- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hanok
senior tag
válasz
#65675776 #4895 üzenetére
"A memória sávszélesség szinte kimérhetetlenül kicsi jelentőséggel bír a gép teljesítménye szempontjából."
Ez nem is volt kérdés, tisztában vagyok vele, de ettől még ezek a modulok mindig sokkal több feszt kérnek a gyárinál. De ez így volt régebben is...És ez a tendencia marad is
1,35V-os ddr3 van nekem is, ezért kérdeztem hogy ez az 1,2xV-os modul notiba való vagy sem mert még nem halottam róla és a noti piacon meg nem vagyok ismerős....
darál0w: visszahúz a szív?
-
Polllen
nagyúr
válasz
#65675776 #3201 üzenetére
Mert, mint korábban írtam tx2-höz képest elég komolyan néz ki...
Tegnap 2 óra mw2/bc2 után 41 fok volt a maximum, uh valszeg ez marad. (CoreTemp progi)
Amúgy ezeknél már nem lehet kiiratni a magonkénti hőmérsékletet, úgy mint az x2-nél?
Végignéztem minden beállítást, de nem találtam erre lehetőséget.
-
gbal65
aktív tag
válasz
#65675776 #3184 üzenetére
Ugye AthlonII x3 435 2,9GHz. Magokat próbáltam feloldani 1x... nem indult a gép, hanem csak sárga volt a monitor led és pörögtek a ventik... Ekkor a Firmware normálon volt, ACC ALL core-on, és a 2mag tiltás opció disableden...Ekkor nem csiált ugye semmit. Elem kivesz majd default bios betölt... beléptem, ekkor a Firmwaret Hybridre állítottam az alap normálról, az ACC-t Autora... így bebootolt a win7, de csak 3magot látott, szal a magfeloldás sikertelen volt. Ekkor a feszekhez nem nyúltam hozzá, minden maradt alapon vagyis auton.(természetesen, mikor láttam h 3mag van, kikapcsoltam a gépet és az elemet is kivettem). Most az a szitu, hogy kiváncsi voltam az alaphűtő hangjára. Oké OCCT benyomom és meglepődésemre nem működött a core1 mag. (persze vmikor a core0 vagy a core2 miatt ír error-t). LinX se bírja 1 percnél tovább. Ezekután tanácsotokra próbáltam a procinak több feszt adni,1,42->1,45V és a Ram időzítéseit is meglazítottam 9-9-9-24ről 10-10-10-25-re +1,65V-ra a feszt belőttem és az NB-nek adtam 1,2V-ra feszt. Ekkor az OCCT-t indítottam, de szokás szerint hibázott 1 percen belül. Ezután elem ki majd újra load default bios. Leszedtem a memtestet (86+) és legelősör 93 hibát talált. Oké mondom ram baj lesz. Másnap nyomtam még1-et h ugyanazok a memóriacímek hibáznak e.. 2.-jára 89hiba volt, azután 3. tesztnél 39 és az utolsó 2próbálkozásnál meg mikor lefutott a pass teszt, akkor nem volt hiba!! Prime small fft's tesztje jól bírja a gyűrdést, néha áll le vmelyik szál de egyre kevesebbszer csinálja. Blend tesztnél meg Large FFT's-nél meg hamar error lesz, mert ramot is tesztel keveset. Na tudom 1 regényt írtam, rmélem kielégít mindenkit és a bios mostis defaulton van. Mit állítsak szerintetek, hogy próbáljam meg újból?
Hnap megpróbálkozok: 10-10-10-25-tel, olyan 1066-os rammal 1,65V-os fesszel. Procinak adok 1,42V-->1,45V-ot és az NB-nek 1,2V-os feszt. Adjak a CPU NB-nek feszt egyébként? -
-
törölt tag
válasz
#65675776 #3011 üzenetére
Asus lapok elvileg támogatják. Persze nyílván vehetnék dupla procis xeon alaplapot, de attól, hogy fontos, még nem lesz rá több pénzem. De jelen esetben azért fontosabb az athlon, mert energiatakarékos phenomot nem nagyon találok itthon, és még a 95 wattos thuban se kapható.
-
törölt tag
válasz
#65675776 #3008 üzenetére
Számítottam rá, hogy nem szimpla igen-nem választ kapok
Az egyik lehetséges diplomatémám fizikai szimulációk futtatásával kapcsolatos, és nem szeretnék egy esetleges több napos futás végén azért hibás eredményt kapni, mert átfordult egy bit. Mindezek mellett a gép 7/24 szerverfeladatokat is ellátna.
-
Blaze71
őstag
válasz
#65675776 #2204 üzenetére
Ja, a vásárlók 90 %-a meg elhozza a Tesco-ból az 50 ezres vackot és rí, hogy nem megy rajta sem a Shift, sem a Dirt2.
Multkor néztem az egyik üzlet kirakatában a hírdetést. Gamer konfig E5200-as procival és 9500GT VGA-val. Végül is a Tesco-s géphez képest gamer, de azért a mai játékokhoz kevés.
-
Blaze71
őstag
válasz
#65675776 #2200 üzenetére
Mondjuk "csak" a típusszámban, mert a címkén egyértelműen fel van tüntetve, hogy tartós 400W és csúcs 460W. Viszont ha beleles az ember a belsejébe, máris látszik a PFC 400 W felirat. Ettől függetlenül nem éppen tisztességes dolog, az biztos. De legalább jó táp, még akkor is, ha van nála jobb is hasonló árban.
-
Zanik
addikt
válasz
#65675776 #2068 üzenetére
Már bocs, de a magasságot miben méred, centiben, vagy pixelben? Mert nem hiszem, hogy lehetetlen lenne találni egy IPS paneles, 1600x1200-as monitort 150e alatt! Példának itt egy Dell Ultrasharp U2410!
-
Blaze71
őstag
válasz
#65675776 #2062 üzenetére
Nos igen. Csak mondjuk mi 17"-os CRT-ről váltottunk 17"-os TFT-re. A 17"-os CRT látható mérete 15,x", így amit utólag beszereztünk olcsó TFT-t, az is ad akkora képet, mint az előd CRT. Ami vitathatatlan, hogy helyspórolásban verhetetlen egy TFT a CRT-vel szemben és ez nálunk szempont volt. Meg ugye a TFT nem vibrál, bár 87 Hz-en, meg 100 Hz-en a CRT sem. Most legalább jól elférünk, a két gép a nagy íróasztalon egymás mellett van és mág jut hely a kis TFT-nek, meg a billentyű és az egér is kényelmesen elfér. A számítógépasztal meg közvetlenül az íróasztal melett van, arra került a fiamnak a nagyobb TFT, meg a billentyű és egér. Meg persze a hangszórók szatelit sugárzói. Így kényelmesen meg tudtuk oldani a dolgokat, míg előtte a padlón voltak a gépek és alig fért el a billentyűzet a számítógép asztalon a CRT-től.
-
Bluegene
addikt
válasz
#65675776 #2065 üzenetére
nem a színhűségre gondoltam, hanem az színek élénkebbek élettel telibbek
de mind1, sokáig én is így gondoltam h a CRT a jó, hisz vannak előnyei(felbontás állítás-színhűség), mégis meg lehet szeretni a TFT-t(élesebb kép, szemkimélőbb, jobban néz ki, több hely van, kevesebb áramot foggyaszt)
deh mind1, nem akarok TFT vs CRT vitát, de nem véletlenül cserélik le tömegesen a népek TFT-re
, aki akar az maradhat a CRT-nél, mert van akinek az a fontos
a legjobb ha van egy TFT-d netezésre, munkára, esetleg fimezésre(szemkimélő), ha játszol beizzítod a CRT-t
mondjuk váltogatni se biztos h jó mert a szem megszokja az egyiket
de innentől itt[link] folytassuk, ez a topic az AMD AthlonII X3/X4 prociké
-
vegyszer
addikt
válasz
#65675776 #1612 üzenetére
én VIA K8T800 Pro/ VT8237 chipsetről tértem meg AMD 785G + SB710 Chipsetre.
próbaképpen elindítottam, és hát mit ne mondjak: a Win7 észrevette, elkezdte rendbetenni, de azért még ez sem mindenható...
kiakadt, mit a kakukkosóra, de újrarakás után monden OK voltPerillustris: az 5770 életrekelt már az új lapban?
-
Blaze71
őstag
válasz
#65675776 #1430 üzenetére
Az én esetemben mit tudsz javasolni? Gyári 4 pin CPU hűtő, elvileg PWM-es, de tévedhetek. Chieftech 8 cm-es 3 pin házhűtő. Alaplapon a CPU hűtéshez 4 pin csati van, a többi viszont 3 pin. Ha lehúzom a házhűtést, akkor a CPU hűtés 4000 fölé is megy, hogy eleget tudjon hűteni. Ha visszadugom a házhűtőt, akkor a CPU venti 2000 körül pörög, viszont a házhűtő bőven felmegy 5000 fölé és az már vetekszik egy ipari porszívó hangjával. Alaplap AsRock A785GXH/128M. Ja, ugyan ez a házhűtő, amíg Gigabyte lap volt a gépben, szépen elvolt 1600-as fordulaton.
-
Gusztáv
addikt
válasz
#65675776 #1430 üzenetére
Hello, nem működik az annyira rosszul. Nálam a procin egy AC Freezer 64 pro PWM van és hátulra vettem egy 12cm-es AC PWM-es ventit, mert az alaplapon volt még egy PWM csati. De sajna rövid a madzagja, nem ér el a csatiig
. Így a proci csatijára lett sorba kötve. Az eredmény: terheletlenül a proci venti 450 pörög, a hátsó házventi áll. Terhelés hatására 800 proci venti fordulatnál indul el a hátsó 250-es fordulattal. Full terhelésnél proci venti 1500 - ház venti 1000.
-
MaSzKa
senior tag
válasz
#65675776 #872 üzenetére
én meg ezt tudom
dokumentumfilmben láttam, csak az első nevére emlékeztem de 5perc alatt kigoogleztemVladimir Ilyushin: The Real First Man in Space
"
"csak nehogy lobogjon a Holdon a vörös zászló is, merottan' nem nagyon van légmozgás" - biztos a napszél
"(Ui a Gagarin féle repkedésben sem hiszek, erre is vannak nagyon komoly ellenérvek - lehet hogy volt fönt, de beszámíthatóan vagy egy darabban nem jött vissza az tuti)" - De fönnjárt, csak nem ő volt az első, hanem Vladimir Sergeyevich Ilyushin, aki nem tudott katapultálni az ürkabinból, így azzal együtt ért földet, és összetörte magát (túlélte).
"nem én írtam
-
CHIPman
nagyúr
válasz
#65675776 #708 üzenetére
Az 5850 akkor készült, amikor a fullHD mindennapi dolog. Egy 4870-90 is szépen megbirkózik a fullHD-vel, ebben meg majdnem 2x annyi shader van, csak nem lesz fullHD-ben VGA-limit, amikor az EyeFinity-t is támogatja, és azt is akadásmentesen.
TomBoy: Tudom, de itt az volt a kérdés, hogy kihajtja-e. Ekkor teljesen mindegy, hogy mennyi az FPS, "nem" a kérdésre a válasz. Az más, hogy egy 965BE még alapon is elég akadásmentes játékra, de "kihajtani" semmiképp nem fogja. -
MaSzKa
senior tag
válasz
#65675776 #559 üzenetére
ezt érdemes elolvasni
"A tajvani gyártó a mezőny felső felébe kíván kerülni a TPower I45-tel."
http://prohardver.hu/hir/tuningolhato_p45_chipsetes_alaplap_a_biostartol.html
1éve világrekorder
cimbinek vettünk egy ilyet
-
MaSzKa
senior tag
válasz
#65675776 #554 üzenetére
bionál szerintem a támogatás elfogadható:
kb 2havonta új bios a közepes lapokhoz
amd+realtek+stb drivereket meg úgyis a saját honlapjukról töltöm le a frisset
abit-hoz írtam emailt 4-5 nap és jött válasz szerintem itt se rosszabb a helyzet
lehetőséget kell adni a kicsiknek ispl. olvastam pont most a gigabyte lapok sok jó tuningramot nem szeretnek
én amúgy is szeretem a különleges dolgokat
pl milyen az mikor pont ugyanolyan suzukit látsz mint ami nektek van
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Gold Edition! Olvass!
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest