos C2D E8200-es helyett vettem egy C2Q 6600-at 11.000-ért, mely 3,2 GHz-en ketyeg és egy Big Typhoon 120 VX hűti.
4670-em van és a játékokban már így a processzor cserével több az fps-em.
Vagy HIS vagy Sapphire lesz, még meglátom.
-
atomanti19
aktív tag
válasz
Zsigi72 #15129 üzenetére
HD7790 OC mellé nekem fx6300 am van.Egy jó hűtő kell a procira, a papirforma szerint valamint a vga hűtése is elegendő. Szerintem nem szabad egy fx6300-nál DRÁGÁBB processzort megvenned ehhez a grafikus kártyához semmiképpen! Csak akkor ha a későbbiekben szüksèged lehet a jó processzorteljesítményre!
-
válasz
Zsigi72 #15129 üzenetére
a 7790 pont az a sebesség, ahol még nem feltétlen indokolt megvenni egy intel i5-öst. ha intelben gondolkodsz, akkor vagy érdemes várni, milyen hatással lesznek a Haswell i3-ak a piacra, vagy levadászol egy Sandy Bridge alapú i3-ast kedvező áron.
a 3 modulos fx-6300 lehet jó választás, de azt figyelembe kell venni, hogy többet fogyaszt (és több elvezetendő hőt termel), ill. egyes játékokban kevésbé hatékony (ami nem feltétlen jelenti azt, hogy nem megfelelő). ha ezek beleférnek, akkor lehet, hogy ez a legjobb megoldás. -
-
tDr1v3r
veterán
válasz
atomanti19 #15124 üzenetére
Nem, ha gyárilag húzott a kártyád (OC szó rajta szerepel a dobozán) akkor vedd vissza gyári órajelekre, ami 1000 MHz-es Core Clock-ot és 1125 MHz-es Memory Clock-ot jelent.
Vagy növelheted a VTT feszültséget is, de én azt nem merem megcsinálni...
-
Petyyyyy
addikt
válasz
Zsigi72 #15126 üzenetére
Inkább ebben a topikban tedd fel a kérdésed.
-
Janou
őstag
válasz
Zsigi72 #15115 üzenetére
Hát én elgondolkodnék a helyedben pl. egy FX-6300-on vagy egy FX-8320-on. 6300-as ugye olcsóbb a legolcsóbb i5-nél is 20e Ft-al és azért nem sokkal rosszabb. Vagy pl. a 8320 ebben a tesztben durván 10%-al lassabb mint az i5-3570K és 20e-el olcsóbb. Hozzáveszed még azt hogy az FX-ek elég jól tuningolhatóak...
De várjuk meg a többiek mit mondanak.
6300 - 4mag
8320 - 8mag -
tDr1v3r
veterán
válasz
atomanti19 #15121 üzenetére
Nálam ezt is csinálta anno... OC-t vedd le és úgy próbáld meg.
A hőfok meg teljesen jó.
-
atomanti19
aktív tag
válasz
keke69 #15116 üzenetére
A biztonság kedvéért. Mert jelen pillanatban egyaltalan nem stabil a kártya működése! Most csréltettem ki melegedés miatt, teljes gép kipucolás uj windows legfrissebb stabil BIOS a gépre catalyst nincs fönt csak a driver 13.4 és marciusi GPU Tweak. 1080p Furmark ban max. 66 fokos. BF 3 multi alatt tegnap feketekepernyö vel beakadt a hang is par masodpercre. De nem fagyásnak tűnt, hanem mintha tulmelegedett volna es ujraindult volna.
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
kriszpontaz #15119 üzenetére
Új gépet tervezel mellé,úgy már mindjárt más,gratulálok az új szörnyecskédhez,jó fajta kártya!
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
kriszpontaz #15117 üzenetére
Még mindig a AM2+ DDR2 géped van,akkor az említett kártyának max. a felét fogod tudni csak kihasználni,erősen konfig csere ajánlott hozzá!
-
kriszpontaz
veterán
Hát srácok, egy hirtelen jött, kihagyhatatlan üzlet miatt kikerült a gépemből, és felköltözött a dobozába a polcra a Sapphire Vapor-X HD7770 OC kártyám. Ez lett helyette, távozok a tulajok táborából (még megvan a kártya, de remélem hamarosan megtalálja új gazdáját a 7770), de a topik a kedvencek közt marad, majd visszanézegetek.
-
keke69
őstag
válasz
atomanti19 #15108 üzenetére
Minek?????Nem is melegszik egyáltalán!
-
Stonerice
őstag
válasz
Zsigi72 #15112 üzenetére
Akkor, én a lehető legolcsóbb i5-öt ajánlanám, amit csak szerezni tudsz. Például ma pár óra alatt elkelt egy i5-2300 24 e HUF-ért. Sajnos ezeket nehéz levadászni. Csak HT nélküli i5-be gondolkodnék. Esetleg, ha csak fullHD- ban lesz használva (gondolom játékra). Akkor talán beleférhet egy i3-32x0 . 23 ezerért már találni újat itt az aprón. Én mindenképp egy i5-öt javaslok(a lehető legolcsóbb 4 magost). Hosszútávra. Ahogy gondolod, ítéld meg, hogy számodra mi az előnyösebb!
-
Zsigi72
aktív tag
Sapphire 7790 1GB GDDR5
Melyik az az Intel proci, ami ár-érték arányban ajánlott e vga meghajtásához? -
atomanti19
aktív tag
Asus hd 7790 re illeszthető valami combosabb hűtő?
-
törölt tag
Uraim köszönöm a segítséget és a tippeket amint meglesz az új tápom jelentkezek.
Ha valaki Hajdúszoboszlón jár vendégem egy sörre -
törölt tag
Pont az sajnos, úgyhogy ezért gyanakszom a tápra erőteljesen.
Új hozzászólás Aktív témák
AMD Radeon HD 7730 / 7750 / 7770
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- DirectX 11.1 támogatás
- 128 bites memóriabusz
- ZeroCore Power
- 47 / 55 / 80W-os TDP
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Könyvajánló
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Szétveri a kritikus gondolkodás képességét a ChatGPT
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E5450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14"FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- LG 27MR400 - 27" IPS LED - 1920x1080 FHD - 100hz 5ms - AMD FreeSync - Villódzásmentes
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max