Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Rap, Hip-hop 90'
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- tordaitibi: Chatcontrol
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
deadwing #1098 üzenetére
Igen mert csak ott jön hang.
A DVI porton ismereteim szerint sosem fogsz tudni hangot kicsikarni.Bocsi elírtam az mini dp nem pedig mini DV, hisz olyan nincs
Viszont azt ne felejtsétek el, ha a displayportra köttök monitorokat, akkor a monitor kikapcsolása után a windows 7 nem ad rá képet hanem összehúzza az asztal kisebbre. Azonban újra kiterjeszti ha bekapcsoljátok. Ez különböző monitoroknál gáz lehet mert összekuszálja az ablakokat.
-
válasz
szente80 #1095 üzenetére
Igen a HDMI lábel visz hangot is.
Az a kérdés te, hogy kötötted össze a kártyát és a monitort
DVI HDMI átalakítóval, vagy még szerencsés voltál és tudtál HDMI-DVI kábelt venni egyben ?Nekem ilyennel ( Bal oldali csak PChez ,nem MACes a minidvi ) van megoldva és visz hangot is.
-
szente80
aktív tag
Tudnátok abban segíteni hogy kártyán keresztül hogy tudnék előcsalni hangot a tv-n?Úgy tudom hdmi kábellal hangnak is lennie kell,csak nem tudom mit hogyan állítsak be.Azt írja nincs csatlakoztatva,pedig be van dugva.
-
deadwing
addikt
válasz
szente80 #1092 üzenetére
Mostanság nem nagyon tudtam ezzel foglalkozni, viszont ma úgy hozta a sors, hogy csomó tesztet csináltam. Megjegyzem, szerintem hasznos dolog fog ebből születni! Gondoljatok bele, valaki akar venni 6990-et, egyből olyan infókat fog kapni, amit sehol máshol... 13 tesztet csináltam, és olyan precízen dokumentáltam őket, ahogy csak lehet. Pár óra és pár sör bánta
No most excel tábla szerkesztés következik, majd jövökszente80: ha be akarsz szállni, elmondom mit és hogyan kell csinálni, illetve, hogy én hogyan képzeltem ezt el...
-
-
deadwing
addikt
válasz
Apone33 #1090 üzenetére
A TS igazán csak a részletek megbeszélésére fog kelleni, az eredményeket aztán egy excelben vagy bármiben összesítenénk. A lényeg valóban a más környezeten van. Procik, azok órajele, kell-e tuning, ha igen akkor mennyi, stb. Tisztább képet kapnánk a kártya étvágyáról és ezáltal arról is, mit és mennyire érdemes tuningolni, stb.
-
deadwing
addikt
Hát eddig semmi, illetve senki... Viszont örömmel jelentem, mégsem adom el a kártyámat. Osztottam-szoroztam, semmi értelme... Szal maradok itt.
-
Apone33
őstag
válasz
deadwing #1083 üzenetére
Igen, minél több a jelentkező annál jobb. Sztem tudja ezt a fraps, ami lementi ha megnézed nakos videóit/tesztjeit ott is szépen fel vannak tüntetve az eredmények egymás után, bár azt nem tudom hogy milyen gyakorisággal. Nekem jó a holnapi nap. Hajrá emberek, gyertek tesztelni.
-
deadwing
addikt
válasz
Apone33 #1082 üzenetére
Köszi, hogy emlékeztettél, szükség is volt rá
Átgondoltam a dolgot utána, aztán meg megijedtem a feladat komplexitásától...A lényeg, hogy legelőször is ki kellene találni milyen beállítások mellett mérjünk... Rengeteg dolog változhat, pont ezért nem tudom, hol legyen a határ. Amíg ezek nincsenek lefektetve, addig nem tudunk semmi komolyat csinálni. Beszéljük meg TS-en szerintem holnap, amennyiben ráérsz. Priviben ez hosszadalmas lenne. Ha ezt kitaláltuk, csinálhatunk egy leírást, hogy a többiek is be tudjanak szállni. Nem ártana több játékkal tesztelni, továbbá egy BF3 benchmark mód is kellene. Más oldalak nem tudom hogyan csinálják? Kéne valami progi, ami fps érték mintát vesz 2-3 másodpercenként a játékból, aztán azt legyűjti egy logfile-ba. Aztán ezt könnyen átlagolhatjuk, kb fél óra játék után. Fraps pl tud ilyet esetleg? Egyelőre ennyi jutott eszembe, kissé fáradt vagyok most, holnap, illetve ma jövök dél körül legkésőbb.
Szerk.: ha csak ketten mérünk annak nem sok értelme van, így legelőször meg kéne tudni, kik azok, akik beszállnának egy ilyenbe? 5-6 ember minimum kellene még.
-
szente80
aktív tag
válasz
Apone33 #1075 üzenetére
Nem hinném hogy addig meg tudod állni,mert az tuti lesz még 2év is mire nem bírná.Nekem most is pihen egy 4870x2 a szekrényben és annyira szeretem hogy nem bírom eladni.Bár nem mai darab de szépen fut rajt minden.6990-ven szerintem jó árban van erejéhez mérve.7950-em volt,szóltak rajta a kondik mint a tücsök ciripelés,de 7970-re is kíváncsi vagyok és a 7970x2-re is.Vagy majd jön DX12 vagy nem tudom mi amiatt elcsábul az ember.De én is úgy vagyok már vele hogy szeretném sokáig ezt meg tartani.
-
szente80
aktív tag
Hű maradok a topikhoz és marad a 6990-en.Köszönöm a segítséget mindenkinek.Nem is értem magam hogy fordulhatott meg a fejemben a váltás.Úgy hogy maradok itt köztetek
-
Apone33
őstag
válasz
szente80 #1067 üzenetére
Nekem xfx 6870cf-em volt, erősek de sajnos a vram miatt full hd-ban egy-két játéknál volt baja, persze ha nem terheltem le szűrőkkel akkor nem volt baja. Bf3 alatt nem bírta a szűrőket magason ott sokszor lesett drasztikusan az fps szám. Én a helyedben nem cserélném le, igaz hogy "sok" full hd-ra, de még egy jó darabig elég lesz.
-
szente80
aktív tag
Sziasztok!Lassan búcsúzom ettől a topiktól,ha minden igaz jövő héten vissza váltok egy picit gyengébb VTX3D 6870x2 kártyára.Amiért így döntöttem hogy 1db full HD monitor meghajtására és a mai játékok kihajtására bőven elegendő erőt adna az is egy jó darabig és jó 40e ft-al beljebb is lennék.Amit kérdeznék tőletek hogy valakinek esetleg tapasztalata van erről a kártyáról,illetve hogy nagyon sajnálnám a cserét és pozitív-negatív véleményekkel esetleg tudnátok e segíteni a döntésemet mindkét kártya irányába?
-
_DiEGO_
őstag
válasz
HUfantom #1065 üzenetére
Aztaaa ez nagyon durva
igen arra értettem természetesen
de ekkora ... loool ekkorára nem mertem volna gondolni
ez már fagyaszt így szinte .
Na ezt nem láttam ki belőle , azaz hiányoltam , de igy már vili
csak kissé nem látható ill nem látni a linkelt képen. Perzse aki ismeri annak 1értelmű ... köszi a bemutatását
-
válasz
_DiEGO_ #1064 üzenetére
Itt egy piciket rajz az áramlásról
Ki és becsatlakozás
A képen a visszamenő cső van felrakva. Értelemszerűen a bal oldal a betáplált folyadék csatija.Hűtőblokk alatt ugye a radiátort érted ?
Arról itt egy kép
Itt egy ábra a teljes áramlásról.Így a rendszer bele van betonozva a 45 fokba most mikor majd 30 fok van árnyékban. 55 fok teljes terhelés...
-
12.6os van nekem fent a hozzá való profilokkal. Teljesen jól működik egyelőre
-
Apone33
őstag
Csak lett valami haszna az új driver-nak, a grfs-ban néha villogtak a textúrák, most jó lett.
-
Apone33
őstag
Frissített valaki drivert? Most láttam hogy kijött a 12.6 meg a 12.7 beta is.
-
deadwing
addikt
Az a baj, hogy nekem game alatt se megy a 2-es
Apone: lehet elmarad ma a tesztelés, most ébredtem fel, és még el kell szaladnom erre-arra. Majd jelentkezem. BF3 alatt sikerült találni valami benchmarkolásra alkalmas módszert? -
Ha már pont a kihasználatlanságról meg a vita had tegyek rá én is egy lapáttal:
Vajon mi a magyarázata annak hogy a CF alapértelmezett, fel vannak rakva a profilok mégsem akar a második kártya magasabb fokozatra kapcsolni. Kipróbáltam AFR és 1x1 alatt sem megy.
A hőfokok jók a gép hangtalan, megy a hybrid Psysx / GPU3as értékek /, de azért kicsit szúrja a szeme hogy a második kártya bele van betonozva a 250/100mhzbe.Volt driverfrissítés is. //most 12.6 Beta, volt 12.4 volt eddig
De valahogy nem akar felfelé pörögni.Előre is köszönöm ha valaki segít.
-
deadwing
addikt
válasz
Apone33 #1039 üzenetére
OK. Napközben is jó neked? Ha hazaérek én azzal fogom kezdeni, hogy csinálok bc2 meg bf3 teszteket üres szerveren 1 ponton megállva. Alap proci, alap gpu, és ugyanez tuning mellett is. Ez az első amit majd mindenkinek érdemes lenne. Van BF3 alatt valami beépített benchmark szted? Elég nehéz lesz azonos körülményeket produkálni máskülönben. Az is számít ha pár centivel arrébb néz a játékos.
TS IP: 91.82.224.70
Az időpontot meg kell beszéljük, mert fent kell lennem, hogy adjak reget a csatlakozáskor.Nem kis meló lesz egyébként ha alaposak akarunk lenni. Screenshotolás hegyek lesznek...
Egyébként már rég gondolkodom egy ilyen közös tesztelésen, legutoljára akkor jutott eszembe, mikor ismételten láttam egy AMD vs Intel vitát.Bárki be akar szállni, jöjjön. Minél több eredmény lesz, annál jobb!
-
-
szente80
aktív tag
Gondolom most mondjátok azt magatokban,hogy na ennek kell ilyen kártya
-
szente80
aktív tag
Mindenesetre megnyugtató volna tudni hogy úgy megy-e a kártya ahogy kellene neki.Játékok alatt nem veszek észre semmit.Még a bios kapcsolóját sem kapcsoltam át sosem.
-
deadwing
addikt
válasz
Apone33 #1031 üzenetére
50% GPU kihasználtság?? Erre mi a magyarázat vajon? Fú csak menjek haza, megnézem én is, mert ez így nagyon-nagyon kevés valamiért. És ami a fura, hogy full be van állva 50%-ra. Fura, hogy pont én mondom ezt, de itt valami nem stimmel. High vagy low graf?
Csináljunk már egyszer egy tesztelős napot /pár órát/, TS szerverem van, tudunk közben dumálni, és lennének mérési eredményeink mindenféle konfiggal. Hm?
-
deadwing
addikt
válasz
szente80 #1032 üzenetére
Hát én azt nem tudom neked innen megmondani.
Mit mutat az AB game közben? Kombustort hagyjad, AB menjen a háttérben és játssz 5-10 percet, majd alt+tabbal nézzed meg a grafikont.
A driver anomáliára majd otthon ránézek, nálam mi is látszik...szerk: most látom hogy ment a BF3 közben... megzavart a kombustor.
Ezek a gpu értékek high beállítással születtek?
Egyébként igen, megnyugodhatsz, megy mindkét magod. -
szente80
aktív tag
mi az az AB?Én is néznék valamit.
-
deadwing
addikt
válasz
Apone33 #1025 üzenetére
Teljesen mindegy mivel sztem... BC2 vagy BF3 van? Ha igen, ezekkel megnézhetnéd mit mutat az AB. Továbbá, ha már megteszed ezt a szívességet, pls csatolj már be egy képet, kíváncsi vagyok milyen GPU kihasználtságod van. Nálam BF3 99%-ra hajtja highban, de lowban meg csak 70% körül megy a kártya és alig van fps növekedés
-
deadwing
addikt
válasz
szente80 #1022 üzenetére
Ne furmarkkal csináld hanem gémelj kb 5-10 percet és úgy!!
Apone: te is megtennéd a kedvemért?Vagy neked nem piszkálja a csőröd, mi van ha mégis 1 maggal használod te is a kártyádat?
Szerk.:
Egyébként a saját tapasztalatom az, hogyha megy gém alatt, akkor megy furmark alatt is mind a kettő mag.
Szerintem ezt nem árt nem elfelejteni.
De felejtsük a furmarkot akkor, és csak játékkal teszteljünk. -
deadwing
addikt
-
-
-
deadwing
addikt
válasz
szente80 #1015 üzenetére
Hoppá. De neked működött eddig nem? Veled nézettem meg furmark alatt.
Az aida amúgy rajzol grafikont? Nem lehet hogy mire kilépsz leveszi a 2. gpu-t?
Én a 2.1.0-s afterburnerrel nézem, game alatt, az rajzol grafot és nem fagy össze a BC2-vel. Szóval monitorozásra számomra már rég elfogadott. A tuningot nem vele csinálom hanem CCC-ben. Nézd meg ha tudod, nálad mi a helyzet, kíváncsi vagyok. -
-
deadwing
addikt
Köszi srácok azért
Apone: igen, jól érted. -
deadwing
addikt
Szeretnék megkérni valakit, akinek nem Asrock lapja van, 12.4-es körüli katát használ és budapesti, hogy szánjon rám 20 percet az életéből. Elvinném a kártyámat, megnéznénk hogy ott megy-e 11.12 fölött a 2. gpu. Csak pusztán kíváncsi vagyok.
-
válasz
szente80 #1000 üzenetére
Egy picit lusta vagyok emellett nagyon sokat dolgozom mostanában ami eléggé tacsra tesz.
Ez nagyban lassítja az új platform megismerését és tesztelését.Összejött az I7es platform és szeretnék róla valami kis szöszenetet írni.
Most talán lassan elmennek az AMD-s lap+proci és akkor meglesz hogy mennyibe fájt az átállás. -
deadwing
addikt
válasz
szente80 #991 üzenetére
A 4 gpu skálázódása nem jó. 3-al még talán lehetne kezdeni valamit, de akkor jön a probléma, a táp csere. Jelenleg egy 750-es tápom van ami kevés lenne a 6990+6970 CF-hez. No ezért gondoltam úgy, hogy inkább cserélek egy kisebb fogyasztású kártyára. Kevesebb fps-em lesz az igaz, de csak egyelőre
Miért írsz a 6990 után -en-t?
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Mikrotik routerek
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Szemüveges topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gumi és felni topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...
- Legjobb kijelzős! ThinkPad T14s Gen 2 i5-1135G7 16GB 1000GB FHD 1 év garancia
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 860W Fractal Design ION+ Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest