Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Napkollektor - csak úgy
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
AMD Radeon™ HD 7730 / 7750 / 7770
Új hozzászólás Aktív témák
-
LadaLord
aktív tag
válasz
T0mBd1gg3R #21637 üzenetére
Ki.
-
LadaLord
aktív tag
Helló!
Ha lenne még 18000 Ft-od egy másik 7770-re, akkor ha kb ugyanennyiért el tudnád adni a mostanid, akkor lennne 36ezred VGA-ra. Itt az aprón abból azért jobbat találni, mint az R7 250X (ami ha jól tudom, ugyanaz, mint a 7770)... Én pl egy R9 270X-et fogtam ki ennyiért, és azért az már érdemi előrelépés lenne... Érdemes lenne utánanézegetned, mert lehet jó kártyákat kifogni a 35-40ezres kategóriában....
Üdv,
T. -
LadaLord
aktív tag
Helló mindenki!
Lehet, hogy nem szorosan a vga-hoz kapcsolódó a problémám, de mivel 7770 adja a jelet, ezért ide írok. A gondom az lenne, hogy mióta újratelepítettem a rendszert, aztóta a TV-n a kép teljesen olyan, mintha jóval kisebb felbontson menne, mint kellene neki. A windows szerint 1920*1080, de ahogy áthúzom az egeret a monitoromról (1440*900) a mutató is sokkal nagyobb és recésebb szélű lesz, illetve, ha bármi más ablakot húzok át, ugyanez a helyzet. Korábban nem volt ilyen problémám. Szerintetek mi lehet a megoldás?
Köszi előre is a segítséget!
Üdv,
T. -
LadaLord
aktív tag
válasz
halhatatlan #21052 üzenetére
Helló!
Hogy őszinte legyek, nem tudom, hogy mi lehet az az érték, ami már káros lenne, vagy nem lenne jó. Terheljed kicsit, nézzed meg meddig megy úgy fel, és ha akkor sem csinál semmi rendelleneset (fagyás, reboot), akkor szerintem nem kell aggódnod, a 40 fok meg úgysem árt...
Üdv,
T. -
LadaLord
aktív tag
válasz
halhatatlan #21043 üzenetére
Hi!
Nekem zárt házban, 25 fokos szobában, terheletlenül, a házban a plusz ventik kikapcsolásával most 38 fokos a Sapphire GHz Edition kártyám.
Üdv,
T. -
LadaLord
aktív tag
Tudom, off, de megírom, mert örvendek: A Sapphire Select Club-on nyertem egy Shattered Horizon-t.
-
LadaLord
aktív tag
Helló Mindenki!
Olyan problémám lenne, hogy mióta felraktam a 7770-emhez a 13.12 driveert, a az MSI Afterburner nem írja játék közben, hogy mi hány fokos, meg hány MHz-en megy meg ilyenek. Ennyit mutat mindössze. Valaki másnál is produkál ilyent? Valami megoldást tudtok?
Köszi előre is!
Üdv,
T. -
LadaLord
aktív tag
Kicsivel többért mindig van kicsivel jobb... Szvsz 25-26ezernél többet nem érdemes költeni 7770-re. Azért az árért kiváló kártya. Ha meg már nagyobb teljesítmény kell, akkor inkább a 7850, mint a 7790... Mostanában mást sem olvasni itt a topicban, hogy ki mennyit szív a 7790ekkel....
-
LadaLord
aktív tag
válasz
The Exiled #17728 üzenetére
Én egy ugyanilyen Sapphire-t használok, és teljes mértékben meg vagyok vele elégedve. 1080/1250-en használom, lehet hogy menne kicsit feljebb is plusz fesszel, de azzal nem szórakoztam. Alapállapotban szinte hangtalan a hűtője, de terhelés alatt sem vészes, és melegedni sem melegszik. MÚltkor vagy 3 órán keresztül ment a Furmark, max 60 fokig ment fel a GPU.
Szóval megbízható kártya, csak ajánlani tudom!
Üdv,
T. -
LadaLord
aktív tag
válasz
Stonerice #16740 üzenetére
Először az volt furcsa, hogy 1000 MHz-et ír GPU-re, pedig én azt hittem, hogy nem annyin van. Rá is lestem MSI Afterburner-el, és a GPU-ra raktam 1080 MHz-et, a memóriának meg 1125 helyett 1250et adtam. De hogy most is még miért 1000 MHz-et ír, arról fogalmam sincs.
-
LadaLord
aktív tag
Helló Mindenki!
Nem tudom, hogy ide kapcsolódik-e a kérdésem, de szerintem valamilyen szinten kapcsolódhat.
A problémám a következő: pénteken vettem egy Samsung UE32F5300 TV-t (nem ez a probléma), és HDMI-n kötöttem rá a Sapphire Radeon HD 7770 GHz Edition kártyámra. A gond az, hogy ha játék után mondjuk filmet szeretnék nézni a TV-n, akkor a következő kép fogad a film indítása után a tévén:
Szerintetek mi lehet a bibi? Én valami beállítás dologra tippelek, mert egy reboot után már jó minden...
Amúgy teljesen meg vagyok elégedve a 7770-nel, mert FHD-n, mindent csutkára csavarva is viszi átlag kb 40 PFS-el az F1 2013-at.
Köszi előre is a segítséget!
Üdv,
T. -
LadaLord
aktív tag
Helló Mindenki!
Próbálta már valaki 7770-en a Bf4-et? hogy viszi a kártya?
Üdv,
T. -
LadaLord
aktív tag
Helló Mindenki!
Lehet, h láma kérdés lesz, meg nem is ide tartozik, de mivel Radeon HD 7770 lesz az érintett VGA kártya, ezért felteszem.
Most készülök venni TV-t, és azt HDMI-n kötöm rá a gépre. A kérdésem az lenne, hogy az nem gond-e, hogy a monitorom 1440*900-as felbontást tud, a TV pedig FHD lesz? Mehet egyszerre a két megjelenítő, mindkettő a natív felbontásán?
Játszanom hogy lesz érdemesebb szerintetek? 1440*900-on kimaxolva, vagy FHD-ben kompromisszummal? Tudom, ez elég szubjektív, hogy kinek mi elég, de úgy kb mennyi lesz a különbség a két szint között?Köszi előre is a válaszokat!
Üdv,
T. -
LadaLord
aktív tag
De N-es.... Köszi a segítséget Urak!
-
LadaLord
aktív tag
Helló Mindenki!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy aki win 8-at használ, milyen driver használ a 7770-hez? Nekem valami nem kerek itt a 8as winben... Nem engedi lefuttatni a rendszer minősítést. Egy olyan infot kaptam, hogy ezt akkor szokta, ha nem megfelelő a vga driver... Valami olyant ír, hogy a rendszer nem nyújtja a kért felméréshez szükséges mutimédia-támogatást.... :S
Valakinek valami 5lete?
Köszi előre is!
-
LadaLord
aktív tag
-
LadaLord
aktív tag
válasz
dragonfx #12069 üzenetére
Az 1150 MHz-hez 1,2V-ot állítottam neki a GPU Tweak-ben, úgy vitte a benchmark-ot. Pénteken ha lesz időm, tolok egy hosszabb tesztet is ezen az órajelen más játékoknál is, oszt megnézem, hogy bírja-e huzamosabb ideig is a strapát.... Mert lehet, hogy most ezt a pár percet vitte, de huzamosabb ideig már nem bírná....
kisza25: tudom, éppen emiatt is gondoltam, hogy maradok az eddig használt 1080-as órajelnél.
De azért az alaphoz képest 11%-ot hozott a 15%-os emelés....
-
LadaLord
aktív tag
Nah, énis kedvet kaptam egy kis Grid2 bencsmárkhoz meg órajel piszkáláshoz.
A grafikai beállítások a lehető legmagasabbon (multisampling 8f16x EqAA), 1440*900as felbontáson. A kártya a legolcsóbb 7770. (rövidnyákos Sapphire)
A következő eredmények születtek:
- Alap órajel (1000/1125)
avg fps: 36,79
min fps: 28,56
max fps: 47,54
- A mindennapokban használt 1080/1250-es órajelen:
avg fps: 39,65
min fps: 30,73
max fps: 51,62
-Az eddigi legnagyobb tuning órajelem 1150/1300:
avg fps: 40,92
min fps: 32,04
max fps: 52,72Az első két tesztnél az alap 1,175V-on volt a kártya, a harmadik teszthez kellett neki az 1,2V, mert amúgy már a menüben kifagyott a gém... A kártya a 3. teszt alatt max 62 fokig melegedett.
Úgy gondolom, ezentúl is a középső beállítás lesz a nyerő számomra. Az is már teljesen játszható szint nekem.
Szerintetek még meddig lehetne amúgy próbálkozni a kártyával? Mi lenne a max feszültség, amivel még lehetne feljebb vinni az órajelet? Csak kíváncsiságból kérdem, hátha rápróbálnék egy bencsmárk erejéig...Üdv,
T. -
LadaLord
aktív tag
válasz
kisza25 #11451 üzenetére
Lenne egy kérdésem, lehet, hogy butaság, lehet, hogy meg sem lehet oldani az alaplapomban, de megkérdem,mert eszembe jutott:
Még régebben olvastam, hogy AMD kártya mellé raktak be Nvidia kártyát fizikát számoltatni. Ezt meg lehetne esetleg oldani a gépemben (az adatlapomon látható)? Van itthon elfekvőben egy Geforce GTS 240-em, az vajon együtt tudna működni ilyen formában a Radeon HD 7770-nel?Köszi előre is a választ!
Üdv,
T. -
LadaLord
aktív tag
Megnéztem, hogy mi a helyzet a kártyámmal tuning téren... Nem voltak nagy vágyaim, mert tudom, hogy nem egy tuningbajnok ez a kártya. Először feltoltam 1080/1250 re az órajeleket, le is futott szépen a 3DMark, és 8-9% javulás volt is az alap órajelhez képest. Ezután mondom rápróbálok az 1100 MHz-es GPU órajelre. Toltam vele a Bf3-at, igaz sok különbséget nem láttam az alap órajelhez képest, azt a kb 3-4 képkockát másodpercenként nem nagyon érzékelte a szemem.
Ez alatt a GPU hőmérséklete 57 fok volt max. Gondoltam hogy akkor futtatok így is egy 3DMark-ot, de az meg teszt közben kifagyott. Játék közben nem fagy, bencsmárk alatt meg igen? Erre van valami logikus magyarázat? Utána meg a GPU-t visszavettem gyári órajelre, a memóriát meg hagyom 1250-en. Igazából 1440*900-ra ígyis megfelelő, nagyon szépen viszi a Bf3-at meg a Max Payne 3-at is....
Üdv,
T.Szerk.: jah, meg beregeltem én is a kátyát, szal vasárnap nyerek 7790-et...
-
LadaLord
aktív tag
válasz
taknyi #10951 üzenetére
Annyit azért hozzátennék, hogy ahova nem elég az alap kártya teljesítménye, ott a Vapor tulajok is szívják már a fogukat, hogy kéne plusz teljesítmény.... Ár/érték arányban egyértelmű, hogy melyik a jobb, a drágább verziók meg jobban növelik a delikvens e-péniszét...
Üdv,
T. -
LadaLord
aktív tag
Nekem ilyen karim van, és gondom nem volt vele. Bf3-at 1440ben maxon viszi, talán az élsimítás nincs csutkára tekerve. Max Payne 3 szintúgy fullosan megy ebben a felbontásban a gépemen. Szerintem 7770-re nem érdemes ennél több pénzt költeni, mind1, hogy milyen hűtés van rajta. Ha nem akarsz eszeveszett tuningot, akkor a gyári hűtés is ellátja a dolgát simán.
Nah, asszem ennyi.
Üdv,
T. -
LadaLord
aktív tag
Nah, megjött a Sapphire HD 7770-em. Este be is üzemelem, kíváncsi vok, mit fog mutatni az új konfig...
-
LadaLord
aktív tag
válasz
dragonfx #10063 üzenetére
Hehe, én azt fogom tenni!
Agyalgattam sokat, hogy lehet, hogy mást kéne, de aztán rájöttem, hogy Athlon X4 750K mellé nem nagyon kell nagyobb kártya, és anyagilag is így jövök ki a legjobban... Egész jó áron lesz majd a kari... Várom már, hogy csatlakozzak énis a klubhoz.
-
LadaLord
aktív tag
Erről a kártyáról mik a tapasztalatok? Nagyon jó áron tudnám beszerezni áprilisban majd az új gépbe....
Köszi előre is!
Üdv,
T. -
LadaLord
aktív tag
válasz
Eagle16 #9410 üzenetére
Köszi a válaszokat!
Akkor első körben nem veszek szerintem tápot, kivéve, ha jó árat mond rá haverom, aki szerzi az alkatrészeket...
Szerk.: Amúgy valszeg csere lesz, mert ha már fejlesztem a gépet, akkor legyen benne minden alkatrész minőségi... Nem kéne, hogy a táp ne adj Isten valamiért hazavágja az új alkatrészeket....
Üdv,
T. -
LadaLord
aktív tag
Helló!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy ehhez a karihoz elég vajon a Chieftec GPS-350FB-101A? Hány amper kell neki a 12V-os ágon?
Amúgy nemtom, lehet, hogy veszek új tápot is gépfejlesztéskor, aztán tuti lesz minden, csak ha esetleg vinné ez is, akkor lehet, hogy azt kicsit halasztanám...
Köszi előre is a válaszokat!
Üdv,
T.
Új hozzászólás Aktív témák
AMD Radeon HD 7730 / 7750 / 7770
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- DirectX 11.1 támogatás
- 128 bites memóriabusz
- ZeroCore Power
- 47 / 55 / 80W-os TDP
- Autós topik
- A hónap végén jön a S.T.A.L.K.E.R.: Legends of the Zone Trilogy Enhanced Edition
- Építő/felújító topik
- DJI topic
- Windows 11
- Idén nyáron visszatér az HBO Max
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen routert?
- További aktív témák...
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ASUS Radeon RX 7600 Dual OC 8Gb - Aqua gari 26.12.12 ig
- Csere-Beszámítás! Huawei Matebook D15 R7 3700U / 8GB DDR4 / RX Vega 10 / 150GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest