Hirdetés
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Gurulunk, WAZE?!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
djculture
félisten
válasz
miresz
üzenetére
Ja helyi prohardveres hírben is bennevan:
"Az AMD kapcsán az idei útitervekből már kiderült, hogy a CPU-kra vonatkozó terveket alaposan megváltoztak az elmúlt hónapok során. A Steamroller és az Excavator kódnevű modulok fejlesztése nem állt le, de a cég partnereitől megtudtuk, hogy ezekre már csak APU-k épülnek majd a jövőben.
2016-tól úgy néz ki, hogy az AMD-nek csak APU-ból áll majd a termékskálája. A mobil piac esetében ez már most így van, míg az asztali termékeknél még megvásárolhatók az előző évben debütált FX sorozatú processzorok. Ezeket az AMD csak a játékosoknak szánja, így a helyükre már 2014-től APU-k kerülnek, mivel az Xbox One és a PlayStation 4 esetében a fejlesztők rá lesznek kényszerítve a HSA infrastruktúra használatára, ugyanis a hUMA funkciói a konzolokba tervezett APU-kban csak HSA fejlesztőkörnyezetekkel használhatók ki."
Ebböl én szintén azt látom hogy akinek nem amd apu lesz a gépébe az nem igen fog játszani amint a meglévő konzolok kijönnek és elkezdik szépen alakalmazni az újdonságokat rá.
-
zzola
titán
válasz
miresz
üzenetére
Kösz. Valakinek volt egy blogja, elolvastam...
Mint ismeretes, 8350 alá keresek lapot, de nem a legdrágábbat...
Átnéztem pár dolgot, gyakorlatilag az ajánlott alaplapok közül kettő szinte teljesen ugyanaz:
Asus M5A99X EVO R2.0
Asus M5A99FX PRO R2.0Ezek felett van árban:
MSI 990FXA-GD80
Asus Sabertooth 990FX R2.0 (5 év garancia)és a top:
ASRock Fatal1ty 990FX Professional
Asus Crosshair V Formula-ZVolt egy teszt, ahol az MSI ajánlottat kapott a Asus Crosshair V Formula-Z együtt. A tesztben hozta a sebességet.
MSI lap ~47k, az Asus Sabertooth pedig ~45k.
Az MSI-n 10 fázis van CPU-nak, 2 a ramnak.Lehet ebben az ár kategóriában már nincsen teljesítménybeli különbség?
Most olvastam a kommentedet, érdekes!!
Köszi! -
lee56
őstag
válasz
miresz
üzenetére
És majd írsz hozzá BIOS-t is hogy betehesd, csak ne felejtsd el a VRM-et is felturbózni, meg jobb ha búvárfelszerelést is tervezel és jó mélyre elsúlyeszted a gépet, víz alá. 
Az majd biztos kihajcsa az egész alaplapodat a víz alól, nem csak a csipszedet
Lehet lemaradtam de ilyen hírről nem tudok.
Miféle átültetés lesz az?
Én még mindíg bízok kicsit hogy lesz Steamrolleres FX is, legfeljebb majd jövőre, így AM3+ pont addig kitartana, míg jobban elterjednek ezek a IGP-t kihasználó dolgok még játékokban is, hála majd az új konzoloknak. Ráadásul ezzel a pozíciójukat is tudnák erősíteni mert egyszálas teljesítményben történne a legtöbb előrelépés, mind HEDT, de legfőképpen a szerver fronton égető szükségük lenne versenyképesebb termékre asszem, szóval fura lenne ha nem lépnék meg. -
dergander
addikt
válasz
miresz
üzenetére
Énis,innen már megvárom az átültetést,ezeket a 9xxx procikat feleslegesnek érzem...Talán majd gyártástechnológia csökkentéssel már 8magos APUk jönnek.
Csak itt az a probléma hogy már megint elértük azt hogy csillagászati órajelen járnak a procik,mint anno a P4esek,aztán jött egy gen. váltás és jöttek a 1.8 2.2Ghz procik és erősebbek voltak,lassan itt is elérkezik mivel már az 5Ghz túlzás,pláne hogy az intel haswell 3.5Ghzen olyan erős mint a 9590,azért picit átkéne az AMDnek gondolni és újratervezni az egészet. -
dergander
addikt
válasz
miresz
üzenetére
mindenből van hibás lap és mindenből lesz is nincs hibátlan gyártó...én viszont asus-t hallotam egyik ismerőstöl hogy sokan hordják vissza,mégse mérvadó,nálam mindenesetre volt minden féle lap MSI AsRock Gigabyte ABIT ASUS,egyikkel se volt sose bajom...kinek mi jött be , én az ABITot sajnálom hogy már nem gyártanak lapot pedig annak idején igencsak elől voltak
-
Tigi
őstag
válasz
miresz
üzenetére
Igazából nem tuningra vettem a gépet, hanem, hogy használjam, csak annyira mondtátok, hogy nem szabad benne hagyni a pluszt és ezért vettem jobb hűtőt, hogy legalább 4Ghz-re feltoljam.
A C1E Support vagy a Core c6 state kikapcsolásával nyerek valamit?
Nem hiszem el, hogy nem bír a lap 4Ghz-et se.
-
Ga
tag
válasz
miresz
üzenetére
Apró korrekció: az APMnek nincs köze a VRM throttlinghoz, amire gondolsz az az OCP, és nem állítható általában, mivel be van drótozva a VRM körbe.
Az APM a CPU belső throttling-ja, amely a TC-vel együtt felel a TDP alatt maradásért.
Nálam az FX-6300 default PState-ekkel pl. nem bírja a Prime tesztet, 3000-3500 között ugrál a SmallFFTnél is. 95W max TDP!!!
A Cinebench 11.5 teszt alatt viszont tartja, sőt pillanatokra 3800-ra is felugrik.Röviden: az APM a CPU TDP betartásért felel, és nem kizárt, hogy default órajeleken is közbelép, nem rendeltetésszerű terhelés esetén (ahogy a FurMark, úgy a Prime sem tekinthető annak)
Az igazi terhelés teszthez viszont egyetértek, hogy célszerű az APM-et kikapcsolni, így kiderül az valós stabilitás és hőfok.
Bye,
Ga -
otto14
őstag
válasz
miresz
üzenetére
Már nnem tom kit kell invitálni, de Itt az off topik] és mindet telórol csináltam pc hiányában

-
laca000
őstag
válasz
miresz
üzenetére
Igen, de ez mind: "ha"..
Az én szótáramban a "ha" szócska, egy feltételezett jövőnek a tudománytalan a szinonímája.
Én is jobban örültem volna neki, ha a GTX770SLI-t 4.8ghz-en végletekig kihajtaná a 8350FX.
A probléma az, hogy ezt nem teszi meg.
És miért?
Mert arra képtelen.
Az Intel pedig, szerintem, és "ide a rozsdás bökőt", a büdös életben nem lesz bajban! -
Jim76
aktív tag
válasz
miresz
üzenetére
Ja... de, ha az utolsó 1,5 órát olvasod itt, pont ez jön le belőle... (egyébként, ha figyeled én vagyok az egyetlen félkegyelmű itt aki ezidáig teljesen elégedett az asrock-jával, semmi bajom nincs vele, de már kezdem rosszul érezni magam miatta, és lehet, hogy elkezdek irreális elvárásként 5GHz-eket forszírozni a 20eftos deszkában, hogy generáljak valami hibát, hátha meggyőződéssel el tudom kezdeni szidni, és végül legyen miért lecseréljem

-
Tomko78
őstag
válasz
miresz
üzenetére
Jó hát nekem is behalt 1 évesen az első Fatal1ty , de nem írtam le a Fatal1tyt elszállt a déli híd talán , na ha ez is elfog 1 évesen akkor már gyanakszom hogy valami nem stimmel
csak mondom addig csinálja ezt míg garis , első MSI K9A2 Platinum alaplapon nem volt jó a hang , második viszont hűen szolgált éveken át
Laca000 : MSI 990 FXA -gd80 nem kaptam így maradt ez -
Kroni1
veterán
válasz
miresz
üzenetére
A TC az már eleve ki volt. Most kikapcsoltam minden mást, CnQ, C1E, C6, spread spectrum, Virtual Machine stb.. Ezek ellenére még mindig van, és azt vettem észre, hogy az egér huzogatásával egy időben van a hang leginkább..
Mindegy, majd ha lesz időm egy másik táppal kipróbálom, de annyira nem zavar..
-
Tibi86
aktív tag
-
Jim76
aktív tag
válasz
miresz
üzenetére
Nem érdemes ebbe mélyebben belemenni, laca000 tapasztalatai nagyon értékesek a közösség szempontjából, aki megteheti, vagy rászánja (sokszor ez inkább így van), vegyen 990-es lapot, ez nem kérdés, én bevallom nem akartam tuningolni... egyáltalán nem, így értelmetlennek éreztem 990-es lapok közül válogatni, de ezt a fórumot olvasgatva "megfertőződtem", és azért kipróbáltam az ext4-el, játszottam kicsit a szorzókkal-fesz-el, olvastam, hogy nem erre való, de mivel volt, akinek a 8120 is ment benne szépen, mondom az én 6100-ammal hátha megbirkózik 3,8-3,9GHz-en, és kellemes meglepetés volt, hogy a 4,1-4,2 is csodásan fekszik neki, viszonylag alacsony fesz-en (1,3125-1,3250), de ott már a szintén budget hűtőm nem szereti a dolgot, de ahogy írtam, ez is kellemes meglepetés volt.
Hallgassuk meg mindenki véleményét, abból nyerünk értékes infókat, mindenki szűrje ki belőle a számára értékest. Ezért vagyunk itt. -
-
ludsimon
veterán
válasz
miresz
üzenetére
Nem nagyon értek hozzá az a baj.

Tehát, hogy egy vízhűtés működjön kell hozzá: venti+szivattyú+radiátor + csövek meg egyéb alkatrészek?
Van 12 cm-es helyem!
Tehát a radiátort felfogatom oda, majd pedig hogy érted, hogy alá teszek egy ventit? A radiátorra teszem, vagy hogy alá?
-
-
ludsimon
veterán
válasz
miresz
üzenetére
Köszi a válaszod!

ALPENFÖHN MATTERHORN SHAMROCK LIMITED EDITION
1300 U/min = 19,2 dB(A)

Ha találok ilyet, ez lesz!

Le lehet róla kapni azt az egyik hűtőt és felszerelni kiszívásra a ház hátuljára?
Szerk.: Ja igen, látom van ott egy másik kép is ami mutatja, hogy külön vannak a ventik, tehát a válasz igen.

-
RVR400
veterán
válasz
miresz
üzenetére
Igazából nem tudom. Nekem egy 965-öm volt, mivel jó áron el tudtam adni, váltottam 4100-ra. Kb semmi különbség nem volt a kettő között, talán az, hogy a 4100-at jobban lehetett tuningolni. Tesztekben jobb a Phenom II, de átlag felhasználásban se előnye se hátránya nincs egyiknek sem. Viszont nekem azért a 965-ös 3.8-on eléggé tudta termelni a hőt.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
miresz
üzenetére
A Corsair termékei széria hibásak voltak+én is rövidre zártam egyet.Vagy kerepelt a pumpa(ez esetben cserélték),vagy nem és olyankor már nem is fog+a pumpa szabályzást is erre találták fel.A mostani 1 éve gond nélkül megy és az új szerzemény is beválni látszik
.Nálam pl. alapból bukott a léghűtés,mert ugye kicsi házam volt,ami tele van pakolva vga-kal,bővítő kártyákkal,vinyókkal és egyéb dolgokkal úgy,hogy nem maradt benne levegő sem.Nálam nagyon bevált mindkét motyó és ha lekotlik valamelyik rendes víz kerül a helyére. -
válasz
miresz
üzenetére
AVC Hercules (single 120 radival) ~4-6000 Ft; tripla radi (én ezt vettem hozzá) ~7-12000 Ft. Plussz a tartály 2500 Ft. Nálam a kis víz így ~15000 Ft-ben van. Másik verzió a brutál "vas" hűtés lett volna, de nem akarok akkora súlyt a procin, meg sokat szerelgetek is és a víz is érdekelt régóta...

ktg3: respect
bizony én már locsolnám, meg mittomén... ennél feljebb a feszt? Aham, bátran. Van másik deszka aprón ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
laca000
őstag
válasz
miresz
üzenetére
Ez nagyon nem így van!!!
5 évig dolgoztam a Foxconn-ban.
A beszállító olyan alkatrészeket használ fel, amilyeneket kap.
Kínában a minőség az egy sokkal tágabb fogalom.
A Lean-t nem is ismerik, csak beszélnek róla.
Az a fontos mi milyen tiszta a termelésben, aztán kakukk.
A quality gyenguska. -
mr.furko87
csendes tag
válasz
miresz
üzenetére
Nem akarlak megbántani de látom te még egyáltalán nem dolgozol vagy nem dolgoztál multi cégnél. Egy ilyen kártya alkatrészei több 100 helyről érkeznek több 10 országból, a ventiket úgy szint nem a giga gyártja hanem valahol magát a hűtőt gyártják és a foxconn gyáraiban rakják össze Kínában. Valamennyire a Giga minőség ellenőrei a hibásak egy részt, nagyobb részt a beszállító.
-
mr.furko87
csendes tag
válasz
miresz
üzenetére
Aki ventilátor miatt problémázik irányítsd hozzám. A ventilátor az beszállító gond lehet, nem a Gigabyte. Én pl annyival megoldom teszek rá egy 12cm-es ventit és jobb lesz mint bármelyik léghűtés amit vga-ra árulnak.Nálam a 7850 egyébként teljesen ilyen tünet mentes ugyanis az enyém már rev2 es asszem ezeken ez már javitva van.
-
laca000
őstag
válasz
miresz
üzenetére
Az a középső hasáb ott elég érdekes.
Nem vált be a nyomkövető stratégia.
Egy biztos.
Nekem volt bajom a Catalyst-al, vagy fogalmazzunk úgy, nem elégített ki, ami egyébként kihozható lett volna, vagy lenne, a 7970-ből.
És abszolút nem bántam meg az 590-re való váltást.
Sőt!
Emitt legalább naprakészek. -
RVR400
veterán
válasz
miresz
üzenetére
Nah ,ez elment még egyszer. A 78xx-es topicban a Sapphire-ból van a legtöbb, most az Asus-oknál is jelentkezett némi gond.
Nekem szerencsére a 6870-nel sem volt gond, meg most a 7870 is jól muzsikál. Gyárilag túlpörög, de levettem a fordulatszámokat, így egész halk, és Crysis3 alatt is csak max 60 fokig melegszik. -
mr.furko87
csendes tag
válasz
miresz
üzenetére
Hát nem tudom,én már megvettem csak pozitívan tudok róla nyilatkozni. 24 fok alap terhelésen,játék alatt is 48 max. 50 fok volt de a ventilátor akkor sem kapcsolt feljebb. Szerintem ASUS mellett az egyik legkomoyabb. Pár gépbe rendeltem Giga kártyát egyik sem mondott a mai napig csütörtököt.
-
ETOM
addikt
válasz
miresz
üzenetére
Tegnap am vissza raktam alapra mindent vrm venti off és az én lapomba throttlingolt a 8120. Botrány baszki 60FPS-re limitált BF3-ba alig kellett neki 5 perc.
Persze ócska a lap csak ha már támogatva van a proci vicces h alapon használhatatlan. Adott neki 1.3-1.45 voltokat az igaz...Saját magam beállítom akkor megy szépen.
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- Projektor topic
- Windows 11
- Melyik tápegységet vegyem?
- Xbox Series X|S
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kicsomagoljuk és bemutatjuk a Poco F8 Ultrát
- OLED monitor topic
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro Max 64GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3253, 100% Akksi
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3440, 90% Akkumulátor
- Samsung Galaxy A80 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 100%
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

És majd írsz hozzá BIOS-t is hogy betehesd, csak ne felejtsd el a VRM-et is felturbózni, meg jobb ha búvárfelszerelést is tervezel és jó mélyre elsúlyeszted a gépet, víz alá. 
Miféle átültetés lesz az?

Persze ócska a lap csak ha már támogatva van a proci vicces h alapon használhatatlan. Adott neki 1.3-1.45 voltokat az igaz...