Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D@reeo: Send to qBittorrent Firefox kiegészítő (with SavePaths)
- sziku69: Szólánc.
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lalikiraly: Astra kalandok @Bevezető rész
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
Új hozzászólás Aktív témák
-
blade4
aktív tag
Sziasztok!
Az lenne a problémám hogy van egy GA-MA78LM-S2H lapom egy Semron 140-es procival, és aktiválom a második magot, megy rendesen csak amikor kikapcsolom a gépet megint be kell lépni a biosba és aktiválni kell megint. Nem tudok rájönni hogy miért nem jegyzi meg, ha újraindítom megmarad de amikor kikapcsolom megint be kell állítani.
Válaszotok előre is köszönöm!!!!!!! -
r9550
senior tag
rana kódnevű c3-as steppingű athlon 2 x3 445-ben van tiltott mag meg l3 vagy natív 3 magos??? csak azért kérdezem mert témaindító hsben propus kódnévnek kellene lenni válaszotok előre is köszi

-
Chaser
legenda
válasz
darál0w
üzenetére
Fogymérőd nincs? x3-nál hiába lőttem ki a 3. magot, fogyasztáson nem nagyon látszott meg. El is adtam oda ahol ez nem számít
Sokkal jobbak a propus x4-ek teljesítmény/fogyasztásban. Mértem a cnq' hatását is, már ezredik' 2magos után fix, hogy alulfeszelve gyári órajel vagy még kisebb feszen 800mhz olymind1' kategória, max 2W idle. Viszont x3-nál már volt kb 10W, x4-em még nem volt...de havernak van
majd megnézem. Nem pont neked írom, csak az érdekesség kedvéért 
szerk: Most vettem egy 235e-t, ahogy látom a #1-ben itt nincs se L3 se x4 funkció
kulcstartónak jó lesz 
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
jozs6200ax
üzenetére
1.HSZ

620 és 630nál már láttam, illetve tapasztaltam. 640est még nem láttam oldva.
-
jozs6200ax
aktív tag
Üdv emberek kérdésem felétek az lenne hogy egy adott proci seriánál (Amd Athlon II X4 620,630,640 ) elméletileg engedélyezni lehet az L3 -as gyorsítót. A fenn említett prociknál hogyan lehetséges ez a BIOS-ban és hol ,valamit milyen hatása van a gépre és elég e hozzá a gyári hűtő?
-
darál0w
Jómunkásember
-
darál0w
Jómunkásember
kicsit downgradelem a procit, mert most egy ideig csak netre fogom használni...vajon melyik ehet kevesebbet?
az eredeti athlon x4 620
vagy 2 maggal, de L3al ( 2 mag L3 nélkül ugye nem fog menni...)
természetesen jokora alulfesz is lesz, de csak a gyári orajelen...
-
laca000
őstag
Sziasztok!
Van egy Asus M4A78-E lapom,benne egy 140 w-s Phenom 9950 X4,mellé 2X2 GB Geil 1066mhz.
Húzni szeretném BIOS-ban a procit akkor NAGYON SZÉPEN MEGKÉRNÉK valakit segítsen lépésről lépésre nekem ha lenne türelme leírni ezt hogyan tegyem?
Mit hova milyen kis lépésekben állítsak stb és ha van valakinek ilyen procija egyáltalán meddig érdemes biztonságosan húzni?KÖSZÖNÖM!
. -
laca000
őstag
Sziasztok!
Segítséget kérnék!Van egy Asus M4A78-E lapom,benne egy Phenom 1-es 9950 X4 140w.
Alapjáraton 2600mhz-en mennek a magok,szeretném húzni a BIOS-ban de nem értek hozzá.
Valaki segítene,legyen szíves,hogy hol mit kell fokozatosan állítani és meddig érdemes?
Köszönöm! -
Bugatty
csendes tag
CPU: http://ipon.hu/webshop/product/amd_phenom_ii_955_am3_box_black_edition/113524
RAM: http://ipon.hu/webshop/product/corsair_twinx_4096mb_ddr3_1600mhz_dhx_cl9_kit/24770
Alaplap: http://ipon.hu/webshop/product/gigabyte_ga_ma790xt_ud4p/41098
Táp: http://ipon.hu/webshop/product/chieftec_cft_750_14cs_750w/24522
VGA: http://www.argep.hu/product_844647.html
CPU-n és a VGA-n vízhűtés van. -
darál0w
Jómunkásember
-
Bugatty
csendes tag
Az meg szeretném kérdezni, hogy egy 955-ös procit hogy lehet tuningolni mert nekem sehogy se megy akárhányszor próbáltam mindig azzal szívóztam hogy vissza hozzam au életbe a gépet. Remélem jó helyre írtam.
-
wwenigma
Jómunkásember
Egy elektronmikroszkóp és egy megfelelő részecskegyorsító segítségével be lehet injektálni a procimagba a hibás tranzisztorokhoz a javítórészecskéket.
Sajnos ez esetben majdnem azt kaptad amit vettél, valóban hibás az a mag de a másik letiltott mukodik. Feszemeléssel próbálkozhatsz még, talán segít.
-
komisz
csendes tag
sziasztok.nekem egy olyan kérdésem lenne,hogy: a Phenom 2 X2 555 BE procimban aktiválom a 2 letiltott magot,akkor win indulásnál kékhalál van.3 maggal tökéletes,de ha megcserélem a 2 letiltott magnál a feloldást ,tehát nem a core 2,hanem a core 3 van enableden,akkor win indulásnál 3maggal is kékhalál van
.hibás lenne a 4.mag a prociban,vagy orvosolható a probléma valahogy? egy giga ma74gm s2h rev.4.3-s lappal próbálkozom. előre is köszönöm a válaszokat. -
Gerisz
addikt
-
kukinyo
addikt
Sziasztok
Van egy kis sempron 140-esem amire a CPU-Z sargas magot ír,és 32 bites Xp alatt nem tudtam aktiválni a második magot.Az Xp be sem töltött.
Felraktam egy 64 bites win 7-et és az alatt a következő dolgokat produkálja:
Bekapcsoltam az ACC-t és egyböl AMD Athlon (tm) II X2 4400e processzor lett.
Az eszközkezelőben felismeri mind a két magot és azt írja hogy hibátlanul működik.
Az everest két mag hőmérsékletet mér (illetve nem mér).
A PC tulajdonságokban is két magot ír és ott is hibátlant ír mindkét magra.
Viszont a CPU-Z is X2-nek ismeri fel,sőt egyből regor magos is lett de csak egy magot ír ki.
Most melyiknek higgyek?Hogyan tudnék megbizonyosodni arról hogy most melyik a valós? -
Bálint85
senior tag
- Ebben az alaplapban fel lehet oldani a magzárat?

- Phenom IIX2 560 procit beismeri?
AMD 880G/SB710:
- Asus M4A88T-V EVO/USB3
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
wwenigma
üzenetére
lehet kicsit félreértetted amit írtam.
szoval...egy teljesen uj rendszerről volt szo...
amit pedig én írtam, h egyszerre egy dolgot huzunk az arra vonatkozik, h egy ismeretlen,uj rendszernél nem kezdünk bele ugy a tuningba, h megcibáljuk egyidőben a ramot , NBt és proci orajelet is, mert ha gond van, nem tudjuk mi okozza.
természetesen ha minden ki van tesztelve, akkor mehet több "dolog" tuningja is...

remélem így már érthető...

-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
darál0w
üzenetére
en ajanlottam, hogy az nb szorzot is hasznaljatok aktivan, de szerinted egyszerre csak egy dolgot huzunk.
tehat miert ne hozzunk ki meg tobbet a gepunkbol ingyen-bermentve-veszelytelenul ugy, hogy elkezdunk jatszani az nb freki emelesevel? ha megy stabilan 10es szorzoval, az akar 15-20 de egyes helyzetekben ennel lenyegesen tobb %ot hozhat...
pörõghet a mag 5GHz-en, ha nem tudjuk ellatni megfelelo idoben es mennyisegben feldolgozando adattal.az mar csak a hab a tortan, hogy mem idoziteseket, esetleg minimalis feszemelessel a szorzojan is lokjunk egyet...
-
ProciVettel
tag
Ez a lap milyen lehet magfeloldásra:?
[link]
Elméletben működhet?, SB710 van benne acc elvileg -
mdraco
őstag
Sziasztok!
Ha egy Amd athlon II x3 445-t feloldom x4-re, elég lesz a gyári cooler? -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
darál0w
üzenetére
NB orajel nyugodtan lehet magasabb mint a HT, baromi jo hatassal van a teljesitmenyre. (etetni is kell a gyors procit adattal) Ki kell tesztelni mennyit bir, 250es fsb mellett ha birja, maradhat a 10es szorzo. Ha nem akkor 9, ritkan kell csak 8ra visszavenni. Regi procimnal a 2GHz vs. 2,5GHz NB freki +1GB/sec vagy tobb mem olvasas/iras sebesseget jelentett.
Nemsokara jelentkezem egy X4 B40 proccal (deneb) , elozetes tesztek alapjan alapfeszen 3,75GHz stabil, de majd meg nalam is le kell passzolnia.

-
sm0311
csendes tag
JAVÍTÁS: A lapom GA-MA785GMT-UD2H!
-
sm0311
csendes tag
Utolsó két bios-szal le lett tesztelve, mindig UA.
-
sm0311
csendes tag
Talán még fontos lehet a teljes képhez:
Két lába a procinak utólag helyre lett hajlítva, mivel az előző tulaj elgörbítette.
(Bénák- sok kokler minek szerel gépet)
Most szépen illeszkedik a foglalatba..... -
sm0311
csendes tag
Ami még fontos, hogy a processzor típus a boot menüben nem változik, továbbra is P...x2 550!!!!
Hol a hiba?
Tudtok segíteni? -
sm0311
csendes tag
Sziasztok, nekem is Ph...x2 550 van, ami meglepő számomra, hogy amikor beállítom a GA-MA785GPMT-UD2H lapomon a kért dolgokat -firmware hybrid, acc auto- mégis csak két magot lát a bios:
CPU Core Control: (manual)
CPU core 0 Enabled
CPU core 1 (Enabled)2010.09.14-i vétel a proci.
Valami változott időközben a gyártónál???????? -
darál0w
Jómunkásember
válasz
///Krisz\\\
üzenetére
valoban olcso, de van még olcsobb asrock...és ez az asrock már nem a régi asrock...már lassan lepipálja az anyaválalatot...na persze nem a "királykategoriában"

Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V14-IIL: i5-10GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3933, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

feltéve ha addig meglesz..amire "rengeteg" esély van
Sokkal jobbak a propus x4-ek teljesítmény/fogyasztásban. Mértem a cnq' hatását is, már ezredik' 2magos után fix, hogy alulfeszelve gyári órajel vagy még kisebb feszen 800mhz olymind1' kategória, max 2W idle. Viszont x3-nál már volt kb 10W, x4-em még nem volt...de havernak van 
kulcstartónak jó lesz 

.hibás lenne a 4.mag a prociban,vagy orvosolható a probléma valahogy? egy giga ma74gm s2h rev.4.3-s lappal próbálkozom. előre is köszönöm a válaszokat.