Keresés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• frescho

addikt

válasz KROK640 #106354 üzenetére

Ezek az egybegépek jók, csak nem arra amire te akarod használni. Sok embernek nincs igénye arra amit felsoroltál. Pont most kapott kedves idős szomszéd kis pénzből egy ilyen Lenovo csodát. 6. gen i5, 4 szál, 8GB RAM és linux Mint. Filléres összegbe került a gép, a rászánt idő több lett volna, ha számláztam volna. Neki a C2Q után atomvillanás, gyerekekkel Facetime-on beszélni, bevásárlást rendelni, sorozatokat nézegetni, recepteket keresni tökéletes. Ha kell RAM, akkor még egy modult bepattintok, de a 2G után ez is előrelépés. Egy SSD bőven elég neki. CPU/GPU csak annyit kell, hogy tudjon ami a facebook videóhíváshoz, youtube videók lejátszásához kell. Mindezt halkan, kis méretben alacsony fogyasztással.

• MasterDeeJay

veterán

Mondanám a Quadro M2000-est. Az maxwell, modern driver van hozzá. 4Gb ram, egy slotos, táp nélküli. Teljesítményben GTX950-es csak több rammal. Viszont alkudni kell, 15k körül néha ki lehet fogni.
    Vagy Quadro P2000 5Gb az kb mint egy GTX1060-as de az már 30eft.
    Szóval ha egy slotos kell akkor quadro vonalon nézegetnék. AMD tápcsati nélküli workstation kártyái gyengébbek ilyen fronton. AMD FirePro W5100 van aprón esetleg azt még. (kb HD7790 de 4gb vrammal)
    10k alatt K2000-K2200 ilyesmi lehetnek de nem lesz friss mai driver hozzájuk.
    Régebben ki lehetett fogni ebayen 30eft-ért Tesla P4-est (GTX1080Ti gpu 8gb GDDR5 (nem X) rammal) tápcsati nélkül az gyorsabb volt mint egy GTX1060 de kevesebbet evett.
    Röviden keress quadro kártyát valami újabbat.

• Pista0001

addikt

Mondjuk inkább, hogy az egy jó alap, nyilván mert a személyes emlék jó volt. A tetanuszhoz is fűződik személyes emlékem, mégse szeretem. :P A kompromisszumok egy része nekem vállalható, sőt, inkább izgalmas. 10 liter -> 5 liter inkább már az SFF -> USDT különbség, az MT-k inkább 40 liter környékiek, a full ATX DIY toronyházak már 50 liter felett vannak.

Az SFF Lenovo M93p-mben i5 4570 (nem S, nem T) van, 4×4 giga RAM-mal, dupla széles LP 1050ti-vel. Sokan 3-4-szer ekkora dobozba se tettek erősebb hardvert. A 2010-es ModTecHall-ra építettem egy gépet, a pontos méreteire nem emlékszek, de úgy 20×20×25 centis lehetett, mellettem egy 5×5,25 helyes bazi nagy toronyház volt. Mindkét gép P55 alapú volt, az enyémben i5 760, abban i5 750 volt, mindkettőben 2×2 giga RAM volt, nekem HD5770 volt benne, neki valami ezzel kb egykutya Nvidia. A háza legalább 5-6-szor nagyobb volt, ATX alaplap volt benne a semmiért. Ugyanúgy 2 RAM modul és 1 bővïtőkártya (a VGA) volt benne, mint az én mini-ITX-emben, és még az én gépem volt nagyobb teljesítményű. Kb ekkor döntöttem el, hogy új DIY gépnek már csak mini-ITX jöhet szóba. Emellett az SFF brand gépek is néha pazarlóan nagyok. ;]

Persze az igények különbözőek, bármire ezek se jók. Én is sokat kerestem, mire meglett az M93p (4 RAM slot és hely a dupla VGA-nak), elismerem, hogy nincs sok ilyen. Ha kell a sok vinyó, a nagy hűtőnek a hely, akkor nincs mese, nagyobb gépház kell.

USDT az ultra slim desktop. Az SFF alatti méretosztály.

• Yutani

nagyúr

1 slotos legyen, ne kérjen plusz powert, minimum 4GB VRam, friss driverek, és mindez férjen bele 10K alá

Ez csakis valami lowend vacak lehet, főleg a 4GB memóriával, de még így is nagy kihívás ilyet találni.

Új hozzászólás Aktív témák