Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• zack

nagyúr

Sziasztok!

Itt is megkérdezném, mitévő legyek 2 hét múlva. Jelenleg gariztatás alatt van az 580-as kártyám, amit majd le fogok tudni vásárolni. Másik 580-at ha egy mód van rá nem szeretnék (csak végső esetben), mert egyrészt nem tartom jobbnak a drivereket mint AMD oldalon, másrészt váltottam 2560-as felbontásra, ahol azért már néha néha az 580 is kevéske, főleg szűréssel.
    Tehát 2 hetem van hogy eldöntsem mi legyen az 580 helyett.
    2 lehetőséget látok körvonalazódni, ami 2560-hoz jó lehet. Az egyik a 6990 a másik pedig a 6950 CF.

A 6990-el annyi bajom van, hogy a felső PCI-E sinbe nem fog beleférni, mert max. 29cm hosszú kártya fér be.Az alsó slot-nál nincs gond (2db x16 foglalat van), de kérdéses, hogy mennyire fog jól működni. A hőfokok, ill. a venti zaja nem lenne nagy visszatartó erő, mert 580 előtt 4870 X2-öt használtam több mint 1 évig, és nagyon szerettem, soha semmi gondom nem volt vele. Többek között ezért is hajlok a 6990 felé.
    Viszont a 2GB 6950 CF 25k-val olcsóbb lenne (120k környéke), csak azt nem tudom teljesítményben hoz e a 6990 annyival többet hogy megérje a +25k többlet kiadást.

Sajnos nV oldalon a CF-es lap miatt meg van kötve a kezem, SLI kizárva, csak és kizárólag a GTX 590 jöhetne szóba, de gyengébb is, és drágább is mint a 6990.

Új hozzászólás Aktív témák