- sziku69: Szólánc.
- Sgr_A: Számítógépeim aktualizálása cseréje
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gerner1
- kemotox: Ki érti ezt?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Oldman2: A KOReader ebook olvasó program
Új hozzászólás Aktív témák
-
-Solt-
veterán
válasz
Crossfit007 #498 üzenetére
Nem, ez még egyáltalán nem durva!
Furmark eleve kártyagyilkos... játékok alatt 100%-n úgysem fog menni a két gpu, ergo ilyen értékeid sem lesznek.
A mindenféle kutyuló program helyett inkább vegyél egy ventilátort a házad oldalára, és fújasd közvetlen a vga-ra a friss levegőt...
-
-Solt-
veterán
válasz
Crossfit007 #496 üzenetére
Látom nem hiszel nekem!
Az AB-től eddig kétszer hülyült be a gépem... totál összezavarta a ventilátor vezérlést...
A HD6990-nek egy jó házban teljesen jó a hűtése... én még nem láttam az enyémet 70foknál melegebbnek, és a hangját is csak bekapcsolásnál hallom!
Mindezt gyári vezérléssel, matatás nélkül...
-
Crossfit007
senior tag
MSI ventiprofilozó fent van nálad? Nálam ezzel a driverrel is érdekes dolgot művel, user defined-en van, és valamiért mindig feltekeri fullra 100%-ra miután bebootolt a gép, és csak 50%-ig megy le a venti, holott én 30%-ot adtam meg neki 40 foknál...
Ti is tapasztaltok ilyesmit venti profillal? -
Crossfit007
senior tag
Szerintem 4GHz környékére megrántva a procit hozna 9500 pont körül is.
-
-Solt-
veterán
válasz
Crossfit007 #492 üzenetére
Nincs mit Uram!
-
-Solt-
veterán
válasz
Crossfit007 #490 üzenetére
Ha valami fatális véletlen folytán nem is szeretnék egymást, arról természetesen a gagyi monitorod tehet, nem ez a csodás vga... csak miheztartás képpen!!!
-
-Solt-
veterán
válasz
Crossfit007 #488 üzenetére
Kizártnak tartom, hogy monitor inkompatibilitással állnánk szemben! Mondjuk számítástechnikában vannak csodák!
Nekem is SSD-m van ( több mint egy éve), és az égvilágon semmit nem állítok rajta. A W7 alapból tiltja a töredezettségmentesítést, a többi meg csak maszat... arra jók, hogy gyomorideged legyen, ha nem csinálod meg.
Igaz, hogy most meghalt egy 120GB-s OCZ Vertex2, de az nem ettől...
Egyébként meg erre van a garancia... használni kell őket, ha bírják oké, ha nem akkor vissza garanciába. Az Intel ssd-m másfél év után is 100%-s, pedig az laptopban van, és azzal dolgozom...
-
Crossfit007
senior tag
Oksa, akkor először megpróbálom 11.9-es drivert, ha így sem jó, akkor felhúzom újra a Winfost, csak SSD miatt elég körülményes.
Csak az SSD-t megfelelően beállítani a Winfosnak kb. 1 órás munka...
Remélem 11.9-es segít.
Az kizárt akkor, hogy monitorommal inkompatibilis legyen a kártya, ugye?
Mert amikor nálam volt egy kölcsön monitor 2 napig ( Acer GH245 ) azzal néztem és ott nem produkált a 11.10-es driver sem ilyen jelenséget, lehet mégis inkompatibilitás lenne? -
-Solt-
veterán
válasz
Crossfit007 #486 üzenetére
Ha csak pár napos a rendszered, és még nem laktad be, akkor mindenképpen javaslok egy új winfos telepítést az alábbi sorrendben,
-w7 64
-legfrissebb alaplapi driverek
-összes winfos frissítés egészen addig, amíg már nem talál semmit
-friss directx
-11.9-s driver csomag az AMD oldaláról letöltve, és minden része telepítve.
-friss CAP profileÉn így jártam el, és minden szuperál rendesen... nálam a 11.10 van fent, de mivel neked ez bajos volt, ezért javaslok eggyel régebbit.
ATT felejtsd el... vagy, ha nagyon kísérletezni van kedved, akkor egy másik vinyóra tegyél fel egy másik rendszert, ami csak arra van, hogy kísérletezz... így elkerülhető saját magunk szopatása!
Én így figyeltem fel arra a jelenségre, hogy milyen gebaszokat képesek generálni a különböző segédprogramok, illetve a "gyári mérnököknél okosabb vagyok" driverek, kiegészítők.
-
-Solt-
veterán
válasz
Crossfit007 #484 üzenetére
A leírásodból ez nem derült ki... tuti, hogy valami szoftveres összeakadás van.
Akkor csinálj egy rendszer visszaállítást olyan időpontra, amikor még nem volt fent a 11.10...
-
-Solt-
veterán
válasz
Crossfit007 #478 üzenetére
Ha rám hallgatsz, akkor ATT-t leszeded... véleményem szerint totál felesleges... pont arra jó, mint az összes nem gyári szoftver... bekavarhat az egyébként sem valami fényes gyárinak! CCC+ATT eleve nem ajánlott egyszerre...
Távolítsd el először a CAP profile-t. Szedd le a 11.10-s drivert, indítsd újra csökkentett módban, szedd le valami normális programmal a maradékokat, aztán telepítsd fel a 11.9-s drivert... nem lepne meg, ha ezután megszűnnének az anomáliáid.
-
Crossfit007
senior tag
Windowsba váltok felbontást akkor tökéletes...
Amikor alkalmazás váltja át a felbontást megint szarakszik...
De mi ez a Not optimum mode, optimum is 1920x1080 60Hz-es faszsága?
Régen sose volt ilyen gondom ezzel a monitorral... -
Crossfit007
senior tag
válasz
Crossfit007 #480 üzenetére
Meg ez is mi már, hogy régi videokarival ( GTX580 ) ment dvi kábellal és HDMI-vel is normálisan, itt meg nem?
-
TTomax
félisten
válasz
Crossfit007 #478 üzenetére
Kábel... dugd fel sima d-subbal...hibátlan lesz...
-
Crossfit007
senior tag
Beszarás, ha felbontást override-olom Ati Tray Tools-al akkor se jó...
Ugyanazon a képfrissítésen 60Hz-en is lekapcsol a monitor...
Mindenképpen 1920x1080-ra erőlteti...
3D Mark 1280x720-ban menne, már egyből lekapcsol ott és előjön a szarság, hogy Optimal mode is 1920x1080 60Hz...
Mi a büdös franc ez? Inkompatibilis monitorommal a videokártya?????????????????????? -
Crossfit007
senior tag
[Ezt írja a tulajdonságoknál képernyőnél...
]
Adapter neve elég érdekes... -
Góliát
őstag
válasz
Crossfit007 #474 üzenetére
Melyik Catalyst használod?
-
Crossfit007
senior tag
Nálam a következő probléma lépett fel, Samsung monitoromnál mikor felbontást állítok kikapcsol és kiírja: optimal mode is 1920x1080 60Hz.
CCC-ben is megjelent rengeteg féle képfrissítés, amit nem is támogat a monitor...
23 - 240Hz-ig!!3D Mark-ot se tudok indítani ( 1280x720 performance mode ) mert egyből lekapcsol a monitor és megjelenik az úszó ablak "optimal mode is 1920x1080 60Hz" szöveggel.
Nem lehetne valahogy override-olni a képfrissítést?
Miért akarja mindig 100Hz-re rakni szerencsétlen monitort, miközben az csak 60-at tud FULL HD-ba? -
-Solt-
veterán
Urak!
Tudtok valami tesztet, ahol különböző processzorokkal tesztelnek 6990-t?
-
-Solt-
veterán
válasz
Crossfit007 #462 üzenetére
Igen, de már megoldódott. Reinstall megoldotta!
-
-Solt-
veterán
Üdv Urak!
Tegnap boldog tulajdonosa lettem egy Giga 6990-nek... Igencsak tanulom még a dolgokat, soha nem volt CF-m, vagy kétmagos vga-m.
Ennek örömére rögtön falba is ütköztem...
Valaki esetleg nem játszotta vele a Mafia2-t? Az első pálya után kivág az asztalra... @6970-l nem volt ilyen gond....
-
-
gombcomp
senior tag
-
Góliát
őstag
Valakinek ötlet, mert a Catalystban, ha tuningolom a kártyát 950 Mhz-re és Ramot1300Mhz-re, akkor 5 percen belül fekete képernyő fogad. Amennyiben visszaáll, akkor driverhibát ír ki. Sokszor csak a restartgomb segít.
Jelenleg ami stabil, az a 930Mhz és Ram 1250Mhz.
Nagyon szépen köszönöm. -
Petyyyyy
addikt
válasz
Whit3Rav3n #451 üzenetére
Totál, brutál, metál!
Mondanám, hogy húdezsííííír...de ez már inkább elvetemült. Persze ha az enyém lenne, máshogy látnám a dolgot
-
whiteman0524
aktív tag
válasz
Whit3Rav3n #451 üzenetére
Lolz. Van aki nem tud mit kezdeni a pénzzel
-
Whit3Rav3n
senior tag
Ez egy érdekes projekt a Hardwareluxx fórumon
-
nakos
senior tag
Csodalatos sorozat!!! Gratulalok hozza, szep kellemes kis munka lehetett! Aterzem mikor en csinaltam. A legszebb napok egyike! Nem?
Par megjegyzes:
1. Latom azert nalad sincs varazslat: MORA nagyon odab.sz teljesitmenyben
2. A CPU-t miert nem vizezted be? Illetve ha mar Corsair H50 huto, akkor a 2 vizcso pont ugy lett bekotve hogy nem nagyon tudod majd a H50-et kivenni, mert pont keresztezik egymast, nem? Lehet celszerubb lett volna egymastol fuggetlenul mozgathatova tenni. (de lehet rosszul latom).
3. Bitspower - nagyon komoly, es MEREGdraga!
4. En tettem gyorslevalaszto csatit is a csovekre egybol ahogy kimennek a hazbol, igy egyszeruen szet lehet valasztani a MORA-t es a PC hazat.Igy szallitas, mozgatas, szerelgetes sokkal egyszerubb. (soha nem kell a MORA-t ujratoltenem, mert a gyorscsatiig fix a dolog. Talan majd masodik korben gondold at, szerintem erdemes beiktatni..
Egyebkent nekem is 800D-m van.
5. EK 6990 blokk. Konnyu volt felszerelni? En is torom a fejem rajtuk, de mivel nekem 2 kartyam is van (2x6990) kicsit dragabb lenne. Egyebkent az az EK hatlap er valamit, mert eleg huzos az aruk 30 Euro. Egyebkent ha nagyon szepet akarsz, akkor lehet kapni egy slot-os csatlakozo bracket-et is, ugy teljesen "slim" lesz az egesz kartya, eleg filleres dolog, szerintem mindenkepp megeri.Megegyszer GRATULA! Sok ilyet meg!!!
-
Góliát
őstag
-
Góliát
őstag
VGA behűtve és nem megy 40 fok fölé.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Implementálástól függ. Ha általánosan tekintjük, akkor az SSAO, amit a Crytek publikált jobb eredményt ad a HBAO-nál. Ha viszont nem ugyanaz az algoritmus, akkor adhat rosszabbat. Valszeg a BF3-ban ez történt.
A publikált algoritmusok minőségét tekintve HBAO<SSAO<HDAO sorrend állítható fel. Erőforrásigényben is ez a sorrend. Igazából az első megoldás az SSAO volt, ami nagyon szarul futott GeForce 8, 9, 200-on és ezért dolgozta ki az NV a HBAO-t, ami már jobban fut, de a minősége a Crytek SSAO-jához képest visszalépés. Az AMD HDAO-ja a legújabb, DX11-re tervezett megoldás. Ez messze a legszebb, de ugyanakkor a legtöbb erőforrást is igényli. DX11-es kód alatt nem is fut jól.
Ezeknél jobb az SSDO, amiből a Crytek szintén publikált már anyagot, de ez nem AO, hanem DO, szóval nem érdemes összehasonlítani. -
BeLucZ
addikt
hát bf3ban a hbao jóval szebb képet nyújt és cserébe a teljesitmény is jobban esik, tapasztalat, nekem legalábbis jobban tetszik hbaoval és az ultra séma is hbaot részesiti előnyben az ssaoval szemben, de ssaoval gyorsabb is a játék ami megint csak feltűnő, mert ha az lenne a jobb akkor nagyobb teljesitményt is enne, ettől függetlenül lehetséges hogy általánossában ssao jobb képet ad, de szerintem frostbite 2ben nem így van, cáfolj meg
-
nakos
senior tag
Na ime egy kis Update. A 2x6990 CrossfireX hibatlanul skalazodik 1920x1200ban. Mindent ULTRA-ra kapcsolva, egyedul az elsimitas 4x, HBAO bekapcsolva, 16x Anisotropic stb szoval az elsimitast leszamitva minden ULTRA vagy ON, igy van 2 kartyaval, azaz 4 maggal 120-150FPS. Neha beesik csak 100-ra. De jellemzoen 3 szamjegyu. Ami a legszebb MSI afterburner-rel nezve minden mag 80-90% kozott mozog egyutt - nincs lemarado, szepen egyutt mozognak...
Sajnos az Eyefinitivel van a gond, csak ott keveredik meg, 2 mag nem dolgozik a 4bol.
Viszont eszmeletlen kepe es teljesitmenye van ULTRAn 1920x1200ban... Es nincs CPU limit, mert eleg jol fent vannak a terhelesben a GPUk 80-90%
-
TomiLi
addikt
válasz
Whit3Rav3n #435 üzenetére
Akkor van előre lépés a drivereket illetően - nem szóltam!
"Régebben" az volt a recept, hogy a négy gpu-s CF (de sli is), nem éri meg, mert már nagyon kevés a plusz a negyedik gpu-val, vagy esetleg semmi.Brutális lehet két 6990, már csak összképre is, ezek szerint teljesítményre is!
-
Whit3Rav3n
senior tag
Na depl a Tomshardware-nek szépen skálázott a 6990 CF:
-
Whit3Rav3n
senior tag
Nekem is volt már 4 gpu-s rendszerem most meg 3 van, a Just Cause 2 volt az egyetlen olyan game ami nem skálázott 4 gpu-val de skálázott 3-al szóval ez nem igazán probléma. BF 3-al sokan küzdenek rossz CF skálázódás miatt, nekem a 11.10 pre 3-as driverrel és nem installált CAP 3-al teljesen jól skáláz 3 gpu-val, szal 4-el is kéne.
-
TomiLi
addikt
Mi lett az oka a váltásnak? (580 tri sli-ről) Vagy csak kíváncsiságból eredő próba a két 6990-es?
Úgy látszik, akkor még mindig igaz lehet, hogy a quad cf nem skálázódik olyan jól bizonyos esetekben, mint egy 3 gpu-s rendszer?
6990-esre már van aftermarket hűtő is, ami segíthet, ha esetleg mégis "nagy" lenne a zaj...Persze helyigénye az van sajnos...
Videók mikor lesznek?
-
nakos
senior tag
válasz
szente80 #430 üzenetére
Attol fugg mekkora szobaban hasznalod. En nagyon rosszat vartam az elozetes hirek alapjan, aztan mivel eleg nagy a nappali amiben hasznalom a 2db kartya meg terheles alatt sem annyira eszementul elviselhetetlen. Nem mondom hangos, de volt mar ilyen zajos kartyam szoval nem kirivo eset. En ugy dontottem hogy nem teszek vizet rajuk....
Viszont CrossFireX-ben ugy nez ki a BF3 nagyon szarul megy, 1 kartya okes, habar az nem visz el rendesen 3 monitort.... 2 kartya meg meg rosszabb 3 monitoron... szoval AMD/ATI driverekkel megint lehet kuzdeni...
-
kozi71
senior tag
válasz
szente80 #428 üzenetére
Nekem a 4890-hez képest halkabbnak tűnik alapjáraton. Aztán mikor bemelegszik néha felpörög. Ott már hangosabb. Játék közben azért el lehet felejteni a zajt, mert úgysem arra koncentrálsz. Én sem bántam meg. Csak jó lenne már ha végre ismét a gépemben lenne nem a szervizben.
-
Góliát
őstag
válasz
szente80 #428 üzenetére
Alapon nem gond. Amint Terhelve lesz a venti felpörög, de ez teljesen természetes.
Vegyünk egy példát:
BF3, béta. A ventit 55°%-re tekertem manuálisan. Igy a hőfokok még nem mentek 90 fölé és még a hang is elviselheő.
Persze tekerhetsz a ventiken még, de akkor készítsd a fejhallgatót és a közeledben nem maradnak meg. -
szente80
aktív tag
Sokat olvastam itt hogy a 6990-en milyen hangos.Ennyire elviselhetetlen lenne?Volt 5970-en,most 4870x2 megy,hozzájuk képest mennyivel hangosabb?Gondolom alapon nem hangos ő sem.Mert szeretnék egy ilyet.
-
nakos
senior tag
Ha minden jol megy BF3 nyitora meg is erkezik a 6990 crossfireX setupom. Latom nagyon senki sem szidja kozuletek az egykartyas setup-ot (driverileg), remelem a 2 kartyaval sem lesz gond es 3 monitoron 5760x1200-ben hasitani fognak!
A zajra mar lelekben felkeszultem, illetve tervben van hogy bekotom oket vizbe ha jol mennek egyutt...
Kicsit most atnezunk AMD oldalon hogy mennek a dolgok...
Ja es a garncias bizonytalankodas kikerulese vegett XFX-eket vettem...
-
Góliát
őstag
válasz
whiteman0524 #416 üzenetére
Nekem a karim, nagyon jól szerepelt a BETA alatt. Kellemes meglepetés.
A ventik 55 %-on még elviselhetőek, de engem zavart. Még a Roccat Kaven keresztül is.
Ezért lesz víz a 6990-ben, ami nemsokára kész lesz. -
Baryka007
addikt
válasz
DonDennis #404 üzenetére
Hello én az ASUS -t ajánlani tudom ugyan nincs 6990 em hanem 2008 ban vettem egy EAH4850 1Gb ot de agyon húzva 780mhz -n kotyog (alap órajel 625) és hiba nélkül megy plusz vizes hűtésem van 60 fok föl nem megy
Asust csak ajánlani tudom sajnos gigabytről nem tudok mondani semmit mert még nem volt olyanom de nem hallottam azokról se rosszat!
-
zack
nagyúr
Ez még nem zárja ki a vételt, ha 1920-ban fullosan akar játszani 60fps felett... Ezt a jelenlegi kártyájával nem fogja tudni megtenni. A procija elég lesz 4Ghz-en hogy kihajtsa a 6990--et, ezzel szerintem nem lesz gond.
A bétában elvileg nem is voltak ultra texturák, csak high..Hiába raktad ultrára. Ebből kiindulva, inkább gépigényesebb lesz, mint az ellenkezője. -
válasz
egyrészt érdemes megvárni a végleges játékot, mert lehet, hogy lényegesen gyorsabb lesz.
másrészt azt is nézd meg, hogy a jelenlegi sebesség csak a VGA számlájára írható-e - pl. ha visszaveszel a CPU és a memória sebességéből, és marad ugyanannyi FPS, akkor csak VGA. -
zack
nagyúr
válasz
Erre tökéletes lesz.
Nekem BF3 beta alatt 60-70fps volt az átlag fullon 2560x1440-ben.
Igaz ez 6950 CF, de alapon a 6990 is kb. ennyit tud. Nagy lesz az ugrás, abban biztos lehetsz. A GPU skálázódás 93-99% volt, tehát lényegében maximálisan kihasználta a kártyákat. Bár azt hozzáteszem hogy a pocsék 300ft / EUR nem fog kedvezni a 6990 vételnek. Szvsz. 180k környékére számíts. -
whiteman0524
aktív tag
Egyelőre csak gondolkodok semmi komoly elhatározás
Amúgy főleg BF3-hoz kéne (egyelőre) egyetlen monitorhoz FULL HD-ben szűrőkkel. A 6970-es karim Ultra beállítások melett átlag 30-40 FPS-t fut, ami nekem kevés. Jó lenne ezt közel megduplázni, úgy hogy kompromisszumokat nem kötök.
-
válasz
whiteman0524 #413 üzenetére
igen, a 6990-es érdemben egy CF rendszer, alig különbözik egy 6970CF-től.
mire kell amúgy ez a teljesítmény? ha nem akarsz többmonitoros módban és/vagy 3D-ben játszani, akkor nemigen fogja semmi kihasználni...
-
sestertius
őstag
válasz
whiteman0524 #413 üzenetére
Nálam ilyen gond nincs - volt azonban annak idején a GTX460 SLI esetében, és nagyon nem is komáltam...
-
whiteman0524
aktív tag
Sziasztok!
Azt szeretném megérdeklődni hogy egy ilyen egy nyákos dupla GPU-s kártya esetén is fennáll-e az a probléma, hogy ha az adott játék nem támogatja vagy nem használja ki a CrossFire (vagy SLI) rendszereket, akkor egy ilyen kártya esetében is csak az egyik GPU fog számolgatni?
Sosem gondolkodtam CrossFire vagy SLI rendszerben, de úgy látom hogy ez a 6990-es (vagy éppen egy GTX590-ES) jóval gyorsabb mint az egy GPU-s megoldások, és gondolkodtatóba ejtett hogy lehet hogy megérné beruházni egy ilyenre. De csak akkor ha bármely játék esetében kihasználható mind a két GPU, mert zsákbamacskát nem igazán szeretnék venni. (Éppen ezért nem szimpatizálok a CrossFire-el és a SLI-vel)
A választ előre is köszönöm.
-
sestertius
őstag
Erről a 11.9-es driverről tud valaki valamit írni? Érdemes lecserélni?
-
TomiLi
addikt
válasz
sestertius #409 üzenetére
Én windows vezérlőpult-hang menüben szoktam. (win7) (ha a tv-re átküldve a jelet alapértelmezettre állítod a tv- hangját, akkor legközelebb már a tv-re kiküldött jelnél automatikusan átküldi a hangot is. Amikor meg visszaállítod monitorra az képet, visszavált az ehhez rendelt hanghoz)
-
sestertius
őstag
Üdv!
A korábbi GTX570-nél meg tudtam oldani, hogy HDMI kábelen nézzem a filmet külön tévén. Ott is külön be kellett állítani, hogy legyen hang, itt viszont nem tudom, hogyan/hol kell, hogy a kábelen átmenjen a hang is.. valaki segítsen már ki. Köszönet!
-
DonDennis
senior tag
válasz
Whit3Rav3n #407 üzenetére
nem hát írtam hogy új VGA val jön az új config is
a többieknek pedig köszönöm a válaszokat!
-
zack
nagyúr
válasz
DonDennis #404 üzenetére
Én az Asus-t venném drágábban. Egy 6990-et nem fél évre veszel, és fontos a minőség.
A VTX a Sapphire kissé "elolcsózott" változata, azért is nyomott az ára a többi gyártóhoz képest. Nem ajánlom, pont ezért. A Sapphire elvileg az első számú gyártó, de mint itt is, mindenhol vannak hibás példányok. Amióta AMD-m van, ha tehetem Sapphire-t veszek, és még sosem csalódtam. Most 6950 CrossFire ami Sapphire, előtte 4870 X2 ami Sapphire, és korábban is sok Sapphire kártyám volt. Egyikkel sem volt soha semmi gond.
Te valószínű kifogtad, de egy Asus kártyával nem járnál rosszul az biztos. Igazából volt nem túl régen 6990 a PH-n ami Asus volt és ment vissza gariba. Előfordulnak gyártótól függetlenül is hibák, de a VTX-ről lebeszélnélek. -
Atos23
senior tag
válasz
DonDennis #404 üzenetére
Ha meri vallalni a 3 ev garit, akkor valoszinuleg bizik a sajat termekeben. Ha 1-2 eves garos cucc, ne vedd meg sztem.
A Sapphireok eddig nekem is mind meghaltak, egy sem elte tul jelentosen a garanciat, pedig minden tuning nelkul, tobbnyire netezos gepben mentek. Ezert van arra is csak 2 ev gar
-
DonDennis
senior tag
Sziasztok!
Most tervezek új VGA-t venni és hát erre a 6990 re esett a választás. Egy nagyon nagyon rossz és instabil Sapphire HD4870 512MB-osat cserélek le végreDe mivel az új VGA val jön az az új gép is így azért megpróbálom a lehető leggazdaságosabban megoldani pláne most... Szóval ár miatt a VTX3D VX6990 re esett a választás mivel ezt 174 körül meglehet venni. A kérdésem erről a VTX3D ről tudtok valamit? Magáról a cégről tudok meg hogy kinek és minek az egyik leányvállalata csak hogy milyenek a kártyáik az érdekelne.
Azért kérdezem mert még 1x er ilyen Sapphire szintű kártyát nem akarok venni akkor v.hogy kimatekozom és inkább megveszem az ASUS vagy a GB kártyát + 20 ért.Válaszokat előre köszi.
-
kozi71
senior tag
-
zack
nagyúr
Szerintem irány a szervíz. Kifogtál egy selejtes darabot. Előfordul.
Csak elég nagy szivattyú a gari, esély sincs rá hogy egyből cseréljék. Tudomásom szerint nem igazán van raktáron sehol, hiánycikk a 6950, 6970-el együtt.
Szóval a csere külföldről fog érkezni a gyártótól, ami viszont több idő, mintha raktárról adnának egyet.
Azért ha tudod, próbáld ki a gépedet másik VGA-val is, bár elég egyértelmű, a zöld és zavaros kép + a képernyő lekapcsolása...Szerintem a mem. vezérlő vagy valamelyik memória chip döglött meg. -
kozi71
senior tag
Szép napot mindenkinek!
Tegnap éppen ezt a fórumot olvasgattam mikor minden előzetes tünet nélkül eltűnt a kép a TV-mről. A TV (fullHD) kiírta az érkező jel nem megfelelő. Újraindítottam a PC-t. De már az alaplapi BIOS adatoknál zöld és zavaros a kép. Mintha valami extrém felbontásra váltott volna a kártya és úgy maradt volna. Mikor eljut a Win7 betöltéséhez már meg is szűnik a kép teljesen, és megint a TV érdeklődik mit dugtam én bele. A videokártya Asus 6990. Nem volt húzva, átkapcsolva sem a kapcsoló. Csak beleraktam dobozból kivéve a gépbe úgy három hete. Catalyst sem volt húzva. Mitől purcant ki mégis? A ház szellőzése jó. Még csak nem is egy játék közben csinálta. Kipróbáltam a HDMI kábelt más eszközzel, ott tökéletesen működik. A kártya mind a négy mini display portját próbáltam de ugyan ez a hibajelenség. Van valami szoftveres reset a kártyához? Vagy csomagoljam, és irány a szerviz?
Új hozzászólás Aktív témák
- MSI GeForce RTX 3090 VENTUS 3X 24GB OC Garanciával!
- ÚJ MSI RTX5060 Ventus 2X OC 8Gb GDDR7 bontatlan, számla
- Több db Nvidia Quadro M4000 8GB GDDR5 videokártya számlával
- RTX 5070 Ti OC 16G/új, bontatlan/ garancia/ beszámítás/ ingyen foxpost
- ASUS RTX 5070 Ti 16GB GDDR7 PRIME OC Edition - Új, 3 év garancia - Eladó!
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3159
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i3-8130U 8GB 256GB 14" FHD 1 év garancia
- ThinkPad T495 Ryzen 3 PRO 3300U 16GB 512GB 1 év garancia (akksi hibás)
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G7 - i5-10G I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest