- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
PapB18
tag
-
matth1004
csendes tag
-
matth1004
csendes tag
-
matth1004
csendes tag
-
matth1004
csendes tag
-
tevike
senior tag
-
gardener83
csendes tag
Okés, köszi. Úgy tűnik az Aida stabilitás tesztje önmagában tényleg nem releváns, mert az első ujraindítás után ismét kék halál fogadott.
Na mondom fasza akkor, adjunk neki még egy kis feszkót. Léptettem egyet felfelé biosban (talán néhány század V) - erre indításkor megint kék halál. Újból emelek és újból kb ugyanott kék halál és így tovább. Csak kiváncsiságból emelgettem kb 1,425-ig, hogy azért a határon belül maradjak, de minden esetben kék halál volt az eredmény ugyanazzal a hibaüzenettel. Alulfeszelve ugyanez.
NB feszkóhoz nem nyúltam.
Ami fura az egészben, hogy amikor kikapcsoltam a 4-es magot (a 3.) 2 maggal is ugyanúgy elhasalt a win7. Egészen addig amíg vissza nem tettem mindent alapra, beleértve a CPU Unleashing-et is.
Ja, annyi kiderült hogy minden gyári értéken a default VCORE bios hardver monitor alatt 1,38V , egyébként hülyeségeket ír ha be van kapcsolva az Unleashing.
-
gardener83
csendes tag
-
gardener83
csendes tag
biztosan 4 magosítható biznisz alatt érted azt hogy cseréljem le egy másik phenom II 5xx szériára amin megy mind a 4 mag? Nem tudom, sztem akkor már lehet ott tartanék hogy egy 910-es vagy 925ös ára felé járunk, persze abban nincs semmi kihívás

Egyébként a grafikonon kicsit magasnak tűnnek azok az értékek.. 200 w felett pl
-
gardener83
csendes tag
-
gardener83
csendes tag
Köszi.
"amíg a feszhez nem nyúlsz addig nem léped át a tdp limitet..."
De ezt úgy érted hogy 3 magggal sem? Mert hogy józan paraszt logikával azt gondolnám hogy feszkó emeléstől függetlenül ha egy maggal több van bekapcsolva akkor ha nem is 50%-al, de azért jelentősen növekszik az egyébként 2 magos proci max fogyasztása... Persze csak amikor 100%on járatom pl Aida64 stabilitás teszt alatt. Vagy ez nem ennyire egyszerű?
Egyébként a proci pontos típusa, leírás stb
Eszerint a max vcore 1,425V de kérdés hogy vajon milyen léptékkel nő majd a fogyaszás emeléskor. Pl adok neki 0,05V-al többet, mennyivel nő a fogyasztás?
-
revneiq
csendes tag
-
forestwow
csendes tag
-
Milo629
aktív tag
-
Debilon
addikt
-
Debilon
addikt
-
gozika
csendes tag
-
gozika
csendes tag
-
gozika
csendes tag
-
ArMaDaProH
csendes tag
-
ArMaDaProH
csendes tag
-
roberto888
tag
-
szupitijs
csendes tag
-
ebegab92
senior tag
És olyanra van lehetőség,hogy csak teszteli a 760GM BIOS-t annak telepítése nélkül?Videokártyánál már láttam ilyet,hogy rátölti a másik BIOS-t,próbálja elindítani a karit,és ha jó,akkor újra ad képet és üzeni,hogy OK,különben meg fekete képernyő aztán visszaállítja,és üzeni,hogy ez így nem jó.
-
totyino77
tag
-
fatal1ty1984
őstag
-
jokeman
aktív tag
Szia.
Most odáig eljutottam
hogy sikerült feloldanom a magokat........de csak az egyik plusz mag működik (ha a 4est kikapcsolom), most nekiláttam így tesztelni.
Annyit állítottam egyelőre, hogy Ramoknak adtam 1,55V (2x4gb) 9-9-9-24 1600mhz, és a CPU-nak adtam 1,275V minden mást autón hagytam
CPU Frequency 200 MHz és a PCIE Frequency 100MHz.......vannak rögzítve.
Most figyelem a hőmérsékletet és Prime 95 futtatom.
Lenne pár kérdésem:
Minek mennyi feszültséget szabad adni a Biosban? És még az is érdekelne, hogy mielőtt feloldottam a magokat ugye akkor is csináltam egy tesztet......és 2 CPU hőmérsékletem volt, volt egy sima, meg volt a magoké.............most melyik a valós érték, ha nincsen feloldva a mag? Mert nem tudom melyikhez kell viszonytani a "max60C'" ig szabad terhelni a processzort, mert olvastam itt a fórumban egy ilyen hozzászólást is?
Köszönöm ha tudtok segíteni.
Ja meg magfeloldás után amikor bemegyek a RAM időzítés állításba akkor már nem lehet választani a slotok közt..............ez normális esemény? -
kjani18
őstag
-
Afterdark
csendes tag
-
Zotya984
senior tag
-
Bryan65
tag
-
zuzu000
őstag
-
zuzu000
őstag
-
Archer
őstag
-
joker1220
őstag
Néztem ám én is egyet hogy a Giga semelyik új lapjánál nincs ott,
ezért is kezdtem el kicsit jobban keresgélni...
Azt csak ők tudhatják hogy mi értelme rejtegetni:SNemsokára összedobok majd egy költséghatékony
gépezetet, abba én is asrock ot tervezek venni.A saját gépbe meg lapcsere esetén giga 990FXA-UD3 v UD5
lesz, ha lejebb megy az áruk egyszer
-
Aprósólyom
addikt
-
joker1220
őstag

Hát nem azt írtam hogy a sima 5000 oldható, a + os meg nem?!

A kép csak minta lenne és az egy 5000+ os ról van, cpu-world ről szedtem.
Esélyes hogy szar a cpuz, bár én már mindent el tudok képzelni

Azért írtam hogy írja le az opn t meg a steppinget mert azt cpu world ön
be lehet azonosítani, így talán kiderülne hogy valójában mi a fene akar
ez lenni![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Egyébként ha a bios nem ismeri fel normálisan a procit akkor a cpuz
is hülyeségeket fog kiírni, nem?Más:
Ha már itt vagy azt hadd kérdezzem meg hogy szted ezek a phenom II-k
meddig bírják a CPU-NB fesz emelést maximum kb?! -
gabo9201
senior tag
-
gabo9201
senior tag
-
kryboy
tag
-
h0o2a7j6
tag
-
ricogsm
őstag
-
Lacpac
őstag
-
t.imi
addikt
-
gagyigeri
csendes tag
-
gagyigeri
csendes tag
-
Richard!
addikt
-
darál0w
Jómunkásember
-
Cadal
őstag
Mióta használod így a gépet? Már csak azért kérdezem mert rumkola jelezte egyszer, hogy az Ő prociját degradálta a magas NB. Csak nem tudom eldönteni, hogy van-e ebben valami, vagy nincs.
-
gagyigeri
csendes tag
Ez egy lehetséges ok lehet, ki fogom próbálni! Mondjuk nekem a lapka Rana kódnevű, elvileg ennek is propus az alapja.
Mondjuk, ami feltűnt, hogy a gyári hűtőnek a proci fém sapkájával érintkező felülete kisebb, mint a proci fém sapkájának a teljes felülete....itt még biztosan lehetne javítani egy jobb hűtővel.
-
darál0w
Jómunkásember
-
Babss
csendes tag
Bios a legfrissebb. Már a ram fesz emelést is próbáltam.. 3.2Ghz-en atomstabil felette terhelésnél restart. Kár volt megvennem ezt a lapot, specifikáció alapján jónak tűnt :\
Rég lapomnál is voltak eleinte ilyen gondok de jött egy biosfrissités és utána jo volt, itt már ebben sem nagyon bizhatok. Azért tovább próbálkozok, majd megirom mi az eredménye..Azért köszönöm
-
Colka79
tag
-
Colka79
tag
-
lsc
nagyúr
-
darál0w
Jómunkásember
-
dexter8322
csendes tag
-
mongi
senior tag
-
embe
nagyúr
-
embe
nagyúr
-
embe
nagyúr
-
darál0w
Jómunkásember
-
Speed®
titán
Többet nyílván nem fogok áldozni 700MHzért..ár/érték fontos szempont.
Az FXet el tudom adni 20ért is akár, szóval nem félek, meglesz +10ből.
Nem feltétlenül hardverapron adom el már a cuccaimat..túl sok a hiéna.Beri
Kicsit agyhalott vagyok..igen, az a vonal egyenes, 200MHzhez ~3% kell, 400hoz ~6. Viszont én arról beszélek arányosság téren, hogy így is, 200MHzre vetítve, 3% fogyasztás hoz 6% növekményt, tehát az, hogy egyenesen arányos az órajel növekedése a fogyasztáséval, jól látszik, nem igaz. -
rumkola
nagyúr
-
Alpachino
veterán
-
Alpachino
veterán
-
Abri
senior tag
-
Abri
senior tag
-
Overlocker
veterán
-
rumkola
nagyúr
-
mongi
senior tag
Igazad van az OPN kapcsán

DE idézlek:
"95w-os 955 létezik oem gyártók számára", "ott vannak a zosma procik is amiket szintén nem tudsz megvenni"
Pont.
Tehát kiskereskedelmi csatornákban elméletileg (szürke/fekete importot ne vegyük ide) nem megvásárolható.
Innen kezdve, ha Vér Pistike bemegy a "pécébótba" és kér egy Phenom X4-est és kap egy szép 125W-ost. Hazaviszi, beleteszi ebbe a lapba, és ha szerencséje van megy. Vagy rosszul látom a helyzetet?
Amúgy Hány nagy OEM gyártó rak asrock N68-as asrock lapot a gépébe?
-
maxisama
tag
-
maxisama
tag
ok, de ezek szerint nem stabil 4 maggal alapfesszel, mert alapból úgy próbáltam. (tisztázzuk a stabilitás fogalmát: Windows alatt egész nap semmi, kisebb alkalmazásokkal sem, pl. League of Legends nevű nem túl éhes játékkal semmi, viszont komolyabb alkalmazásoknál, illetve prime95-tel azonnal kikapcsol és visszaállítja a bios 2 magosra a procit)
Megjegyzés: Ha alapon van a proci, tehát X2 555 és bemegyek a biosba, bekapcsolom az UCC-t 4 magra, F10 Save, azonnal kikapcsol a gép és visszakapcsol.
Ugyanezt csinálja terhelés alatt is X4-en csak épp nem kapcsol vissza.
Herr Z: Ja jó, közben felfogtam mit mondtál. Kipróbálom kevesebb fesszel.
-
petike2014
aktív tag
-
petike2014
aktív tag
-
petike2014
aktív tag
-
smiti
veterán
-
mongi
senior tag
-
mongi
senior tag
-
rumkola
nagyúr
-
win7777
aktív tag
-
tomaszka88
aktív tag
-
siriq
őstag
-
///Krisz\\\
senior tag
-
///Krisz\\\
senior tag
ez pontosan mit jelent? elképzelhető, hogy amelyik procit nem lehet feloldani asrock-ban azt egy másik márkájúban igen?
(én pl szeretném majd később cserélni a procimat egy 4 magosra viszont ha egy másik márkájúban a mostanit lehet oldani (természetesen előtte letesztelném havernál, hogy abba a márkájúba működik-e a feloldás) akkor inkább vennék 20-ért egy új lapot minthogy 30-ért egy új procit)
-
darál0w
Jómunkásember
-
Cadal
őstag
-
Nagya21
addikt
-
szaszif
csendes tag
-
Nagya21
addikt
-
szatyor1972
tag
-
szatyor1972
tag
-
Speed®
titán
Próbáltam visszavenni már, 1.325ön is bizonytalan 300as FSBvel, ha 273 volt belőve, azt bírta 1.275re visszavéve. Ami a CPUfeszt illeti, abból indulok ki, hogy 1.4en ment 3.4et az előző tulajnál, akkor csak lehet valamivel lejjebb menni..aztán majd kiderül, amint lesz időm tesztelgetni.
HTről nem gondoltam volna, hogy annyit bír..durva..majd megnézem mit hoz. Az NBt véletlenül járattam már 2400on, végülis gond nem volt, csak jobb a biztos alapon osztottam visszább, amíg emelgettem az FSBt.
Kifejezetten tetszik, hogy lehet variálni a procit sokféleképpen, pedig Intel fronton agyf4szt kaptam mikor P45ben próbáltam a kis Yorkot 500as FSB felé terelgetni..ez valahogy más, következetesebb/egyszerűbbnek hat.
-
siriq
őstag
-
darál0w
Jómunkásember
-
Chosen
addikt
Meglett a Kingmax. Prime blend alatt már nem fagy, tehát tuti hibás volt a Geil, viszont GTA4 ben még mindig van laggom, de ott még folyik az utánajárás, hogy mi okozhatja.
Más: A Winrar tömörítésnél miért csak pár %-ra használja a magokat? Tegnap egy 7,5Gb-os fájl kicsomagolása volt vagy 5-6 perc, a magok meg 10% körül voltak terhelve.
-
Speed®
titán
-
Chosen
addikt
Ma lesz nálam egy 2x2-es 1600-as Kingmax ha minden jól megy, azzal várhatóan javulni fog a helyzet?
A Geilnek nem akarok feszt adni, már a lap is 1,57V ot ad neki, ha nem elég neki akkor viszem garanciába ugyanis 1,5V ra van Hitelesítve, amit nem tud, tehát cseréltetném egy Corsair XMS3-ra, arról mi a vélemény?
-
darál0w
Jómunkásember
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Intel Core ULTRA 9 285K +32GB 7600MHz Patriot Viper XTREME 5 DDR5 kit! (Bolti ár: kb 600ezer Ft!)
- AMD Ryzen 5 1600X AM4
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 11900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7 9700 12mb 8core 4,7Ghz processzor
- AMD Ryzen 7 9800X3D BOX - Új, 3 év garancia - Eladó!
- HP EliteBook 840 G8 14" i5 1145G7, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! LENOVO ThinkPad P15 Gen2 munkaállomás - i7 11800H 32GB DDR4 1TB SSD RTX A2000 4GB W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 27% - ASUS TUF VG249Q3R Gaming IPS Monitor! 180Hz / 1ms / 1920x1080 / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

azért köszi sejtettem hogy tényleg rossz az a 2 mag :\

hogy sikerült feloldanom a magokat........de csak az egyik plusz mag működik (ha a 4est kikapcsolom), most nekiláttam így tesztelni.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)