- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha – bevezető - igényfelmérés
- Sgr_A: Számítógépeim aktualizálása cseréje
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
Új hozzászólás Aktív témák
-
deadwing
addikt
válasz
szente80 #1298 üzenetére
Nem vagyok benne biztos, hogy a nem K-s elég lesz a karihoz... Attól is függ, mennyiért tudsz szerezni. Ha kb egy árban van a 2600k meg a 3770, akkor nem kérdés, hogy a 2600k-t kell megvenni
A felfogatással kapcsolatban a megfelelő topicban kellene kérdezz, így első bklikkre azt mondom, hogy kell hozzá valami kiegészítő. Azt mondja, hogy ugyanabba a lukba menni fog a 1155 is mint a 1156, no ez nem igaz. Kb fél centi a difi a 2 között ha jól emlékszem. De már nem vagyok benne biztos -
szente80
aktív tag
Tudnátok segíteni?
Rászántam magam és meg válok az AMD-tól.
Néztem egy Asus Maximus V Gene lapot amibe menne majd egy 2500K v. 2600K v 3770K attól függ mennyi pénzem marad ha a mostani cuccok elmennek.
Véleményetek a 3770 nem K verzioról?Azon kívül hogy nem lehet agyon tuningolni a teljesítménye több mint elég?Mármint a 6990-hez?És a fontos kérdésem, A proci hűtöm
Nem látom a dobozán az 1155-foglalatot. (Nektek talán megy az angol)
Here is the hardware you will need from the H70 mounting supplies to attach the cooler to an Intel based system. Note that the back plate is compatible with sockets 775, 1156, and 1366. It will also work with the upcoming socket 1155 boards using the 1156 holes.Fel tudnám rá valahogy rakni? vagy esélytelen
-
szente80
aktív tag
-
deadwing
addikt
Nemsoká leszek és folytatom a tesztelést + a leírás elkészítését, de most nagyon sok a munka...
-
deadwing
addikt
No, merre lettél?
Dógunk van!!!
-
deadwing
addikt
Még egy fontos dolog. Miután módosítottad a grafikai beállításokat mindenképp ki kell lépj, újra kell indítani a játékot mert egyébként fals eredmények jönnek. Map: Kharg Island
Ja és squad sprintet raktam be. Asszem más nincs
Szerk.: de vannincs plusz power adva a kártyának, még 10% se, mivel alig volt különbség.
-
deadwing
addikt
válasz
szente80 #1287 üzenetére
Azt rád bízom. Kérdés mire vagy kíváncsi
Én húztam az biztos
Csináltam 4 féle mérést már, 11.12-es driverrel, nemsoká rakom fel az újat, aztán azzal is.
Viszont meg kéne mutatnom merre járok a mérésnél. Vagy egy bejárt utam. Mondjuk nem egy bonyolult útvonal... USA base születés, fraps bencs bekapcs, egyenesen az úton megyek, majd az A pontot elhagyva balra 2 szikla között fel a B felé, és ott megállok... ahh.. inkább egyél fel havernak aztán elvezetlek.TS-ed van?
Jah és opciók:Custom.
Minden high, kivéve:
AA deferred OFF
AA post HIGH
Motion blur OFF - utálom
Aniso 8x
HBAO ON - no itt csináltam OFF-al is, mert ő az aki szereti zabálni a GPU-t.Ugyanezen beállításokkal mentem 2 kört mediumon is.
Még valami: FOV 85 fok. FONTOS!!! -minél nagyobb, annál kevesebb az fps... -
deadwing
addikt
válasz
szente80 #1285 üzenetére
Minket most csak a benchmark és a hozzá tartozó hotkey izgat, az úgy jó is. Viszont szedd le a legújabbat, nekem a 3.5.99 - 15619 van fent.
Úgy működik egyébként, hogyha megnyomod az F11-et, elkezdi a mintákat venni, és rögzíti az eredményeket. Addig, amíg újra meg nem nyomod az F11-et. Ez után a fraps könyvtárában találod meg az eredményt. Próbáld ki, még úgy is szuttyogok fél órát biztosSzerk: ja és jó lenne, ha mindenki megrántaná a kártyát 900/1400-ra a teszt erejéig. Ha valaki nem akarja, szóljon, és akkor visszaveszek alapra én is.
1920*1080 mindenkinek jó? -
deadwing
addikt
Épp ma néztem, hogy BF3 alatt NEM megy a kártya full kihasználtságon mivel a játék megeszi a CPU-t. Ez a legutóbbi patch óta van így. Döbbenetes, hogy egy húzott 2500k nem elég neki. 99%-on jár mind a 4 mag... kártya meg 80%-on. Ez több mint vicc. Lehet driver para is, mert most régi van fent nálam. Próbálgatom, aztán jövök. Tesztnek egyébként van egy javaslatom. FRAPS-al mérünk, bechmarkot úgy kell belőni, hogy a benchmark settingsben csak a MinMaxAvg-t pipáljuk be. Ha ez megvan, meg kell beszélnünk, hogy a pálya melyik részén mérünk, és mekkora területet járunk be. A FRAPS szépen kigyűjti az eredményt egy .csv fileban, amit excelben vezethetünk. Javasolnám, hogy a méréseket első körben üres szerveren csináljuk.
-
deadwing
addikt
válasz
szente80 #1277 üzenetére
Sokkal többet. Nekem a régi i5-750@3.6GHz-nél is jóval többet kihoz belőle az i5 2500k, az AMD-nél meg gondolom még többet. De ha már itt tartunk, muszáj megjegyeznem, jelenleg még mindig a 2500k a legjobb ár/érték arányú proci a piacon. Az Ivy-k nem hoznak annyival többet mint amennyi a régebbi i5 és a Sandy között volt érezhető. Sajnos AMD-vel nincs tapasztalatom. Teszteljünk egyet?
Úgy látom mindhárom procicsaládot képviseli itt valaki.
-
szente80
aktív tag
válasz
Apone33 #1276 üzenetére
Passz hogy ki tudja e hajtani
sosem néztem
Valaki írt itt nem rég aki átjött Amd-re hogy majd ír véleményt,de eddig semmi.
Jött az új platform és váltottam is egyből az újabbra,ebből is végig mentem a lépcsőn,valahogy ebből is itt maradtam.Nem tudom,ezt szeretem,sosem csalódtam benne mégGondolom egy i7 3770 többet kibírna préselni a kártyából de tesztek alapján alapon így is a 3570 szintjén van a proci,gondoltam akkor azért a kis plusszért hagyom inkább.
+ nem kellett mindig azzal foglalkoznom hogy új generációs procihoz új alaplap
árban is jobban jártam és gondom sem volt eddig AMD-vel. -
Apone33
őstag
válasz
deadwing #1273 üzenetére
Van ez így, ezért is adtam el a gtx680-at.
szente80: Hogy hogy nem volt még nvidia-d? Én is inkább amd-s vagyok, de hát hajtott a kíváncsiság hogy milyen lehet a másik is. Proci téren mennyire jó az amd? Nekem már nagyon rég volt, az is a 6000+-os vagy mi volt a neve. Gondolkodtam már én is hogy vennék amd-t pl olyat ami neked van, de a tesztek szerint az intelhez képest "gyenge". Bírja hajtani a 6990-et?
-
szente80
aktív tag
válasz
Apone33 #1272 üzenetére
szép
nekem is volt egy-pár,nem írom le,DE őszinte leszek,sosem volt még a másik oldalról kártyám.
Halvány sejtelmem sincs hogy ott mi újság.
Nem vagyok elfogult vagy ilyesmi de sosem csalódtam egyik kártyámban sem,tesztet néztem ha venni akartam másikat, "ismerem" már őket,megszerettem az amd-t,Hozzászoktam,úgy mint prociban is.Hiába van le maradva én kitartok.Amire nekem kell abban ott van. -
deadwing
addikt
Még ilyet, hogy valaki azt is szeresse a kártyájában, hogy hangos
Úgy látom nem ti fogjátok megvenni az enyémet
-
Apone33
őstag
válasz
szente80 #1271 üzenetére
Ez csak a Töredéke annak ami volt.
fx 5200, ati 9250, (ez kettőagp)
pcie:6600gt,6800gt,x1950pro,3850,3870,3870x2,8800gts,4870,9800gtx,gtx260192sp,9800gtx+,4870,gts250,8800gtx,8800gts(g92),6870,6950unlockolva,6970,gtx480,6870cf,gtx480sli,6990,gtx480,6990,gtx480,5870,gtx680,6990.
Nagyjából ilyen sorrendbe voltak a kártyát, de nem 100%, meg az is lehet hogy kihagytam egy pár kártyát.
-
Apone33
őstag
válasz
szente80 #1269 üzenetére
Azt a két kártyát kihagytam, 3870x2-őt megvettem anno havertól mert ő akkor váltott a 4870x2-re. 5970-et sokáig szerettem volna venni, de nem jött össze. Egy jó darabig 6870cf-et hajtottam, utána váltottam 480 sli-re, és végül a 6990-nél kötöttem ki. Mielőtt megvettem a harmadikat belőle előtte egy 680-at hajtottam, amiből sli-t akartam, de mivel elég hurka hangja volt a ventinek, így eladtam.
-
szente80
aktív tag
válasz
deadwing #1263 üzenetére
Meg ráncigáltam,bele is szédültem.Battlefield 3 ban próbáltam,én nem vettem észre semmit.Bár lehet sok volt már a sör
Ez nem azon múlik milyen az egered? (egér input lag)Input lag: Beviteli késés; az az időtartam (ms), ami eltelik az egér megmozdítása (/kattintás) és a képernyőn is megfigyelhető kurzorelmozdulás (/kattintás regisztrálása) között. Ez vezetékes kapcsolat esetén 1-8 ms között mozog (8 ms az USB port standard 125 Hz-es frissítése).
Wireless rágcsálók esetén az alap USB-késés megfejelődik a vezetéknélküli adatátvitel jelének késésével, s ez teszi őket alkalmatlanná komoly játékra. Sokan észre sem veszik (vagy nem tudják, hogy amit tapasztalnak, az ez), pedig nagyon is érzékelhető jelenségről van szó. -
szente80
aktív tag
válasz
szente80 #1256 üzenetére
6990-nek nem illene még egy darabig helyt állnia?
Ennyi az igényem,egy monitor fullHD felbontás,teljes részletesség.
Erre itt ez a hülye Crysys 3,iszonyatos gép igénnyel, vagy csak a CryENGINE 3 grafikus motor zabálja fel a kártya erejét?Pedig ez után a jobb játékok is ilyen grafikájúak lesznek. -
szente80
aktív tag
válasz
Apone33 #1253 üzenetére
El gondolkodtam rajta
. ez van most ilyen áron
CLUB3D ATI HD7990 DDR5 6GB, PCIE 3.0 - CGAX-7999 235.000 Ft
de félek tőle és árban sem bánnám ha lejjebb menne.
-
deadwing
addikt
No, nem vesztek semmit? CF-ben biztos jó lenne
/kizárólag annak, akinek 1000 wattos tápja van/
-
deadwing
addikt
Váltanom kell bitcoin mining miatt, de épp ezért maradok az AMD-nél. 7970 CF vásárlás in progress. Szal hirdetés feladva
-
deadwing
addikt
válasz
Apone33 #1246 üzenetére
Ha kell egy másik, szólj
Fejlesztenem kellene, de tápot meg nem akarok venni. Nagyon úgy tűnik, hogy megint előtérbe kerül nálam az nvidia, mint választási lehetőség. Sokat zabálnak ezek az AMD kártyákDriverekre visszatérve, nekem azzal volt tele a hócipőm, hogy a profilokat rettenet módon kezelték. Ilyenre gondolok, hogy váltás eyefinity és normál profil között. A kezdetekben teljesen rossz volt, aztán kijött egy újabb driver, ott már jó volt, aztán kijött még egy újabb, na ott megint elcseszték, és ez a sor még egyszer. 1 órát kellett szarakodni vele, amíg megjegyezte az aktuális profilokat úgy, hogy váltani is lehessen közöttük. Idegbaj volt. Igaz, már nem lesz több monitoros rendszerem, szóval ilyen problémáim sem lesznek.
-
Apone33
őstag
válasz
HUfantom #1245 üzenetére
Ennek ellenére mégis sokan veszik a kártyáit, emlékszem anno amikor megjelent a 6990 mindjárt megvettem, és nagyon sok játéknál voltak gondok a driver miatt. Ha régebbivel játszottam akkor biztos hogy nem volt jó a legújabb driver hozzá, mert textúra hiba volt, vagy nem ment mind a 2 gpu rendesen. A 480sli kevesebb gondom volt driver téren. De valahogy nagyon megszerettem a 6990-et, ezért vettem harmadszorra megint. Ha jól tudom már lehet kapni a 7990-et Ares 2 néven, meg van amit a club3d és a powercolor csinált.
-
válasz
deadwing #1243 üzenetére
Bár ez is egy vicc.
Már az AMD-hez tartoznak kéne már valamit kezdeni a driverekkel. 6990 csak félkarú óriás ha nincs egy jó driver. Sajnos driver téren minden tekintetben az Nvidia megelőzi az ATI-t.Az utobbi időben azért nem voltak gondok az Atis driverekkel, de még emlékszünk arra, hogy új game + Ati kártya ??? Várd az új drivert...
És nem hiszem hogy van erősebb kártya az ATInál mint a 6990es. 7X ből még nem jött ki gyárilag. -
deadwing
addikt
-
deadwing
addikt
-
válasz
Apone33 #1228 üzenetére
Had legyen egy apró kérdésem
Nekem cry 3 ban minden maxon grafikai hibák vannak a képben.
A textúrákat vissza kellett raknom high-ra.
Most jó FPS ek vannak, hogy high/very high kombó beállítások és a Filterek max -1 es beállításonNektek is volt gond a very high beállítással ?
13.1 van fent. -
Apone33
őstag
Van aki feltette a 13.3-as beta drivert? Ha igen van valami sebesség növekedés a 13.1-hez képest?
-
Apone33
őstag
Sikerült szereznem egy fogyasztás mérőt, és néztem egy két tesztet, a witcher 2 alatt 450w, a dead space 3 alatt 510w, a crysis 3 alatt 410w, az alien cm alatt pedig 350w-ot mutatott a mérő, ezek szerint bőven elég neki a táp.
-
Apone33
őstag
válasz
deadwing #1216 üzenetére
Nem mondtam, hogy alapon használd, de akkor te is tudod hogy a hiba oka az az hogy nem bírja a húzást annyira.Egyébként van értelme még ennyi tuningnak? Mert szvsz ahol 880mhz kevés ott a 900 is az nem?
szente80: Sztem a 6990 is elég lenne még sokáig mindenre, ha megfelelően optimalizálnák a játékokat.
-
deadwing
addikt
válasz
Apone33 #1208 üzenetére
Hát nehogy már alapon használjam egy ilyen hűtővel
Úgy nem fagy egyébként, ezzel csak azt akartam mondani, hogy a tuningot nem bírja annyira +20-on. Ami furcsa, mert mindenki másnak meg úgy megy jól. Szente kolléga, te meg szedd le a drivert, drviver fusion /régen driver sweepernek hívták/, aztán tedd fel újra valamelyiket. A bios átkapcsolgatást meg hanyagold szerintem, pláne gyári hűtővel. Miért akarod, hogy még jobban melegedjen? A másik bios letilt 1-2 beépített védelmet /pontosan nem tudom miket/ a kártyában, továbbá plusz feszt ad neki. Jah és frissítsed az AB-t, eléggé elavult amit használsz, fontos!
-
szente80
aktív tag
Bármit állítgatok a 2.magom 881mhz-en jár
-
szente80
aktív tag
válasz
Apone33 #1211 üzenetére
Nem nem fagy
Mi után segítettél a bios kapcsolós dolgot felderíteni,azután catában vissza tettem 830-ra az órajelet bios kapcsoló vissza alapra és újra indítás.De csak úgy beindítottam az AB és látom hogy az 1.mag 830-on megy a 2.mag meg 881-en.
+20% ra a csúszka felhúztam 880ra,újra indítottam és a 2.mag továbbra is 881-en megy.
Nekem is ki fekteti a játék fullonHihetetlen mi kell ennek akkor max részletességhez ha 6990 is kevés neki már?7990 GTX690?
-
deadwing
addikt
Mé van az, hogy nálam pont akkor nem megy rendesen a kártya, ha feltolom a 20%-ot? Illetve pontosítanék... ha feltolom, fagyás a jutalom
+10%-on még jó. 750-es táp, 900/1400, proci meg i5 2500k@4.4GHz -
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS GTX 1060 6GB GDDR5 ROG STRIX OC Eladó!
- MSI RTX GeForce 3060 12 GB-os VGA kártya ! AkciÓÓ!
- Gainward GeForce RTX 4080 Phoenix (3697) videokártya eladó
- Eladó Gigabyte Aorus RTX 3070 8GB /Jótállással!/Dobozos!/Posta ok!/Beszámítás!
- GIGABYTE RTX 4080 SUPER 16GB GDDR6X GAMING OC - Gari 2027.12.10. -ig - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest