- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Kínai X99 lap + Xeon E5 V3/V4 + ECC DDR4
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Blaze71
őstag
NB-nek, ha jól emlékszem, akkor +0,1 V-ot adtam, a Core meg 1,4 V-on volt. Most nem ebben a lapban van a proci, hanem a DS3 Rev 2.0-ban, így az nem mérvadó, hisz nincs L3.
Jelenleg 3,5 GHz-en teljesen stabil, nem melegszik és hogy Zanik kérdésére is válaszoljak, nem hangos a gyári hűtő és meghűti rendesen. Én csak extrém tuninghoz cserélném le a hűtőt, de akkor már vizet tennék rá.
-
Jared
aktív tag
-
Zanik
addikt
Na, 1,3V-on 3000Ghz-ig (250x12) húztam fel a procit, NB/HT 8-as szorzóval 2000-en ment, a memória 500-on. Stabilan ment 2 órát prime alatt, hőmérséklet 56°C-ig kúszott fel, ami nem is rossz. Elmentettem a beállítások a BIOS-ban (ez nagyon jópofa dolog!), később innen folytatom. Igazából nincs szükségem a tuningra, csak kíváncsi vagyok mit bír a kicsike, de lehet inkább alulfeszezés lesz előbb.
-
Roxbury
őstag
Hali!
Nekem alapfeszen 3.2-n megy jelenleg is gyári hűtővel. Alaphangon kb 35-40 fokos, max terheléssel prime alatt fél óra után kb 60-62 fokos, szóval elég neki a gyári hűtő alapfeszen 3.2-nél. Mellesleg nekem autón az alaplap elég nagy feszt ad neki jelenleg is (1.4v). De mind a hőmérséklet, mint a feszültség még így is a normális értéken belül van, szóval nyugodtan tolhatod neki 3.2-ig. [link] Én jelentősebb változást 3.36 Ghz-n vettem észre gyári hűtővel. Ott már felment prime alatt 69-70 fokra, úgyhogy azt nem ajánlom, de a 3.2 az rendben van hosszabb távon is nyugodtan, annyi, hogy kicsit megemelkedik a hűtő hangja ilyen 57-58 foknál, kicsit ilyen hajszárító feeling. Én sem tervezem a hűtő cseréjét. -
Zanik
addikt
Nálam most 1,25-ön megy a proci, az alaplap eredetileg 1,42-es alapfeszt adott neki, és már úgy felment 59°C-ig prime alatt. Ezért tartok tőle, hogy nem bírná a gyári hűtő még az alapfeszes tuningot sem. Tervbe van véve egy TX3-as (vagy egy 212+), viszont egyelőre nincs rá keret.
-
-
eszgé100
őstag
az alulfeszelést is prime-al nézitek, hogy jó-e?
-
Zanik
addikt
Ez mind szép és jó, viszont az a proci még mindig egy Phenom II és nem pedig Athlon II, tessék már a jó topikba írni! (vagy csak engem zavar ez?)
-
milomi
tag
leteszteltem meg kipróbáltam a AMD procit 965öst.. és sokkal jobb mint az intel CONFIGOM volt valaha is
-
Hanok
senior tag
Mellesleg egyszerű a dolog van olyan giga lap (nem is egy) amin 4 pines a csati és támogatja a 140W-os procikat...Tehát nem kell itt tratani semmi furcsa szagtól meg hasonló jó tippektől...itt maximum a VRM rész hűtése az ami problémát okozhat hosszú távon, feszültség emelésnél gondolkodni kell róla...
-
Börni
tag
Bocsánat most látom,hogy eltévedtem
a mag nevéböl jöttem rá h ez Athlon Topic 1000 bocsi fáradt vagyok
De azért ha tudjátok a megoldást figyelek
-
milomi
tag
Sziasztok nos összeraktam számomra ÜBER csudajó gépem
965 AMD proci
4 pines csatolóval szépen megy és Stabilan 3,412 Gh en
Az alap kiváló gigabyte MA-770T-UD3P + csak 1 Giga Ram Kingmax DDR3 1333 MHZ ram .. a tápom meg Gigabyte SUPERB lett 460 W osigy ahogy van a gépem tökéletes let. a proci gyárihűtővel a szobába átlagba 23-28 Fokvan .. és igy a proci hőmérséklete 35-41 Fok.. sztem ez jó
köszönöm a tanácsokat azoknak aki segitetek és tanácsot adtak
-
Börni
tag
Helló mindenkinek!
Lenne 1 olyan problémám,hogy amikor bekapcsolom a 4. magot( Phenom II 720BE) kékhalálozik jobbra balra és fagyogat van amikor kikapcsol és hiába nyomom a bekapcsológombot semmi, nem kapcsol be.Simán 3 maggal tökély de akitöl vettem nála elvileg működött.Gigabyte MA-770 UD3 rev 2-es lapom van.
Ha valaki tudna segíteni azt megköszönném.
A másik problémám a rammal lenne ha beírhatom ide akkor beírom ha nem nem erre is várnék választ, hogy szabad-e -
Gabor970
addikt
válasz
old gray #1753 üzenetére
amúgy azért gondolom, hogy nem tér el nagyon a valós értéktől, mert az alap 3,1GHz mellett négy maggal (ugye az enyim alapból csak 2mag, de úgy összesen ha 2 órát használtam) 65W körüli értékeket mutat 1,22V mellett (eddig tudom alulfeszelni stabilan) és 75W-80W körül ha megkapja azt az 1,325V-ot, amit automatán adna neki az alaplapom.
-
old gray
addikt
válasz
Gabor970 #1751 üzenetére
Nem hinném, hogy pontosan mér...de nagyságrendileg elfogadható.
1db 4pines csatira én sem bíznék egy olyan procit ami alapból 125W-ot eszik és tuningolva is lesz.
Persze mindenki eldöntheti magának, hogy kockáztat és lehet, hogy gond nélkül megy majd a rendszere..vagy éppen pár napon belül furcsa szag fogja az illető orrát megcsapni.
-
Cadal
őstag
válasz
Gabor970 #1745 üzenetére
Korábban már volt ez téma másik topikban is esetleg olvasd el a szakik véleményét.
Nálam szintén 4 pin-es tápcsatival működik a rendszer és kap tuningot rendesen. Semmi működési probléma nincs. -
milomi
tag
értem és részben igazad is van
halgatok is rád... de ez a C2 es stepinges 965 ös. amit ha jól tudok 125 öt fogyaszt .. és tunigolni max 3,7 GHZ vagy hasonló erőségre akarom max tuningolni a lehet egyszer 4 GHZ is.. de az más a 8 pines csatolóval is..
és köszi
-
Gabor970
addikt
használd a 4pinest. Lehet, nincs igazam. Én úgy gondolkodom mindíg, hogy a tápegység a szgép legfontosabb alkatrésze, majd az alaplap és a többi sorrendje már majdnem mindegy.
Ezt a tápegység dolgot még a HiFi/Audiophil világából hoztam magammal, ott tanultam meg, hogy az erősítő legfontosabb része a tápegység. -
milomi
tag
ez van itt a fórumon... most akkor kire halgassak ? mindegy holnap jön a 8 pines csataló és rádugom hogy minden biztos legyen
de hogy most kell e hozzá vagy sem .. már énsem igazodom el rajtatok
-
Gabor970
addikt
válasz
Roxbury #1744 üzenetére
aha, tuningolva sem. 170W/12V=14,16A. Ez biztos jót tenne a szimpla négyes csatinak. Ha nincsenek meg esetleg az alap fizika ismereteid, akkor csak összehasonlításul: odahaza a villanysütő ellátásához elég 10A-12A. Ugye a kábelt és a csatlakozót nem a feszültség, hanem az átfolyó áramerősség melengeti.
-
Roxbury
őstag
Tök felesleges ehhez a procihoz a 8 pines csati. Az a 140W Tdp-s procikhoz való, és azokhoz is csak ajánlott, Giga 790XT kézikönyve írja. Még tuningolva sem eszik annyit ez a proci, főleg nem alapfeszen. Én is akartam venni átalakítót, de lebeszéltek róla. Majd a 6 magoshoz, ahhoz kell talán.
-
milomi
tag
holnapra érkezik meg a 4 pin TO 8 pin kábel .. addig használhatom a gépet a 4 pin el ?
-
milomi
tag
köszi..
vettem tápot másikat.. a régi tápom LPG12 volt.. 550 W .os.. ma vettem egy új tápot Gigabyte SUPERB power supply -t... még nembontottam fel nemnéztem van e rata 8 as csatoló megnézem szted ?
-
Gabor970
addikt
Az a 3,4GHz nem relatív órajel, hanem effektív! A tápodat meg cseréld ki 8 tűsre, mert sem az alaplap nem fogja szeretni ha 4 tűvel csatlakoztatod, sem a tápod vezetékei nem fogják hosszú távon bírni az áramot. Az átalakító nem megoldás! Ne csak a táp teljesítményét nézzed, hanem a minőségét is. Annyit írtál, hogy van egy 550W-os tápod, ez nem mond semmit. Mi a pontos típusa?
Nekem is olyan az alaplapom, mint ami neked van. 24/7-ben ne húzzad MOSFET hűtés nélkül benn a procit, mert az a lap nem arra van kitalálva.Esetleg a helyesírásra nem ártana kicsit jobban odafigyelned. Még az értelmezhetőség is sokkal korrektebb lehetne, ha használnál vesszőt a mondtarészek közt!
-
milomi
tag
köszi szépen a válasz .. ma hozza a futár a procit meg lapot.. ma összerakjuk és kiderül mien lessz az erős AMD egy Q 6600 húzott után vagy egy E 8200 után
-
eszgé100
őstag
holnap a kedvedért megnézem 3575-ön mennyire stabil, de feszt semmiképpen nem emelek...
akinho94: 400Mhz/0,88v-ot hogy sikerült belőnöd? valami külső progit használtál?
wocsok: benne van ez is a pakliban, hogy antituningos
daa-raa: most volt moderátor kinevezés? pár napon beül nem te vagy az első aki egyik napról a másikra az lett
-
kop8
őstag
Ki bírta a legtovább húzni stabilan a 620-as procit mert érdekelne?
-
wocsok
tag
válasz
eszgé100 #1720 üzenetére
Igen visszavettem, mindkettő 2000 MHz, a memó meg 1000MHz(amúgy 1066-os) Akkor kifogtam egy antituningos darabot? Deneb magos elméletileg, de az L3-at az alaplap miatt nem tudom aktiválni. Amúgy 1,288V-ot kap auton, felemeltem 1,41V-ra, de így sem megy
Mindegy most még elég a 3000, csak mondom lehet-e az egész az alaplap miatt, vagy a proci nem bír többet??
Szerk: Bocs, 20 perc után a prime alatt 1900-on 46C a magok
-
milomi
tag
tudna nekem irni valaki tuning leirást 965 ről ... alaplapom meg egy Gigabyte Ga-MA 770 T köszi és várom a választ ... am még 1 kérdés... eddig ITEL dolgaim voltak .. és most egy 550 W os tápba akarom rakni a 965 ös procim és a gigabyte Ga-ma -770T... alaplapom... egyik ismerösöm azt javasolta hogy vennem kell hozáá 4 spinből 8 spinesé átalakitot kábelt és a 8 ast dugjam be a lapba .. mert ha nemteszem kinyirja a gépem... ez sztek igaz ? vagy mit tegyek ::S: ?
-
Roxbury
őstag
+ fél óra után 68 fokos volt a proci gyári hűtővel prime alatt( gyári oldalon 71 fok a max hosszú távon azt írja, dehát azért akkor is sokallom), 3.2-n meg 60 fölé nem ment, szal marad így.
-
akinho94
tag
válasz
Roxbury #1721 üzenetére
3412MHz 1,36V Nekem eddig ment ezzel a lappal (am2+) de bootolt már 3,8n is. Csak a mostani lappal nem tudok állítani HT-t meg NB-t úgyhogy fagy. Szóval megy elég sokat. De most inkább alulfesszel játszok mert így is elég mindenhez. 2600MHz @ 1,14V (amúgy tényleg 1,4V ad alapfesznek.) IDLE-ben 400MHz @0,88V. Nagyon jó procik ezek.
-
Roxbury
őstag
Hali!
Akkor az jó kis hűtő, majd lehet nekem is be kéne ruháznom egyre, mert ilyen 60 fokon nekem is előjön a helikopter hang.
3250-en már nekem sem megy 3.3-ig bootol be, de már 3.25-nél is eldobja a prime , pedig emeltem feszt, visszaosztottam a memóriát is, stb.
Ezek ennyit tudnak, mindenhol 3.2 GHz-t olvastam, hogy alapfeszen max ennyi, de emelt fesszel se tud 3.3-3.4-nél többet állítólag, nekem emelt fesszel is csak 3.2-t tud, sőt az alaplap auto-n ilyen 1.4-1.41-es feszt ad neki, amit azért sokallok, dehát ez van.Attól függetlenül 3.2-n is nagyon jó kis bestbuy procik ezek szerintem.
A mostani Core i5-ös tesztben pont ezzel vetekszik az a proci a tesztekben [link], de ott csak 2.6 GHz-n megy, 3.2-n azért komolyabb teljesítménye van. -
-
Roxbury
őstag
Nekem is X4 620 van, és a gyári hűtővel 3.2 GHz-n ilyen 35 fokokat lehet mérni idleben, fullon meg ilyen 60-ra megy fel nekem is kb. Szóval alapfeszes tuningra bőven elég a gyári hűtő.
-
eszgé100
őstag
-
dances
tag
Sziasztok!
Azokat az X3-tulajokat szeretném megkérdezni, akik gyári hűtőt használnak:
1. Mire elég ez a fajta megoldás?
2. Hány fokos így a proci alapórajelen idle/terhelten?Esetleg elbír egy kis(max.: 15%) tuningot?
-
Zanik
addikt
Kedves Milomi!
Szerintem kicsit eltévedtél. Ajánlom a következő topikokat, ott tedd fel a kérdéseidet:
AMD Phenom II X4 9xx & 8xx
Milyen alaplapot?
Nagy RAM-os topik
vagy akár a Milyen asztali gépet vegyek?-et is útba ejtheted. -
milomi
tag
üdv most veszek egy 965 ös procit
alapból 3,4 GHZ jár .. de ha a szórjóját 1 el növelem a boisba... akkor ugyan úgy váltizik mint a 955 sé ? mert annak 3,2 ről 3,6 GHZ megy fel ...
jah és DDR2 es ramom van hozzá 1066 MHZ vagy vegyek másikat bele ?
mien alaplapot vegyek bele ?? használtan kb 20 ért vagy inkább alatta ???
aki tudna segitni priviben irjob már pls vagy ide is felnézek későb... Gigabyte alaplapot akarnék PL ietGigabyte MA790X-DS4
-
Fairplays
aktív tag
Hello!
Mit használtok QnQ helyett? mi a progi neve? Lehet írtátok már a fórumon , de nem néztem végig... Előre is köszönöm!
-
Blaze71
őstag
válasz
eszgé100 #1703 üzenetére
Nekem ASRock lappal voltak gondjaim, talán olvastad is. 5800-at ment a házhűtő, mert a proci és alaplap hő függvényében tolta fel. Persze ebbe belejátszott a neméppen hűvös X1950 is, de így olyan hangja volt, mint egy ipari porszívónak.
Most az ASRock lapban egy 4000+ X2-es van és IGP-vel használom netezni, meg a nejem Sims-et játszik rajta. Arra tökéletes és alig van hangja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Steam topic
- Xbox Series X|S
- Jövedelem
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Megmondták, hogy miért nem kapkodunk új okostelefon után
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- CASIO órák kedvelők topicja!
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 8700F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- ELKELT! FOXRA VÁR!!Intel i5 10400F 2,9Ghz LGA1200 GARANCIA
- Intel Core i9-14900K 24-Core 3.2GHz LGA1700 oem(36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 5 5600X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi 13T Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! XFX MERC 310 RX 7900 XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged