Hirdetés
- sparks: 15 év droid után iPhone tapasztalat, 7 nap alatt
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 6 – Néhány egyszerű tésztaétel
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- lezso6: Miért is jó, ha dohányzol?! Megéri rászokni!
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- ricshard444: Iphone 17 Pro Max - Kedves téglám
- urandom0: Kicsit most elfáradtam...
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
válasz
S_x96x_S #2751 üzenetére
"Igazából az AMD-nek is szüksége lenne ilyen AI/ML-re tunningolt HPC-s APU-kra"
Csak emlékből, de mintha az arcturusnál.megjelenne a bfloat16, ami egy fontos és hasznos fícsör a ML cuccokhoz.
És a navi12-t is úgy emlegetik, hogy DL/ML utasításokkal bővül.Ezek szerintem alkalmasak lehetnek az AMDnek AI/ML lábaknak. Nyilván lehet lefelé skálázni apunak.
Viszont ezt a kifogja a szelet kérdést nem teljesen értem. Mármint abból foghatja ki a szelet, hogy egy komolyabb gpu-t egy komolyabb CPU mellé kelljen tokozni "BIG APU"-ként.
A közös tokozás , közös IO lapka ugye azt tenné lehetővé, hogy a compute lapka a memória sávszélességvel tudjon adatokan kinyerni a memóriából, ne pedig a pcie3 sebességével. A pcie6 ezt a gátat mondhatnók áttöri. Pcie6-on keresztül is megoldható a memória-koherens elérést (CXL) tehát egy ilyen compute lapka HBCC-vel tudna streamelni a saját memóriáját gyorsítótárnak használva. (Nyilván persze a pcie6 az egy plusz lépcső)
A vitorlából kifoghatja a szelet dolgot úgy tudom értelmezni, hogy míg összetokozásos megoldás esetleg csak AMDnek volt, addig bár a cxl és a pcie6 nem gátolja meg az amdt se, hogy úgy kínálja a portékáját, de úgy már jelentős verseny lehet.
Talán csak az az egy kérdés van, hogy vajon energiafelhasználás szempontjából számít-e, hogy csak az IO lapkán keresztül történik-e a memóriaelérés, vagy még a pcie6-on is átmegy. Ugye az epyc esetén is a huzalozáson átáramló adat rengeteg energiát emészt fel.
Új hozzászólás Aktív témák
- RTX 4060TI (Garanciás)
- Bomba ár! Microsoft Surface Pro 7+ LTE - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I W11 I Cam I Garancia!
- Bomba ár! Microsoft Surface Pro 5 LTE Tablet - i5-7GEN I 8GB I 256GB SSD I W10 I Cam I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i7-4G I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i7-3540M I 8GB I 128SSD I 15,6" HD+ I Cam I W10 I Gari!
- ÚJ AKKU!!! Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6mag! 16GB 512GB 13.3" FHD 1 év gar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba Ár! HP ProBook 650 G1 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- RÉSZLETRE .OPCIONÁLIS. G.SKILL Trident Z5 Neo RGB 96GB (2x48GB) DDR5 6000MHz
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF VG34VQL3A 34 180Hz VA 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest