- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- sziku69: Szólánc.
- droidic: EA GAMES – élő emberrel a supportban 2025 ben
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Bander78 #19099 üzenetére
Youtube-on nincs videó?
Amúgy szerintem nem nagyon fog menni tippre. Már abból kiindulva, hogy OpenGL módban eléggé köhögnek az AMD-s architektúrák Doom alatt, Vulcanra váltva szárnyra kapnak, így talán volna esély. Azonban az A10-6800K nem GCN-es sajna, szóval utóbbi opció nem játszik nálad. -
Bander78
tag
Sziasztok! Valaki próbálta már 6800K igp-vel az új doom-ot? Persze minden minimumon de a 720p-n 20-30 fps azért legyen meg... Vagy tejesen reménytelen?
-
Dilikutya
félisten
válasz
simongab #19095 üzenetére
Nem. 2 GB-ot megkap az IGP, egy sima esti böngészés háttérben zenével, 4 éves (W8.1->W10) operációs rendszerrel lazán leköt 4 GB-ot. 8 GB alatt nem tudnék létezni (annyi van most még otthon), és ha van az embernek még valamire igénye, az már mehet a másik felébe. Jó, játék alatt kiléphetsz a böngészőből, de egy kis képszerkesztés, hobbi programozás (van ingyenes verziója a Visual Studio-nak is) hamar belekezd abba is.
-
senki66
senior tag
Mind a négy slotban 4 GB ram van, mivel mikor mindent visszavettem alapra, akkor se ment le az IB Test, ezért visszaraktam az NB-t 2100 MHz-re, a ramokat 2133-ra. Normál felhasználás mellett van, hogy napokig sincs hiba, csak a CPU tuning nem megy, ezért kezdtem kísérletezni. Korábban két venti volt a házban, közvetlenül a tápra kötve csak a proci hűtő PWM-es volt az alaplapra kötve, de akkor is voltak random blue screen-ek. Most van szintén egy PWM-es proci hűtő, valamint egy 3 pines feszültség szabályozós és 2 db pwm-es venti. Tehát se alaplapi hűtőkkel se azok nélkül nem kerek.
-
mmdms
addikt
válasz
senki66 #19092 üzenetére
Nincs tudomásom ilyen lehetőségről. De az teljesen mindegy milyen márka/teljesítményű a másik táp, ha az jól üzemel. Ezt a konfigot egy 300wattos noname tápnak is röhögve bírnia kell. Másik amire gyanakodom a ram, gondolom 2 vagy 4 modul a van a gépbe, ha kettő, próbáld meg a másik két foglalatba, ha úgy se jó egyesével próbálkozz. Tudom sok idő, de szerintem megéri. Ha 4 modul van néhány lapnak kell egy kis plusz fesz az NB-re, ez is egy próbát megér.
Amire sokan nem figyelnek, ha rengeteg ventilátor van a gépbe mind alaplapra kötve, meglepően sok ampert tudnak felvenni az alaplaptól, egy 3+1 fázisos lapnál bizony okozhat kellemetlenséget. -
senki66
senior tag
Van még két inteles gép is itthon, az egyikben biztos, hogy rosszabb táp van, meg a lányom gépe, de nem örülne, ha kikapnám a tápot (most hirtelen nem is emlékszem milyen táp van benne, és hogy jó lenne e ide?) Tehát táp problémára gyanakodsz - tudnánk ezt valahogy monitorozni?
-
senki66
senior tag
[link] ebben a hsz-ben ( a végén) írtam, hogy a memtest86 egy egész éjjeles futtatás során nem dobott hibát, az 3.8 Ghz-és proci beállítás mellett történt, teszteljem azért újra ramokat illetve kicsit bele is zavarodtam, nem tudom honnan kezdjem. 1. Csináljak egy Load defaults-ot ? 2. IBT vagy hogyan? Ja és ha IBT akkor stress level mi legyen?
-
mmdms
addikt
válasz
senki66 #19086 üzenetére
Úgy értettem az általad használt 3,8-as beállítást teszteld le rendesen. Ha hibát dob valszeg a ramod mégse bírja azt a frekit.
Az nb nagy általánosságba 1,275- 1,325 volt között kér 2000-2200 mhzen, szerintem 1,3 volt 2000 mhz-en tuti nem lesz hibaforrás.
most azt hiszem 2200-on van, de 1866 Mhz-én hány Voltra?
Gondolom ezt azért kérded mert neked is automatán állítja az nb feszt ha emeled a ram órajelét. ram 1866 mhz általad használt fesszel (már nemtom mennyit adsz neki), nb 2000 MHz 1,3 volton. Így próbálkoznék a helyedbe,ezeket az értékeket a döntő többségnek bírnia kell. De ezt nem kell szentírásnak venni, a legjobb az lenne mindent alapra tennél, mert a proci végét úgy keressük, hogy első körben semmi máshoz nem nyúlunk. -
mmdms
addikt
válasz
senki66 #19082 üzenetére
A helyedben először visszavenném a ramot (legalább 1866-ra), és az NB-órajelét (2000-2200 mhz monnyuk 1,325 V-al, ne legyen ez se szűk keresztmetszet) 4,2 ghz-en, nem lepődnék meg ha az okozza a galibát, és így keresném először a proci végét. Elég sok mindent emeltél egyszerre, senki se fogja kitalálni mi a gyenge pont. A 3,8-as beállításodat is letesztelném először egy normális progival, van egy tippem hogy IBT alatt újraindulna ott is.
Mennyit droppol a lap? Nálam is piszok sok az eltérés a beállított és mért értékek között, pölö ha 1,45 V-ra állítom terhelés alatt leesik 1,39 környékére, ezért adok neki +0,064 V offsetet. A kolléga által említett LLC tapasztalatom szerint sajnos semmit se csinál (nálam legalábbis még egyik lapnál se ért semmit), szerintem a kevés fázissal rendelkező lapok (3+1) nem képesek már több kraftot stabilan leadni.(#19074) Gézengúz: Anno rengeteg Trinity tuningeredményt böngészgettem, a 750k-k sokkal rosszabbul teljesítenek mint az 5800k, pedig elvileg ugyanaz. Valószínű itt tényleg a rosszul sikerült/gyengébb példányok lettek a 750k-k.
-
senki66
senior tag
válasz
Balathruin #19083 üzenetére
Sajnos nem bírja, vissza tettem 4 GHz-re, remélem legalább ezt tudja tartani.
-
senki66
senior tag
válasz
Balathruin #19081 üzenetére
Ja North Bridge, érdekes mert ez is autón van nekem, pedig a memória erősen húzva van 1600-ról 2133-ra, de az jó az Auto beállítással. A Vcore LLC Mediumra állítottam, van még Exterm, de az gondolom elírás és Extreme akar lenni, azt is kipróbáljam, ha mediumon nem lesz jó, mert nem szeretném Exterminálni a procimat?
-
senki66
senior tag
válasz
Balathruin #19079 üzenetére
OK kipróbálom , csak kiváncsiságból az NBVID LLC az mire van hatással?
-
Balathruin
veterán
válasz
senki66 #19078 üzenetére
Vcore kell neked, a lényeg hogy terhelés közben kb. annyi feszültséget kapjon mint amit beállítasz. Nem tudom hány szint elérhető vagy hogyan hívják nálad, közepesen próbálj rá. Alacsony beállításnál kevesebb lesz a feszültség, magasabbnál több (akár beállítottnál is).
-
senki66
senior tag
válasz
Balathruin #19077 üzenetére
-
senki66
senior tag
válasz
Balathruin #19073 üzenetére
Mi is az az LLC ?
-
Gézengúz
addikt
válasz
Balathruin #19073 üzenetére
Trinity nem volt annak idején nekem sem stabil 4.2-n, (750K),Richland már jobban bírja. 4.2-n 1.26-al. (6800K)
-
senki66
senior tag
Na egy kicsit besegítettem a AMD Athlon X4 750K procimnak, kapott egy DeepCool GAMMAXX 200T hűtőt, a házba pedig kicseréltem a hátsó ventit egy Nanoxia Deep Silence 120 - 1300 RPM-re, hátra meg kapott két Coolink Swif2-80P-ét, úgyhogy a melegedés megoldva. Felhúztam 4.2 GHz-re a procit, nem melegszik túl viszont időnként mégis rebootol. Nem tudom milyen feszt adjak neki, hogy stabil lehyen - ha egyáltalán lehet. Most az 1.45-re amit az auto beállítás ad, rátettem még 0,078-at, azaz 1.528 . Lehet, szabad még növelni és ha igen meddig? (alulfeszelés nem ment még 3.8-on sem) De jó is lenne nekem is a 4.4 GHz, de a stabil 3.2-nek is örülnék.
-
Dilikutya
félisten
válasz
Cingáriusz #19066 üzenetére
Ha komplett gép, akkor az FM2+ már ne nagyon jöjjön számításba szerintem se. A HD630 még mindig nem üti meg a jobb AMD IGP-k szintjét. Ha Intelben gondolkodsz, akkor a HT-s Pentium G4560 egy AMD RX550-el inkább, amúgy olcsóbb AMD nincs is még az új platformra. Persze ha AMD és most kell, vehetsz FM2+ foglalatosat, akkor az A8-7600 is megteszi az RX550-el, csak nem lesz mód bővíteni később, ha esetleg igényként felmerülne.
-
válasz
Cingáriusz #19069 üzenetére
Akkor elég lesz a Kaveri/Godavari szerintem.
De nem vennék A10-et 30k-ért, ha van nem sokkal lassúbb A8-7600 16k-ért is. Nekem utóbbi van, youtube 1440p-ig megy kb, Skyrim a legterhelőbb, amivel játszottam, low-med vegyes beállítás (közelebb a low-hoz), 35-55fps-t tud 1080p-n. De kell hozzá dual channelben 2133MHz RAM, XMP-vel aktiválin kell biosban, magától nem megy.
Annyi, hogy 4K-t nem gyorsít sehogy az IGP, Youtube-ot sem tudja hardveresen gyorsítani, mióta átálltak VP9-re, procimagoknak kell kinyomni.
G4560 lenne a nyerő, de abban csak HD610 van, az érezhetően gyengébb HD630-nál is.Ha van keret, én Athlon X4 845-öt vennék (ez már Carrizo) és RX 550-et, 40k a kettő együtt, bármelyik IGP-t állva hagyják. (13k + 27k) teszt
-
-
válasz
HD630 jól le van maradva, még akkor is, ha i7-ben van.
Mindenképp kell hozzá 2133MHz RAM, dualban, szóval 2x4GB minimum a javasolt.
Ha később lenne fejlesztés, és IGP kell, akkor AM4-re kéne építkezni, Csak elindul már bolti forgalomban is a Bristol Ridge, nem csak OEM-eknek. Az is hozza majd ezt a szintet vagy többet, DDR4 és megmarad a fejleszthetőség Ryzenre vagy a 2018-ban érkező Raven Ridge-re (Zen magok + Vega IGP). -
mmdms
addikt
válasz
Ha most szeretnél a két platform közül egyet vásárolni, semmiképp se válassz fm2 platformot. Zsákutca.
A kérdésre amúgy nem tudom a választ. -
Sziasztok!
Szerintetek IGP-ben melyik az erősebb?
Az AMD A10-7870K vagy egy i3-73xx a HD630-al? -
Dilikutya
félisten
válasz
Balathruin #19064 üzenetére
Tudom, hogy szar.
Panaszkodtak GTX970-el is rá.
-
Dilikutya
félisten
2200 MHz-es NB-vel fagyott a Windows is, 2100 MHz-en stabil 4800 MHz magórajellel. Az IGP-t tegnap felhúztam 1090 MHz-re.
Kezdek rájönni, hogy a GTA4-el hiába próbálgatom, mert az egy fos. Gyakorlatilag mérési hiba méretű fps változással reagál a felbontás, textúra részletesség, antialiasing, V-sync, árnyék, tükröződés beállítások változtatásaira. 29%-os IGP, 17% magórajel és 14% memóriatuning gyakorlatilag nem mutat értékelhető változást. -
Dilikutya
félisten
válasz
simongab #19059 üzenetére
Tegnap egyszer Youtube videó, utána GTA4 alatt is összeomlott, az NB-t egyelőre visszavettem 2100 MHz-re. De az fix, hogy 4700 MHz/2100MHz-ig stabil, most 4800 MHz/2100 MHz. Este majd próbálkozok, talán kéne még neki feszültség.
Viszont érdekes, hogy se a GTA4, se a Far Cry 3, se a 2010 Call of Duty Black Ops nem vett észre semmit az eddigi állításokból, pedig a CPU-t, az IGP-t és emiatt a RAM-ot is meg kellene érezniük. Valószínűleg az IGP úgy ahogy van, kevés hozzájuk 1080p-ben. A GTA4 arra se érzékeny, ha látótávolságot, árnyékokat állítok benne, 1-2 fps a hozadéka.
Mindegy, úgyis idén jön egy SSD, és VGA is kerül a gépbe valószínűleg, bár a Ryzen APU-ra még kíváncsi leszek. Ha abban nem látok fantáziát, akkor csak VGA, az IGP-t visszaveszem alapra, és megcélzom az 5 GHz-et.
Egy dolgot nem értek, bár az alaplapos kérdés, hogy az A88-as lapban automata beállításokkal csak 1333 MHz-en mentek a memóriák (előtte az A75-ös Asrock-ban 1600), manuálisan pedig babrálni kellett az időzítésekkel, hogy mindkét modul látszódjon is. Bár ez részben amiatt van, hogy nem egyforma modulok, két lépcsőben kerültek a gépbe. Cserélni már nem fogom őket komolyabbra, valószínűleg annyit nem hoznának, ami a felára, és túl sokat ebbe a platformba már nem fektetnék, az A10-7xxx-ről is lemondtam, az SSD és a VGA pedig bármiben jól jön.
Valamiben azért majd lemérem, mi a különbség 4100 és 4800 MHz között.
-
Dilikutya
félisten
válasz
Dilikutya #19057 üzenetére
Terhelni még nem terheltem komolyabban az újabb állítás után, de jelenleg:
CPU: 4800 MHz
NB: 2200 MHZ
RAM: 1930 MHz
Vcore: 1,44 V
IGP: 1000 MHzMűködés stabil, az AIDA64 memória benchmark-jában láthatóan emelkedtek az L1-L2 cache eredmények is. Itt mondjuk valamiért 103 MHz-en ment az AIDA szerint az FSB, így 4900 fölé ment mérés közben a magórajel.
-
Dilikutya
félisten
válasz
Balathruin #19054 üzenetére
2100MHz-re emeltem egyelőre. Az égvilágon semmi gyorsulás. tesztprogramok lehet, hogy mutatnának valamit, de azzal sokra megyek, valós felhasználásban semmi.
-
Dilikutya
félisten
válasz
simongab #19051 üzenetére
Most 4700 MHz az alap órajel, 1900 az NB, 1830 a RAM, 1000 MHz az IGP. Feszültségen emeltem, most 1,4V. Ezekkel az értékekkel még nem terheltem. Még 950 MHz-es IGP-vel este elindítottam a GTA4-et, semmi változás nem volt a gyári magórajeles, 915 MHz-es IGP-hez képest. RAM-ok már jó ideje ennyin mennek. Benchmarkokat nem futtattam előtte se túl sokat, nincs összehasonlítási alapom sok dologban sajnos. AIDA64 memóriatesztjében voltak nagyobb értékek a korábbi 1600 MHz-es méréshez képest.
Ha ez stabilnak tűnik, akkor még emelek. Ez nagyjából 1-2 lépcsős emelés volt, mivel a Ph gyors tuningjában is ment a 4800 MHz 1,5 V-on 1086 MHz-es IGP-vel, így kicsit az alá lőttem be elsőre. -
Dilikutya
félisten
válasz
Balathruin #19046 üzenetére
Tegnap rövid ideig a turbó volt 4700-ra felhúzva, de megnéztem 1-2 klipet a Youtube-on, aztán kilőtte magát, vissza is vettem 4500-ra. De akkor a turbót teljesen ki is lehet kapcsolni, és csak az alapórajelet emelni?
-
Balathruin
veterán
válasz
Dilikutya #19045 üzenetére
Nyugodtan húzhatod ameddig bírja, feszültséget 1,6-1,65V közt is túl kell élnie.
NB nem tudom meddig megy, annó 6400K 2,4GHz-en ment. CPU-nál a turbót érdemes kukázni és az összes magra állítani az órajelet, annyi hogy itt a pstate-k miatt kicsit komplikáltabb lehet a dolog. Általában IGP-s terhelés mellett leveszi a CPU-t. -
Dilikutya
félisten
válasz
Balathruin #19044 üzenetére
1600 MHz-es RAM-ok vannak. Érdekes módon ebben a lapban alapbeállításokkal csak 1333 MHz-en mentek. Egy régebbi AIDA tesztem szerint az Asrock-ban lazán mentek alapból 1600-on, itt meg állítani kellett a BIOS-ban. Többet nem is merek amúgy se húzni a memórián, így is 300 MHz rá lett téve.
NB meddig húzható? Az alap vagy a turbó CPU órajelet érdemesebb állítani? -
Dilikutya
félisten
Hello!
Tuningnál mit érdemes magasabbra venni?
NB mennyit ér? Az alap vagy a turbo órajelet érdemesebb feljebb állítani?
6800K van, jelenleg 1900 MHz az NB, 4100 MHz alap, 4500 MHz a turbó, 935 MHz az IGP. A RAM-ok 1900 MHz környékén vannak. Ez stabilnak tűnik, a feszültség automatikus.
Az alaplap Gigabyte GA-F2A88XM-D3H, a hűtő egy Zalman CNPS10X Optima 140W tdp-ig ajánlva. -
senki66
senior tag
Majdnem vettem hozzá egy Noctua NH-U9B SE2 hűtőt, azzal biztos jól meg lehetett volna húzni, de sajnos a mérések szerint nem fértek volna el alatta a RAM-ok így le kellett mondjak róla.
Most nézem az AIDA nekem is 3992.5 MHz-ét ír CPU clock-ra, ezt nem egészen értem, mert 3,8 -ra van állítva a bios-ban. -
senki66
senior tag
A turbót csak képletesen írtam, valójában fix 3,8-ra van állítva az NB meg 2100-ra. Itt vannak a beállításaim:
A RAM-ok nem bírnak többet, 1600-asok gyárilag, így is elég szép tőlük, hogy 2100-on mennek. (néha beesik egy-egy blue screen death, de nem tudtam kivenni mi okozza, mindig másra hivatkozik. Memtest86 egész éjjel futtatva sem hozott hibát. Szerintem a Win10-nek van valami nyúgje, mert Win 8.1 alatt sosem kékhalálozott. -
mmdms
addikt
válasz
senki66 #19033 üzenetére
Hanyagold ezt a turboórajelesdit szerintem, feleslegesen sok feszt ad a procinak, amitől még jobban melegszik neked a gyári hűtővel, kapcsold ki és az apm-et is. Az energiamenedzsment így is úgy is visszaveszi az órajeleket üres járatba, inkább állítsd be fix 3,8-ra. Emellett érdemes az északi híd órajelét is megemelni, sokat hoz a konyhára: [itt] méricskéltem egy kicsit, az eredmények magukért beszélnek.
FoLey-v: fene tudja már, sose használtam.
-
mmdms
addikt
válasz
senki66 #19031 üzenetére
Igen, ugyanez hasonló lapban. Igaz nem 4,4-en megy már régóta, mert legtöbbször csak filmezek meg olvasgatok, így visszavettem 4-re.
3,8 turbóval? Emlékeim szerint csak 3,7-ig tolja fel, na mindegy. Nem tudom valaha monitoroztad-e az órajeleket játék közben, meglepően ritkán tolja fel a max órajelre, te inkább 3,4-en játszottál szerintem.
Olyan 4,2 GHz-et átlagosan mindegyik szokta bírni, ha ezt be tudnád te is lőni, akkor azért érezhető javulás lenne. -
mmdms
addikt
válasz
senki66 #19027 üzenetére
Egy ilyen kaliberű procinál +400 MHz kb annyit hoz a konyhára, hogy az adott akadós beállítások talán átbillenek folyamatos képsebességgé, többet nem igazán. Az előttem linkelt grafikon tesztjébe ha jól emléxem az nb órajelét nem emelték a magok órajelével, így ez annyira nem releváns mérés szerintem. Ez a proci max 7870-es karit (de inkább gyengébbet) tud kiszolgálni tapasztalataim szerint, és azt se minden szituációban.
EKL cold tower-t használok egy ilyen procin, 4,4 GHz-ig elég nálam, ráadásul elég sok feszt kér már itt. Valamelyik CM Hypertx hűtő is jó választás lehet sztem, mindkettő pár darab ezres aprón. -
válasz
senki66 #19027 üzenetére
Nem tudom mennyit hozna a konyhára, nekem szorzózáras APU-m van.
Egyébként nagyon játékfüggő is, hogy mennyire hagy a kártyában a procid. De azt sem tudjuk, hogy tartja e a procid az órajelet, vagy időnként csökkenti az órajelet. Van tuning leírás ebben a topikban, APM kikapcsolása és társait is el kell végezni. De ebben majd a többiek segítenek.Olvasd el ezt a logoutos írást, ebben szerepel húzott A10-5800K, egy GTX 1060 3GB társaságában. Itt nem sokat hozott a 3,8-ról 4,3GHz-re tuning valamiért. (lehet visszavette az órajelet nagy terhelésnél?)
-
senki66
senior tag
válasz
solfilo #19026 üzenetére
A Ryzen 1400 kb 60k, lap hozzá 25-30, ja és DDR3-as memóriáim vannak, azt is cserélni kellene, ez így egyszerre nagyon sok, egyenként meg nem lehet cserélni, mert mindent egyszerre kell, Rövidtávon a húzással ~ hány százalékos teljesítmény növekedést lehetne elérni és milyen hűtővel?
-
válasz
senki66 #19025 üzenetére
Valamennyit még lehet hogy tudnál húzni a procin, de az RX 480 alá mindenképpen kevés lesz.
Platformváltás kell neked, Intel i5-re, vagy AMR Ryzen 5-re. Az 1400 egész vállalható áron kezd menni, 4 mag, 8 szál.
Ryzen topik, ha lenne kérdés. -
senki66
senior tag
Üdv,
Nemrégiben vettem egy MSI RX 480 Gaming X videokártyát, de nem igazán tudom kihasználni, mert a Gigabyte GA-F2A85X-D3H (FM2) lapomban futó AMD Athlon X4 750K procim miatt eléggé CPU limites. A proci gyári hűtővel 3.8 GHz-en üzemel (így nem is nagyon bír többet). Mennyire lehetne húzni a procit, ha egy nem túl drága hűtővel megtámogatnám? 4.1, 4.2 GHz? Tudnátok valami nem túl drága hűtőt ajánlani hozzá vagy nem érne semmit a húzással sem lehetne számottevő javulást elérni? -
Sziasztok, A10-5800k Prime95 stress test alatt 30 sec után a 101.8C kicsit sok nem?
Mennyi ezeknél a max egészséges hőfok? Céges masina.
-
Mulder614
csendes tag
sziasztok! valaki tudna segiteni abba hogyan tudom felhuzni a proci,m órajelét? athlon x4 760k-ról van szó.
-
mmdms
addikt
válasz
akosvagyok #19015 üzenetére
Egy asus P5K lapom van, azon is mindkét foglalat megdöglött. Kétszer.
-
akosvagyok
csendes tag
válasz
Motaba78 #19014 üzenetére
Alles zusammen. Igazándiból annyira nem vagyok amatőr
olyan vga-m nem is volt amire ne ment volna legalább egy de most ezzel a konfiggal konkértan szopórolleren vagyok, azóta sem sikerült megoldani...max annyira tudok gondolni hogy elvileg csak fm2+-os proci támogatja a pci-e 3.0-át és valamiért fm2-es procival nem hajlanó kezelni vagy kuka a lap.
-
Motaba78
addikt
válasz
akosvagyok #19009 üzenetére
bocsi banális kérdés, de a vga-ra a tápkábelt/tápkábeleket is csatlakoztattad ?
-
akosvagyok
csendes tag
válasz
Balathruin #19010 üzenetére
igen próbáltam.
-
konci79
őstag
válasz
Monitort átkötötted a vga-ra?
Bios-ban igp letiltva? -
Balathruin
veterán
válasz
Mind a két foglalatot próbáltad?
-
akosvagyok
csendes tag
Üdv.
Van egy nem is olyan kicsi problémám, méghozzá adva van egy Asus A88X-PLUS lap és A8 6600k proci
ami igp-vel nagyszerűen üzemel magához képest gyorsan, de szeretnék belepakolni egy hd7850 video kártyát és az istenért sem akar működni az-az egyáltalán nem ad képet nem látom a kártyát se biosba se windowsba. Másik kártyával is ugyanez a helyzet, a biosba próbáltam az összes erre vonatkozó beállítást, frissítettem is.
Tipp esetleg? -
tmslevi
tag
Sziasztok!
Két éve egy A4 5300-at használok főleg böngészésre, és irodai dolgokra. VGA nélkül, 4GB 1600MHz-es RAMmal. Lehetőségem lenne leváltani 12 ezerért egy A10 5700-ra. Megéri? Nem szeretnék rá sokat költeni, (ahhoz már túl régi) de az utóbbi hónapokban nagyon lassú lett (pl.: Chrome állandó fagyás). Újratelepítésbe meg egyelőre nem fogok bele. (Nem tudom még, hova mentsek fél terra adatot.)
Legjobban a GTA 5-tel terheltem az processzort és az igp-t kíváncsiságból. YouTube videók alapján az A10-en nagyon jól fut integrált GPUhoz képest
-
joczo1337
tag
válasz
Tutu7030 #19000 üzenetére
Köszi,közben felraktam 12.04LTS-t,nem szórakozok vele.
Következő kérdés:tuningot tudnátok részletezni a platformon?
Utánanéztem,bár nem sok dolgot találni a szorzózáras procikról.Azt olvastam,hogy bclk-t 135MHz-re kell állítani,mert itt már csatolva van a PCI freki is.Minden visszavéve(GPU-t auto-n hagytam,azóta beugrott hogy lehet ahhoz is kellett volna nyúlni),de nem kaptam képet.
Hétvégén feldobok ubi mellé egy windowst,akkor már lesz nálam telepítő,és szeretnék kipréselni belőle mindent amit tud
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest