- Argos: Az vagy, amit megeszel
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dermesztő
aktív tag
Sziasztok!
ASRock 870 Extreme3 lapban van egyenkénti feloldási lehetőség?
Venni akarok egy 550-est és ha nem menne 4 magosként lehet jó lenne 3 magosnak. -
smiti
veterán
Reggel óta nyúzom a gépet, délelőtt játszottam a NFS Hot Pursuits-al és ezalatt nem ment a CPU hőmérséklete 43 °C felé.
Ez így már elég jónak tűnik nem ? -
Abri
senior tag
van itt vkinek M4A89GTD PRO/USB3 lapja?
Hogy viszonyul a magfeloldáshoz és főleg a tuninghoz? -
smiti
veterán
Meg tudjátok mondani, hogy az X2 ből lett X4 B60 procinak mennyi az alapvető normális hőmérséklete ?
Bár ha jobban visszagondolok, az előző procim ennél melegebb volt elvileg
-
Dávid9408
csendes tag
Üdv én érdeklődnék hogy Amd Athlon 2 x2 240-es vagy 250-es-nél lehet magfeloldást csinálni lapom megvan hozzá asrock m3a ucc gyors segítség kéne mert holnap reggel mennék procit venni!
-
embe
nagyúr
Üdv Mindenkinek!
Teljes platform váltás előtt állok. A terv:
ASROCK 870EXTREME3 és egy PHENOM 555. Remélem ezekből kihozok egy kis pluszt majd. Csak azért írtam be...hogy visszataláljak. -
zsole84
senior tag
válasz
BogyóBP #3066 üzenetére
Ezért vettem tesztelt procit (phenom II X2 550@X4) a ph-ról. Probléma nélkül működik 3,5 ghz-en 3 hónapja (Az eladó szerint 3,8-on is. Én nem tesztelgettem, beállítottam 3,5-re, prime/játékok alatt is teljesen stabil, anno 26-ba volt postával, szerintem megérte). Ha boltban veszem lehet, hogy pl. csak 3 maggal lett volna stabil, vagy egyáltalán nem lehetett volna unlockolni. Egyébként ha feloldás után elindul a rendszer+win, az kevés. Ha 1 óra prime+játékok alatt sincs gond, akkor oké.
-
petike2014
aktív tag
válasz
BogyóBP #3066 üzenetére
Általában vagy azért vannak tiltve mert vagy hiba van bennük (akár olyan mikro hiba is lehet,hogy pl a 64bites rendszeren egy program nem indul vagy egyetlen egy számítás a 3 millióból eltévesztett..) a másik lehetőség,hogy nem tudnak annyit termelni így kénytelenek a gyorsabb és nagyobb kihozatal érdekében jól működő magokat lebutítani.
Pl.: Az egyik unlockolt phenom II x2 -n ami nálam van ganged módban működnek csak a memóriák rendesen, ungangedben hibásak. Amúgy a cpu ezen kívül teljesen hibátlan. -
geza12345
tag
Sziasztok!
lenne egy kérdésem, nekem Phenom II X2 550 -es procim van ,de nem deneb hanem a cpu-z szerint castillo ennek lehet oldani a letiltott magokat ,vagy csak a denebnek?
-
BogyóBP
addikt
válasz
zsole84 #3063 üzenetére
Nemtudom én aqua ba vettem és simán kitudtam oldani a 2. magot. Most is megy, a gond inkább az hogyha levan tiltva miért?! van letiltva. Ez fontosabb. Van ahol csak úgy, van ahol hiba miatt. Mondjuk ha jól tudom a mag akkor működik jól ha oldás után a rendszer elindul és fel is áll, bejön a win. Azért nem árt egy tesztet rá küldeni ha ez megvan.
-
zsole84
senior tag
válasz
tundrak #3055 üzenetére
pretested sempron140 azt jelenti, hogy az eredetileg egy magos processzor megfelelő lapban (pl. mongi kolléga által ajánlott Asrock) 2 maggal működik. (Fizikailag 2 magos a processzor, viszont 1 mag le van benne tiltva, de az erre alkalmas lapokban feloldható).
Ez azonban nem minden processzorra igaz (ha boltban veszed nagy szerencse kell hozzá), ezért kell olyat venni, amit már leteszteltek, így megy benne a magfeloldás. (Ez azért jó, mert olcsóbban juthatsz hozzá egy erősebb processzorhoz. Az apróban találsz ilyet.) Itt:[link] az első hozzászólásban láthatod, hogy mely processzorokkal lehet próbálkozni. Az általad linkelt hirdetésben írja is az eladó, hogy nem működik a 2. mag. -
rumkola
nagyúr
na, holnap 555-ösök tesztje újra
-
tundrak
tag
és annyi lenne a kérdésem,hogy amig nem szerzem be az alaplapot meg a procit,addig menne azért az ati?
-
mongi
senior tag
válasz
tundrak #3050 üzenetére
Szerintem cseréld le mindkettőt, mivel a lap AM2-es a proci AM2+ -os, én a helyedben vennék egy olcsóbb Asrock UCC-s lapot (pl. N68C-S UCC [link]), plusz egy garantáltan unlockolható/pretested sempron140-et. Azzal már jobban ellennél és fejleszthető maradna a vas később egy akár 6magos cucchoz is. DDR3 meg idén beesik a béka segge alá árban, tehát akár később azt is tehetsz a lapba.
Pillanatnyilag processzor limites sztem a konfigod, míg a javaslatom azért elég nagy ugrást hozna -
Milka 78
nagyúr
Üdv emberek!Van valaki aki látott már 640-est aktív L3-mal?UCC-s lapom van.L3 AUTO+UCC is bekapcsolva,de a cpu-z szerint nincs semmi változás...olvastam vissza és láttam ,hogy nem egyszerű a kérdés...lehet fizikálisan van tiltva?
-
tundrak
tag
üdv minenkinek!
full kezdő lévén ezen téren kis tanácsot kérnék!
most vételezek egy ati radeon HD5770-es karit.A kérdés az,hogy nekem most egy AMD Athlon x2 64 bit-es 4200+-os procim van,egy asus alaplapon, egy m2nmx-se.
A kérdés:
ekkora karihoz ennyi ez a belső,vagy húzni kéne,ha húzni kéne elég lenne e a procit,vagy mindkettőt,és mire,ami még jó árba is van?
előre is köszi!!TheSoma
-
ETOM
addikt
Nekem hasonló.. 7750 van és ezt se lehet feloldani, de legalább szépen lehet tuningolni. Viszont jobb lett volna a 4 mag.
-
majkel
tag
válasz
BogyóBP #3033 üzenetére
Hát ez is csak felhasználási terület kérdése. Például egy Adobe Premire Pro-nál már észrevehető különbség van renderelési, konvertálási időben! Ugyan ez igaz mondjuk a nagy méretű RAW fájlok editálásánál.
Játékban például csak alig alig van különbség magfeloldás előtt és után... maximum csak pár olyan kivételes alkotásban, mely erősen épít a négymagos rendszerekre. De mint mondtam, nálam például renderelési és konvertálási munkáknál van, meg mondjuk a 20 megapixelnél nagyobb RAW formátumú képek editálásánál is hálás dolog a 4 mag + 6MB L3.
-
KAPÁL
tag
Üdvözletem!
Kérdésem lenne hogy a 7850 BE Kuma magos procot lehet-e magositani?
Egy GA-MA770-ES3 alaplapba megvan mind a két szükséges hid ami az 1hsz.-be van valaki elmondaná nekem hogy ha lehetséges akkor hogy és mit csináljak?!Köszönöm!!
-
BogyóBP
addikt
Közben kitöltöttem az adatlapomat!
Darálow: A kémények viszont azért füstölnek mert minden lakásban fő az egészség nem?
-
mongi
senior tag
válasz
BogyóBP #3008 üzenetére
és ha lesnéd azt a linkelt képet, láthatnád a jobb felső sarokban, honnan szedtem
egyébként van nekem alul feszelt 1,125V-os 4400e-m, htpc-ben otthon
ja 760gm-gs3-ad leírásában ezt olvashattad:
"Whether 1800/1600MHz memory speed is supported depends on the AM3
CPU you adopt. If you want to adopt DDR3 1800/1600 memory module
on this motherboard, please refer to the memory support list on our
website for the compatible memory modules." -
mongi
senior tag
válasz
BogyóBP #3005 üzenetére
Type CPU / Microprocessor
Market segment Desktop
Family AMD Sempron
Model number ? 140
CPU part number SDX140HBK13GQ
Box part number SDX140HBGQBOX
Stepping codes AAEEC AE NAEIC AE
Frequency (MHz) ? 2700
Bus speed (MHz) ? One 2000 MHz 16-bit HyperTransport link
Clock multiplier ? 13.5
Package 938-pin organic micro-PGA
AMD Package number 30412
Sockets Socket AM2+
Socket AM3
Introduction date July 22, 2009eredeti lista: [link]
A ram érthető hogy csak 1333mhz (667) viszi, hisz írták is hogy csak OC megy 1600-1800mhz-et. HT-t szerintem hibásan állítja be 1600-ra, tedd fel nyugodtan 2000-re, ha engedi (engednie kellene
)
-
mongi
senior tag
válasz
BogyóBP #2991 üzenetére
Active State Power Management [link]
"Active State Power Management or ASPM is a power management protocol used to manage PCI Express-based serial link devices as links become less active over time. It is normally used on laptops and other mobile Internet devices to extend battery life."
röviden: ha nincs terhelve a pcie kártya, alacsonyabb áramfelvételre kapcsolható, így növelve az akkuidőt vagy csökkentve a fogyasztását a gépnek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Háztartási gépek
- Androidos fejegységek
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Argos: Az vagy, amit megeszel
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Ubiquiti hálózati eszközök
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Apple Watch Series 9 45mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Lenovo Thinkcentre M920t Tower/ M720s SFF / i5-8-9. gen/ WIN10-11/számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest