- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
Petykemano #7580 üzenetére
"lakossági szinten a korábbinál jobban elinduljon az érdeklődés az energiahatékonyabb számítógépek irányába?"
Én rendkívül örülnék, ha elindulna.Vicc, hogy korszerű laptopok 10W-30W között teljesen jó (nyilván, nem "3D"-s) teljesítményt el tudnak érni, mikor hasonló, vagy csak kicsit erősebb asztali gép 70-100W-ot is elkér mondjuk prohardver olvasgatás közben. Külön vicc, hogy ilyen időkben az a kékek koncepciója, hogy 350W-os 'vízforraló üzemmódban' még ki tudnak facsarni az új üdvöskéjükből +15%-ot [link] .
Elnézve az utóbbi idők egyre szélsőségesebb klímaváltozásait nem ez tűnik az emberiség számára ideális 'fejlődési' iránynak.
Illetve ehhez kapcsolódóan megjegyezném, hogy ON is legyek, hogy igencsak örülök, hogy az új AM5 CPU-kban szériafelszerelés lesz egy minimális IGP.
Bizonyos konfigurációkból így elhagyható lesz a GPU, ami ismét jó lehetőség takarékoskodni a fogyasztással. Akinek meg kicsit erősebb IGP kell, ott lesz remélhetőleg a Rembrand APU, ezekkel azért elég sok felhasználási igényt várhatóan le fognak tudni fedni.
-
törölt tag
válasz
Petykemano #7580 üzenetére
"Na de ha jól értem, akkor arra utalsz, hogy az áram ára dacára az áramtermelésben részt vevő megújulóknak és atomerőműveknek lényegében együtt mozog a gázárral?"
Igen, erről már sokat olvastam. De pont egy mai cikk, inkább csak a bevezetés idevágó: [link]
Vannak lekötéses árak is, de az MVM is vásárol napi és előre fixált áron is. Ennek sok oka lehet, épp most például a Paksi karbantartás és a kieső áramtermelés. Erre nem voltak felkészülve, erről megint volt cikk [link] Ezt az értékesítőtől is tudom konkrétan, nekem dec 31-el lejár a szerződésem, és nemrég egyeztettem vele, de abban maradtunk várunk október-novemberig. Dec 9-ig kell újra szerződni ha akarok, vagy kapom napi áron. Persze az újra szerződés most nagy lutri, főleg ha októberben mondjuk magas áron szerződök, és tavasszal betörik az ár, vagy akármikor az év alatt. Ha meg még jobban elmegy, akkor meg bódottág ha van fix szerződésem. Bánom hogy tavaly nem két évet írtam alá.
Ennek fényében mennyire látod esélyét annak, hogy
- lakossági szinten a korábbinál jobban elinduljon az érdeklődés az energiahatékonyabb számítógépek irányába?Szerintem az emberek inkább azon spórolnak, hogy kikapcsolják a berendezéseket, ha nem használják, de mondjuk fél óra múlva meg kellene. Tapasztalatom szerint eddig nem kapcsolták ki a számítógépet, de most ki fogják. És ez igaz másra is. De az emberek nagy része, értsd aki nem itt fórumozik, nem gondolnám hogy megnézi egyáltalán mekkora a cpu vagy gpu fogyasztása a kiválasztott gépnek amit levesz a polcról
- Betiltsák a kriptovalutabányászatot?
Én őszintén azt sem gondoltam, hogy eddig kitart ez az egész, szóval csak azt tudom mondani, remélem betiltják.
- A nagy adatközpontok / cégek géppark frissítésbe kezdjenek európaszerte és lecseréljék öregecskedő (és hirtelen nagyon drágán üzemelő) szervereiket / kliensgépeiket?
Nem tudom, szerintem most inkább vissza fogják a költekezést, és bíznak benne rendeződik a helyzet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Quadro FX 570 eladó
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A5 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest