- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Dany007: Kiakasztó frissítések
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
AMD Radeon™ HD 7730 / 7750 / 7770
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mirman
őstag
válasz
Peaceliker #15798 üzenetére
Hát a táppal csak nem lesz baj itt i7-el eszik 160 W-ot játék alatt.
-
Mirman
őstag
válasz
Peaceliker #15796 üzenetére
A gép adott és mikor vettem nem tudtam volna anyagilag ki jönni egy értelmes proci + VGA komboval úgyhogy ez tűnt értelmes megoldásnak akkor.
-
Mirman
őstag
Sziasztok, az alábbi konfigba gond nélkül bele megy egy sapphire 7790 dual x oc? AMD A10-5800K, ASROCK FM2A75 Pro4-M, FSP 350W, Fractal Design Core 1000
-
Lacccca87
addikt
Én nem tudo hogy egyesek mit leszenvednek egy egyszerű driverrel, amibe tkp pár játék profilja került bele meg frisebb OGL driver.
Ha magamat venném akkor kb 1 hibajegy lenne ami már kb a megvásárlás óta ba****a a csőröm a PCIe 1x bug sima win resinél, de ezen már túlléptem.
Oda vissza telepítgetem a drivereket WHQL, beta 1-2-3-4... úgy hogy el sem távolítom az előzőt és semmi gond.
Persze tudom rendszere válogatja, sőt még 2 ugyanolyan PC is viselkedhet másképp.Nálam nincs gond, normálisan felment az öszevér 13.10b+13.9WHQL driver re
Hiba se telepítésnél se máskor nem jött elő, felbontás is maradt, játékok is működnek. Gondoltam leírom hogy legyen az érem másik oldaláról is szól. Igaz lehet azért mert nekem 7770 -en van és a fentebb említett problémák 7790-nél jönnke elő ami meg ilyen szinten nagyon öszvér megoldás lett.
-
TechN7ne
nagyúr
Na milyen skacok az új Driver,érdemes felrakni egy 13.4 után,vagy inkább ne bojgassunk meg semmit,biztos a biztos... ?
-
Tournament
aktív tag
válasz
Petyyyyy #15787 üzenetére
asic gyári beállitásal
66% a dual-x
75% a simaa gyári értékeken a 100%os elérés a dual-x az 1440 core clock csak szerintem annál a volt boost is kéne már amit nem tom hexaba hol lehetne állítani
anno msi hd 3870x2 gddr5-őn 1000/1250 gyári volt boost nélkül csináltam 100%os kihasználtsági szinten
-
Petyyyyy
addikt
válasz
Tournament #15786 üzenetére
1400/1800 - Nem lesz az egy kicsit erős? Vagy ennyire mennének a 7790-nesek?
-
Tigi
őstag
válasz
kalozhun100 #15776 üzenetére
Hát, hogy próbáld ki másik konnektorral a gépet és a monitort.
-
DeadMeat
nagyúr
-
Tournament
aktív tag
illetve ez nem teljesen igaz "UEFI BIOS-ok...: nos, ők nincsenek támogatva " a progi lehet nem támogat de a 7xxx kariba mindegyik uefis amugy ... 7790 sapphire dual-x oc uefi ready támogatásu amugy legalábbis csak arra van nekem megirva a tőbbire nem irtam még át
-
Lacccca87
addikt
válasz
MrBrook #15777 üzenetére
Mivel nem ismerem a lapod "morze" kódjait (amit megnézhetsz a könyvecskéjének a legvégén) így nem tudok biztosat mondani. De lehetésges hogy a memória halt meg, vagy esetleg 1 db belőle vagy esetleg az egyik memória foglalat. Próbáld meg 1 rammal külön foglalatokba han em megy akkor a másikkal is ugyanígy.
-
-
Lacccca87
addikt
-
MrBrook
aktív tag
hali:s
ha nem baj bemásolom ide is a proci topikomon kívül. hátha van valakinek valami tippje, ha már ekkora lúú vagyok bázzeg
nem tudnátok valami tippet adni?, a következő történt,:
hazaértem melóból, elő volt telepítve a bf4..
kb betölti a mapot ,besípol a füles ,befagy minden, restart.
és azóta nem indul. mielött bootolna újra indul, aztán gyorsan megint , majd megint majdnem a bootig és így tovább..
mi lehet? ha lehúzom az alaplapról a tápkábelt, akkor nem indul újra... táp v. a lap adta meg magát?:Sesetleg valami tipp? 400as fsb-n ment 1.23V a cpunak, többi meg kb alap V-on
-
oliba
őstag
válasz
Peaceliker #15770 üzenetére
Eddig csak a GPU-t húztam. Dirt3-ban megvan minimum FPS-be az a plusz, amennyivel húztam a gpu-t. Sniper Elite V2-ben 7%-ot hozott, de nagyon nem tesztelgetek
Még megvárom az Alan Wake-et, míg lejön és ha megvan, akkor azzal is nyomom egyet. Remélem stabil lesz így 1200MHz-en
Most nézem, hogy korábban csak 1160-on volt képes lefutni a heaven, most simán lement 1200-on is
-
oliba
őstag
válasz
Peaceliker #15768 üzenetére
Tudom, hogy nem skálázódik lineárisan, csak örülnék neki, mert akkor megkínálnám még 0,05V-tal.
Ettől megsülni nem fog. Vannak darabok, amik alapból 1,25V-ot adnak neki, így inkább én is ennél maradtam. Majd megnézem, hogy mennyi a max, amit kaphat egy ilyen gpu. Hőmérsékletem pedig nagyon jó. Kapott BIOS-ból az is agresszívebb ventiprofilt, így ezekben a katasztrofális ronda napokban 54 fok volt eddig a max hőmérséklet.
Régen 1150MHz-en tudtam GPU Tweakben stabillá tenni 1,25V mellett, most meg 3x is lefutott hiba nélkül a Sniper Elite v2 benchmark. Mindjárt nézek egy Heavent, mert ott 1190-ig ment régen, bár semmilyen játékban nem bírta azt az órajelet
-
Peaceliker
addikt
-
oliba
őstag
Tegnap elkezdtem BIOS-ból tuningolni. Mondjuk elsőre kaptam egy fekete képernyőt, de DroiDMester elmondta, hogy miért is vagyok balfasz...
Na de a lényeg, hogy 1,2V-ról emeltem 1,25V-ra a feszültséget, mert ugye nem bírta alap fesszel a TOP órajeleket. A másik dolog, ami miatt BIOS-ból tuningolok, mert nem akarok CCC-ben, se különböző progikban állítgatni semmit.
A lényeg, hogy némi elkiabálással, míg korábban 1,2V mellett 1075MHz volt a max, amit bírt a GPU, most már 1,25V mellett járok 1170MHz-en. Persze ez még erős elkiabálás, mert csak Dirt3-mal tesztelek. Nem tudom, hogy ez a nagy órajelugrás minek is köszönhető?
Tán BIOS tuningnak és nem kell különböző progikat használnom hozzá? Netán új driver, vagy csak a +0,05V feszültség?
-
Lacccca87
addikt
válasz
raz0r911 #15762 üzenetére
AZ esetek nagy részében nem. Max ha valami nagy gubancot veszel észre vagy nem működik megfelelően.
Én nemrég míg a lapom szervízben volt kicseréltem az Intel alapú gépet AMD vidkarival egy AMD alapúra NV vel és még úgy is ment a Win7 probléma nélkül miután felraktam a drivereket. Aztán megbolondítottam még azzal is hogy az NV vidkarit kicseréltem az AMD -re és ugy sem volt gond.
Mondjuk miután visszakerült a lapom akkor raktam egy új rendszert. -
raz0r911
tag
Lehet, hogy hülye kérdés de ha valaki NVIDIA ról vált ATI ra akkor sem kell újrahúzni a gépet?
-
raz0r911
tag
Úgy döntöttem, hogy Sapphire HD7770-et veszek. A Sapphire szerintetek mennyire jó a többi gyártóhoz képest? A Gigabyte-ban nem bízok mert még régebben kifogtam egy szériahibás alaplapot. ASUS kártyám van most ami szerintem nagyon megbízható. A többi gyártót nem ismerem. Mi a véleményetek?
-
Lacccca87
addikt
-
Petyyyyy
addikt
A topik főszereplőit nem túlzottan érinti, de legalább lesz árcsökkenés AMD háza táján.
-
Tigi
őstag
válasz
kalozhun100 #15756 üzenetére
Kipróbáltad amit írtam?
-
Tigi
őstag
válasz
kalozhun100 #15750 üzenetére
Hali
A kép villogásod még megvan?
-
raz0r911
tag
válasz
kalozhun100 #15747 üzenetére
Én 1280*1024 ről váltottam 1920*1080 ra és a játékok 90%-nál nem vagy alig lett kevesebb az fps em.
-
válasz
kalozhun100 #15745 üzenetére
esetleg olvasd el ezt a régebbi cikkemet, ugyan erősebb VGA szerepel benne, mint a 7790, de az arányok kb. ugyanezek.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
kalozhun100 #15747 üzenetére
De kevesebb lesz.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
kalozhun100 #15745 üzenetére
Mivel 4670K van alatta 1680x1050-en is 100%-on járatja gondolom a kártyát azon a felbontáson Több FPS-t kapsz, mindenhol "kijön a teljesítménye" bár nem igazán értem a kérdésed...
-
kalozhun100
őstag
HD7790 melyik felbontáson jobb, 1680x1050 vagy 1920x1080? Mármint melyiken jön ki jobban a teljesítménye?
-
Balancee
aktív tag
válasz
Peaceliker #15720 üzenetére
Na megoldódott a giga 7770oc problémám. Valóban a pasztázás volt a gond. De nem azért mer ki spórolták belőle. Ellenkezőleg kb 3mm vastagon volt a paszta. Így idle 40% ventilátor 26c. Furmark 53% ventilátor 99% gpu kihasználtságnál max 60c.
-
-
Mirman
őstag
Sziasztok, ide is fel teszem mivel VGA-s topikban el sikkad a kérdésem a többi közt. 1280*720 - as felbontáshoz , úgy hogy szeretnék mindent maximumhoz közeli részletességgel futtatni (BF3 , BF4 , és jövőben megjelenő AAA címek) egy A10 5800K mellé jól gondolom hogy egy 7790 elég lenne ? Ha nem nézzük azt hogy pár helyen az A10 nem hajtaná ki teljesen, azért átlagban meg lenne a 40-50-60 FPS ?
-
Bagira01
veterán
Sziasztok!
HD7790-ből melyik verziót érdemes venni? Lian-Li V300-as házam van és a rövid nyákos 7770 is épp, hogy befér magasságra. Szóval az ilyen nagy túllógó hőcsöves verziók kilőve(bár a GB 6850 OC is befért, úgy hogy a hűtőt a házba rakva szereltem csak fel rá)
-
djdaniel
senior tag
válasz
keke69 #15729 üzenetére
Nálam odáig fajult a helyzet, hogy vettem egy másik videokártyát.
Anno mikor meg vettem a 7750-et, 1 hó használat után jött elő a hiba, utána rendben ment egy ideig és néha jött csak elő, kb 5 hónapig tűrtem, és amikor egyszer 4-5 órás munkám oda lett akkor betelt a pohár.
A videokártyát elküldtem garanciába és b*sztak cserélni, náluk nem jelentkezett a hiba.
egyszer bekapcsolták gondolom a kib*szot gépükkel és kész, nem tesztelték le normálisan.
Tehát ha használták volna kb 1 hónapig, napi rendszerességgel, akkor biztosan előjött volna náluk is.De egyszerűen így nem lehet használni, néha előjön és épp dolgozok valamin oda a munkám, mert el sem tudom menteni.
Egyébként érdekes mert win8 64 biten többször előjött a hiba, mint win7 64biten.
-
gorwik
csendes tag
Sziasztok egy olyan kérdésem lenne hogy van egy Asus HD7750-es karim, most vettem. És olyat csinál hogy egyszer csak egy pillanatra elsötétül a monitor és utána egy olyan értesítési ablak jelenik meg hogy videó kártya illesztőprogram nem válaszolt de a hiba helyreállt. Vagy valami ilyesmi. illetve játék közben egyszer csak lerakja a tálcára. Az egész gép zsír új. Próbáltam az illesztőprogramot frissíteni de a legfrissebb van hozzá gyárilag. Nem tudom mi lehet a gond.
-
lemusz
addikt
Sziasztok! HD 4850 DDR3 512MB-nál egy 7770 DDR5 1GB mennyivel lenne jobb nálam, az én konfigommal? Egy százalék érték kellene, meg hogy megéri-e ez a csere nekem az Athlon II X3 440 (3x3Ghz) mellett, amit sajnos nem tudok húzni. Kitudná a proci hajtani? Attól tartok a minimum fps nem növekedne jelentős mértékben (1152x867) ezzel a cserével, vagy rosszul gondolom? Nagy filóban vagyok, hogy mi legyen. Köszi.
-
Peaceliker
addikt
-
Balancee
aktív tag
válasz
Balancee #15701 üzenetére
Na megtörtént a video kari tesztelése fx-8120 alatt. Asrock fx990 extreme 3 deszkával.
A probléma ugyan az. Viszont itt sikerült aida64-el normálisan hőmérsékletet és kihasználtságot mérnem.(a teszt megszakításával fagyás nélkül) hő 88 fok 3 mp alatt gpu load 96%-nál.
Eredmény a gpu túlmelegszik. Tapintásra tök hűvös a hűtőborda, de a ventilátor pörög mint állat. 2 dologra gyanakszom az egyik esetleg a hópaszta nem ad át hőt a gpu-ról (megbontani nem merem a gari miatt) a másik meg esetleg valamelyik szenzor rossz adatott mér és idő előtt újraindítja a rendszert.
Megnéztem furmark meddig húzza be a hőmérsékletet az fx gépben lévő hd 7950-en( igaz 3 ventilátoros model de kíváncsi voltam) Eredmény alap 30% ventilátor 35c fulmark alatt max55% ventilátor 61c gpu load 99%.
Szóval megy gariba a kártya. Ha esetleg valaki Giga hd 7770 oc 1gb rev.2-öt vesz egy fulmark-ot toljon rá, ne játék közben érje a meglepetés. -
r3dsnake
nagyúr
Nekem gyönyörűen elcseszte a 13.9-es update a driveremet, megy vissza a régi.
Szerk.: honnan tudom letölteni a 13.4-et? Köszi!
-
törölt tag
Egy i3-3120/i3-3220-hoz melyik a legoptimálisabb VGA kártya?
-
raz0r911
tag
Nem akarom négymagosítani. Inkább arra gondoltam, hogy felhúzom 3,8-4 GHZ-ra. Egyébként nem a gyári hűtés van rajta hanem a régi 6000+ om hűtése mert az erősebb. Így alapból 50-70 rpm en megy, játék közben is 200-400 körül (a 6000+ nál nyáron volt, hogy 5000 rpm felett ment)
Komolyabb fejlesztést ennél nem akarok. Esetleg még arra gondaltm, hogy megvárom az R7-es széria megjelenését és egy R250-et vagy R260X et veszek de max 25K-t szánok rá és minél hamarabb kellene. -
Peaceliker
addikt
válasz
raz0r911 #15704 üzenetére
A sapprire-ről jó vélemények vannak!
A 7750 árához képest nem rossz kártya, de én a helyedben elgondolkodnék egy átfogóbb fejlesztésen! Egy 7770 jó, esetleg egy 7790 már jóval komolyabb, de ahhoz kéne komolyabb proci is.
Ez a fejlesztés javít a játékokon, de már ez sem időtálló, így én sok értelmét nem látom... sztem jobban járnél, ha vársz kicsit, gyűjtesz és egy komolyabb fejlesztést lépsz meg...persze ha lehetőség van/lesz rá! -
raz0r911
tag
Sziasztok!
Videokártya vásárlás előtt állok, jelenleg ASUS HD 3870-es kártyám van és Sapphire HD 7750 re szeretném cserélni. Szerintetek mennyivel futnának a cserével jobban a játékok? És a Sapphire mennyire megbízható mákra?
(AMD X3 460~3,4 ghz, 8 GD DDR3) -
Peaceliker
addikt
válasz
Balancee #15701 üzenetére
Hány fokon megy? a 80% bazi sok (nekem az asusom 32 fölé még sosem ment és 62 fok a teteje...).
Tápod milyen? Az még lehet fika (bár a melegedést az nem magyarázza...).(#15702) Tigi
1100 at még sztem bírnia kéne. Hő tényleg nem sok. FC3 meg megeszi a géped, tuti, az a motor kemény.
De mi lehet a baj, azt nem sejtem.
Nekem és haverok kocsijai olyanok, hogy elkapják egymás bajait! -
Tigi
őstag
Sziasztok
Létezik, hogy a Far Cry 3 jobban terheli a gépet mint a Metro?
Mert elkezdtem játszani a Far Cry 3-al és elkezdte ugyanazt a hibát produkálni mint Balancee kollégánál.
Mielőtt lefagyott volna 70 fokos volt a GPU a venti meg "csak" 67%-on ment, tehát nem túlmelegedés.
Létezik, hogy most már nem bírja az 1100Mhz-et a GPU?
Az előző 3 játékot így toltam végig hiba nélkül.
Vagy Balancee kártyája megfertőzte az enyémet. -
Balancee
aktív tag
válasz
Balancee #15700 üzenetére
Na közben ccc-ben sikerült visszavennem alapra a gyári oc-ból. Furmark elindul fut és pár másodperc után elkezd szétesni a kép fekete képernyő aztán kék halál. 80% ra felmegy a ventilátor fordulat 99% ra a kihasználtság. Megtörténik a hiba visszaveszi a ventit. Ezt csak a hangjából hallom. És valóban úgy viselkedik mint amit ez egyikőtök irt mint ha túlmelegedne. A szellőzés viszont megvan oldva normálisan.
Ez a vide kari volt előtte egy athlon 64 x2 régebbi gép alatt is. Ott a colonial marine-ben nem volt gond vele. Ma berakom majd délután egy fx gépbe és ott is letesztelem ha hibázik furmark-ban akkor gari lesz ha meg nem akkor csak a jelenlegi gépben lehet valami ütközés. Írom majd a fejleményeket. A segítséget meg köszönöm még 1x.
Új hozzászólás Aktív témák
AMD Radeon HD 7730 / 7750 / 7770
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- DirectX 11.1 támogatás
- 128 bites memóriabusz
- ZeroCore Power
- 47 / 55 / 80W-os TDP
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i5-4GEN I 8GB I 180GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Lian Li HydroShift LCD 360R/TL AIO vízhűtés eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman i3 NEO Gigabyte 850W