- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
ciry
őstag
Ha 790-es a chipset nem pedig 785-ös az előny vagy hátrány?
Az Asrock deszkák tuning-barátok?
Az én jelenlegi ócsó cuccom nagyon nem az -
Misua
senior tag
Szia!
Köszi szépen a segítséged, de szerintem hagyjuk - hiába emelem CPU és/vagy CPU-NB Voltaget eredmény ugyanaz. De nem szomorkodok - most hogy van prima hűtőm, inkább tuning a cél...majd ha a játékok is követelnek
Cooler Master Hyper TX3-al vigyázz - alapból üvölt minta az állat(max sebességen működik) - BIOSban kell varázsolni hogy csillapodjon
-
eszgé100
őstag
mindegyik bekapcsolásához (nagy) mák kell. (pontosabban tudni kell, hogy mit kell keresni)
Athlon ll x4 620-nál pl nagyobb sikerre lehet számítani, ha Deneb magos (ezt az 1. hsz-ben megnézheted), mert abban van letiltott L3, míg a Propus magosnál esélyed sincs, mert fizikailag nem tartalmazza. ezenkívül kell hozzá az is, hogy nem-e azért lett letiltva, mert tényleg hibás, vagy csak azért mert kevés volt a Propus magos, és ezzel kellett kipótolni.
phenomoknál nem tudom mit kell figyelni. de az biztos, hogy ahogy idő telik egyre kevesebb lesz moddolható proci -
ciry
őstag
Köszönöm uraim a kimeritő válaszokat
Az L3 cache mindig bekapcsolható vagy ehhez mák kell?
Ha igen, mekkora? -
ciry
őstag
Mi az az Acc?
Ez jó lap? -
Jared
aktív tag
Bocs, hogy későn válaszolok, csak a táp bedöglött, most az öreg p3-as megy.
A hűtő jó választás, én is ilyennel szemezek pár hete, csak még "nem fér bele a keretbe".Még véletlenül sem utaltam a lenti jelzőre, távol áll tőlem az ilyen.
Szerintem keress rá a lapod topicjában, nekem asus van. Esetleg itt:
[link]Ilyen kifejezéseket keress a biosban: "core voltage" "processor voltage" stb., a laphoz adott kézikönyvben biztos, hogy leírják mit keress.
#1983:
"adjak több feszt (Bios> CPU-NB Voltage> 1.45 V) AMD Athlon II X3 435 2.9Ghz procinak -"
Az, ha jól látom a proci nb feszültsége, 1.45 nagyon sok! Elég lesz az 1,2-1,3 is. A magfeszültséget vedd feljebb.
-
ciry
őstag
Rendszercsere várható a közeljövőben.
Legyetek szívesek valami jó deszkát javasolni X4 620-hoz (20-22k a plafon) AM2+ és AM3 is érdekel.
Előre is kösz -
Misua
senior tag
Ismét sziasztok!
4. mag feloldása:
Felraktam MSI 770-C45 lapra Cooler Master Hyper TX3 Univerzális CPU hűtőt hogy adjak több feszt (Bios> CPU-NB Voltage> 1.45 V) AMD Athlon II X3 435 2.9Ghz procinak - és az eredmény megint ugyanaz:
A windows betöltési ablaknál újra indúl a gép, ismét, ismét és még egyszer ismét (amig vissza nem állítom biosban eredetire)Milyen ötletek lehetségesek még????
10x
-
Magnum p.i.
csendes tag
Sziasztok!
Proci vétel előtt állok, ebben kérnék tanácsot. Athlon2 X3 435 vagy Athlon2 X2 250 vagy esetleg egy Phenom2 X2 550.
Köszi -
csongi
veterán
Sziasztok!
A kérdésem a következő. Az X4 620 energia gazdálkodása támogatja e a magonkénti áramellátást? Ha igen, melyik alaplapi chip lenne hozzá a jó? Most cserélem a le a lapomat. nem akarok drágát,egyszerűt kerestem. Az ACC-t támogatja, így lehetőségem lenne kipróbálni az L3-at, hogy megy e. -
jolanda
csendes tag
válasz
HaZsolt #1970 üzenetére
A honlap nem irja a támogatott processzorok között. De viszont támogatottak között van a Athlon IIX4 605e(AD605EHDK42GI),2.3GHz,512KB,rev.C2,45W,SocketAM3
És Phenomok is.
Ezek szerint nem a foglalattal van a baj.Arra gondoltam esetleg nem frissitete az asus a cpu listát.
-
HaZsolt
őstag
Az a biztos ha megnézed a gyártó honlapján. Ott minden rajta van
-
jolanda
csendes tag
Sziasztok,
Asus T3 szeretnék upgradelni a jelenlegi processzoromat AMD 4850e-t (2500Mhz) 2gb RAM egy ATHLON II X2 620-ra cserélni +4 gb RAM. De nem vagyok benne biztos, hogy az alaplapom támogatja ezt a procit.
Segítségeteket kérném, BIOS frissítésel fog működni a 620-as és ha igen melyik Bios verzioval? És szerintetek jelentős változást hoz-e a 4 mag és a plussz memoria. Főleg videovágás és némi photoshop.
A gépem a következő:
Asus T3-M3N8200 (90PB9JAB100000AGCUZ)Barebone PC
- foglalat: AM2
- támogatott processzorok: AMD Athlon64, AMD Athlon64 FX, AMD Athlon64 X2, AMD Sempron64
- max. 1 processzor
- FSB: 2000 MT/s
- Northbridge chipset: nVidia MCP78S
- max. 8192 MB 4 DIMM DDR2 memóriaSegítségetek előre is köszönöm.
-
Misua
senior tag
Szia!
Biztosra megyek - megyek és beszerzem Cooler Master Hyper TX3 Univerzális CPU hűtőt!
Így legalább lesz alkalmam megnézni hogy CADAC vagy AACYCos procit szereltek be Iponnál!EEE...Nem vagyok gyökér
...csak már tegnap óta egyfolytába keresem hogyal kell BIOSban plusz feszültséget adni, és nem találom (lehet hogy túl könnyű ezért nem foglalkoznak ezzel). Lécci tudnál algoritmusban leírni hogy hol mit mire állítsam BIOSban? Köszike
-
Misua
senior tag
Köszi a válaszokat!
A "több fesz" jobban hangzik- megyek körülnézek a fórumon hogyan is kell feszt adni
Ja és kb mennyire állítsam a feszültséget?
-
Misua
senior tag
Sziasztok!
"AMD K10/K10.5 túlhajtási útmutatót" többször végiolvastam (ki is nyomtattam
)...de az adott próblémára nem találatm választ.
Rendszerem:
MSI 770-C45
AMD Athlon II X3 435 2.9GhzAkartam fololdani a 4. magot
Végcsináltam ahogy MSI-hez illik:
(EC Firmware > Special,
Advanced Clock Calibration > Auto)Eredmény:
Elindul a gép, eljut a bioszon túl és amikor megjelenik a Windows7 betöltő ablaka - újraindul az egész és megint az eredmény ugyanaz (vagyis még köztük megjelenik a "windows hiba utáni helyreállítás" ablak)Mi lehet a gond?
Köszi a válaszokat!!!!
-
Jared
aktív tag
válasz
gepetto86 #1956 üzenetére
Csá!
Semmi probléma. A BIOS az alaplapon lévő hőérzékelő, a processzor "kupakhőnérsékletét" méri. Amit az everest kiír pedig a cpu belső hőérzékelő diodája által adot érték "magok hőmérséklete". Egybként lehet, hogy ott van az everestben is a bios által mért érték, csak "aux" névre hallgat.
-
gepetto86
tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne hogy win 7 64bit van most a gépemen de egyik progi se mutat reális hőfokot a procimról mi lehet a megoldás?Biosban 34 fokot mér.Az everesteben csak a magokat látom amik 24-27 fokosak alapjáraton.
-
Hanok
senior tag
Cpu-z mindíg azt fogja írni hogy Propus, ettől még az lehet deneb, de ezt pontosan csak a proci kupakján lévő betűk tudják megmondani hogy milyen tipusú a Te procid...De ha minden állítási lehetőséget kipróbáltál akkor feltehetően nem Deneb-et vettél...A 620-as CPU-Z kép mindenkinek ugyan ilyen csak van akinél kiegészül a L3-al, tehát ez nem ezen múlik...Viszont ha ennyire fontos opció ez neked csak az első hozzászolást kelett volna elolvasnod hogy tisztában legyél vele milyet fogsz venni...
-
AMD X2
senior tag
Szerény véleményem szerint a CPU-Z mindig ugyanazt írja ki a procira, és csak akkor változik meg ha sikerült feloldani letiltott magokat. (már persze a 2-3 magosnál!)
Tehát ez nem bizonyítja ,hogy neked is Deneb magos a procid. Csak a kód tudatában lehetne ezt biztosra mondani. -
Storms
őstag
Sziasztok
Van egy Athlon II X4 620-am , ma vettem hozzá egy ASRock A785GXH/128M lapot, BIOS-ba mit kell beállitani hogy aktiv az L3 cache? L3Cache allocation-t tettem BSP Only-ra is meg All Cores-re de akkor se történt semmi, állitottam az ACC-t Auto-ra akkor se. Tuning nélkül probáljam meg vagy adjak neki +feszt akkor fog menni, vagy semmit nem kell csak az L3 cache Allocation-t állitsam vagy hogy?
Itt egy CPU-z most ilyen: LINK
-
-
-
Hanok
senior tag
"A Deneb magból készített prociknál a második sor úgy kezdődik, hogy CACYC"
erre válaszoltad hogy: "Az még csak Athlon X4 L3 nélkül "
Én meg erre írtam hogy: ha deneb akkor van fizikailag 4 mag meg L3-is ebben az esetben nincs olyan hogy még csak X4 L3 nélkül..."
Tehát a CACYC az nem "Az még csak Athlon X4 L3 nélkül" hanem egy teljes értékű deneb fizikailag és ha a szerencse is úgy akarja használhatod denebként....
-
-
AMD X2
senior tag
-
-
-
-
-
Zanik
addikt
válasz
Expendable #1925 üzenetére
Ha tényleg játékra kell, és biztosra akarsz menni, akkor Phenom II 555 X2! Ha szeretnél mag és/vagy L3 cache aktiválással próbálkozni (aminek előfeltétele a kupakellenőrzés a boltban), akkor a 440, esetleg a 630 való neked. Vagy vehetsz pretested procit is az apróban.
-
Misua
senior tag
Köszi a gyors választ!
Akkor belevágok! Esetleg nem tudsz dobni linket, konkrét feloldási algoritmussal AMD Athlonok II részére.
És ha beindul a 4. mag - elég lesz e neki a gyári hűtés? (tuningolni egyenlőre nem akarok...csak feloldani) -
Misua
senior tag
Sziasztok!
Egy fontos kérdés mielött tuningba belekezdenék:
AMD Athlon II x3 435 - ez az én pici csodám, amely elvileg 4 magos is lehet ha éppen nem sérült a mag. Viszont ezzel kapcsán a kérdésem - és ha sérült a mag akkor mi lesz ha feloldom: tönkremegy a proci és leég a lakásom
vagy finoman szól hogy sérült vagyok? Köszi a válaszokat.
-
Expendable
aktív tag
Sziasztok!
A gépet 99%-ban játékra használom...melyik procit válasszam szerintetek?
Phenom-II 555 X2
Athlon-II 630 X4
Athlon-II 440 X3Előre is köszönöm a tanácsokat!
-
Sziasztok!
Egy Athlon X3-at mennyi esélyem van négymagosítani, esetleg L3 cache-et is feloldani?
-
Donvit078
tag
Ja ja ja ezt benéztem nagy izgalmamban bocsesz
-
Zanik
addikt
De nem ám!
-
Zanik
addikt
Miért hiszi azt mindenki hogy ez a Phenom II topic?
-
Jared
aktív tag
PL COD 4 ben nekem is be-be szaggatott (mintha lag lenne) 30-40 FPS mellett is. Több külföldi fórumon olvastam, hogy i7 750 4850 párosítás, vagy q6600 4850 párosítás mellett is csinálja. Érdekes, hogy a probléma teljesen random, szvsz driver hiba... Csak meg ne szülessen a "kevés cache miatt akad" urban legend
kop8: Melyik játékban akadozik? Nekem egyes gamékben az segített, ha a proci affinitását, lekorlátoztam a játékhoz két szálra.
Szerk2: A cod4 800*600*32-n futott a hd4200 on, mielőtt valaki kritizálná a vga-t.
-
Decado
csendes tag
Sziasztok!
Hosszas fórumolvasgatás után egy AMD X4 630as proci mellett döntöttem gépvásárlás kapcsán. Az alaplap MSI 770-C45 lenne. A kérdésem pedig az hogy 1333 vagy 1600 MHZs DDR3as ramokat illik emellé a párosítás mellé rakni?
-
törölt tag
Üdv! Azt hallotta v. tapasztalta már vki, hogy az L3 cache hiánya miatt néhány játék akadozik, mert nagyon leesik az FPS?
-
csuki00
tag
Sziasztok!
Intelről váltottam AMD-re, hosszas szemezgetés és kérdezősködés után vettem egy X3 720 Be procit, egy giga GA-MA785GMT-UD2H lapot (hozzá kingston memóriát)
A proci kódszáma alapján deneb magos. Szóval izgatott, hogy vajon tudja-e a 4. magot.
Oliverda írása alapján meg is tettem.Beállítottam amit kell, fel is ismerte. X4 20 kezdtem örülni....
Először F3 as Bios volt a lapon
Megpróbáltam azzal de kék halált kaptam a windows betöltése közben.
Frissítettem F5-re
Szintén kék halál.
Majd szépen lassan elkezdtem emelni a feszültséget a megengedett köszöbig 1.475-ig.
De mindig kék halált kaptam.
Akkor ezek után megpróbáltam, hogy ha manuálisan engedélyezem a magokat... akkor talán....
De semmi
Valamit még esetleg megprbálhatok vagy ezt nem lehet akkor működésre bírni?!
Akitől vettem azt mondta, nem próbálta a negyedik magot előhívni, mert nem tudta az alaplapja és hogy ez még első szériás. Akkor vette meg amikor kijött.
Igazából nem gond, mert még így is jobb mint amim volt csak jó lett volna ha tudja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Zelda Játékok
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Milyen egeret válasszak?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Spórolós topik
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- LG LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- SZÜNETMENTES TÁPOK
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged