- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Rap, Hip-hop 90'
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Thomas1
addikt
Nincs félreértés, szimplán csak az újabb chipset miatt, és ahogy te is mondod a plusz 1 év gari miatt választottam ezt a lapot. Giga lapok egy ideje már nem szimpatikusak, Asrock-kal nincs semmi bajom, de 300 HUF különbségért inkább ez az Asus.
Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget, elvileg péntekre itt is van hozzá minden, és össze is tudom dobni meló után.
Max. majd IGP tuningban kérem a segítségeteket, ha nem boldogulnék.
-
-
Findzs
addikt
válasz
FireKeeper #4170 üzenetére
usb 3 -ból ugyanannyi van a két szóban forgó lapon (4db)
asrock FM2A75 Pro4-M, asus F2A85-M LE
mindkettőn sata 3 van az, hogy a 85 -ös asus -on nem 5 van hanem 7 az átlag otthoni felhasználóknak szerintem lényegtelen ki használ manapság 5 -nél több sata eszközt?
de egyébként mindenki olyat vesz ami neki szimpatikusabb valamiért, csak azt szerettem volna mondani, hogy sata portból van több az asuson, ami inkább az asus mellett szól érdemben az a +1 év gar
-
HeavyToys
senior tag
válasz
headhunter #4194 üzenetére
Nagyon. 3. slotot már nem zavarja. De ugye a 2.-4. slotot használjuk általában és arra rálóg! Szóval mindenképpen a nem magasított ramok közül kell választani. Geil Evo Laggera 2133-as CL10-es(2x4gb) szett jó is , gyors is, hűvös is, nem is drága!
-
Borokafa
őstag
A Scythe Grand kama mellett nálam már nincs ilyen gond, elférnek a ramok, és keskenyebb házakban is elfér. A Brockennél egy picit gyengébb, de hangtalan és jól néz ki
hűti a FETeket is
-
HeavyToys
senior tag
válasz
Mahrenburg #4190 üzenetére
Ha merlinnél lesz Brochen "használtban" amit már leírtam párszor a fórumokon, hogy hogyan használt (enyém még fóliás volt 7k-ért, akkor mindenképpen azt vedd!
Top Flow esetén pedig a DEEPCOOL ICE WING 5 PRO-is meggondolandó!
-
Mahrenburg
őstag
válasz
FireKeeper #4185 üzenetére
FireKeeper, HeavyToys - Köszi a válaszokat!
Nekem FM1-es Extreme6-om lesz (ezért "szürkültem be"
), s most töprengek. hogy milyen hűtőt kapjon, de asszem valami kisebb "torony" lesz...
-
ft109
csendes tag
Üdv!
AMD A10-5800K ezzel a lappal ASROCK FM2A85X Extreme4-M jó választás lenne?
valakinek ezzel a lappal valakinek valamilyen tapasztalata esetleg? -
HeavyToys
senior tag
válasz
Mahrenburg #4184 üzenetére
Osztom a felettem szóló véleményét. Extreme 6- és 4 esetén nem kell ezzel foglalkozni. Ahol nincs rajta hűtőborda, ott esetleg lehet gond.
Egyébként nyilván, ha fentről van hűtve, nem pedig Brockennel, mint nálam is, ott jobb a VRM-ek hőmérséklete is!
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
Mahrenburg #4184 üzenetére
a VRM-re nyilván nagyobb légáramlat jut, ha a hűtő az alaplappal merőlegesen fúj, de az ilyen megvalósítással rendelkező hűtők jellemzően nem erőbajnokok. de ha a házban hátul/felül még van egy venti kiszívni a meleget, az azért elég kell hogy legyen (az én lapomon csak home-made ramsünis VRM hűtés van, pont egy Brockennel, hátsó venti nélkül, és nem vészes a VRM, terhelés alatt se, pedig azért zabál a phenom is).
-
Mahrenburg
őstag
válasz
HeavyToys #4182 üzenetére
Köszönöm a választ!
A VRM hűtőbordája (és a CPU körül levő egyéb alkatrészek) hűtése szempontjából szerinted mennyire számít, hogy a CPU-hűtő ventije párhuzamos az alaplappal (pl.: AMD gyári CPU-hűtő vagy Alpine 64), vagy merőleges az alaplapra (pl.: Alpenföhn Brocken)?
-
x_o_n
veterán
válasz
atti_2010 #4179 üzenetére
én eddig csak az asrock és giga lapokról halottam ezt,akiket én ismerek,kereskedők,rendszergazdák stb illetve a hely ahol eleve fusion gépeket raknak össze kint ,az asus-al nem volt gond , igy én csak erre tudok támaszkodni,asrockból rengeteg hibás volt már ,gigabyteból ,asusból kb ugyanannyit vittek vissza ami gyártási hiba bár hozzá teszem az asusból 12x annyi ment el.Msi-t szerettem volna de nem birtam kivárni mire méltosztattak megjelenni vele...
-
HeavyToys
senior tag
válasz
Mahrenburg #4180 üzenetére
Nekem jól szellőzik a ház de nincs felülről ráirányítva semmi szóval tény, hogy nem hideg a VRM hűtőbordája, de abszolút vállalható. Teszteken +5-10 fokkal volt melegebb mint a többi. MSI volt egyébként a leghűvösebb, a többi 5-6 fokkal volt jobb, mint az Extreme6.
Szóval lehet melegebb, de gyakorlati eltérést, vagy anomáliát nem tapasztalatok,
-
atti_2010
nagyúr
Nem is akartam vitát de szerintem ha bármelyikből a csúcslapot veszed (FM2) mind jól működik az olcsóbb lapoknál meg vigyázni kell mert vannak problémák talán mindegyikkel, Asusra is írták itt hogy gondok voltak vele ki is cserélték valamilyen más márkára mert az eladó panaszkodott hogy sokat visszavittek.
-
x_o_n
veterán
válasz
atti_2010 #4174 üzenetére
khm tapasztalatból...fm1 és fm2 alatt is ez volt a leg problémamentesebb,nekem.
ebböl nem kell sértődést csinálni ,nem azt irtam hogy szar az msi vagy a gigabyte..de ha jól utánagondolsz mindnek van gyengéje és elönye probáld ki te is mindet.
saját vélemény és tapasztalat,nem kell ebböl rögtön vitát nyitni. -
törölt tag
válasz
maddnes26 #4159 üzenetére
Az 1866-ot még bírnia kellene, mert az a hivatalos órajele az APU-nak. Afelett meg mázli kérdése. De ahogyan előttem írták, a feszültség minimális megemelése segíthet a tuningban, ha mindenképp e tartomány felett akarod járatni a memóriákat. A VDDNB határozza meg az integrált memóriavezérlő feszültségét, így első körben azzal babrálj. Illetve még előtte az UEFI-t frissítsd a legújabb verzióra!
-
atti_2010
nagyúr
válasz
rendesadam #4171 üzenetére
Ha nem huzigálod akkor mindegy melyiket veszed.
-
rendesadam
tag
válasz
atti_2010 #4164 üzenetére
Alapvetően nem szeretnék tuningolni, egy stabil, megbízható gépet szeretnék :]
Esetleg, ha úgy alakul, kicsit húznám a memóriát, de nem hiszem, hogy szükség lesz rá.Valamelyik tesztben olvastam, hogy az Extreme6-on a bordák ellenére eléggé melegszik a VRM, bár nem gondolom, hogy Asrockék a csúcslapjukon úgy mellényúlnának, mint az ITX-nél.
-
HolyFire
aktív tag
válasz
Thomas1 #4167 üzenetére
Én is filóztam a 75 és 85 között...majd itt felvilágosítottak meg túrtam a netet és igazából olyan nagy eget verő lényegi különbség nincs a kettő között...így AsRock FM2A75 Pro4-M alaplap lett... eddig teljesen korrekt az egész....mondhatni tetszik. Pár ezret így csíptem a költségeken ami azért soha sem rossz dolog...
-
Thomas1
addikt
-
atti_2010
nagyúr
válasz
rendesadam #4163 üzenetére
Ha akarsz tuningolni akkor az MSI G65 vagy a Giga UP4 amiknek nagyon jó Biosuk van az MSI -n hab a tortán a jó hűtés a VRM -n és a mérőpontok a feszültségeknek.
-
rendesadam
tag
Sziasztok!
Egy Asrock FM2A85X Extreme6 és egy MSI FM2-A85XA-G65 alaplap között hezitálok. Egyelőre a biztos pont az A10-5800K, illetve az, hogy dVGA nem lesz, inkább váltok, ha a Kaveri megjelenik. A két deszka között minimális különbségek vannak, melyiket tudnátok ajánlani?
Köszi!
-
Thomas1
addikt
Sziasztok!
Csak egy gyors kérdésem lenne:
A10-5700 APU-hoz, és 2x2 GB OCZ Platinum 1866 ramhoz melyik alaplapot válasszam?
SATA 2-es SSD-m van, és jelenleg nincs USB 3-as eszközöm. Megéri az A75 a felárat?Itt a lista, amiből választanom kellene, csak 20.000-ig írtam fel, drágábbat nem akarok:
BIOSTAR A55ML2
ASRock FM2A55M-DGS
MSI FM2-A55M-E33
Gigabyte F2A55M-DS2
ASUS F2A55-M LK
Gigabyte F2A55-DS3
ASRock FM2A75 PRO4-M
ASUS F2A55-M LE
Gigabyte F2A75M-D3H
ASUS F2A85-M LE
Gigabyte F2A85XM-D3H
Gigabyte F2A85XM-HD3
ASRock FM2A75 PRO4
ASRock FM2A85X EXTREME4-MElőre is köszönöm a válaszokat!
-
maddnes26
csendes tag
Sziasztok!
Összeraktam egy alábbi konfigurációt:
A10 5800k proci
Asus F2A85 M alaplap
2x4gb Kingstone Hyperx Predator 2400Mhz ramA kérdésem hogy hogyan tudnám 1600Mhz fölé vinni a ramok órajelét?
-
válasz
atti_2010 #4152 üzenetére
Prónálkoztam az "Auto" beállítás helyett egy két lépéssel csökkenteni a CPU Voltage értéket, de sajna elsőre nem sok sikerrel. A Windows már a boot közben elhal. Esetleg tudnátok javasolni egy értéket CPU Voltage-nek? Mennyivel feszeljem alá az "Auto" értéket, ami most 1.331V?
-
drr
őstag
Sziasztok!
Van e közöttetek olyan, aki a legerősebb Trinity-t használja dual graphics módban. Mire elég ez játékok terén? Ne linkeljetek teszteket, személyes tapasztalatokat várok
-
-
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni
Adott az alábbi konfiguráció:
BitFenix Shinobi Midi-Tower USB 3.0 - black
FSP Aurum 650W Active PFC Gold 12cm Modular
ASUS F2A85-V PRO @ az elérhető legfrissebb BIOS használatával
AMD A10 Series 5800K X4 BOX @ 4,3 GHz-en megy, a "Basic BIOS" által felkínált "High performance" séma alapján, az EPU ki van kapcsolva. Terhelés alatt gyári hűtővel ~62fokos a CPU.
Geil EVO Leggera DDR3 PC17000 2133MHz 8GB KIT2 @ Jelenleg 1.65V és 1866MHz-en megy
ASUS Radeon EAH6670/DIS/1GD5 1GB GDDR5 PCIExpress ATI Eyefinity @ Dual-Graphics be van kapcsolva
Windows 7 x64 Eng Ultimate, minden gyári driver és szoftver telepítveA gépet pénteken szereltem össze, azóta folyamatosan nyúzom és egyszer csak a következőt tapasztaltam:
A Windows alatt futó Prime95 alig 1 perc matekozás után kifagy(Nem dob kék-halált). Előzmények: az összeszerelés óta folyamatosan nyúzom a gépet, eddig elsősorban Live Linux alatt teszteltem: Linux alatti Prime95, HDD teszt, formázás. Minden teszt 4-6-8 óráig futott a gépen, bármilyen hiba, észrevehető melegedés és anomália nélkül. Szombat délután végre felkerült a Windows is, az összes szükséges driver és szoftverrel együtt. Még két játékot is kipróbáltam (Metro 2033 és BlackMesa), mindkettőt fullos beállítások mellett. Muzsikált szépen.
Szóval nem igazán értem, hogy miért csak a Windows alatti Prime95-nél jön elő a jelenség, sehol máshol eddig.Van valakinek 5lete?
Előre is nagyon köszönöm!Üdv,
Bélabácsi -
=HG=
addikt
válasz
csiki_92 #4142 üzenetére
Vga-val kapcsolatban topikjában inkább... Ott nincs, amit még ne próbáltak volna....
-
csiki_92
aktív tag
válasz
BlueAthlon #4141 üzenetére
Köszönöm, hogy a kérdésre koncentráltál
A VTX3D 7770 X-Edition hűtésével nincs gond? Olvastam, hogy leterhelve 75-80 fokos. -
BlueAthlon
senior tag
válasz
csiki_92 #4138 üzenetére
Ha csak a 7770-es kérdésre fókuszálok:
Az összes alap 7770-es "GHZ" edition gyárilag, mivel 1000 GPU / 4500 RAM a referencia órajel.
Ha már mindenáron egy tuningosat keresel belőle, akkor ajánlom figyelmedbe (pár gyártó látszat-tuningos példányával ellentétben) az alábbiakat:
Sapphre 7770 OC
VTX3D 7770 X-Edition
Powercolor 7770 PCS+Ezek mind 1150 GPU / 5000 RAM órajeleken mennek és megérnek 2-3 plusz ezrest a többihez képest...
-
csiki_92
aktív tag
Sziasztok!
Egy A10-5700-as processzorhoz szeretnék videókártyát venni, és az lenne a kérdésem, hogy a HD7770-ből megéri-e +3-4 ezer forintért a GHZ Edition-t venni? (Alaplap: ASRock FM2A75M-DGS, táp: 500w)
-
=HG=
addikt
válasz
rendesadam #4134 üzenetére
Annyira nem sürgős, de nem annyira Itx-et akartam összerakni, inkább mATX-ben gondolkodtam, de közben megláttam ezt a házat és láttam benne fantáziát. Viszont ha mATX lapot teszek bele, akkor nem fér el a táp.
Nem tudom mennyire ismered, de teljesen egyedi megoldások vannak a házban, így minden alkatrész beszerelése barkácsolós...Ami nem nagy baj,(szeretem a kihívásokat) csak így sokat kell variálni.Árban, szolgáltatásban egész jó az MSI lap, csak a csupasz Fet-ek nem nagyon tetszenek. Nem tudom mit bír, ha egy kicsit megpiszkálom az A10-et..De majd kiderül...
-
atti_2010
nagyúr
válasz
rendesadam #4134 üzenetére
Viszont minek várjon ha az MSI megfelel neki és még nem is rizikózik.
-
=HG=
addikt
válasz
Mahrenburg #4131 üzenetére
Egy Dell OptiPlex GX620 házba szeretnék beköltözni....Nem egyszerű...
-
=HG=
addikt
válasz
Mahrenburg #4129 üzenetére
Nagyon köszönöm a mérettáblázatot !
Sajnos a keskenyebb verziók sem jók, mert az ellenkező irányba kellene a kisebb méret.
Valószínüleg marad az MSI ITX..vagy a tápot kell máshogy elhelyezzem.
-
Mahrenburg
őstag
válasz
Mahrenburg #4124 üzenetére
Bocsánat, elírtam!
Az FM2A55M-DGS és az FM2A75M-DGS 22.6x19,3.
-
stratova
veterán
válasz
Norbi14 #4127 üzenetére
Ez Windowsnál a "Beragadó billentyűk" szolgáltatás miatt van. A kisegítő lehetőségeknél tudod kikapcsolni.
-
Norbi14
senior tag
Játék közben pittyegő hangot a ki, mármint nem a gép hanem a hangfalból jön. Mint amikor egyszerre sok gombot nyomok meg, és ilyenkor tényleg azt csinálja mert nem is reagál pár másodpercig arra, hogy mit nyomok. Pl Most Wanted-ben kanyarodok pittyeg egyet és közben még kanyarodik tovább pedig nem is nyomok semmit. Ötlet?
-
Müszi
senior tag
válasz
HolyFire #4123 üzenetére
Természetesen így minden energiagazdálkodási funkció működik rendesen. Frankón visszaveszi magát 1,4GHz-re idle állapotban. GPU-t nem húzom mivel nemigen játszom. Ha mégis akkor is bőven elég volt a bios alapbeállításokkal Skydrift-re ill. F1 2012-re. A memóriáim 1600MHz-en járnak. Ezeknek a Kingmaxoknak ennyi a max. A magasabb órajelhez kellhet az NB-nek egy kis + fesz.
-
rendesadam
tag
válasz
Mahrenburg #4124 üzenetére
Alaposan átrendezték a kettes revíziókat...
-
Mahrenburg
őstag
Hello!
Az ASRock ugyan lespórolta a pontos méreteket, de ami biztos, hogy az FM2A85X Extreme4-M és az FM2A75 Pro4-M 24,4x24,4-es.
Az FM2A55M-DGS R2.0 és az FM2A75M-DGS R2.0 24,4x17,3-as.
Az FM2A55M-DGS és az FM2A75M-DGS 24,4x19,3. -
Müszi
senior tag
Sziasztok!
Főleg Asrock FM2A75M-ITX és A10 5800K tulajoknak.
Ezekkel a bios beállításokkal teljesen stabil a gépezet kis OC-vel alulfeszelve:A hűtés ezzel a Scyte Samurai ZZ passzívnak mondható megoldással jól bevált.
Az eredeti CPU fan bal oldalról rendszerhűtőként funkcionál a Cooler Master Elite120 házban ami 45 fokra van a biosban állítva ezért ilyenkor jobban pörög, de idle állapotban 600 rpm körül mozog leszabályozva és teljesen némának mondható. Friss levegővel jól lehűti a problémás VRM áramkört és a chipset hűtőbordáját is.
Egy kép teszt közben: -
attiati
veterán
válasz
kenyervagyok #4120 üzenetére
ez megint ár kérdése lesz
asrock fm2 extreme 4 lucid virtu-val, 4 ram foglalattal, hdmi csatlakozóval, 4+2 VRM-el, több PCI foglalattal, (ha kell, akkor mATX méretben is)
atx 22,5e
matx 20,5e
ezt nehéz lesz megverni -
kenyervagyok
csendes tag
+2 ÚJ MSI FM2- Lap
http://ipon.hu/hir/ces_2013_uj_termekek_az_msi_tol/23732
-
Dani_kp
addikt
válasz
Goose-T #4117 üzenetére
A turbo core-t én is kikapcsoltam az volt az első. Az alulfeszelést próbáltad?
Én egyenlőre csak az ASRock-hoz kapott drivereket raktam fel külön catalyst-al nem próbálkoztam, játékokkal mi a tapasztalatod, mivel játszol, milyen beállításokkal...stb?Azaz A85 ITX-es lap tetszetős
, kíváncsi vagyok, hogy mikor lesz elérhető és mennyiért?
Majd ha lesz több időm és legfőképpen kedvem, akkor írok egy játék tesztes logout-os bejegyzést.
-
Goose-T
veterán
válasz
Dani_kp #4101 üzenetére
Sikerült stabilizálnom a működését úgy, hogy kikapcsoltam a Turbo Core-t és az APM-et, valamint feltettem a 12.11-es béta Catalystot, így most már egyáltalán nem fagyogat semmi, felhőtlenül játszogathatunk.
Az egyik R36 jelzésű VRM alkatrész viszont így is meg van kicsit barnulva, fene tudja, meddig fogja így bírni. Remélem, kibírja az FM2A85X-ITX érkezéséig.Ezen a képen lehet látni az inkriminált alkatrészt, a procifoglalattól balra a legfelső R36 kocka, na az van nekem megbarnulva.
-
kircipeti
senior tag
válasz
HeavyToys #4111 üzenetére
Azóta kijött egy Asrock FM2A85X-ITX is. Bár még tapasztalat nincs róla.
-
HeavyToys
senior tag
ITX-ben az MSI FM2 A75ITX-es lapját ajánlanám inkább. Az Asrock FM2 A75ITX lapja sokunknál volt problémás (kifejezetten ez a típus), amit lehet azóta javítottak, de erről biztos információ nincs. Nyilván nem volt mindegyik hibás, de inkább jobb nem kísérteni a sorsot, így ITX-es méretben ezt az MSI-t ajánlanám. Van rajta Wifi, Bluetotth, szóval egy jól felszerelt lap!
-
=HG=
addikt
Sziasztok!
Erősen gondolkodom egy FM2-es konfig összerakásán. A proci 99%, hogy A10 5800K lenne. Viszont egy akkora házba szeretném elhelyezni, amibe már valószínüleg mATX nem fér el. Milyen ITX lapot tudnátok javasolni ? Illetve még az lenne a kérdésem, hogy mindegyik mATX 24,4x24,4, vagy vannak kivételek esetleg asrock-nál ? Mert mint tudjuk az ATX lapjaik sem teljesen atx méretek, hanem egy kicsit keskenyebbek. -
krisznagy
tag
válasz
atti_2010 #4108 üzenetére
Nekem a CTG-450-80p tápon is 4pin van csak, és normálon megy a cpu.
Az Extreme4 automatán állítja az A10 a frekvenciát? Az asrock tuning progiját nézem - és ha elindítok egy alkalmazást felugrik a frekvencia.
Jelenleg az Asrock extreme tuning utility - azt írja 0,908 V megy az A10-em
valami ötlet?
-
kopidoo
senior tag
Tápt cseréltem és láss csodát megy 1,325volton az APU.
Az előzőn csak 4pines volt a cpu tápcsati, ezen 8pines. -
Dani_kp
addikt
válasz
Goose-T #4086 üzenetére
Hogy bírja az új alaplapod a kiképzést?
Amúgy én bios-ba tornáztam le az 5800K feszültségét 1,375V @ 1,275V-ra, de még egyenlőre nem ez a vége szerintem, szóval holnap további kísérletezések lesznek, hogy meddig is bírja.
Esetleg, aki hasonlóképpen "tuningolja" a prociját az megírhatná, hogy mi lett a vége az alulfeszelésnek, meddig bírja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux kezdőknek
- Windows 98/ME kérdések és válaszok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Konica Bizhub C220 - A3 fénymásoló
- Bomba ár! Dell Inspiron 7400 - i7-1165G7 I 8GB I 512SSD I 14,5" 2K I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest