Hirdetés
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 8 – Ami félresikerül, nem biztos, hogy rossz is
- sh4d0w: Ez van, srácok...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Garry84: Sumák aprós?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
(#23159) Z_A_P
"Hat en barmikor inkabb egy 10Ghz 6/12 -t valasztanek mint egy 5Ghz 12/24.
Persze tudom, ez nem lesz megvalosithato, technologiai/fizikai korlatok miatt. Sajnos"
A frekvencia emelése a szilícium fizikai tulajdonságai miatt nem lehetséges. Egy pár éve láttam egy videót, amiben azt hiszem a grafént, vagy szén nanocsövet emlegették, mint amivel lehetséges a terahertzes frekvencia elérése. De nyilván ez csak akkor lehet a jövő, ha a számítógép alapvető működése nem változik.Több szempontból is változhat.
1) Egyrészt itt a topikban is volt már említve a neuromorphic computing
2) Másrészt ha például a jelenlegi DL/AI számításokra gondolunk, és egyre inkább minden afelé megy el (nem tudom, hogy miképp) akkor ott valószínűleg kevésbé fog számítani a frekvencia.Az új programok egyre jobban építenek a többszálúságra, de nyilván ez szoftverfoggü.
A következő nagy dobás szerintem a ML/DL többszálúsítás. A fordító, vagy valami fordítás vagy futás közben elemzi az együgyü programozó által írt soros kódot és ahol lehet párhuzamosít(va fordítja le)
Amdahl törvénye miatt persze az IPC és frekvencia emelése és/vagy a ST bottleneckek kiszűrése sose áll le.
Új hozzászólás Aktív témák
- 2 TB-os Kingston NV3 M.2 SSD - 6000 MB/s olvasás
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- iPhone Air 256GB Asztrofekete 3 ÉV kiterjesztett garancia
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i5-4GEN I 8GB I 180GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Thinkpad T570, T580, P52s hibás, de használható kijelző
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest