- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Argos: Az vagy, amit megeszel
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
petike2014 #2699 üzenetére
és 25K?
na az se volt tiszta
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
petike2014 #2697 üzenetére
hmm...az a 25k a 965BEtől egész baráti...
c2/c3?
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
petike2014 #2694 üzenetére
így van....megvan a vezérfonál
-
petike2014
aktív tag
válasz
darál0w #2690 üzenetére
Intelből kiindulva hülyeségre gondoltam...
(naivan azt gondoltam,hogy van új chipsetes lap ddr2 támogatással mint intelnél, de ugye itt cpu-ba integrált vezérlőről van szó, ami am2-ben ddr2-re korlátoz, am3-ban meg ddr2/3-ra)
Igazából tudtam,hogy így van, csak nem tudom miért akkor kiesett... -
baluka26
veterán
Helló
Hallod darál0w, a kupakhőt én miért nem találom sehol? -
darál0w
Jómunkásember
válasz
petike2014 #2689 üzenetére
igen. de eddig nem volt neked tiszta. márcsak az előző HSZed alapján
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
petike2014 #2687 üzenetére
mert ebben már van DDr3as ramvezérlő, míg az 5000esben csak ddr2.és így nem megy AM3as lapban.
-
petike2014
aktív tag
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
petike2014 #2675 üzenetére
de. de ez hogy jön az 5000es és 5200eshez?
ileltve van AM2+os is
-
mongi
senior tag
válasz
petike2014 #2683 üzenetére
-
petike2014
aktív tag
Szintén boltos is... (nem a hülyébbikből,de még fiatal,érdeklődő),ezért is értetlenkedek kicsit.
Az ACC tiltást én is remélem mert buldózeres lapot szeretnék venni megjelnés után és átteni az unlockolt phenom II, jól jártam még így én is mert vettem 24.5e-ért egy x4 955-t, de azért jó lett volna ez 17.5k-ból is nekem,mert totál mind1, mit ír nekem ki ha jó a teljesítménye -
mongi
senior tag
válasz
petike2014 #2681 üzenetére
sztem meg az userek 90% nem is tudja mi az az ACC/UCC, marketingben jó a hangzása, de átlag user elöbb cseréli le a cpu-t gyorsabbra, mint feloldaná
Ez boltosi minöségemben tapasztalom naponta. Véleményem szerint meg amúgy sem tiltatja be az AMD, mert le van maradva az Intellel szemben sajnos vagy 1-1,5 évvel, nem fogja az egyik húzóeszközt kidobni -
petike2014
aktív tag
Valóban így volt..., erre nem gondoltam megmondom a frankót, és totálisan beleillik a képbe...
De akkor az új X2 milyen magot kap? Ha azok is denebet akkor hülyeség , megint...
Vagy az athlon II lesz a phenom II-ből pl (lesz l3 gyárilag, miegyéb)
De ez így totális vevő átverés a felső kategóriában, vagy nem tudom.Egyeül abban az esetben lesz ezeknek a cpu-knak értelme ha minden régi ACC/UCC-t támogató chipsetet betiltanak és az új chipset nem fogja ezt támogatni, így a pénzéért mindenki azt kap ami.
-
mongi
senior tag
válasz
petike2014 #2679 üzenetére
raktársöprés, és figyeld meg hamarosan jönnek az új AMD Athlon II X2-esekek.
Anno ezt csinálták mikor bevezették a 2 magos athlonokat, eltüntek az 1 magos 3800+ -os és egyébb cpu-k, helyettük lett AMD LE-1640 -es. Szerintem most is ez várható. A régebbi cuccok átneveződnek, majd jönnek az új procok.
-
petike2014
aktív tag
És miért nem jók a mostani athlno II X2 xxx -ek celeronok és a DC-k ellen?
Miért kell új számozás, és még jobb mag egy gyengébb cpu-ba?
Szóval én ezt nem értem..., és ezen vagyok fennakadva. (mint a számozáson mint a politikán)
Az ő saját athlon II jük alá tesznek egy új számozású sokkal erősebb cpu-t, olcsóbban... wtf?
-
mongi
senior tag
Amúgy értelme ennek a procmak annyi, hogy az árban vele egyenértékü celeronokkal versenyezteti sztem az AMD ezeket az 5200-eseket (jó reklám az unlock, olcsóért ajándék phenom
). Így aki kispénzü, annak alternatíva egy DC celeron helyett ez.És ha netalán regor magos, akkor is ott van a +1M l2
Bár ami igaz, a celeronnak bökünk egy 250-e fsb-t és lemossa szegényt
-
mongi
senior tag
válasz
petike2014 #2675 üzenetére
az AM3-as
a sima athlon volt AM2-es, phenom AM2+-os, athlon II/phenom II AM3 -
mongi
senior tag
válasz
darál0w #2673 üzenetére
nah megszegem a szavam de itt egy kis hírmorzsa, az eligazodást segítendő:
[link]
letekrve a cikk alján ott a benchmark lista, persze nem 4 magosan (viszont jó viszonyítási alap)
[link]
plusz hogy érthető legyen, kis segítség a magjelölések terén:
"AC" Deneb
"AD" Propus
"AE" Regor
"CB" Thubanmegjelent olyan is az 5200-ből:
NAECG AE
tehát regor magos, ebben nincs L3 és extra tiltott 2 mag, csak L2 és csak +1M L2 valószínű hogy feloldható rendesen.Ami majdnem biztosan feloldható (legtöbb sikeres unlock) sorozat eddigi tudomásom szerint:
CACEC AC
CACAC AC -
darál0w
Jómunkásember
válasz
petike2014 #2672 üzenetére
az 5200t perpill én sem értem, mivel az már AM3as cucc...
de az 5000+os az nem 5000+, hanem 5000 és az AM2+os proci, szal annak érthető a számozása, de mégis 45nm
.
kicsit valoban meg van kavarva...
-
petike2014
aktív tag
Köszi szépen az információkat, kollégából meg van aki beteges és az is marad, én is régebbi motoros vagyok annak ellenére,hogy nem sok HSZ-em van, passzív vagyok
.
Ha esetleg mégis mongi kolléga meggondolná magát, tisztességes összegért, természetesen én nem utólag fizetnék, csupán gyűjtői szándékkal kérnék majd tőle 1db-ot!
Üdv, szép napot!
UI: AMD-be most térek vissza és értetlneül álok az X2 250 és hasonló jeleölések előtt illetve az X2 5200+ előtt (régen voltaka xxxx+ jelek most meg a x2/x4 xxx-ek vannak, akkor most
?
-
mongi
senior tag
válasz
petike2014 #2655 üzenetére
mongi kolléga külhonban lakozik, ezért külhoni nagykerben talált rá az 5200-as procikra.
Véletlen folytán jutottam hozzá, kellett 2 magos proc, és ebbe botlottam. Gyorsan hozattam még 4 darabot, ami ugyanabból a sorozatból volt.
Már nagy érte a tülekedés idekint is, és hát elég jó árat kínáltak értük (64€ - cca 17.700ft/db, kb egy x2 260 ára).Egyébként csak személyesen üzleteltem régen is,(aki ismer, az tudja) ezért megkérek mindenkit, hogy ne írjon senki, hogy küldjek neki, postán (pláne külföldről) és majd utal utólag átutalja az árát. Ez nálam soha sem működött.Ide is csak azért írtam le a tapasztalataimat, hogy lássa más is, hogy van már AM3-as Deneb magos cucc is. Már kaptam is hideget/meleget emiatt (minek írom le ha nem akarom eladni neki...stb.)
Ezúton üdvözlöm a kollégákat a fórumon, innentől kiszállok a dologból.
üdvözlettel
mongi -
petike2014
aktív tag
Hát remélem,hogy menni fog am3+ ba az unlock mert én most ideiglenesen szeretnék csak p2-t
, buldózer megjelenésén újítok egy lapot, karácsonyra meg valami jobbféle cpu-t..., addig meg marad az x2@x4
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
petike2014 #2662 üzenetére
ezek még csak találgatások...biztosat nem tud senki.
illetve az biztos, h AM3as CPU fog menni AM3+ban...dehogy az unlock megy e...
2665) petike2014 tanulság : az illetőnek előbb olvasgatnia kellett volna
-
petike2014
aktív tag
válasz
MZsoltee #2664 üzenetére
Igen, én ezt értem," ez a low-end gyűjtői vágy" (vagy nem tudom mi), de aki megkap egy phenom II x4 BE dobozt, körbeforgatja,megnézi, tudja,hogy ő a felső x%-ban van ezzel és rá 3 napra rátalál erre a topikra és látja,hogy más egy 12.5k-s a állításod szerint (amit nem tudok és nem is akarok kétségbe vonni) ritka cpu-t, akkor kicsit lefagy a mosoly az arcáról, legalábbis én már így,hogy még meg sincsen a cpu-m így tettem...
-
MZsoltee
veterán
válasz
petike2014 #2662 üzenetére
Ezekből a procikból nem sok van és nagyon nehéz beszerezni, így érezheted azt hogy volt miért fizetni, nézd meg herrz cikkét az 5000-ről nem sok embernek sikerült szereznie- én ha tudok szerezni 5200-ast akkor sem adom el az 5000-est, tetszik hogy olcsón Egy bolti Athlon X4ért van kettő Phenom X4-es egy C3mas meg egy C2-es csak tudjak szerezni 5200-est.
ÉS akkor érezni fogom, hogy birtokolok valamit... -
KukkSteve
senior tag
De jó hogy betévedtem ide
El sem hiszem hogy még most is adnak ki moddolható sorozatokat, de ez csak jó.
Mikorra lesz elérhető szerintetek a boltokban? TUTIVESZEKBELŐLE -
petike2014
aktív tag
válasz
darál0w #2661 üzenetére
Nem csak te vagy így ezzel..., amúgy kb 2 ée óta most irkálok újra, mivel eddig elkerültem ezeket a high-tech cuccokat, és maradt a mid kategóriaban, itt meg azért illik naprakésznek lenni, főleg ezen az unlock téren.
Hogy valami ON is legyen.
Olvastam olyat,hogy az új buldózeres chipkészletek is fogják támogatni az unlockot, ebből lehet arra is számítani,hogy lesz a modulárisan felépülő cumóból is tiltott dolog, és legalább mennek az AM3-as cpu-k az AM3+ lapban unlockolva is... -
darál0w
Jómunkásember
válasz
petike2014 #2657 üzenetére
komolyan mondom...nem értelek
-
rumkola
nagyúr
válasz
petike2014 #2655 üzenetére
játékokban vga számít, netezni meg tökmindegy hogy 3300-as cerka vagy penom2 x4
-
petike2014
aktív tag
Ez lett amúgy, csütörtökre minden megjön...
Asrock 880G Extreme 3
AMD Phenom II X2 555 BE @ X4 955 BE
2*4GB 1600MHz CL9 Kingmax/Corsair
Sapphire 6870 1GB new edition
Samsung 470 64GB SSD
Samsung 223C
Thermaltake V6
CTG-550W
Ez az egész 30-40k-mba fáj régi->új -
petike2014
aktív tag
válasz
darál0w #2656 üzenetére
Igen az bässza
, mert 3-4-5 éve évente cseréltem high-end gépet, és évente akkor nagyon sokba fájt, utólag belátom, értelmetlen volt, de akkor is birtokoltam stb...,
Mivel aki megveszi az érezze már azt,hogy mit vett, eddig nekem ez meg volt, sőt intelnél a 17k-s cpu-t sikerült nem lockolgatni de oc-lni egy olyan órajelre ami mindenre elég volt, itt meg fognak egy 12.5k-s cpu-t és unlockolják egy 38k-s cpu-vá, mivel 1:1-ben ugyan az, tökre elveszíti minden a varázsát, amúgy nem vagyok amd párti..., kicsit pártatlan de inkább intel párti vagyok ezért is várom már a cuccokat...
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
petike2014 #2653 üzenetére
akkor meg ne panaszkodj. asztem az b@ssza a csőröd, h 30kval olcsobb cucc is ugyan annyit tud
-
rumkola
nagyúr
válasz
petike2014 #2653 üzenetére
semmilyen különbséget nem fogsz észrevenni
-
petike2014
aktív tag
válasz
darál0w #2651 üzenetére
Drasztikus példát kerestem csak.
Pl én most váltok platformot ugye, kb foglamam sincs,hogy mire számítsak majd teljesítményben az AMD-től, 2006 óta, a D805-ös intel óta, csak intelem volt, notebookból volt csak core i szériás cpu-val szerelt gépem, asztaliból E8200@3.8GHz volt,azt jóáron eladtam és vettem egy E5200-t ami 3.55-n ment, nem éreztem igazából észrevehetően lassabbnak, majd azt is eladtam és jött a ez ami most van E6500 3.93GHz-n...Ezt a gépet viszont most kompletten el tudom adni,megint nagyon jó áron, mivel 1 éves és még 1 év gari mindenre van, szint új árban elmennek a cuccok egy embernek.
Erre pont most jönnek az új cuccok, sandy-buldózer, de sandy nagyon drága még most, azt szerettem volna igazából, a buldózerre meg nem tudok várni még 4-5 hónapot mire elérhető lesz.
Ezért maradt a jó kis unlockolt phenom II és az amd vonala, nagyon kíváncsi vagyok rá.
Herr z kollégtól jön ugye a cpu, 3.8-3.9 körüli példány, elvileg. -
Chaosftw001
tag
valaki nem tudja hogy magyarhonban mikor lesz kapható? vagy nem is lesz?
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
petike2014 #2650 üzenetére
770es deszka kevés.
de egy 785ös deszka elég lehet
nameg azért ne hasonlítsuk már egy jobbfajta C3as 955/965höz...azok mennek 4ghz fölött joval...
-
petike2014
aktív tag
válasz
darál0w #2649 üzenetére
Sajátos gondolkodásom van, mondták sokan, mindigis, de én ennek valahogyan annyira nem tudok örülni, szóval egy csőre 770-es deszka meg egy 5200+ ugyan azt tudja majd mint az én 890GX-em és egy közép kategóriás cpu-m...
Nameg az,hogy így a fejlődés az hol a túróban van? Gondolok itt arra,hogy a belépőszint = felső kategória -
darál0w
Jómunkásember
válasz
petike2014 #2648 üzenetére
ennek csak örülni lehet...
-
petike2014
aktív tag
Hát..., az érdekes, eléggé furcsa politika az AMD-től. Mert az oké,hogy az X2 csúcsán olyan cpu ül ami egy butított csúcs cpu,de hogy a belépőszint alján olyan van ami ugyan azt tudja mint a csúcs, az eszméletlen...
Amúgy most térek át újra AMD-re... -
rumkola
nagyúr
válasz
petike2014 #2644 üzenetére
benne van a 6MB L3 ugyanúgy mint az 5000+okban volt.
-
ftc
nagyúr
Na a pntos leiras az x3 445-rül:
ADX445WFK32GM ezek vannak a BOXos 445ben... neten keresgélés után állítom
NADHC AC 1046CPMW
9M55233K01317Made in Malaysia
-
dan390
aktív tag
akkor most egy x3 445 -ös procin milyen számoknak kell lenniük, ahhoz h jó eséelyem legyen a 4.magra?
és ez: ADX445WFGMBOX pedig csak a dobozon van, akkor ez nem is számít? -
darál0w
Jómunkásember
válasz
csucsbicep #2627 üzenetére
igen.
nekem cacyc
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
petike2014 #2625 üzenetére
jaja
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
petike2014 #2623 üzenetére
3 magos athlon. de abbol csak propus lesz nagyeséllyel...
-
petike2014
aktív tag
Milyen cpu-kkal érdemes most próbálkozni? Van hozzáférésem több fajtához, de magamnak azért kértem herr z-től mert phenom II x2 555-ünk pont nincsen...
Mi a jelenlegi legolcsóbb amiből x3-at vagy 4-et lehet csinálni? -
Zolaash
senior tag
Szevasztok urak!
Elkezdtem olvasgatni a topikot, de rövid az élet ahhoz, hogy végigolvassam, úgyhogy kérdezek:
Egy Athlon II X3 445-ös procit vettem. (Új vagyok AMD fronton.) Szeretném aktiválni a 4. magot. Lehet, mert egyszer sikerült, és akkor Phenom II X4 B45-nek ismerte fel a lap. Valamit a Bios-ban piszkáltam, de már lövésem sincs, hogy mit. (Utoljára egy 133Mhz-es AMD tuningoltam, 166Mhz-re húzva, azóta semmit. )
Nem szeretném hogy kijöjjön a prociból a füst, úgyhogy inkább kérdezek:
Hogyan kell aktiválni a 4. magot?
Gigabyte GA-MA770T-UD3 alalapom van hozzá. -
petike2014
aktív tag
válasz
Vigneau #2616 üzenetére
5200+ sima, nem BE, és én nem bánom a 555-t el tudom adni 555-ként 20k-ért még mindig, ezt meg max ha megveszem és eladom , nem hozzáértőnek akkor max 10k-t tudok kapni érte, hiába jó az unlock, meg szerintem ezek megállnak majd 3GHz környékén maximum, de inkább ez a 250fsb 2.8 reális, 11,5-es szorzó...
Viszont azt nem értem,hogy ha ennek elég 1.25V az 555-nek miért kell 1.35 meg 1.4Más:
Összeállt a végleges rendszer
asrock 880G extreme 3
Phenom II X2 555 BE @ X4 B55 ( 3.8 körül tervezem használni 0/24-be)
2x4GB 1333MHz Kingston DDR3
ATI 6870 1GB
64GB Samsung 470 SSD
Aerocool ház
CTG-550 tápui: RAM az ? még.., valami jót esetleg tudtok ajánlani?
Most tudtam eladni jó árában a c2d-s gépem ezért kell váltanom, sandy-re drága a váltás még, meg most az unlock miatt ez tetszett meg. -
Vigneau
félisten
válasz
petike2014 #2615 üzenetére
Sose bánd, azért az 555-ös proci nagyon kellemes ennek a tükrében is.
Apropó, azt nem is néztem, az 5200-as proci BE vagy sima verzió? -
petike2014
aktív tag
Hát, az parádés ,hogy egy 12.5eFt-os cpu azt tudja hozni amit egy 35e-s...
De ez van..., kár,hogy most váltok platformot herr z-től meg jön a jó kis 555BE -
HERR Z
veterán
-
mongi
senior tag
Csak lefelé engedi a szorzót, 11.5-től 0.5-ig
280-as fsb amit ez a proc bír, bár van egy ami auto feszen csak 1.200 voltot kér
Azért 6ból hat feloldás, némi tuning alacsony fesz és hőmérséklet. -
mongi
senior tag
négyből négy
-
mongi
senior tag
Megjöttek tegnap az újabb adag Deneb magos X2 5200-as, mind ugyanabból a sorozatból van
(szerintem hamarosan megjelennek a kiskerekben is!) Mind tálcásan lett rendelve, szóval a dobozos verzióval még nem találkoztam (már ha van egyáltalán).
sorozat:
AD5200OCK22GM
CACAC AC 1032EPMW
4864775I000**a ** számok változnak csak de majdnem sorban vannak 3-4 eltéréssel követik egymást.
Teszt egyenlőre csak a feloldási szinten van, mert nincs időm a mélyebb/időigényesebb tesztekre.
Az eddig eredmény:
háromból három 4 magosítható, autofeszen (1.225V) vitték a 2875mhz-et (fsb 250),
35fokos kupakhővel (maghő nem jelenik meg).
Primer-a sajnos nincs időm (melóhelyen nehéz lenne), de a stabilitásukat tekintve, húzott állapotban, feloldott maggal fel lett telepítve windows7, és semmi hiba nem volt
Lesem tovább a többit is.Tesztkonfig:
- Artic Cooling Alpine 64 pro cooler
- Asrock 760GM-GS3
- 2GB Elixir ddr3-1333 CL9 (hűtőbordás változat)
- Notebook sata 160GB hdd,
- windows7 ultimate
- 400W noname táp
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- sziku69: Szólánc.
- Abit is7-e-re passzív nb hűtőt de milyet?
- Mini-ITX
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Sorozatok
- Xbox Series X|S
- Hivatalosan is részesedést vásárolt az Intelben az USA kormánya
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S21 Ultra / 12GB RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia
- Eladó ÚJ White Shark Commandos mechanikus gamer billentyűzet / 12 hó jótállással
- Honor 90 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 128 GB Kék 12 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Beszámítás! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest