Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- weiss: Autó költségek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beigli767
csendes tag
Hello!
Olyan kérdésem lenne, hogy meghúztam az amd athlon II x4 635 típusú procimat alap 2900mhz-ről 3335mhz-re. Ettől nem is félek, viszont a ram (kingston hyperx(khx1333c9d3b1k2/4g) 1333mhz ddr3) feszültsége 1,5V ról 1,7V-ra növekedett, és az effektív órajele 1538mhz lett, ami aggasztó, mivel 1333mhz a ram.
Ezektől eltekintve stabil a rendszer, és növekedett a teljesítmény is. 3d mark '06-ban még alapon 12360 pontot értem el, tuningal 14025 pont lett.Szerintetek nem lesz probléma, vagy inkább állítsam vissza az egészet.
Válaszaitokat előre is köszönöm!
-
efegyke
tag
Jelenleg így állok kép
A proci feszültségét az alaplap AUTO beállításon 1.425re lőtte be, én manuálisan 1.375öt adtam meg neki.Eddig minden ok.Azért ha felfedeztek valami ellentmondást szóljatok -
darál0w
Jómunkásember
válasz
efegyke
üzenetére
tehát a hűtőd a 21°Cos levegőt tolja rá a procidra. ami azt jelenti, h 21°Cnál hidegenn nem lehet...főleg, h az a proci még hőt is termel...ebből kifolyolag azt a megállapítást lehet elmondani, h rosszak a proci szenzorai.
innentől kezdve 2 lehetőséged van.
1. visszaviszed és erre hivatkozol, h cseréljék ki.
2. méred hőmérővel a hőt.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Dark KillerX
üzenetére
ha innen nézzük a dolgot, akkor cserélj. nem romlik a teljesítmény.,.de nem is nő...de valoban fejleszthetőbb , időtálobb konfigot kapsz garisan, és ha valoban ~0ft, akkor cserélj

-
Dark KillerX
addikt
Szerintetek a mostani lapomat/procimat érdemes lecserélni egy x3/x4-es Athlonra és egy Gigabyte 790-es lapra?És a procihűtő egy Hyper212 lenne,a táp az maradna a mostani?

-
efegyke
tag
Sziasztok
Adot egy athlonII x3 425-os processzor egy scythe mugen 2 hutovel 3ghzen(13.5x223) 1.25 volt feszultsegen.az normalis hogy a proceszor homerseklete uresjaratban 30fok,a maghofokok pedig 15 fok?
Koszi a valaszt
-
Chaser
legenda
válasz
darál0w
üzenetére
Jó, nekem akkor 1.1V-on fog összejönni, természetesen 4. maggal és L3-mal
vagy ha nem hát kisnyúl
1ébként a lap az már biztos 760g lesz, tényleg csak az igp órajelét butították le és az uvd-t vették el, de fHD-t 2 magos sempronom is gond nélkül vitte, nem hat meg
x3 440@3ghz-3.33Ghz
3GB ddr3 1333
valami ilyesmit akarok
-
RexpecT
addikt
Milyen AM3 procit ajánlotok 20k alatt?
X3 445 ajánlott játékra? -
Chaser
legenda
válasz
darál0w
üzenetére
Én is elvagyok a ddr2-vel, crucial chipes kingmaxom van
De az am3-as lapon sok az usb, cserébe nincs párhuzamos port meg spdif, amik nekem nem hiányoznának, az usb az jobban kellene. Meg hajt a kíváncsiság, ddr3-mal ugyan változik-e a fogyasztás. Viszont az am+ lapba rakhatok régebbi cpu-kat is, szóval nem egyszerű
-
Chaser
legenda
válasz
darál0w
üzenetére
Intelnél se, csak úgy hallottam megsül tőle. Minap néztem egy i3-as gépet, GB lap volt benne, nézem a ramot valami 2.2V-ig lehetett feszelni vagy tovább
Na mind1, én nem akarom bántani az amd-t se, csak láttam az 1600-as ramok ára is lement, kingmaxok milyenek? '600-osból láttam kék bordásat az szépen megy, 1333-asból gondolom csak csupasz van, de jobb is lenne mert nem hiszem hogy elférne a borda. -
Chaser
legenda
válasz
darál0w
üzenetére
Jah téged kérdeztelek, már emlékszem
Végül is mind1, kíváncsiságból veszem hogy kimérjem mennyit eszik egy x3, meg tudom-e aktiválni a + magot és cache-t
volt egy s140-em, annál sikerült a kis putris lapomban, ezért se akarok drágábbat, mert minek.
Rémlik valami a ramokról, de nem foglalkoztam még vele. Intelnél tudom, hogy talán 1.65V a gyári érték amit nem szabad túl lépni, amd az rugalmasabb. De tuning csak próbára lenne, a mostani x2-vel is bőven elvagyok. -
darál0w
Jómunkásember
-
Chaser
legenda
Kérdeztem pár hete vkitől, hogy a HT 1 mennyire fogna vissza x3 vagy x4 cpu-t? Eljött az idő, vennék egy x3-at, csak jó lenne tudni érdemes-e 740g-s lapba, amit cserélnék szintén 740-re csak am3-ra. Következő kérdés: ramból elég 1333-as kommersz vagy 1600-os jobb időzítésűt vegyek?
Ez a kiszemelt lap és ez a mostani. Ddr3 meg a sok hátsó usb miatt váltanám le. -
Barell
őstag
Van valakinek tuning tapasztalata Athlon II X3-as procikról? Mennyit mennek kb és milyen feszen? Nekem jelenleg 1.4V és 3.6Ghz a 440-esem, tudna többet? Úgyis visszatenném egyelőre alapra csak majd ha kell valami játék alá akkor tudjam mennyire lőjjem vissza, de egyelőre aztse tudom mik az általános határok.

-
-
Barell
őstag
Sziasztok. Athlon II 245-ömöt cserélem a napokban X3 440-re. 32 bites Win7 illetve 2 giga ram mellett számíthatok játékokban plusz FPS-re?

-
mpierre
veterán
válasz
darál0w
üzenetére
Igen tudom. 219 alapórajel fölött vége. Ez a proci a büdös életben nem hajtja ki a ramokat...
Ennyit tud. Ebből Thuban lesz... előbb, vagy utóbb.Szerk: Ja a feszre gondoltál? Még csak +0,05V-t kapott a cpu/nb...
Szerk2: Öööööööööööö. Igen. Még nehezen mozgok amd vonalon. Ez az első ilyen típusú renccerem.

-
-
mpierre
veterán
válasz
darál0w
üzenetére
Igen az llc-nek köszönhető, hogy föléfeszel. Llc nélkül tökéletesen azt adja, amit beállítok neki.
Nézek egy kis tuningot is, hogy mit bír a memvezérlő. Bár ez nem thuban. Most 1600-on megy. Eddig nem tudtam 1620MHz fölé vinni a ram tempót, most megint megpróbálom, hátha.... -
-
levai666
csendes tag
válasz
darál0w
üzenetére
huh, sikerült végigrágni.(sok mindent megtudtam , sajna nekem nem lehet aktiválni a 4.magot
)
Köszi amúgy, remélem nem lesz gond vele, mivel én egyenlőre lefelé húzom, sokba került még nem kísérletezek vele.
A bajom csak az még hogy bioszban nem találtam meg hol lehet kikapcsolni az overclock dolgot mivel ahogy nézem nekem alapból húzza, több feszt ad pl a memóriának is, 1,5V ír helyette 1,62-t kap, ráadásul azt lefelé, kézzel nem is lehet állítani mint a cpu-t.
Ha van valaki akinek ugyanilyen procija az megírná, hogy neki mien fesz-t kap, mert szerintem nekem a gigabytos alaplap tesz keresztbe, vagy az is jó ha bioszban megmondja hogy mit kell állítani mert auto v. default beállítással 1,472V-ad a szerencsétlennek nálam?Üdv.: levai666
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
levai666
üzenetére
ormális egy amd x3 440-es procitól, hogy gyári beállítással 74C-on menjen, max terhelésen? - nem.
most alap: 0,94, terhelve felugrik 1,3V-ra a fesz. (meg ez nem csökkenti az élettartamot? - nem.
aláírásomban szereplő géphez mien tápot érdemes venni? egy 400as FSP simán elég...
ezt meg olvasd el

-
levai666
csendes tag
ééés igen, hülyeséget mondtam, mert mennie kéne. Méghozzá az F15D-s biosz frissítéssel, win alatt is lehet bioszt frissíteni, gigabyte honlapról letölthető a progi.
Közben teszteltem kisebb feszültségen is a sajátom, és stabil. -
levai666
csendes tag
Sziasztok.
Mivel 1 hónapja Nekem is sikerült egy kicsivel komolyabb gépet venni, mostmár merek ide írni
.(meg azért is mert végig olvastam a topicot
)
Az első kérdésem rögtön az lenne, hogy:"Ugye, hogy nem normális egy amd x3 440-es procitól, hogy gyári beállítással 74C-on menjen, max terhelésen?" Játékok alatt, és everestes cpu teszten vettem észre, hogy nagyon melegszik a proci és a gyári hűtő is baromi hangos rajta.
Annyira nem én sem értek hozzá, de azt megnéztem, hogy biosban minden automatára van állítva, és mégis alaphangon a 1,1 V-t, terhelve 1,47V-t kap a cpu, a hőmérséklet meg elérheti a 76C-t is.
Kipróbáltam hogy bioszban visszaveszem -0,100V-al a cpu-t. Így most alap: 0,94, terhelve felugrik 1,3V-ra a fesz. (meg ez nem csökkenti az élettartamot?
)
Akármien ötletet, tanácsot szívesen fogadok. Meg majd a másik kérdés ami majd ezután jön, hogy az aláírásomban szereplő géphez mien tápot érdemes venni?(pl ha még jönne bele két vinyó, mert most még gagyi táp van benne, házhoz adták
)
Segítséget előre köszi.ui.: előttem szóló Horneynak: lehet ez a baj, (nem akarok hülyeséget mondani), de AM3as foglalatú alaplapra tudod csak rátenni.
-
Horney
csendes tag
Sziasztok,
Egy kis segítségre lenne szükségem, most vettem egy Athlon II X3 440 procit, amit egy AM2-es Gigabyte GA-M57SLI-S4 alaplapba raktam bele. Elvileg a legfrissebb BIOS-szal (az alaplap gyártójának oldala szerint) el kellene indulnia, de ehelyett csak hosszan sípol egyet bootolásnál a gép, majd újraindul és ezt ismételgeti. Mivel akadhat össze a CPU? DDR2-es RAMok vannak az alaplapban, 800MHz-esek, és egy Gigabyte 9800GTX+ videokártya. Az is eszembe jutott, hogy lehet, nem kap elég energiát, egy _papíron_ 520W-os Trust táp van a gépben, ami tudom, hogy sok mindenre nem elég. Mit gondoltok?
Elakadtam, kérlek mondjatok néhány lehetséges verziót!Előre is köszönöm!

Üdv,
Horney -
elfelejtette
veterán
Anno haver az Athlon64-es prociját akarta húzni, de az alap 2.2GHz-ről csak 2.5GHz-ig jutott, utána már instabil volt. Utána a hulladék tápját lecserélte egy minőségire, és mindjárt stabil volt a proci 3GHz-en is...

Olcsó minőségi táp pl. Chicony Hipro tápok, FSP APN széria. -
Delmo
csendes tag
Köszönöm eddigi segítségedet....
akkor sztem megyek beszerzem a dolgokat és jelentkezem... -
Delmo
csendes tag
Milyen tápot ajánlassz ill. milyen hűtőt....
Az L3 Chachet,hogy lehet állítani?
Bocsi,de nekem fogalmam sincs ezekről a dolgokról csak most kezdett el érdekelni,hogy láttam miket lehet kihozni az amd procikból....vga-nal meg ha jobb minőséget akarok ígyis-úgyis nagyobbat kell venni... -
Delmo
csendes tag
elhiszem,hogy vannak számítógép mágusok,de gondolom nehezedre esne leírni...végülis a lényeg,hogy segítsünk a másiknak...miér tis van ez a topic???már bocs mr. mindentudó...
-
Delmo
csendes tag
játékra is,de sztem nem egy nagy szám ez a vga...
-
Delmo
csendes tag
Stability Power 550W
De mi köze van ennek bármihoz is?azt sem értem,hogy a vga-nak miköze van hozzá??? -
Delmo
csendes tag
XD
DDR3 1333 2GB -
Delmo
csendes tag
alaplal: Asus M4A77T
proci: Amd Athlon II X4 635 (2.9)
táp: 550w
video: Asus EN8400GSnagyjából sztem ennyi....
-
Delmo
csendes tag
Sziasztok!!!
Segítségre lenne szükségem,hogy van egy AMD Athlon II X4 635 processzorom és nem tudom,hogy hol lehet bekapcsolni az L3 Chache-t...
És ezen kívűl még milyen tuning ill. húzási lehetőségeim vannak.
Előre is köszönöm!!! -
AMD X2
senior tag
válasz
dinamit300
üzenetére
Nem lesz állandóra feloldva a mag. Vagyis csak a megfelelő lapban tudod újra bekapcsolni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Házimozi haladó szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Más termékek kárára gyárt több AI gyorsítót idén az NVIDIA
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Pánik a memóriapiacon
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- Milyen széket vegyek?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23 Ultra Green 120 Hz Dynamic AMOLED 2X, 200 MP kamera, beépített S Pen
- Honor 200 Pro 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Huawei Watch 4 Pro eSIM okosóra garanciával hibátlan működéssel
- Playstation 4 Slim 1 TB kontroller 6 hó garancia, számlával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
1ébként a lap az már biztos 760g lesz, tényleg csak az igp órajelét butították le és az uvd-t vették el, de fHD-t 2 magos sempronom is gond nélkül vitte, nem hat meg
Ennyit tud. Ebből Thuban lesz... előbb, vagy utóbb.

)