- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HERR Z
veterán
válasz
vegyszer #1399 üzenetére
-ha matx akkor az karaj lap
-a 620-t sztem alapórajelen le tudod vinni 45w körülire, bár majd most foglalkozok jobban propussal, de egy fix, annyira nem kell visszavenni az órajelet
ha szempont a fogyi akkor keress vagy moddolható 3 magost propus maggal vagy tényleg propus 620-t, mert denebet 65w alá is elég nehéz vinni, nemhogy 45 alámemória....ha meg is akpod akkor jó az 1600, amúgy felesleges, főleg hogy a procc 1333-ig kezeli csak ddr3-mat, a további ram órajelekhez tuningolni kell
-
vegyszer
addikt
a 620->600e alatt azt értettem, hogya 600e értékeit lőnia 620nak.
legyen az akár szorzó, akár feszkó.ha meg kell a lóerő, dulaklikk ott, ahol kell, és megy minden.
az mATX az mérvadó.
HTPC-be kerül, amit néha befogok keményen, de csak szezonálisana kiszemelt ház: Sharkoon Temptation
bár egyenlőre csak alaplap memória procicsere van betervezve...megéri az 1600-as memóriákra tenni a voksot? mutatnak annyival többet, mint az 1333?
bár találtam egy helyet, ott a samsung DDR3-1600 1GB bruttó 5020 HUF volt.
Be is rendeltem kettőt -
---Lasali---
Közösségépítő
Nem találtam a biosba olyan beállítást amivel az NB -t tudnám csökkenteni de majd megnézem még jobban hátha így éjszaka én voltam a hülye.
HERR-Z
667 el próbálkoztam... meg igazából 1066 ig bőven nem sikerült már elmennem annyit pedig a ramnak tudnia kell, pedig időzítések stb rendben volt... -
wocsok
tag
válasz
---Lasali--- #1393 üzenetére
Szerintem az NB-t is próbáld visszavenni, talán úgy...
-
HERR Z
veterán
válasz
vegyszer #1392 üzenetére
abból az asrockból a full atx-est vedd az jó lap(m3a785ghx/128), de ha kell a méret a kicsi is elmegy -ACC-t tud minden 785-ös lap
620-->600e felesleges, mert utóbbi drágább
ha olcsósítani akarsz akkor 425/435/545 a járható út inkább 600 csak alulfeszelt és alulórajelelt 620, a többibe mag/cache is le van tiltva és ott vadászni kell, de ott tudsz spórolni, szerencséveladorjant: végülis egy X2 5000 is tudhatja ezt a szintet
és csak 11-12k
---Lasali---: a procid baromi meleg, illetve ramot inkább vedd vissza 667-re, mert lehet az fogy el, NB-nek adj egy kis feszt vagy oszd vissza -
adorjant
őstag
válasz
---Lasali--- #1393 üzenetére
azt ne mond,hogy egy bruttó 21e forintos négymagos procitól ez kevés
-
---Lasali---
Közösségépítő
Re! Megvettem ma a 620 asom! CADAC os.
Ezt sikerült belőle kicsikarnom:
250 es FSB nél a 2. primbe work hibával leállt 2. vagy 3. tesztnél, vagy szimplán újraindult a gép...
Próbáltam ráadni CPU ra + a NB re +50mv -t, akkor 1.42V körül ment a CPU de ugyan ez volt a helyzet... Képen látszik a többi. 245 ös FSB nél stabilnak tűnik.
Ez nálam ennyit bír? Vagy miacsoda?Valaki írta hogy folyamat fagy a gépe, arra van egy feltételezésem.. ellenőrizze a memória feszültséget, nálam a Kingston 1066 hyperx 1.8V körül ment alapjába 800 mhz ig ez ok is volt de 1066 nál belassult a memória írás és másolás 4000MB/s körülire és folyamat fagyott a gép, fel kellett rakni 2.2 voltra.
-
vegyszer
addikt
az igazat megvallva eddig is megvoltam nélküle:
5 évig hajtottam egy athlon 3000+ -at amin csak 512kb L2 volt.
ez 1800 MHz-en ketyegett.
a 4x2600 MHz talán egy kicsit érezteti a minőségi váltás fogalmát...egyébként is vissza akarom butítani, hogy kevesebbet egyen, de ha kell, legyen mivel villantani...
a 620->600e lefogás mennyire járható?
Az ASROCK M3A785GMH/128M támogatja az ACC-t???
-
törölt tag
válasz
vegyszer #1387 üzenetére
Ha CACYC van ráírva, nagy valószínűséggel be lehet majd kapcsolni az L3-at, mert akkor Deneb magos. SB710-es déli hídas deszka sem ár hozzá, amiben van ACC menü.
Pl. ezek:
ASROCK M3A770DE AMD770 SAM3 140W TDP, 2év gar: 16 700 Ft
AM3 Gigabyte GA-MA770T- UD3P 3év gar: 20 751 Ft -
Thrawn
félisten
-
vegyszer
addikt
Szervusztok!
Némi segítségetkeresnék, hogy hol lehet megtalálni:
-mitis kell nézniegy dobozos procin, hogy el tudjam dönteni, az L3/alvómag(ok) bekapcsolható(ak)-e,
-hogyan kell ezt véghezvinni,
-mik az esélyek?alapvtően egy athlon II 620-ban gondolkodok, de ez elbizonytalanít...
mrt ugye ott a kisördög, hogy miért fizessek többet...köszi
-
Gusztáv
addikt
Hello én is csatlakoztam a klubhoz
. Sajna én neten rendeltem, így nem volt lehetőség válogatni, így csak Deneb mentes X3 435 jutott, de a negyedik mag gond nélkül megy így annyira nem szomorkodom. Ja és a Gigabyte alaplap nekem is 1.425V-ot ad alapból a procinak legújabb bios-al.
-
artiny
őstag
válasz
McClane #1383 üzenetére
oke koszi.
Valmit latam a bioszban olyat h
ECC CONFIG es ha manualra allitom akkor van olyan lehetoseg a tobb kozul h
L2 Chache BG SCRUB
L3 Cahce BG SCRub itt lehet valasztani 40ns,80ns,...tol 655,4us ig
NEM TUDOD MICSODA EZ?mire valo?
egyebkent latam tobb forumban h tobben is propusnal sikerult bekapcsolni[link][link]egyebkent megneznek egy tesztet h mennyivel lenne jobb l3al
-
Gabor970
addikt
Szerintem a paszta gyártójánál többet számít, hogy milyen ügyesen pasztázol. Ahogy mindenkinek, neked is Bakosgábor cikkét javaslom elolvasni a proci és hűtő polírozásról. Abban le van írva a tuti pasztázás, nekem is sokat javított.
Hasonló procink van, (nekem négymagosított 550BE) ezért beírom idle: 28-29C°, 3,1GHz 1,225V 100% prime 42C°, 3,4GHz 1,325V 100% prime 46-47C°, 3,8GHz 1,5V 100% prime 56C°. Hűtő: CM TX3 -
artiny
őstag
YzuKe (18 min)
BIOS. If you mean overclock as in enabling ACCYzuKe ( 7 h)
@artinyyyy
your motherboard is based on sb700 so advanced clock calibration feature is not available.ezt irta vissza YzuKe
az sb700 ez a chipset?es ez miatt nem lehet.....?/es persze azert se mert propus
Hany fokosak neketek a procik idle,max ban?
MIen hutot hasznaltok amit kaptatok hozza? Az a paszta jo ami volt rajta mert van nekem egy cooler master pasztam jobb lenne az? -
artiny
őstag
Helotok
Nem tudja valaki h hol lehet elerni ezt a funkciot ennel az alaplapnal / asus m4a78-em/ a biosban?/bios :AMI 1006/
[link]Nekem is propus van mint a videoban,itt a video amiben van ez a advance clock calibraton ....bekapcsolta az L3 gyorsitast ....csak nekem mas a biosom ezert nem tudodom h hol van ez ebben a biosban? -
Blaze71
őstag
Most itt is az a kérdés, hogy Deneb, vagy Propus magos a 620-as procid? Mert amit az előbb is írtam, Propus-nál 1,2 V az alapfesz. Lehet, hogy ezért bírja a tuningot "alulfeszelt" állapotban ilyen jól, mert az az alapfesz.
Caleb! Én is köszönöm a linket, ilyent kérek szülinapomra.
-
chros
őstag
A Speedfan vagy valami mas nem tudja allitani a videokari ventijet? (kiprobaltad?)
Ezen felbuzdulva levettem a passziv hutesu Gigabyte Geforce 9600GT feszet is a GamerHUD-dal:
alapbol 1.1V-n megy (gyarilag huzott kartya), 0.95-re raktam igy mar nem szemetel (0.9-en igen)... Igy itt az 1.0V-hoz kepest nyertem meg kb 6 fokot (ezen 66 fok, 1-en 72.) -
-
Hanok
senior tag
Félreérthető volt most már látom. Azért szar mert ha minden auton van akkor nem képes rendes feszt adni a lap, ha nem nézi az ember akkor szépen ketyeg majd 1,5V-on amíg meg nem döglik. De a kérdésem arra vonatkozott hogy neked is csak akkor ad normális feszt ha a system voltage-t manual-ra rakod.. A piros feliratot csak megjegyeztem hogy engem tudat alatt idegesít, mert ha csak ec-t húzok akkor nem villogna de nem tudom megtenni az orbitális alapfesz miatt.
-
Hanok
senior tag
Gyárilag normálon van nem kell azt arra rakni de akkor is 1,472 az alapfesz szerinte.
Ha a system voltage controllt átrakom manuálra akkor beáll 1,392-re viszont akkor meg a ramoknak ad kevés feszkót és ennek tetejébe ugye ha EC-t húzok akkor elkezd villogni a piros felirat hogy nincs optimizálva a rendszerfeszültség...Sz@r az egész úgy ahogy van.
-
ati05
aktív tag
Hanok:Sajnos régi a lapom, nem ismeri fel rendesen a procit.
Blaze71: Azthiszem Propus magos akkor alapfeszen hajtom ezekszerint
Így legalább nem melegszik.
chros: Freezerem van egyáltalán nem zavaró az 1600-as fordulat. 1,45 V-on sem melegedett annyira, mint a régi 6000+-om 1,3V-al.
-
chros
őstag
Orulok, hogy sikerult! (Es hogy volt ertelme beirnom ...
)
Nekem az 1600 rpm meg zavaro (a 810 utan
), ezert probaltam lejjebb menni ...
Itt [link] meg tudod nezni, hogy mennyi a procid max homerseklete (ugy latom neked 73 fokot ir, az X4 620-nak 71 fok), ezert allitottam a speedfan-t olyan ertekekre ... -
caleb
aktív tag
Mivel láttam hogy nálad ilyen drasztikusan lelehet venni a feszültséget tettem egy próbát én is,eredménye:
Feszültségek eredeti: C n Q - Terhelt 1,102V - 1,375V
Gép fogyasztása+monitor 99W - 188WFeszültségek módosított: C n Q - Terhelt 0,832V - 1,120V
Gép fogyasztása+monitor 93W - 147WA terhelést prime95-el idéztem elő.
-
ati05
aktív tag
-
Gabor970
addikt
-
H0bi
tag
Sziasztok,
Most vettem egy Phenom II 965-ös procit. Hát mondom CPU-Z-vel letesztelem, azt írja h 800 Mhz-en fut, biosba pedig 3,4 Ghz-et ír. Ez mért van? köszi -
CHIPman
nagyúr
válasz
Cuccmaster #1336 üzenetére
Azt hogy csináltad? Bekapcsoltad az L3-at és letiltottad a negyedik magot?
-
Troy.
addikt
Sziasztok!
Vettem egy Athlon II X4 620 -es processzort, gyári hűtővel használnám. HA jól látom van a gyári hűtőn hővezető paszta. Szóval akkor már nem kell kennem rá? -
chros
őstag
válasz
ne_nezze #1315 üzenetére
Most mar mukodik (kulon program nelkul is), lehet, hogy az rmclock zavart be ...
Szoval: Undervolting!
A megoldas: k10stat (rmclock helyett, overclock-ra is jo)Miert? -> Kevesebb ho, halkabb mukodes, valtozatlan teljesitmeny ...
Athlon II X4 620-as gyari ertekei (Volt): 1.1250 V (x4 = 800 MHz) - 1.400 V (x13 = 2600 MHz)
ugyanez k10stat-tal: 0.8000 V - 1.1000 V !!!!!!!!! (tesztelve lepesenkent: IntelBurnTest v2.3)Speedfan beallitva: CPUTemp desired 58 fok , warning: 66 fok. CPU FAN Speed: 31% , 60%.
Igy (kiveve a legnagyobb sebesseget, hosszu idon keresztul), a proci max 55 fok es kb 810 rpm-en forog rajta a venti ... !!!
(alaplap Gigabyte MA770-UD3, Artic Cooling Freezer 64 Pro, Gigabyte GeForce 9600 passziv hutesu videokari, Chieftec 450W-os tap: igy csak 2 venti van a gepben, a tapban es a procin ...)
Remelem valakinek hasznos lesz az info!
Nem csak felfele lehet huzni a procit .... -
nyunyu
félisten
válasz
#98593280 #1323 üzenetére
pl. a Foxconn házakban úgy tudom jó minőségű tápegységek vannak.
VOLTAK.
Eleinte FSPt raktak a torony hazaikba, de aztan hamar atalltak az iparihulladek porszivo ISO450PP-re.
Na jo, DH szerias desktopokban meg mindig FSP van, de csak azert, mert flexATX formatumu tapot nem gyart minden jottment tapgyarto.
-
Zanik
addikt
válasz
#98593280 #1323 üzenetére
Hát én egyelőre bőven elleszek ezzel a 4magos, igp-s, olcsó mATX alaplapos géppel, köszönöm.
Ha tudnátok miről váltottam! Egy Barton magos Athlon XP-s konfigtól szabadultam meg a napokban, kb. 5 éve nem raktam össze gépet, egy ideje meg főleg csak a notebookom használtam, az asztalit csak letöltésre használtam. Viszont most párom esténként "lenyúlja" a notit, engem meg zavart az asztali lassúsága, úgyhogy eladtam, hozzácsaptam némi zsetont, bátyám adott egy házikót meg egy 400PNF-et, oszt egy ideig el leszek így, és majd apránként veszem hozzá a maradékot (ház, táp, dvd, vga).
Ha meg majd már 6magos procira vágyom, akkor lecserélem a lapot is! Ennyi.
-
luymister
csendes tag
Ha lemondtam a negyedik magról akkor ez a beállítás így jó?
Ja de az ACC-t disabledre tettem! csak korán fényképeztem le
szóval így jó? vagy mit állítsak?
illetve még annyit a tuningról hogy
most még alaplapi videokártyám van, HD3200 azon tudok valamit húzni? a ramot felraktam 512-re így van kb 640mb
de ezen kívül? láttam én sok szép beállítást biosba de nem mertem hozzájuk nyúlni
-
törölt tag
válasz
Gabor970 #1297 üzenetére
Való igaz, a legtöbb táppal egybe épített ház általában egy rossz minőségű tápegységet tartalmaz, de azért kivételek vannak, pl. a Foxconn házakban úgy tudom jó minőségű tápegységek vannak.
A szóbanforgó FSP400pnf meg az egyik legjobb táp ebben az árkategóriában!!! Bármilyen 1 gpu-s VGA-t röhögve kiszolgál akár 965-ös Phenom-mal vagy i7-el is. Ezek a konfigok amúgy sem vesznek fel kb. 300-350 wattnál többet, még tuningolva sem. Az FSP400pnf még ma is az egyik legtöbbet bizonyított táp, már több éve tudják ezt hozzáértők, baromi nagy tartalék is van benne. Az egy dolog, hogy VGA csati nincs rajta, de csak venni kell hozzá egy Molex-Vidkari 6 tűs átalakítót, ami pár100 Ft és kész.
Az Asrock-ot meg az Asus gyártja és ma már legalább olyan, de még jobbak is mint az Asus lapok. Teljességel ajánlható, elég gyakran meg is tesszük ezt a "Milyen gépet vegyek" topikban, ahol vannak páran akik értenek a témához.
A szóbanforgó alaplap teljesen jó, egy dolog va amit nem tud, a 8 tűs cpu csati, mert az kell a 140 wattot fogyasztó cpu-khoz. Jelenleg ilyen csak 965 Phenom-ban van, de az is csak a régi C2 steppinges, mert az új C3 steppinges az már 125 wattos. Tehát lényegében a procik 97%-hoz jelenleg be sem kell kötni a 2x4 tüsit.
Ellenben a tavasszal megjelenő 6 magos AMD 140 wattos lesz, ezért ebbe a lapba az nem tehető majd bele. Van olyan Asrock IGP-s lap, amibe igen, azok 19-20k körül vannak. Ha érdekel kérdezd meg tőlünk a fenn említett topikban.
-
akinho94
tag
Az én AthlonII X4 620-omnak gyárilag 1,4V ad a lapom. Power Saving módba állítva 1,36V max. így megy 3415MHz-et stabilan. még nem próbáltam tovább húzni de szerintem a 3,5-3,6 benne van az 1,4V-ba. Jó kis proci ez. Csak ajánlani tudom.
-
nyunyu
félisten
-
chros
őstag
Athlon II X4 620 -hoz milyen programot ajanlotok Coll'n'Queit -re?
Eddig Athlon64 X2-m volt, itt speedfan + rmclock paros tokeletesen uzemelt (Win7 alatt is). A speedfan most is jo, de az rmclock mar nem ismeri fel a procit ...
Koszi
-
luymister
csendes tag
Sziasztok
Tegnap raktam össze az új gépemet egy
Asrock A780GM-LE/128M Alaplappal és egyamd athlon ll x3 435 Procival
Tegnap próbálkoztam is az ACC-vel, és sikerült feloldani a 4. magot, bios frissítés után, de a windows elindulása után minden progi hibával leállt szinte semmi nem volt futtatható, de egy CPU-z sikeresen elindult
Most ilyenkor mi a teendő?
Illetve az L3 cachet ha működik hogy tudom feloldani?
-
Zanik
addikt
Na, megvan a proci (10 percre van ide bolt). Mondtam az eladónak, hogy lenne egy fura kérésem, és átadtam neki egy cetlit a batch kód 2. sor részletével. Rendes volt, hátrament és átnézte a raktáron lévő 620-asokat, de mindegyik CADAC-vel kezdődött, egy másik srác mondta, hogy egy szállítmányból vannak, úgyhogy valószínűleg azért. Sebaj, jó lesz nekem a Propus magos is. Legalább kevesebbet fogyaszt. Köszi a segítséget mindenki!
-
Gabor970
addikt
-
Zanik
addikt
-
MaSzKa
senior tag
beállítottam 3.4ghz-re
-
Blaze71
őstag
Ne hallgass a hülyeségekre. Az FSP 400PNF táp bőven elég, még ha teszel bele VGA-t és tuningolod, akkor is. A 8 pin tápcsatira csak a 125W feletti TPD-s prociknál van szűkség, de akkor sem feltétel, csak nem árt. A 620-as jó választás, de ha van rá lehetőséged, akkor keress olyant, aminél a második sor úgy kezdődik, hogy CACYC AC, mert akkor Deneb magos, azaz Phenom-II. Ha szerencséd van, akkor csak le van benne tiltva az L3 és az AsRock lappal aktiválható is. Nekem hasonló, csak DDR2-es memóriás és ATX lapban megy 3,6 GHz-en stabilan, aktivált L3-mal. Az AsRock előnye, ha ideiglenesen is, de az integrált VGA-t használod, hogy van rajta 128 MB videómemória. Ha elég, akkor nem kell a rendszermemóriából elvenni. Bár 4 GB-nál és a mai technika mellett már ez sem katasztrófa. Összességében szerintem jó választás a komplett konfig.
Ja, gyári hűtő 3,6 GHz-en 57° alatt tartja a procit Prime, vagy Everest stabilitásteszt alatt, alapórajelen meg 50° alatt marad. Szerintem, ha nem húzod szénné, elég lesz.
-
Sonky
aktív tag
Hőcsöves AMD hűtéssel (gyári) Mennyit megy egy Athlon II X3 425?
-
MaSzKa
senior tag
válasz
Blaze71 #1288 üzenetére
volt itt olyan aki asszem DDr2-es ramokkal Asus Evo alaplappal még 5-10%-ot rárakott az Everest eredményemre
az a gáz nekem ha a HT 2300MHz felett van akkor nem stabil a gép
alapfeszültségen én 3.6ghz-nél többet nem adtam az hozzá tartozikkb 3450mhz-n stabil még úgy
a ramok még mindig a 3-4slotban vannak, még nem volt idő átrakni
a vga is a 8x-es slotban vanPhenom II X4 620 egyértelműen elírás - a gyári honlapot kell nézni mindig, mert a magyar kereskedők 1 vicc amit csinálnak - átvernek
FSP ATX PNF 400W bőven elég a ha nincs tuning
a gyári Athlon AM3-hűtéstől pedig ne várjatok sokat, mert inkább 2magosra lett tervezve és fontos volt a költséghatékonyság
CM Hyper TX3 vagy 212 Plus javított változatát javaslom 5-8eft
-
caleb
aktív tag
válasz
jamal king #1279 üzenetére
Hi!
A memóriák milyen beállításokon és feszültségen használod?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Nintendo Switch 2
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- PlayStation 5
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen NAS-t vegyek?
- Kötelező újdonság kerül a telefonok dobozába e hónaptól
- További aktív témák...
- Intel Core i9-14900K 24-Core 3.2GHz LGA1700 oem(36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix B550-F Gaming Wi-Fi II Alaplap + Ryzen 7 5800X3D Processzor!
- Amd Ryzen 5 3600
- Intel Core i9-11900KF 3.5GHz LGA1200 (16M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T590 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G6: i7-8G I 16GB I 256-512 SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged