Hirdetés
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Gurulunk, WAZE?!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ferike001
csendes tag
válasz
FeRRaR1
üzenetére
Nem csak magórajelben van különbség a 270x és a 7870 között. Ott vannak a gyorsabb memóriák is. Amúgy olyan 10%al erősebb a 7870-nél viszont a 7870 erősebb a 7850-nél nem 10%-kal. Mondjuk ha olyan 11-2 ezer forintből meg lehetne oldani a cserét akkor az úgy már nem olyan rossz sztem.
-
Fisherhun
aktív tag
válasz
FeRRaR1
üzenetére
Ok megtörtént
Tény hogy stabilan tartja az értéket és nem ugrik fölé mint amit beállítottam.8320 t hajtok most 4ghz-en 1.356v-al . (persze mikor nem megy maxon a proci vissza veszi 0.9v ra )
Mondjuk nincs kedvem nagyon tesztelgetni meddig bírja csak legyen atom stabil
Akkor ez így korrekt ?
-
Pancsermeste
őstag
válasz
FeRRaR1
üzenetére
De én nem az aktuális értékre lennék kíváncsi (hiszen azt akár meg is mérhetem, ha nagyon pontosan akarom tudni), hanem arra a feszültség értékre, amit a prociba kódoltak, tehát amit a BIOS kiolvas és beállít neki alapon.
Nos, ilyen értéket nem láttam sehol, viszont amikor BIOS-t default-ra állítom és úgy állítom ismét manuálban a CPU feszt, akkor mindig 1,40V-ot ajánl fel alapból, és onnan tudom le vagy felfelé állítani. Ebből következtethetek arra, hogy 1,40V lenne az alapfesze?
Mondjuk annyira nem lényeges ez a VID (csak kíváncsi lettem vna rá), mert úgyis meg fogom keresni a minimumot, amivel még stabilan elmegy a kívánt órajelen.
Most éppen BIOS beállított 1.3V-al (CPU-Z: 1,288V) megyeget 4GHz-en CPU-t megterhelve.
Most elindulok az órajellel felfelé.... vagy a feszt vigyem még lefelé?? Hmm... meglátjuk...
-
banderasz77
addikt
-
Ga
tag
válasz
FeRRaR1
üzenetére
Néha én is belefutok.
Okozhatja:
VRM (vmiért zuhan 1et időnként, bár a lapodnak nem kéne), esetleg llc
memvezérlő/HT/NB/L3 cache clock/fesz
mem clock, timing/fesz
vminek (pl. mem) a túlmelegedésePróbáld kevesebb szálon (4-5-6-7), core affinity-vel futtatni, ha amper/hőtermelés függő (vagy core-specifikus), akkor kevesebb szálon nem jön elő.
Ga
-
-
Gerisz
addikt
válasz
FeRRaR1
üzenetére
Engem sem érdekel a villanyszámla sem a tesztprogramok, elégedetten használom (mióta megy a tuning is azóta még jobban). Nekem azért van a 8350 mert meg is marad emléknek miután már nem használom, de már a 9x szériával nem tenném meg. (mondom ezt most, majd elborul nekem is az agyam
)
Nekem vannak Inteles gépeim most is, de AMD-s az mindig lesz! -
-
sulu1701
aktív tag
-
Maotun
őstag
válasz
FeRRaR1
üzenetére
Megint off leszek elnézést

Ezt a brutál hűtőt elnézve előbb az alaplapot gondolom be kell szerelni a házba és ott a helyén feltenni?
persze a cooler tartóit előtte felcsavarozzuk az alaplapra.
De ha már fent a hűtő a helyén az alaplapi csavarokhoz hozzáférni (középső sor)? -
Maotun
őstag
válasz
FeRRaR1
üzenetére
Hali!
Kíváncsian várom a tapasztalatod,
a saber 990 fx R2.0 lap hogy viszonyul a PHANTEKS PH-TC14PE hűtőhöz?
Én amiatt agódom hogy a hőcsövek nem lógnak e bele ar első mem slotba ???
Én mind a négy foglalatot szeretném használni 4y4 gb lov profil ....
A vrm bordák kondik id elég közel vannak leköteleznél ha megnéznéd és válaszolnál

Üdv! -
-
Cseneles
őstag
válasz
FeRRaR1
üzenetére
Kiváncsi leszek 8mag@5GHZ-hez...
Meglepődnék ha Prime95, linx 10kör stabil lenne
az a proci 8 mag 4,7Ghz-t tud 1szál 5Ghz turboval
szerintem annyira a végleteket surolhatják a határok ,h jó ha 4,8Ghz meg lesz 8 maggal....persze ez a szerény véleményem de lehet szerencséd
Minden esetre nagy figyelemmel várom a fejleményeket a többi forumtársal 
-
MrM94
addikt
válasz
FeRRaR1
üzenetére
en ezt ertem,e mind oke,de olyanrol volt szo win8ba h normalisan elossza majd a szalakat stb,meg a remenykedes h majd jonnek 8 szalra irt jatekok meg programok stb..latom en most a bf4et,nem akarok elszomoritani senkit,de ha anyira akartak volna megirhattak volna 8 magra rendesen,de ha jol emkszem ugy olvastam 6 magig skalazodik nagyon faszan.szerintem mire normalis 8 szalas alkalmazasok lesznek es jatekok addigra ugy elgyengul majd az fx h mint most egy phenom I...de adja isten h a konzolos marhasag bejojjon mert az felleiti majd a pc re portolast.
-
Peaceliker
addikt
válasz
FeRRaR1
üzenetére
A biosomban kb semmit nem lehet állítani sajna, főleg nem fordulatokat (mmint így szám szerint
).(#33479) pipo112
Az én biosom hasonló, de 1-2 opcio nincs ott.
(#33473) miklosss2012
Köszi, de végül sikerült biosból megoldanom.
Na a lényeg az volt, hogy az egyik cpu hűtő(nemtom most mis is volt a neve pontosan) menüpontban annyit lehetett állítani, hogy "auto" vagy manual, utóbbiban pedig annyit, hogy target temperature meg fan speed. Na én azt feltételeztem (utólag rájöttem, hogy tévesen), hogy úgy megy mint asrock progijában, hogy van egy alap (ami a progiban állítható sebesség) és a cél hőhöz beállított sebesség akkor érvényes ha fölötte van a hő. Ezért biosban azt 6osra tettem. Na most kipróbáltam és kiderült, hogy amit beállítok sebesség az alap és gondolom a beállított hő fölött maxba kapcsol... így most jó, mert most 1esre vettem (az 450 es fordulat) és 55 fokot meg nem szokta elérni...ha mégis, akkor majd feljebb teszem 600 körülira.
Szal a lényeg, hogy sikerült megoldani, csak visszafele gondolkodtam, azért szívattam magam!

Köszi mindenkinek a segítsége!!!

-
-
dergander
addikt
válasz
FeRRaR1
üzenetére
Az a baj hogy túl drága és nem biztos h jobb mint egy 8350,mert a 8350 is tud azon az órajelen menni,sőt! De ha ugyanazon órajelen 0.050el már alacsonyabb feszen van akkor jó,de mivel ezt senki nem tudja igy sötétbe tapogatózunk.
Mindenesetre én 80.000et sokallok érte. -
Gerisz
addikt
válasz
FeRRaR1
üzenetére
Semmi baj, legalább van magyar support

Nekem a Gagyibájt azt válaszolta a ramos bajomra, hogy nincs a támogatott ramok között amit használok, pedig de, még a típust is leírtam nekik. És csak akkor használjak négy modult ha quad channel ramokat veszek.
De beleuntam már, nem vitázok.
-
dergander
addikt
válasz
FeRRaR1
üzenetére
Azért mennyire vicces,hogy az ismert AMD legjobb ár/teljesítmény processzora most sokkal drágább mint a 4770,és még szinte le is van maradva tőle,na és az a load teszt 240watt míg a haswell 101w,úristen még most is hihetetlen az egész...mindhiába a magas órajel,ha egy kazán az egész,legalább jólesz télre
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
djculture
félisten
válasz
FeRRaR1
üzenetére
Arra várhatsz már rég bejelenteték hogy az am3+-nak vége...:
2014 folyamán a kissé öregecske Socket AM3(+)-as processzorfoglalat nyugdíjba megy, csak úgy, mint az első APU processzorfoglalat, a Socket FM1. 2013 végére az AMD teljes processzorforgalmának immár 70%-át tehetik ki az APU egységek, így a klasszikus, IGP nélküli processzorok már csak 30%-os aránnyal bírnak majd.
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Projektor topic
- BestBuy ruhás topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Sajnos nem lesz ott a The Game Awards-on a The Witcher 4
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Path of Exile 2
- LEGO klub
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Újszerű Apple MacBook Air M1 13.3 - 8GB/256GB - Asztroszürke - 238 Ciklus - 88% akku - MAGYAR
- Xiaomi Redmi 13 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ HP Omen 16 - 16,1" FHD 144Hz - i5 13420H - 16GB - 512GB - RTX 4050 - Win11 - 3 év garancia
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

ház oldala levéve ...csak a fotó miatt?
még a vga is egyezik , jövő héten enyém is összeáll hétfőn jön a phanteks.

nem minden nap veszek 70k-ért procit

Ez a 95 gyárihűtője?
Meglepődnék ha Prime95, linx 10kör stabil lenne